banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 12:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
'Ima dana' i 'Svak svoje zna' se i danas tako zovu.Bar mislim ako i oni nisu promijenili ima kafane u neko 'fensi' ime.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 17:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
"Kum"; "Bajkal", "Brtan", "Kod Bljuzge" ... ima ih koliko hoces...(sve kultna mjesta) imena su i dan danas ista...

ali ima i "Odisej" nekadasnja "Romanija" .. nikad vise ko prije rata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 18:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
SIJUKS je napisao:
A kafe bar trac parti kod stare autobuske stanice :lol:

Bivsi ,,Nokaut,, prije dolazili samo pjanci a sad u trac parti samo zene :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 18:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2006, 09:59
Pa ja ionako neizlazim u lokale sa stranim imenima...bojkotujem :D A nemora bas biti "mlin" il "fijaker" ima hiljadu ljepsih domacih imena

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
@najgora... nemoze se nista postici ako se samo ime promjeni! vec sam rekao nema tog kafica koji ima identitet! svaki je isti i onda se jedino po nekom zvucnom imenu razlikuju! neka mi neko smisli neko ime za underground npr. ili za bilo koji drugi lokal a da to ime upotpunjuje imidz tog lokala... skidam mu kapu. NE MOZE zato sto ni jedan nema identitet po kome bi mu se i ime moglo dati... u principu svi se mogu zvati seljakluk1 seljakluk2 seljakluk3 i tako u nedogled...

@zipp
e to su kafane!
gdje brtan samo?? poznato mi ime do bola ali ne mogu da skontam gdje je...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Kefalo, ajde ako nema kafića koji ima identitet, uzmimo da ti sutra otvaraš taj takav kafić sa identitetom. Šta to praktično znači? Kakvo je to mjesto u smislu enterijera, kako se zove i koji ljudi su ciljna grupa?

Coreman je napisao:
Pa ja ionako neizlazim u lokale sa stranim imenima...bojkotujem :D A nemora bas biti "mlin" il "fijaker" ima hiljadu ljepsih domacih imena

Ajde nabroj samo 5 od tih hiljadu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@najgora neznam kakve to tacno veze ima sa temom ali evo...
zvao bi se mlin! :iconbiggrin: i bio bi bash onakav kakvim sam ga opisao... u prethodnim postovima... znaci imao bi sve sto ima jedan mlin... najbolja lokacija na vrbasu... unutra paucina po plafonu zamraceno koliko god je moguce, taman toliko da se ljudi ne spoticu :) prilicno slicno castri. svi detalji od drveta. muzika sve SAMO NE NARODNA tematske veceri... vikednom dance house techno... preko dana mozda neki chillout lounge... ciljna grupa su svi ljudi koji mrze narodnjake! meni sasvim dovoljan kriterij...

fino si mi zadala domaci zadatak... ajde ti sad meni reci koji od lokala kod nas imaju neki identitet? mislim da tebi nije bilo jasno sta je identitet nekog lokala... pa to je naravno enterijer muzika... i ljudi koji tamo dolaze.. ali oni se sami filtriraju po muzici ili po lokaciji gdje se nalazi lokal. ako otvoris lokal kod velike pijace sasvim normalno je da ce ti preko dana upadati blatnjavi seljaci koji su u prolazu i obavljaju kupoporodaju goveda svinja peradi...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 20:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ja imam nekoliko ideja, ali neću da vam kažem. Pošto planiram da imam svoj klub, ne želim da me neko pretekne. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
opa....a sve se nema :lol: :lol: :lol:
nego...´oce li raja sa foruma imati neki popust i te fazone???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 20:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
stigmata je napisao:
opa....a sve se nema :lol: :lol: :lol:
nego...´oce li raja sa foruma imati neki popust i te fazone???

Naravno. Forumašice će imati "member kard" i besplatan upad. :D
Ups... već sam rekao previše.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da da reci im johne member kard! :iconbiggrin:

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Eh, kefalo, pitala sam za definiciju identiteta, jer sam skontala na šta ciljaš. Ako pod identitetom podrazumijevamo "enterijer muzika... i ljudi koji tamo dolaze.." onda to ima svaki kafić, samo je problem u tome što se tebi većina tih 'identiteta' ne sviđa. :)
Sve što ti nabroja da bi bilo u tom tvom 'identitetnom' kafiću neko je već skontao, opremio na sličan fazon, nabavio sličnu muziku, okupio ljude kojima takvo mjesto odgovara (sam si rekao da bi ličilo na Castru).
Šta je poenta? Ako su ciljna grupa gosti do 30 godina, opremaš moderno i daješ moderno englesko ime, ako ciljaš na građevinske radnike prolaze lamperija i naziv "Gostiona kod Brke", ako ciljaš na poslovne ljude od 50-ak godina, ideš na kvalitet i ne-preglasnu muziku, lako pamtljivo ime i tako u nedogled. :)
Bar u ovom našem gradu svako može pronaći kafanu za sebe, a ko ne može nek' otvori sebi po želji ako mu treba. Onda može da iskaže svu svoju maštovitost i iskoristi čari našeg jezika za oslikavanje tog jedinstvenog identiteta. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to da kafane u banjaluci imaju identitet to je tacno.... ali ni jedna nema jedinstven identitet! to je poenta cijele moje price i mislim da sam prosli put bio dovljno jasan! ima kafana koje imaju poseban identitet i to bez daljnjeg! ali problem je sa klubovima! u koji god *ebeni klub udjes mora ceca da przi i raja da se baca po stolovima od uzbudjenja na te skoro pa bogom dane zvukove! nema lokala u koji kad odem ne zelim da idem bilo gdje drugdje... a za provod ne smatram vozikanje po gradu od kluba do kluba i to me ispaljuje najvise. kriv je i narod... koji izgleda bash to i voli... mislim gadi mi se izlazak kad znam da cu da promjenim najmanje 4-5lokala... vise vremena provedem vozeci se u autu nego u zanimljivoj atmosferi.
moje frustracije su strasno porasle posljednji put kad sam bio kuci... razocarao sam se u izlaske do dzadza! svaki klub pokusava da privuce sve moguce tipove ljudi... od seljaka koji slusaju narodnjake do svih drugih vrsta likova! zamislite tj ne morate da zamisljate... samo treba malo bolje da posmatrate sta se desava oko vas kad ste u nekom klubu, a to naravno mozete ako niste fan CECE raznjatovic! meni se desila sljedeca situacija u capo club-u.
ja i moja ekipa stojimo za stolom iza sanka pored nas za srednjim stolom neki celavci, nabildani, sve nesto namrsteni, a ispred njih je gomila bavarija i hajnekena. naravno konobaru ne daju da nosi to sve ispred njih... mora da se vidi sta i koliko su oni popili... a to sto nemaju vise gdje da stavljaju flase nema nikakve veze. posljednji stol neka ekipa, iz daleka se vidi neki seljacici bacaju se unaokolo na zvuke dance-a dok ovi celavci stoje i kao isfuravaju tj mrste se na sve okolo sto se oko njih desava. dj pusta prodigy smack my bitch up i ja i moja raja zadajemo se u ples i pjevanje, raspolozeni fino. dok ekipa faca/celavaca pored nas stoji i gleda nas mrsko sto se mi toliko bacamo od plesa. meni sve to cudno... al dobro. nakon smack my bitch up ide misli mene gone sunshine, mi naravno opet zadajemo ovi opet gledaju ni jedan od njih ne reaguje na ziku na tekst ... kao da su s marsa pali i nikad pjesmu culi nisu. ista situacija se desi kad dj pusti cya-jelena sto me josh vise iznenadilo jebga... na rap se pali i svaki seljak kontam neka reakcija mora da bude ali nista... oni se i dalje mrste i gledaju nas cudno sto mi znamo svaku rijec u pjesmi. nakon toga CECA RAZNJATOVIC(velikim slovima, jer JEBIGA jedino CECA moze da napuni marakanu sa 100000 (nepismenih) ljudi) i ovi likovi samo sto se nisu popeli na stol. znaci to je scena kao kada reprezentacija scg tj. srbije da gol protiv brazila i to za 2:0. case samo sto ne poletise, a oni se grle pjevaju, jedan samo sto ne zaplaka... divan prizor. pjesma nije ni zavrsila prodje neki lik pored nas i oni izadjose vani, a mi 10ak minuta kasnije i imamo sta da vidimo potukli se jedan ide razbijenog nosa... cura mu kuka place... on njoj kao idi kuci nista see ne sikiraj ne moze meni nista da bude a sve onim tonom kao ja sam FACA ko mene dirne ima da UBIJEM, GLAVU DA MU OTKINEM! sve to kad se pogleda sa strane vjerujem daje divnu sliku o banjaluci. NJU PRIMITIVS!

i tako je u svakom klubu!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 22:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Apr 2005, 09:34
@kefalo

"Brtan" je kad se krene sa tranzita na petricevac pa s desne strane.

nisam bas sve cito ali mislim da ove promjene imena (i izgleda) kafana nisu slucajne.Prije su sve te kafane imale jedinstven izgled i malo se koja od koje razlikovala.Ali to je bio socijalizam...U danasnje vrijeme kad je pojedincima dato da oblikuju kafice kako hoce , opet ima hrpa jedno te istih kafana...
Mislim da je to zato sto niko nema muda ni volje da uradi nesto sto je malo "neobicno" jer moze biti rizcno, a kafana je jebi ga ipak ulog.Nego ako vec ima posla u Milenijumu i ja cu otvoriti na taj fol. ..i to je to
ali taj je princip prisutan i u drugim sferama...nisu samo kafici nego i prodavnice, benzinske pumpe itd, itd sve je isto..a i ako nije onda je neka nakarada sa kineskim krovom kakav imate priliku vidjeti odmah pokraj "Petog neplana"... looooolcina

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 23:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2006, 14:27
Ja koliko god razmisljam o citavoj ovoj prici dodjem na to da sam se najljepse osjecao u Jazz Club-u koji je bio nista do yebeni podrum.Zasto?Pa,muzika i atmosfera,to jednostavno cini kafanu ili klub pozeljnim mjestom za zabavu,bar meni......a celavci i slicni nek idu gdje je njima ugodno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2006, 02:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
puhalo je u pravu ali je malo zakasnio.... mi smo uvijek vishe voljeni tudje nego svoje :) uvijek je BMW bio cjenjeniji od YUGA a i taj sam YUGO se nije pisao JUGO i nije bila Posavina vec Florida...uvijek je Koka Kola bila bolja od Zovinog soka....uvijek je pojam bilo radiTi u svicarskoj a ne u Incelu...imati Casio sat a ne Iskra....nositi adidas a ne albatros prnjavor...mirisati na Dior a ne na Brion.....prihvati ili prihvati nema druge kasno je za promjene kad je vec svima jasno da se u Evropu mora :) samo mi uvijek trchimo pred rudu i to u pograshnom smjeru :) to je vec do nasheg mentalita :) no necu da idem izvan teme da ne kazem off topic :)

a i taj puhalo na kraju krajeva u kojem je on fazonu o chemu on razmihlja umjesto da se "nabrije iskulra se u tavitu sa fensi cupi drinka budvajzer pushi malrboro djuska uz bob sinclaira izofira neku ribu odveze je gajbi u nekom audiju kju 7 je i dok razgovara na svoju nokiju ona lagano skida svoj viktorijina tajna dodnji ves i na kraju je kara sa durexom u armani kadi"

na cirilici bi to bilo ovako:
spremi se i odluchi se da ode u kod bljuzge sa simpatijom pije rakiju pushi moravu plese uz tomu zdravkovica osvoji neku djevojku odveze je kuci u zastavi 128 i dok zvizdi kolegi da mu baci kljuc kroz prozor ona lagano popravlja svoj svila celinac grudnjak mirisheci na bugarsku ruzu poslije cega mu daje broj fiksnog telefona da se cuju sutra"

izaberite vas izlazak :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2006, 02:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lolcina!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2006, 18:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Draco_O'Reily je napisao:
ajd majmune matere ti ako nemas sta pametno reci radije ne s*ri...

slušaj, vukela. ako imaš neki problem, reci mi to idući put kad me sretneš. u redu?

ineleZub je napisao:
Uzmi pistolj i upucaj se.

tebe sam čekao da mi to kažeš. odo odma. nivo komunikacije vam je baš onako svjetski... ovaj forum je ustvari najveći promašaj.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2006, 18:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Black cat...gazdi je bolje da se upuca ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2006, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
kako glupi prigovori, a puhalo i njegovi komentari....tek posebno....
Nemam apsolutno nista protiv stranih imena.
Smatram da treba biti u toku i ime objektu dati koje je u kontekstu price tj. te kafane/diskoteke/restorana..nevezano da je li ime na srpskom ili bilo kom drugom jeziku.
Dati ime kafani npr: Maslovare a imati neku sasvim drugu pricu sa enterijerom, muzikom, stimungom npr. kafica Vienna..pa pobogu gdje to ide. :roll:

Recimo Skadarlija u BG je sasvim u skladu, i predivna je, tamo su kafane Tri sesira, Dva bela goluba , i to sve ima smisla jer je ambijent takav, kafane takve, ugodjaj takav. Tako na drugoj strani i svi oni splavovi Blejvocevi i slicno, to su zaista blej&vochevi :lol: .....
Kazem, sve je Ok, samo dok ima smisla i ide jedno uz drugo!!!! :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]