banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 00:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 14:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ja se nisam razočarala, nisam od njih nešto posebno očekivala ni tamo devedeset i neke ni danas. Mora se priznati da su jedno vrijeme bili veliki bend, ali ipak se ne mogu mjeriti sa najboljima. Da bi se takav status održao nije dovoljno izdati nekoliko dobrih albuma.

Registruj se! je napisao:
zasto je "Appetite for Destruction" izabran za najbolji heavy album ikad(parafraziram): To je album koji kad preslusate 100 put ne bi ni dodali ni oduzeli ni promijenili nijedan ton nijedne pjesme.

Koje su to novine, meni je objektivniji izbor Hammera gdje je Reign in Blood prvi :) (Appetite je 4.)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Ma nisam razmatrao staz :) Jednostavno, kada bih svirao, zelio bih imati takav zvuk, takve pjesme, takvog vokala ...
Anyway, kad bi trazili nesto priblizno savrsenstvu, napisali bi Dream Theatre i to je to. Ali, zar je rok zanimljiv savrsen i cist? I sta je savrseno? Necemo valjda svi slusati progresiv, pop i "klasiku"? :lol: Ma lupam :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2006, 23:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2006, 18:18
***S@NI*** je napisao:
pa sta se imas razocarati....tako u vecini bendova.....koncert je koncert a studio je studio oduvek bio....to je tako....jbg.....a i niko nije vise sto je nekad bio....

jeste,ali koliko ljudi je na njih napaljeno to nije normalno,pa ono ocekujes mnogo dobar bend,i stvarno imaju dobrih pijesama,ali kada sam dobio koncert,to je bila druga prica.
Sada ces mozda reci da sam dosadan sa whitesnake-om,ali eto pitaj koga god hoces ko je pogledao,pa recimo still of the night,ovaj u londonu-2006.ma nema covijeka koji ce ti reci da je otpijevao David losije nego u studiu.Majke mi,i vecina njegovih koncerata je otpijevana na istom nivou.Zbog toga mi je i najdrazi bend.
Imas jos par takvih grupa,ali su zaista rijetke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 00:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
slazem se...al ono nema nigde savrsenstva jbg.... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 07:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
kad bi trazili nesto priblizno savrsenstvu, napisali bi Dream Theatre i to je to.

a nek si im napisao :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 10:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
g - Eric Clapton
b - Roger Waters
k - Ken Hensley
k - Kieth Emerson
b - Cozy Powel
v - David Byron

Možda se Waters ne bi uklopio u ovaj sastav, ali sam ga ubacio zbog njegovih autorskih sposobnosti, a bendu treba i producent :)
Dobra kombinacija bi bila ubaciti Gilmour-a umjesto Emersona, ili zadržati druge klavijature ali koje bi svirao Richard Wright (to bi onda bilo Pink Floyd + Uriah Heep = savršenstvo zvuka), ali sam se opredijelio za ovu varijantu jer obožavam zvuk hammond-a, a Emerson je jedan od najboljih virtuoza na njemu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Whitesnake je napisao:
jeste,ali koliko ljudi je na njih napaljeno to nije normalno,pa ono ocekujes mnogo dobar bend,i stvarno imaju dobrih pijesama,ali kada sam dobio koncert,to je bila druga prica.
Sada ces mozda reci da sam dosadan sa whitesnake-om,ali eto pitaj koga god hoces ko je pogledao,pa recimo still of the night,ovaj u londonu-2006.ma nema covijeka koji ce ti reci da je otpijevao David losije nego u studiu.Majke mi,i vecina njegovih koncerata je otpijevana na istom nivou.Zbog toga mi je i najdrazi bend.
Imas jos par takvih grupa,ali su zaista rijetke.

To sam i ja htjela reći, ne zvuče svi na koncertu očajno kao Axl. Drugo je manja ili veća razlika u odnosu na studio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Nov 2006, 16:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@Revan
Stvarno najjaci opis Axlovog pijevanja na koncertu-ocajno. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 03:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
E ako cemo tjerati mak na konac onda poslusajte Koverdejla i Hjuza kako POKUSAVAJU otpjevati Smoke on the water (mislim da je u pitanju kalifornijsko jamovanje iz '74. ali nisam siguran). Tad je neko bio mlad, pa je malo odrastao, ojacao (2006. ;) )
btw. skoro sam gledao nekakav stari intervju Djordja Davida, lika koji mozda pjeva bolje od vecine pomenutih i pravo se fino smijao. Imao je i tad glas ali snage ni u cevapima. Na mmente je zvucao kao dvanaestogodisnja curica. A vidi ga sad. "Sanela voli konju. Ali to nije tema nase danasnje emisije ..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 08:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2005, 18:20
poslusajte dickinsona uzivo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

E ako cemo tjerati mak na konac onda poslusajte Koverdejla i Hjuza kako POKUSAVAJU otpjevati Smoke on the water

Ovo je već izuzetak, a kod Axla je pravilo. Ili drugačije rečeno na koliko od 100 koncerata ovdje-mnogo-spominjani Coverdale (ili uzmite za primjer bilo koga drugog ko zna pjevati) zvuči loše, a na koliko od 100 koncerata Axl tako zvuči.

Blackmore je napisao:
k - Ken Hensley
k - Kieth Emerson

Dobar izbor, zanimljivo da se neko njih sjetio. Zvuk orgulja takvog tipa, a posebno Hammonda, mi se toliko sviđa da mi je stara želja imati priliku da sviram na njima...a eto nisam ih nikad ni vidjela uživo :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 13:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Carcass - mizantropični glasovi, bas gitara
Invictus - gitare, mistična pojanja
Apeiron - bubanj / propeler
Antares - klavijature, back. vokali

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 15:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Okt 2005, 12:34
E ako cemo tjerati mak na konac onda poslusajte Koverdejla i Hjuza kako POKUSAVAJU otpjevati Smoke on the water (mislim da je u pitanju kalifornijsko jamovanje iz '74. ali nisam siguran).

Ta i Space Trucking nisu pjesme koje su oni snimili u studiju i normalno je da drugčije zvuče u odnosu na Gillan-ovo pjevanje. Premotaj C.Jam unazad na Mistreated ili Might Just Take Your Life koje su (meni) mnogo bolje nego studijske izvedbe sa Burn-a.
U odnosu na njih Axl jadno pjeva svoje pjesme, ali ne može svako podnijeti tempo velikih turneja i da pri tome zadrži intenzitet i kvalitet glasa.

Revan je napisao:
Zvuk orgulja takvog tipa, a posebno Hammonda, mi se toliko sviđa da mi je stara želja imati priliku da sviram na njima...a eto nisam ih nikad ni vidjela uživo :roll:

Za cca 50$ možeš kupiti softver-simulator za Hammond B5. Jeste da nije to to, ali pravi hammond (sa kućištem od punog drveta :) )je mnogo skuplji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 17:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E ako cemo tjerati mak na konac onda poslusajte Koverdejla i Hjuza kako POKUSAVAJU otpjevati Smoke on the water (mislim da je u pitanju kalifornijsko jamovanje iz '74. ali nisam siguran). Tad je neko bio mlad, pa je malo odrastao, ojacao (2006. ;) )
btw. skoro sam gledao nekakav stari intervju Djordja Davida, lika koji mozda pjeva bolje od vecine pomenutih i pravo se fino smijao. Imao je i tad glas ali snage ni u cevapima. Na mmente je zvucao kao dvanaestogodisnja curica. A vidi ga sad. "Sanela voli konju. Ali to nije tema nase danasnje emisije ..."

Hehe jaki argumenti nema sta,a koliko si koncerata coverdejlovih pogledao,pa da zakljucis da je ojacao 2006???
A sto se tice Hjuza on ima strasan glas,po meni najbolji prateci vokal a cak moze biti i glavni,pa pijevali su u Sabbathu on,gillan,dio i ozzy.

E ljudi jos odavno sam htio pitati imali iko neki koncert WS?Ako nemam da ga prebac,aj nek neko ko ima finu kolekciju to napise pa se mozemo i mijenjati.

P.S.Ostalo ti je Blackmore rekao

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 15 Nov 2006, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Svaka čast, Blekmore! TO je ono što ja zovem dobrim bendom!

Evo još jedne (generičke) kombinacije:

Rok/bluz
Gitara, vokal: Eric Clapton
Gitara, vokal: Mark Knopfler
Bas: John Illsley
Klavijature, bubnjevi: bilo ko, može čak i moja slabo pokretna baba.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 22:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ne postoji savrsen rock band...
Gitarista je pio rujno wino pa se ugusio u sopstvenoj povracki... Pjevac je zbog egoizma rasturuio savrsen rock bend i izdao nezapazen solo album... Basista se bunio jer je bio zapostavljen u bendu pa je napravio instrumentalni bass projekat...
Bubnjar tezgari po Njemackoj.... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
gitara/vokal - Matthew Bellamy (Muse) ili samo gitara u tom slučaju vokal Dolores O'Riordan (Cranberries)
gitara - Tom Morello (Rage Against The Machine)
bas - Flea (Red Hot Chilli Peppers)
bubnjar - hmmm...bubnjar?....bubnjar? šta ono bi bubnj...aaaa to je lik što se druži sa trojicom muzičara :lol: (VeLiKi :fist: ) a koji kurac će njima bubnjar?? ma nek bude bilo ko..samo da udara :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 01:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Cinjenica je da je nemoguce sastaviti NAJ bend.Ali i pored toga...evo jedna "moja" kombinacija: :D

Gitara-George Benson/Carlos Santana
Bass-Wictor Wooten/Marcus Miller
Bubanj-Poogie Bell/Carter Beauford
Vokal-Erykah Badu/Meshell Ndegeocello/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 11:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Blackmore je napisao:
Za cca 50$ možeš kupiti softver-simulator za Hammond B5. Jeste da nije to to, ali pravi hammond (sa kućištem od punog drveta :) )je mnogo skuplji.

Znam, ali stvarno nije to to. Ozbiljno razmišljam da kupim pravi čim naiđe prilika...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Vako bi to po meni izgledalo:

Vokal - Chriss Cornell (Soundgarden/Audioslave)
Gitara - Tom Morello (RATM/Audioslave)
Bass - Flea (RHCP)
Bubnjevi - Jose Antonio Pasillas II (Incubus)

I eventualno druga gitara bi bio Stone Gossard (Pearl Jam)....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]