banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Nov 2006, 13:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58

- On liječi 3000 pacijenata za jedan dan, 15 miliona ljudi je liječio za 30 godina.
- On čini da slijepi ponovo vide i da kvadriplegičari ponovo hodaju.
- Više operacija dnevno nego u jednoj velikoj bolnici za mjesec.
- Zašto nema krvarenja? Kako je moguće bez anestetika? Bez sterilizacije? Bez dezinfekcije?
- Izliječio je 139 slučajeva AIDS-a.
- Kako uklanja tumore bez da dodirne pacijenta?
- Operiše uglavnom sa primitivnim nožem.
- Ne nosi zaštitne rukavice, .
- Zašto odbija da naplati tretmane?

Evo kratak trailer da vidite o čemu se radi otprilike:

http://www.youtube.com/watch?v=3CiSMWorqWA (3:50 min.)

I reportaža:

http://www.youtube.com/watch?v=qyA-mkOrye8 (45:17 min.)

Ja sam sasvim slučajno nabasao na njegovo ime preko jednog njemačkog foruma. Da li ste čuli za njega? Jeste li pogledali video-snimke operacija?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 14:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Prvi put čujem za njega, ali imaš takvih isjelitelja bezbroj, pogotovo u siromašnim zemljama. Obično padnu na testu nauke, kao ona djevojka što je tvrdila da ima rendgenski vid. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 14:35 
Majstor
Majstor

Misliš da ja šarlatan?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 15:05 
Veteran
Veteran

Dak je napisao:
Misliš da ja šarlatan?

Ne. Samo kažem da sve treba uzimati "sa rezervom".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 15:12 
Majstor
Majstor

Šta si zaključio nakon što si pogledao video-snimke? Jesi li mislio da se radi o nekom triku ili...? Meni izgleda prilično vjerodostojno, osim ako nisu svi koje kamera obuhvata statisti kao u slučaju Chris Angel-a. :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 15:48 
Veteran
Veteran

Dak je napisao:
Šta si zaključio nakon što si pogledao video-snimke? Jesi li mislio da se radi o nekom triku ili...? Meni izgleda prilično vjerodostojno, osim ako nisu svi koje kamera obuhvata statisti kao u slučaju Chris Angel-a. :-)

Nisam ništa zaključio. Iz onog skraćenog snimka se ne može ništa zaključiti. Često su ljudi koji dolaze kod iscjelitelja uvjereni u njegove natprirodne moći, kao što je bio slučaj sa pomenutom djevojkom sa rendgenskim vidom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 16:08 
Majstor
Majstor

Ali ja ne mogu sebi da objasnim kako je moguće da radi otvoren zahvat na čovjeku koji je pri punoj svijesti, bez anestezije i dezinfekcije. Ne može ni jedan doktor na svijetu.
Jesi li vidio na kratkom snimku kako pravi rez na ženi dok je žena pri punoj svijesti i još stoji na svojim nogama, i vadi neko masno tkivo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 16:57 
Veteran
Veteran

Na National Geographic kanalu često bude serijal Is it Real. U jednoj epizodi se radilo o specijalnim moćima: majstor borilačkih vještina koji obara protivnike bez ikakvog fizičkog kontakta (pomoću "či" energije), ljudi koji se u transu samopovređuju i pri tome ne osjećaju nikakvu bol, a pored toga rana u roku od minute zacijeli i sl.
Svi učenici pomenutog majstora se zaklinju u njegove moći, ali kad je naučnik-skeptik stao ispred njega ništa se nije desilo. Što se tiče samopovređivanja doktori ne vide ništa čudno, jer se radi o takvim ranama kod kojih nema "nedostajućeg" tkiva, tkivo se razvlači i nakon izvlačenja noža, bodeža i dr. koža se skuplja i nema krvarenja.

Interesantno je da je jedan doktor, nakon istraživanja jedne islamske sekte koja praktikuje samopovređivanje i sam postao pripadnik i praktikant te sekte. Na njemu su obavljena ispitivanja. Pristao je da nekim bodežom probije sebi obraz. Urađena je specijalna fotografija (mislim da se zove Kirlianova fotografija) na kojoj je mogla vidjeti aura oko cijelog tijela. Nakon što se doktor pomolio i zatražio pomoć Alaha/duhova ili ko zna čega, ponovo je urađena fotografija na kojoj se sada vidio prekid na mjestu gdje je planirao da probuši obraz. Zatim je probušio obraz, po njegovom svjedočenju nije osjetio nikakvu bol, pojavila se samo kap krvi i već nakon minut-dva vremena nije se mogao naći nikakav trag rane.

Mozak je super uređaj. Šteta što ne koristimo njegov puni potencijal.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 17:23 
Majstor
Majstor

Ali jesi li vidio kod one žene na snimku da je uradio rez? Rasjekao je kožu, istisnuo tkivo, malo je krvarilo, nakon toga je vjerovatno zašio ranu, i žena ko nova, bez infekcije, bez posljedica. Radi se o pravoj pravcatoj operaciji, to me fasciniralo.
Jedna je stvar kad majstor svoga učenika odbije sa "chi" energijom, a druga je stvar kad čovjek ide i otvara stomak vadi tumor iz materice ili crijeva pacijentu. Ne mogu sad reći da je taj ljekar pretpostavio da je pacijent pod utiskom placeba i ići otvarati stomak.

Potražio sam na internetu izvještaje koji ga prikazuju u negativnom svjetlu, ali jedino što sam našao je jedan sajt skeptika, koji su objavili izvještaj jednog čovjeka kod kojeg sa navodno javila infekcija.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Nov 2006, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
To vađenje tumora i drugog golim rukama rade oni Filipinci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 01:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Svaka čast liku...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 10:57 
Majstor
Majstor

Pogledajte video-snimke tri otvorena zahvata (Upozorenje!: ako neko ne podnosi scene operacija i krvi neka ne gleda snimke, posebno TREĆI SNIMAK!)

http://www.staette-der-heilung.de/videos.htm

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 12:47 
Veteran
Veteran

Ako nije trik, svaka mu čast. Da onako operiše i ne izazove obilno krvarenje... Mada bih ja radije u bolnicu, pod anesteziju nego kod njega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 19:43 
Majstor
Majstor

Snimljeno je preko 1500 sati video-materijala, pri tome su timovi strucnjaka posmatrali operacije, odradjena je jedna medicinska studija koja je objavljena na univerzitetu u Brazilu 1997, nazalost ne mogu je naci na engleskom). Studije su potvrdile da se radi o ljudskom tkivu koje je vadjeno iz tijela. Taj covjek cak poziva sve naucnike da rade studije, da prisustvuju operacijama.

Ljudi koje operise ne osjecaju bol, ako si gledao onaj kratki trailer, cuo si zenu kad kaze da osjeca kako joj stavlja onaj instrument u nosnice, ali ne osjeca bol. James Randi kaze da se radi o jeftinom triku... Ja ne kontam odakle ona krv!!! Nije valjda da su one "makaze" neki visoko sofisticarni uredjaj koji sadrzi kecap u sebi pa moze na komandu da se ispusti i zatrpa nos kecapom, a posmatracima ostavlja utisak da se radi o krvarenju.

Ono sto mi je bilo krivo je nacin na koji James Randi, mozda najveci skeptik danasnjice (poznat je po onom 1 000 000$ vrijednom izazovu da se dokaze postojanje parapsiholoskih sposobnosti), komentarise rad tog Brazilca, samo na osnovu one druge video dokumentacije, u obliku: "Svi mirno, dolazi gospodin de Dous, i ubacite prilog u lonac". Pri tome kaze da bi on najradije poslao tim strucnjaka da to ispitaju (!). Znaci ismijava covjeka o kome je saznao samo preko videa, a ne zna da postoji vec naucna studija o radu tog covjeka. Zbog nacina na koji ismijava sve one koji mu se ne svidjaju je izgubio sav kredibilitet kod mene. Pitam se da li bi svog sina odveo tom covjeku, nakon sto je savremena medicina digla ruke od njega.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2006, 22:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2004, 16:27
joj kakva je ovo alfa seljacina

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ]