Ova tema je trebala mozda biti u igrama ali ajde mislim da se ovdje vise ljudi mota koji znaju nesto o ipx-u.
Dakle citav trud koji smo ulozili proteklih godina vezna je za igricu Red Alert.Napravljen je ogroman poduhvat razvlacenja kablova samo da bi se to igralo.To sad sve radi medjutim problem je sto je dio mreze na wireless-u i ti korisnici nemogu da igraju zbog problema sa ipx-om.Na racunarima povezanim utp-om podesavanja za ipx su internal network number 00000000, frame type Ethernet802.2 i network number 00000002. E sad po mom znanju ipx-a taj prvi internal net. number treba da je na svakom kompu razlicit recimo na prvom 10000002 na drugom 10000003 itd... a da je network number na svakom kompu isti.Medjutim kod nas radi sve ok na prvoj kombinaciji. E sad kad to sve tako unesem na racunaru koji je na wirelessu on vidi u igrici druge racunare medjutim vidi samo nick nevidi tekst koji se kuca niti se moze kreirat igra. Da li neko ima kakvih iskustava sa prenosenjem ipx-a preko wireless-a. Da li da pocnem ganjat novell client da li ce sa tim moci nesto da se napravi.Hamachi nemogu da koristim zbog nekih drugis problema.Problem je sto bi citavu koncepciju mreze morao mjenjat i svima ostalima onda stimat sve ponovo samo zbog par ljudi na wireless-u.(morao bi recimo vpn svima stimat i sl.). Uredjaj na koji se oni konektuju je wl-5460 ap. Da li on podrzava prenos ipx-a. A njihov uredjaj koji koriste je
http://www.micronet.com.tw/mod...l.aspx ... =6&sno=130 da li je do njega problem.Bavim se ovim vec skoro cijelu ovu godinu i nemam rjesenja za ovo, promjenio sam par uredjaja, prelistao hiljade stranica, niko nema pojma.Molim vas ako je neko uspio da rijesi ovaj problem da mi pomogne. Hvala