Citiraj:
Da, i jos jedna vrlo zanimljiva stvar. Kada je u pitanju moralnost, onda ovaj svet nema sta dobro da ponudi.
nije na svjetu da "ponudi " nego je na ljudima da stvore i provedu.
Citiraj:
Prvo, mislim da je vecini nepoznat podatak da je homosexualizam bio da ne kazem greh do nekih '70-ih godina u USA. Dal' bese negde '75 kada su njihovi 'pametni' psiholozi i psihijatri odjednom nesto sto je zaista lose i za drustvo neprihvatljivo, nazvali "sexualnim opredeljenjem"! Eto, danas vise nemas homosexualaca kao nesto sto bas nije dobro (blago receno), vec je rec o 'sexualnoj orijentaciji', pa tako se muski mogu zeniti jedan za drugog, negde mogu i decu usvajati...Mislim...sta reci??
E Antropos , kolijevka nazovimo je takvo civilizcije stara Grcka je bila puna takvih pojava i smatrane su za normalne , nego ko smo ti ili ja da sudimo?Homosexualci su ljudi kao vi ili ja koji su sretni u istosplnoj zajednici dvoje ljudi svidjalo se to meni ili tebi ili ne , nego pitanje imamo li pravo ti ili ja da branimo ljubav kakvu su oni u stanju da je dozive , ne zanm u cemu je tvoj problem ? osnova svake veze je zainteresovanost jednog partnera za drugog , sta ti i ja imamo sa istima nego pusitmo ljude da se vole ako ih to cini sretnim , ko smo i da se petljamo u privatni emocinalni zivot svake jedinke i otkud nam pravo . po staroj narodnoj svaka krpa nadje zakrpu ,pa prema tome neka svako bude sretan sa onim sa kim moze biti sretan , sto se tice homo ili heterosesexualne prjentacije smatram da se svaka veza vise zasniva na emaocinalnom ispunjeno nego na samom sexu mada je isti sastavni i neizstavni dio svake veze.
Citiraj:
Jednoga dana, kada dodju 'neki novi klinci', mogu pripisati masi da, npr., nista nije lose imati sexualne odnose sa svojom decom, npr., i masa se nece buniti!
ne mozes usporediti zajednicu odnosno ve\zu izmedju dvoje zrelih lica jer se ona zasnia na zrelom odnosu izmnedju 2 punoljetne osobe sa incestom ili nekom drugo zloupotrebom maloljetnika / ca niti je to isto .
Citiraj:
Eto, danas vise nemas homosexualaca kao nesto sto bas nije dobro (blago receno), vec je rec o 'sexualnoj orijentaciji', pa tako se muski mogu zeniti jedan za drugog, negde mogu i decu usvajati...Mislim...sta reci??
sta ti imas za reci ? mislim da je krajnje nebitna sexualna orjenatcija ljudi da bi bili dobri skrbnici odnosno roditelji djeci , pa nece opstiti sa svojom djecom nego ce ih odgajati odnosno pomoci im da odrastu a ne ih izdresirati ako sto je slucaj u danasnjem drustvu, to ako je neko homosexualac ili ne ne cini ga ni boljim ni gorim roditeljem , najvaznije je ipak odnos sa sa djetetom koji ce se razvijati u zavisnosti povjerenja koje djete ima prema skrbniku i obrnuto , jer roditelji su tu da pruze ljubav djeci , da im pomogni odrasti i suociti ih sa stvarnim svijetom , a ne drzati ih u iluziji nekog bajkovitog svijeta od kojeg nema nista .
Citiraj:
Ljudi su budale, slepe budale koji slede takve "obrazce pravila", ali za to nisam ja kriv. Niti spadam u takvu kategoriju ljudi.
jeste li bas sigurni jer po stavovima koje ste iznjeli savrseo se uklapate u patrijahalni odobreni model drustva , naravno so vas ne cini ni boljim iod ostatka drustva svidjalo se vama ili ne .
Citiraj:
Naravno da i ne mozes videti nista lose. Pitam se ko bi od nas zeleo da njegovi sinovi budu na jednoj takvoj paradi? Ko bi uzivao da mu sin ima sexualno opredeljenj homosexualizam? Ko bi uzivao da mu sin ima 'decka'? Alo, bre, o cemu mi pricamo????
eh Antropos ne radi se ovdje o nasim zeljama nego o zeljama nase djece , ko ima pravo da odredi ko ce sakim i gdje biti molim te ?pa svako je od nas svoga tijela gospodar ako hoce s tako i duha i ima pravo biti sa kim zeli ako se radi na dobrovoljnoj obostranoj osnovi , meni ne da imam djete ne bi brinulo da li je homesexualc ili ne jer jer je to privatna licna svakog/e pojedinca/ke
nego bi me interesovalo da li je sretno i ispunjeno kao bice , a osim toga jesu li tebei roditelji birali djevojku molim te ? ljubav ne poznaje okove savremoenog drustva , ljubav je sreca , a svatko ima pravo na srecu da ,voli i da bude voljen svidjalo se to kome ili ne .
ima jedan simaptican stih jedog benda : ja vjerujem u ljubav i postovanje , ne treba mi nasilje i tvoje macho sranje .
Citiraj:
1) Koje su to teze, alternativne teze koje je 'doneo' Darvin? To me zanima.
pa covjece dragi procitaj ga , ai sam si si imao biologiju pa se malo prisjeti , doprinos Darwina je nesporan,
a svi rezltati u medicini se nikako ne temelje na religijskom nego naucnom znanju.
Citiraj:
Glupo je pricati o tome, kada je evolucija nista drugo nego teorija. Ne govorim ja da nema naucnih radova u ovoj oblasti, ali rec je o ideologiji. Evolucija je ideologija bas kao i svaka druga. Ne radi se u 'rupama' koje ona moze da ima, radi se o samom sistemu. Unutar nekog sistema mozes imati rupa koliko hoces, ili ih pak ne mora biti, zavisi kako se to posmatra. Medjutim, ja ovde ne govorim u rupama u sistemu, ja govorim o samom sistemu. Ja uvek zelim uci u sam sistem necega, i onda ga kritikovati.
i religija je samo teorija / doktrina i samo teorija praksa odnosno zivto je nesto savim drugo . sto se tice sistema , ja nisam protiv svakog sistema nego gledam to kao potragu ljudi za sto boljom i pravednijo organizcijom ljudi , naravno tkz despotski hjerarhijski sistem iskljucejem u startu jer sam po sebi djeli ljude na klase.
Citiraj:
3) Sta je to 'karika koja nedostaje', da li znas? I jos nesto: da li znas naucno objasnjenje kako nastaju fosili? Ili, jos bolje, kako su nastali?? Nauka, nauka... Sta je uopste nauka?
nravno da znam kao nastaju fosili kao sto je karika koja nedostaje . kao sto zna bilo ko sa srednjim visim ili vidkokim strucniom obrazovanjem , ali to nije tema , ako mislis na objasnjenja koje nude kreacionisti nista od toga , razlika izmedju relidgije i nauku je to sto se naucne cinjen incie prilogadojavaju novim naucnim saznanjima , dok se rligijski sveti spsis uzimaju zdravo za gotovo bez mogucnosti istrazivanja i novog saznaja , jer ti prijeti opasnost da budes odbacen od reliigje samo zato sto si se usudio dirnuti u vrh dogme .
naukua je teznja ljudi za saznanjem koje je potvrdejno i materijano opipljivo . sto kazes u autoritet naucnika se moze staviti u parelelu sa svestinicima koji tvrde ili koji sami sebe predstavlajuju ' predstavnicima " boga samo naosnou svog obrazovanja , a ne zato sto je to stvarno tako .
Citiraj:
A drugo...Da li si nekada razmisljao koliko postoji celija u tvom organizmu?? Na milione!!! Primera radi, samo jedna celija, i to ona tvoja, obavi oko 3800 raznih hemijskih reakcija u jednoj jedinoj sekundi. Cisto informacije radi. Darvin nije imao pojma o tzv. 'nevidljivom svetu nauke', nije ni cudo sto se divio oku i ocnom sklopu, to mu nikada nije bilo jasno, a danas se pouzdano zna da Darvin nije bio u pravu ne sa svim njegovim tvrdnjama, nego sa samim njegovim sistemom.
za tvoju informaciju polozio sam i antomiju i fiziolgiju pa ti mogu i pricati iu detalje objasniti funkciju celja ogranela ali to je of topic i nije tema , nego sta lupas sta se to "pouzdano zna da nije bio u pravu ? sta nudi s kao alternativu < mozda bibliju ?
Citiraj:
Siguran sam da nece Bog doveka dozvoliti da Ga ismejavaju svi i svako. Ali, ja ne znam niti ulazim u Njegove misli da se brinem kada ce to biti, kako ce to biti itd itd... Ipak, ostavljam svakome izbor da veruje u sta zeli da veruje, a kada imam priliku, zelim reci ono sto ja mislim o svemu tome.
jasno mi je da svoje misljenje zasivas na bezuslovnoj vjeri u "sveivisnjeg" sto ne znaci da isti postoji , kao sto i ja smatram da svevisnji ne posotji kao takav nego da smo svi/e svevisnji , sto ne znaci da smo ti ili ja u pravu .
Citiraj:
Такође сматрате да је држава немоћна да заустави зло, слажемо се, то је очигледно, али какв онда облик уређења предлажете?
direktnu demokratiju ili svijet slobodnih nezavisnih samoodrzivih zona regija , naravno da sam svjestan da je za tako nesto potrebna revolucija u energetsko. privrenom, i psiholoskom nivou covijeka jer ko zeli poceti promijene mora poceti od sebe .to se nece desiti preko noci , ali hoce kad bude pravo vreme za to , ljudi su boca koje szrijevaju i koje traze razlicite modele organizacije .sto se tice navedinih primjera ponasanja rekao sam vec svoje misljenje .
Citiraj:
Човјек је позван на слободу и љубавну заједницу са Богом, коју он може и да одбије и да прихвати. Нема у љубави присиле.
da ali je ucenje da je ljubav kazna a odbijanje batina .
Citiraj:
ви кажете да је Бог све што је око нас, и ту се слажем.
Onda se i slazete da je bog koliko i mi toliko i kamen , a da su pojmovi dobro i zlo vezani iskljucivo za ljudsku vrstu i da je na nama da uredimo drustvuo u cjelini na najbolji moguci nacin tj. bez prisile jer sila samo silu radja .
Citiraj:
Што се тиче теме сиромаштва и вјере, само ћу Вам казати и то, да је проценат неуротичности далеко већи у богатим атеистичким срединама.
viose bi volio da smoi svi neuroticni i bogati , nego "sretni " u siromostvu , jer smo upravo mi siromsni zato sto je netko drugi bogat , savki urok ima i posljedicu , jer voljeli to ili naravo ne zivimo u kapitalizmu gdje je bogastvo moc : jer ljubav sreca sve se moze kupit u svjetu spetakla zasto da ne ?
sta cemo drustvo protiv dosade