ivaanaa je napisao:
Mejdan je napisao:
Posto sam igrom slucaja dosta upucen u ovu temu i neda mi se protuvjeciti babskim pricama i tvrdnjama.
ODNOS VLASNIKA KA PSU JE NAJ BITNIJI
slazem se sa tobomu potpunosti,daj mislim od svakog psa mozes napraviti najvecu mazu a isto tako agresivnog psa,sve zavisi kako s njim postupas
ja sam vidjela jednog jako agresivnog zlatnog retrivera...pa mislim...
a isto sam vidjela jednog boksera,kojeg mi je jako zao,vidi se kako je deformisan,a sta mu njegov "divni vlasnik" sve radi,samo kad digne ruku na njega ovaj odma lijeze dole sav uplasen,a isto i kad zagalami na njega-ma uzas...
to je izivljavanje nad jadnim psom....

jeste stvarno.. meni su recimo svi zamjerili što nikad nisam htjela na psa ni da dignem glas, kamoli da ga malo po njušci kad napravi nered, dok je rastao.. oni nestašluci malih pasa : recimo potrga babi cveće u dvorištu, uvalja se u g*vna, pojede komšiji cipele i ne znam kakve nebuloze..

samo sam ga jednom istukla, al ne puno, kad je proletio pod auto, sreća žena brzo reagovala i na vreme ukočila, na smrt sam se bila prepala.. e onda je dobio malo batina i od tad bježi od auto mašine ko đavo od krsta

.

a inače, sve je navikao na fino.. recimo, ja vidim jednog momka kako je mlatio svog labradora, i ovaj jadnik sad samo i reaguje na udarce.. moj pas reaguje samo kad ga pomaziš po glavi, jedino tad će te poslušati.. u nekim situacijama ovo i nije dobro.. recimo moj pas vjeruje da su svi ljudi dobri, pa se tako i ponaša.. pa dok su jednom komšinici u kući do mene narkomani provaljivali u kuću, ugledali mog psa, moj pas im se prifuro da se mazi

, oni mu dali nešto, vjerovatno da ga otruju ili uspavaju.. posle je moj pas povraćo nešto bijelo ( inače nikad ne povraća). ovo sam zaključila nakon što mi je komšinica ispričala i pitala jel moj pas lajo, pa smo uporedile termin kad je bila provala, i ja se sjetila da je baš tad povraćo neko bijelo čudo

. sreća pa je povratio, ne znam šta bi bilo da nije