banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 135 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 00:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
jeboga zadatci su bili teski uglavnom neki su se mogli uraditi (mislim ja mogao) samo je writing bio prelagan. steta sto nisi osvojio medalju sad vise nemas sansu (misli u srednoj tu je fakultet).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 10:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Ja pitanja nisam ni razumio, a kamoli da ih znam uraditi. :)

@Nemanja666: ako ti je zadatak prelagan, daj nam svoje rjesenje onda, da naucimo nesto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 18:25 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Ala likova, S, Dak, Igac ... :lol:

Jesu, teški su zadaci ... writing je bio mnogo lagan u odnosu na druge. Mada i kod njega su se neki z*jeb*li ... Prvog dana su svi imali 100 bodova na njemu, ali je onda uslijedio neki "rejudge" i nekima je oduzeto po 30 bodova (tako nešto).

Blackbox je extra težak. Za forbidden je bilo potrebno napisati 5 različitih programa za različite case'ove. Points je uradio samo jedan lik na čitavom takmičenju (tj. i od leadera ga niko nije znao uraditi :roll: čak ni misof).

Piramida je solidan zadatak, nema šta. Baš po mjeri takmičenja. Idealan :D

Mexico je bio ok zadatak, tu sam se ja zajeeee ... i šta sad da radim, ebiga :( Uradio sam bektreking riješenje koje je (po tekstu zadatka) donosilo garantovano 40 poena. To i nije toliko teško za iskodirati (možda postavim svoja riješenja). Međutim onda sam uradio dinamičko riješenje koje je trebalo da uzme 100 bodova, međutim, napravio sam neku grešku i sve sam izgubio, te tako se che vraća kući ko Lesi, ali bez koske :)

Dak hvala ti na podršci, to uvijek dobro dođe u ovim "teškim" vremenima.

Nemanja je upravu što se tiče toga da je sad gotovo. Ja sad idem na fakultet i onda više nema IOI'a. To ostavljam Nemanji :) Ako hoćeš, držaću ja neka predavanja u gimnaziji pa možeš ti doći iz Gradiške, nije toliko daleko, da odslušaš par lekcija, trebaće ti ;)

Eto dosta sam opisivao zadatke, muka me više ... Samo još u vezi ove S'ove opaske da sam Kinez, heh ... samo da si vidio ... Kanađani, Ameri, Australijanci ... sve kosooki :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 18:31 
Urednik
Urednik

PS:

Sad dok narastu ova djeca sa Lauša, onda ćemo i mi imati zlato na IOI'u :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 22:48 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 23 Jun 2001, 02:20
che.guevara je napisao:
Ja sad idem na fakultet i onda više nema IOI'a.

Koji fakultet?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2006, 23:59 
Urednik
Urednik

Računarski Fakultet u Beogradu. Privatni :-?

http://www.raf.edu.yu

Jel ima neko da izdaje stan u Beogradu ili da može da mi sredi nešto jeftino? Imate li neke oglase etc? Planiram da odem u BG ovih dana da iznajmim nešto ... treba mi neki stančić što povoljniji za 2 studenta.

EDIT:
http://www.raf.edu.yu/aktivnosti/RAF_ImagineCup2006.htm
Za vrijedne uvijek ima nečega ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 10:50 
Urednik
Urednik

E, baš me interesuju inside information o RAF-u, pisaćeš valjda kritičke osvrte... Čuo sam da privlače takmičare i stipendiraju ih...
Na osnovu čega si radio selekciju fakulteta, tj. kako si odabrao RAF?

Za stan, pogledaj Halo oglase:
http://www.halooglasi.co.yu/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 20:57 
Urednik
Urednik

Па ја сам у обзир узео три факултета:

1. ПМФ у Новом Саду
2. ЕТФ у Београду
3. РАФ у Београду

Из неког разлога отписао сам Нови Сад (мада је ПМФ НС одличан по ономе што сам чуо). Остао је ЕТФ и РАФ. Пошто сам лоше урадио пријемни на ЕТФ-у, нисам могао да се упишем на ИТ смијер (који додуше не бих ни уписао јер нећу физику да учим, слаб сам ту), а нисам могао ни да платим 2000Е за упад на смијер СИ (који даје бесплатну школарину за такмичаре - али моји успјеси из БиХ се не рачунају), онда је остао само РАФ. И као што ти кажеш, пошто сам такмичар, дали су ми "стипендију" (тј. бесплатно школовање). Да је и РАФ пропао, вратио бих се 1. избору, а ако и то падне, хех, увијек ми остаје слатка Бања Лука :)

Хвала на линку и да, биће критичких осврта ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2006, 22:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
che.guevara je napisao:
Па ја сам у обзир узео три факултета:

1. ПМФ у Новом Саду
2. ЕТФ у Београду
3. РАФ у Београду

Из неког разлога отписао сам Нови Сад (мада је ПМФ НС одличан по ономе што сам чуо). Остао је ЕТФ и РАФ. Пошто сам лоше урадио пријемни на ЕТФ-у, нисам могао да се упишем на ИТ смијер (који додуше не бих ни уписао јер нећу физику да учим, слаб сам ту), а нисам могао ни да платим 2000Е за упад на смијер СИ (који даје бесплатну школарину за такмичаре - али моји успјеси из БиХ се не рачунају), онда је остао само РАФ. И као што ти кажеш, пошто сам такмичар, дали су ми "стипендију" (тј. бесплатно школовање). Да је и РАФ пропао, вратио бих се 1. избору, а ако и то падне, хех, увијек ми остаје слатка Бања Лука :)

Хвала на линку и да, биће критичких осврта ;)

Nisi razmatrao FER?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2006, 18:16 
Urednik
Urednik

Koji fer? FER u Zagrebu!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 00:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Naravno FER u Zagrebu? Koji drugi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 07:49 
Urednik
Urednik

Pa da me skalpiraju braca hrvati !?! Ti mene bas ne volis, a ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 08:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2004, 08:54
Cuo sam da Fon nije los u Beogradu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 08:19 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Nov 2004, 11:21
Jao koliko cudnih skracenica i to sve od 3 slova!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 18:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
Pa da me skalpiraju braca hrvati !?! Ti mene bas ne volis, a ?

Ili ti njih. Ja licno bi prije izabrao FER nego ETF u Beogradu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 19:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Nov 2004, 11:21
A kakav je FIT? Priznaje li se to negdje osim u Mostaru? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 20:44 
Urednik
Urednik

Niko nije lud da ide dvjesto kilometara dalje u manje razvijenu zemlju kad bi tako lako išlo u Zagrebu. Prije je puno ljudi iz ovog kraja išlo u ZG na studije, ali sad ih dosta ima tamo koji rat još nisu apsolvirali i nas krive kao narod za sve njihove nedaće iako im je sto puta bolje nego nama. Normalno je tamo otići na sajam, šoping, ljetovanje i sl, ali studirati četiri godine, mučno bi to bilo, uvjeren sam. Ljude odavde koji su u Hrvatskoj na studijama možeš vjerovatno na prste nabrojati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 21:38 
Urednik
Urednik

Mada ideja je dobra ... sad kad malo razmislim, mogao sam i to probati ... tamo bi me fino izliječili od nacionalizma ... eventualno bih postao katolik te bih zadovoljio Micelijusa, Daka, Aragorna ... FER ima svojih pogodnosti !

Čuo sam za FON riječi hvale, npr od svog profesora fizike. Međutim moja istraživanja drugačije kažu. Izgleda da FON ne fercera tako dobro. Malić ima pravo kad kaže da su Hrvati razvijeniji, ali su opet nekako "gluplji". Jer oni potroše zlato na svoje takmičare i osvoje 2 srebra + 2 bronze. Srbija sa deset puta (nagađam) manjim budžetom uzme 3 srebra + 1 bronzu. Čini se da Srbijanci dobro koriste raspoložive snage :)

Što se tiče FIT'a, dobar je za sve "bosance" koji i onako nemaju nekog drugog/boljeg izbora jer u "SCG" ili Cro moraju da plate školarinu, što je inače skupo za nas ... Čak sam i ja sam jedno vrijeme planirao da idem u Mostar na fax ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 21:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Resenje zadatka writing ce te dobiti uskoro cim uvatim malo vremena. Veoma je jednostavno tekst zadatka te navodi da se prepadnes permutacija veliki nizova koje nije potrebno. Vremensko ogranicenje zadatka 3 sec ali se mora moci lako uraditi ispod 0.5 sec.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2006, 22:04 
Urednik
Urednik

Nemanja666 je napisao:
Resenje zadatka writing ce te dobiti uskoro cim uvatim malo vremena. Veoma je jednostavno tekst zadatka te navodi da se prepadnes permutacija veliki nizova koje nije potrebno. Vremensko ogranicenje zadatka 3 sec ali se mora moci lako uraditi ispod 0.5 sec.

Yup ... Meni je zadnji test case radio za 0.544 sec. Kad sam došao kući iskodirao sam ga sekundu ;) Tamo mi je trebalo više vremena. Ma koliko god zadatak bio lagan, prvi put je teško skontati pravo riješenje. Zato i imaš 5 sati svaki dan ;)

Elem, da se pohvalim, slikao sam se sa nekim programerskim legendama, tipa Forišek aka Misof sa topcoder'a ;) (desno je Ibrahim iz BH tima, u sredini je misof, a lijevo sam ja, ehem)

http://www.toroman.abshost.net/album_io ... y.jpg.html

Lik je toliko bio popularan na takmičenju (vođa slovačke reprezentacije) da su ga stalno ljudi salijetali sa pitanjem "excuse me, are you misof from topcoder?" pa je frajer fino uzeo marker i sebi na majici naškrabao

[MISOF]

8)

Živa legenda. Može da riješi većinu takmičarskih zadataka (na topcoderu) za manje od 5 minuta. Meni primjera radi obično treba pet-deset-dvaest puta više, zavisi od zadatka. Zanimljivo (i to je sve "potreslo") da čak ni on nije znao uraditi zadatak points iz prve.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 135 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]