Citiraj:
i dalje ne vidim zasto bih JA trebao imati veze sa time sto je NEKO prodao nesto sto nekome nije odgovaralo
Ti si bez razloga poceo prozivati ljude da su kriticari, nikad zadovoljni, koji samo zele da zanovjetaju a ne da kupuju. Nije tebe niko prozivao da lose radis ili varas musterije i sl. Ali nije u redu i da odmah prozivas nekog da je kriticar ako mu se ne dopada sto neko prodaje stari hardver po velikim cijenama.
Citiraj:
sve ja to postujem sto ti pises za sve te probleme koje navodis ste krivi Vi kupci jer kupujete robu, samim time pristajete na uslove koje ste dobili i sta sada hocete? Kakve veze ja imam sa time i zasto ja trebam biti svrstan u isti kos?
Ovdje si potpuno u krivu. Odem da kupim graficku, dobijem neku losu koja mi pravi probleme. Odem da zamijenim, ne zelim isti model nego doplatim za nesto skuplju, zamijene mi bez problema, vratim se kuci i vidim da sam dobio koristenu karticu. Stavim je i radi. Mogao sam da je vratim naravno, ali izmucen pokusajima namjestanja one neispravne, promjenama drajvera i podesavanja, i ne zeleci da pravim scene, ostavim tu istu. Mogao sam da je vratim, jeste pristao sam na tu koristenu, ali zar je u redu da mi mijenjaju koristenu kartu kao novu?
Uopste ta logika nije ispravna, kao pristao si na to pa sta sada hoces. Kada sam kupovao kartu nije pisalo da je polovna, znaci da nisam pristao.
Citiraj:
pitanje garancije je jako skakljivo. AMD daje 3 godine garancije i svaki prodavac ce ti reci da se obratis AMD-u za garanciju i da od njega trazis te 3 godine. problem je u sledecem NEMA PRAVOG DISTRIBUTERA i zato nema te garancije.kako da ti ja dam 5 godina garancije na nesto na sta ja imam godinu?
Ako je AMD siguran da ce njegov proizvod raditi 3 godine, zasto ti kao prodavac nisi? Zasto ne zastitis kupce i preuzmes na sebe da vratis svome dobavljacu defektan hardver? Mora on tebi uvaziti reklamaciju isto kao ti svom kupcu. Ne trazi niko duzu garanciju nego sto daje proizvodjac.
Citiraj:
Koje bih to negativne namjere mogao imati sto sam na ovom forumu? Volio bih da to obrazlozis. Nacin na koji ja pisem je meni svojstven i ja sam takav.
Sam si napisao da ti je interesantno biti ovdje da bi mogao da "provalis" te kriticare od kupaca i da ih vratis kuci. Nije to smisao ovog foruma.
Citiraj:
Ako cemo vec da sudimo o tome kakav sam to ja covjek, koliko je prodavaca otvoreno na ovom forumu obzbnanilo tu prostu cinjenicu da PRODAJU? Samim time sto se tu natezem sa Vama takvima govori nesto o meni.
Nije se niko zalio kakav si covjek, pitanje je da li te neko poznaje na ovom forumu. Ti samo prebrzo izvodis neke netacne zakljucke i suvise krivis kupce za kvalitet usluga lokalnih prodavaca hardvera. Cinjenica je da se prodajom hardvera bavi svako, i ko ne zna skoro nista o tome i da je kvalitet usluge kao i robe na niskom nivou. Zaista imaju ljudi razloga biti frustrirani. I ova poruka dovoljno govori da prebrzo izvodis netacne zakljucke. Nisam vidio da se neko zalio kakva si ti licnost. To sto uopste zelis da komuniciras na ovaj nacin i sto ne krijes da si prodavac, zaista govori nesto o tebi. Ima ih da reklamiraju firme a predstavljaju se kao zadovoljne musterije.
Citiraj:
moze pricati svako ko sta hoce o meni da sam naopak, tezak covjek, da sam skup, da sam ovakav, onakav, ali ono sto ne mogu da podnesem je to da mi neko dira u postenje.
Eto, opet ti. Ko je pomenuo tvoje postenje? Ako se osjecas prozvanim sto postoje losi prodavaci koji vole da uvale losu robu neinformisanim kupcima, to je tvoja licna stvar.
Citiraj:
cijene zavise direktno od prometa vi mjerite Beograd sa Banja Lukom. ajde kada to vec radimo da vidimo koliko je potencijalno trziste bl a koliko beges. kada malo razmislimo dodjemo do zakljucka da je beges ne samo veci od bl vec i od RS. au!
Tu sada dolazi do pitanja velikih i manjih firmi. Te vece mogu nabaviti vece kolicine recimo maticnih ploca, samim tim imaju povoljniju cijenu kod uvoznika(distributera) ako to nisu oni sami. Ali oni ne prodaju te ploce po istim cijenama kakve su recimo u BG ili ZG, cisto jer je ovo Banjaluka, pa idu logikom ostali su dosta skuplji pa zasto ne bih i ja malo vise digao cijenu. To je ipak vrsta nepostenja, zato sto su tu gdje jesu drze vece cijene. Dobar primjer je HGspot, koji je znacajno skuplji ovdje nego u Zg ili BG.
Citiraj:
* kupci i te kako imaju pravo SUGERISATI nepravilnosti iliti ucestvovati u poboljsanju poslovne politike firme, cijena, uslova prodaje i sl.
Cijela moja diskusija je sa tim ciljem, nece ni prodavacima skoditi da malo imaju feedback od kupaca.