Nisam za drzanje zmija u kuci.
Postoji vise razloga...
Zmije nisu zivotinje za drzanje u zatvorenom prostoru. Kao sto je neko napisao- grijeh je. Sem toga, nju ne mozes pripitomiti da bi mogao biti koliko-toliko siguran da je bezopasna. Kad vec pominjemo kucne ljubimce, ja ih drzim za "nesto" sto bih mogla da mazim i prilazim bezopasno (makar u datom trenutku). To za zmije ne mogu da kazem.
Odvratna mi je pomisao da uzmem mrtvog misa i dadnem istoj. Jbg, znam da mora jesti ali samo ako ovo uzmem u obzir dovoljno mi je da shvatim da definitivno nije za kucnog ljubimca. Ja sam sad za rodj. dobila minijaturnog zekonju koji mi je strasno maweni i swadak. Ne mogu zamisliti da tako nesto dadnem zmiji da pojede. Ona jednostavno moze da opstane bez covjeka, s tom cinjenicom. Nemam nista protiv njih, daleko od toga, to su isto zivotinje koje trebaju svoj mir i ponekad s pravom napadnu covjeka (ja to iz svog ugla gledista pricam), ali volim da ih vidim daleko od mene.
Ja bih za ljubimca voljela da imam nesto iz "kolekcije"

macaka: lava, pumu, tigra... Majmune ne mrzim ali ih ni ne volim. Reptili mi nisu posebno dragi zbog izgleda.
Citiraj:
jao Flash, ovo je stravicnoo
Sto se tice zuba, ova dva unutrasnja su najubitacnija
p.s. jedino bi mi se svidjela torba ili cipe od ove koze
...a mozda nekom i od tvoje koze!
Boze, pomozi joj!