banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 18:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2006, 20:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
32 Ne budite na sablazan ni Jevrejima, ni Grcima, ni crkvi Božijoj,
33 Kao što ja u svačemu svima ugađam, ne tražeći svoje koristi nego mnogijeh, da se spasu.
:lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2006, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Maran Ata je napisao:
32 Ne budite na sablazan ni Jevrejima, ni Grcima, ni crkvi Božijoj,
33 Kao što ja u svačemu svima ugađam, ne tražeći svoje koristi nego mnogijeh, da se spasu.
:lol:

32 Ulazak u dzamiju je sablazan svim hriscanima: priznavanje Muhameda za Bozjeg proroka i priznavanje Muhamedovog ucenja!

33 Opravdavanjem Muhamedovog ucenja i spasenje u dzamiji? Zar su vladike dosli u dzamiju hodzama da propovijedaju Hrista? :lol: :lol: :lol: :lol:
Po tvom ispovijedanju vjere ti si vec musliman, covjece! :lol: :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2006, 22:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 13:08
Maran Ata je napisao:
Пагански бог Арапа и пре педофилка Мујамеда је зван "алах". И том паганском богу је знак био полумесец и тај је пагански бог био један од врховних богова ћабе... а онда је дошао педофилко, склонио све остале паганске богове и оставио само тог једног, кога они и данас зову "алах", и који и дан данас има за свој знак - полумесец! :wink:

Значење речи "алах" у данашњем језику Арапа значи то што значи. Међутим, ако се вратимо у прошлост, наћи ћемо да је та реч заправо краћа форма од речи "Ал-Илах", где је оно "ал" семитског порекла и искривљено "Ел", а "Илах" краћа форма од "Илмаках", што заједно значи "бог-месец". :lol: :lol: :lol:

Možeš li napisati nešto više o tom paganskom bogu ili religiji? A možeš samo navesti gdje si pronašao taj podatak. Ja znam da je Mjesec a negdje i polumjesec sa zvijezdama znak boginje Dijane (U starorimskoj mitologiji kći Jupitera i Latona, sestra Apolonova, boginja lova, Meseca i noćnog čaranja). Poznata je i kao Artemida, Astarta, Meluzina, Ceridvena, Arijanrod, Baih, Izida, Ištar, Venera, Cibela ili Kibela. Zovu je i Velika majka ili Boginja majka. Izidin kult datira iz najstarijih vremena drevnog Egipta. Kad smo već kod preuzimanja ili kopiranja paganskih simbola, kultova i bogova šta misliš o Svetom Iliji? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Поклоњење богу месецу у Арабији датира око 2000БЦ на овамо. У књизи "Мухамед, свети пророк" коју је написао Хафиз Гулам Сарвар, иначе Пакистанац и муслиман, пише да је неки "Амр Бин Лахо, потомак Катана и краљ Хијаза ставио тотем звани Хабал на кров ћабе." И још пише да је то био врховни бог (пагански наравно) племена Кураиш пре појаве ислама. :roll:

Дакле, они о томе сами пишу. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2006, 16:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Maran Ata je uporan u svojoj zabludi: izmedju Boga i ljudi on se, prkoseci Bogu, opredjeljuje za ljude, on staje iza antihrista suproteci se Hristu. Maran Ata je cuo za Ekumensku povelju. Tu povelju u ime i ispred SPC potpisao je vladika Konstantin (Djokic).
U toj Povelji jasno pise da je muslimanima i hriscanima JEDAN ISTI BOG.
Ponavljam: to je Srpska Pravoslavna Crkva potpisala. Evo sta pise iznad potpisa:

" 11. Njegovati odnose s islamom

Muslimani stoljećima žive u Europi. Oni u nekim europskim zemljama čine jake manjine. Pri tome je bilo i ima mnogo dobrosusjedskih kontakata između muslimana i kršćana, ali i izrazitih suzdržanosti i predrasuda na objema stranama. One počivaju na bolnim iskustvima tijekom povijesti i u najnovijoj prošlosti.

Susrete između kršćana i muslimana kao i kršćansko-islamski dijalog želimo pojačati na svim razinama. Osobito preporučujemo da se međusobno razgovara o vjeri u jednoga Boga i razjašnjava shvaćanje ljudskih prava.

Obvezujemo se

muslimane susretati s poštovanjem

s muslimanima surađivati kod zajedničkih pitanja."

Sve to pise OVDJE:
http://www.karmel.hr/EKUMENA/charta.oec ... ovelja.htm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2006, 20:08 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jul 2006, 21:20
Pavle Orlovic je napisao:
Slika

Slika

Sta Maran Ata misli o ovome?

Izvor fotografija:
http://www.kosovo-office.org/index.php? ... eid=121&s=

Muhamed i Koran O Isusu Hristu

Ali kad neko nece da veruje jasnim dokazima i objektivnim svedocima, onda mora da izmisli bilo sta. Tako Muhamed u svome Koranu kaze da Hristos nije vaskrsnuo prosto zbog toga sto nije ni bio raspet. Procitajmo bas bukvalno da vidimo sta kaze Casni Koran o Hristu.

U 3.suri Korana koja nosi naslov "Imranova porodica" pise: "Civuti protiv Isusa izmislise lukavstva, Bog ih izmisli protiv njih, i zaista Bog je vestiji."

A u suri 4. koja nosi naslov "Zene" govori se o Hristovim protivnicima: "Oni nijesu vjerovali u Isusa, oni su protiv Marije izmislili groznu laz. Oni govore: mi smo smrt zadali Mesiji Isusu sinu Marijinu, poslaniku Bozjem. Ne, oni ga nijesu ubili, oni ga nijesu raspeli. Neki covjek koji mu nalikovase bi stavljen na njegovo mjesto i oni koji se prepirahu svrhu toga bili su i sami u sumnji. Oni to ne znadijahu pouzdano. Oni samo sleduijahu tudje mnijenje. Oni ga jamacno nijesu ubili. Bog ga je podigao sebi. Bog je mocan i mudar."

Tako nam eto Koran Casni prikazuje raspece i vaskrsenje. Nit je bilo raspeca nit je bilo vaskrsenja. To su se Bog i Civuti takmicili u lukavstvu, pa Bog bio lukaviji. Umesto Isusa koga su Jevreji hteli da razapnu, Alah ih je opcinio, pa im podmetnuo drugog nekog coveka a Isusa podigao sebi!?

Treba li tu kakav komentar! Treba li se uopste osvrtati na tu besmislicu da se Alah nadmudruje sa Jevrejima u lukavstvu, pa pravi falsifikat i podmece drugog coveka, da opcini Jevreje da oni raspinjuci toga drugoga coveka misle da su raspeli Isusa, da oduzme tome nekom drugom podmetnutom coveku mogucnost odbrane da Jevrejima kaze i dokaze da on nije taj Isus Nazarecanin koga oni zele da razapnu, i da pomocu svih tih marifetluka stvori laz o Hristovom vaskrsenju zbog cega ce glave dati bezbrojni mucenici ni krivi ni duzni.

A obracanje apostola Pavla, kao i dar apostolskog cudotvorstva Koran i ne pokusava da objasni. Ali, sto je najteze, tu Koran protivreci sam sebi. Jer, u 19. suri Kurana Casnog Muhamed tvrdi da je Hristos jos kao tek novorodjena beba svedocio o sebi govoreci:
"Mir ce na meni biti na dan u koji se rodih, na dan u koji cu umreti i na dan u koji budem povracen u zivot."
Dakle, Alah preko mladenca Isusa cini cudo da beba govori, da prorice o danu svoje smrti i povratka u zivot, a kad to prorocanstvo treba da se ostvari, onda Alah lukavo podmece drugog coveka a Isusa uzima. Veceg bogohulstva i apsurda i fanatizma zaista nigde nema!

Najzad, zar Muhamed na 600 godina posle Hrista moze te dogadjaje znati bolje nego Jovan i Matej koji su bili ocevici. Prema svemu napred izlozenom konstatovali smo da vest o vaskrsenju nije ni apsurd niti icija prevara i laz. Laz o Isusu Hristu je od Muhameda, laznog proroka. A vladike Hristove crkve, gle sta cine i gdje se izuvaju sramoteci i huleci na Hrista povladjujuci Muhamedu. Strasno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Изгледа да реинкарнисаном пајацу од модертаора смета истина о Мујамедовом богу - преваранту. Ништа... поновићу оно што сам већ написао, а пајац обрисао.

Мумаед је у својој сатанској књизи написао да није Христос погубаљен на крсту, него да је то био неко други, а бог је наводно то учинио да се гледаоцима чинило да је он. По тој причи, Мујамедов бог је заправо - преварант!

Из Библије нам је познато ко је преварант и ко је преварио Еву, а преко ње и Адама. Ето како нам је Мујамед открио ко је заправо његов бог. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Изгледа да реинкарнисаном пајацу од модертаора смета истина о Мујамедовом богу - преваранту. Ништа... поновићу оно што сам већ написао, а пајац обрисао.

Мумаед је у својој сатанској књизи написао да није Христос погубаљен на крсту, него да је то био неко други, а бог је наводно то учинио да се гледаоцима чинило да је он. По тој причи, Мујамедов бог је заправо - преварант!

Из Библије нам је познато ко је преварант и ко је преварио Еву, а преко ње и Адама. Ето како нам је Мујамед открио ко је заправо његов бог. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 16:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vrh

Tema posta:
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vrh

Tema posta:
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 19:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pa dobro kojeg boga Muhamed pominje i koji je to naš a koji njihov Bog?
A zašto ti je važno šta piše u Kuranu? Ako ti vjeruješ da je Isus razapet i vaskrsao onda nema potrebe da takve stvari pišeš i omalovažavaš tuđe religije, kultove, knjige i sl. Ako vjeruješ u ono što kaže Biblija onda Kuran nesmije da te iznervira i sl. osim ako tvoja vjera nije baš čvrsta pa napadaš Islam kako bi mi mislili da si ti neki veliki vjernik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2006, 20:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Polaris Ursa je napisao:

Pisao je o tome. Navodno neki paganski bog mjeseca. Po meni glupost ali on i jos neki su nasli i "dokaze" i zive u dubokom uvjerenju da su u pravo tako da neke vece diskusije i nema.

Na svakom forumu znas vidjeti takvih "ubjedjenih". Jedni hardcore "muslimani" , drugi hardcore "hriscani" itd itd. Sve sto oni kazu je istina a drugacija misljenja se ismijavaju.(Pazi svaka se poruka zavrsava sa par :lol: ko fol a joj jesam ja pametan a ti glup evo ti jos jedan :lol: ).

Prosipaju svoje "mudrosti" na sve strane pa eto nazalost i ovde. Prvo mi bilo krivo pa cudno a sad mi ih nekako zao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2006, 18:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

vulgaris maximus je napisao:
Polaris Ursa je napisao:

Pisao je o tome. Navodno neki paganski bog mjeseca. Po meni glupost ali on i jos neki su nasli i "dokaze" i zive u dubokom uvjerenju da su u pravo tako da neke vece diskusije i nema.

Samo da ne bude zabune ono sto sam ja ranije napisao nisu nikakvi dokazi vec samo kult kod kojeg sam naisao na neku vrstu Mjeseca kao simbola. Malo se zanimam za mitologiju i paganske religije pa sam trazio da mi Maran ata da izvor njegove tvrdnje ili ime tog paganskog boga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Avg 2006, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Polaris Ursa je napisao:
vulgaris maximus je napisao:
Polaris Ursa je napisao:

Samo da ne bude zabune ono sto sam ja ranije napisao nisu nikakvi dokazi vec samo kult kod kojeg sam naisao na neku vrstu Mjeseca kao simbola. Malo se zanimam za mitologiju i paganske religije pa sam trazio da mi Maran ata da izvor njegove tvrdnje ili ime tog paganskog boga.

HUBAL (biblijski BAL).
Imas ovdje:

http://www.godchecker.com/pantheon/meso ... deity=NANA

http://www.bible.ca/islam/islam-moon-god-hubal.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Hubal

http://www.british-israel.ca/Islam.htm

http://www.bible.ca/islam/islam-photos- ... alolgy.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Avg 2006, 02:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

E hvala!
Ja se nisam pretjerano trudio da pronadjem tog Boga ali tražio sam samo u Persiji ne u Mesopotamiji. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2006, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2006, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.faithfreedom.org/Gallery/19.htm

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2006, 15:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2005, 03:59
Vidim "troll" se jos uvijek javlja i nad tudjim jadom izivljava.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 289 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]