pa ako ti je stalo da ustedis onda definitivno East Code. dobra stvar je povoljne cijene i ako si student mislim da mozes srediti neki studentski popust - losa stvar su "sumnjive" garancije i nedoslijednost. tipa narucio si tu i tu plocu, a ono dodje "slicna", ali ne ta. cekanje na neke komponente zna da se oduuuuzi very much. desavalo se dosta ispala. ako ces uzimati u east code-u onda uzmi kvalitetije/skuplje komponente. i nadaj se da ti se nista ne pokvari
druga opcija ti je hg-spot. dobra stvar je fenomenalne garancije (3-5 godina) i velik izbor stvari. losa stvar sto cijene imaju dosta oscilacija i ne spadaju u najpovoljnije, recimo za iste pare u hgspotu mozes kupiti disk od 200 i od 120 gb, zato doobro prosvrljaj sajt i vidi u grubo cijene za komponente. opet moje licno misljenje je da je bolje platiti vise i 10-15% za duplo ili troduplo vecu garanciju.
alfom, biskom i ostale bih zaobisao da sam na tvom mjestu.
sto se tice same konfiguracije, ako vec uzimas na kredit kupi 19" lcd, koji je oko 100 km skuplji od 17" . ako ti je bas stalo do para za 500 km mozes uzeti solidan 17". ako ces na crt verziju zaboravi novo i uzmi neku dobru compaq ili sony 19", 21" za nekih 140-180 maraka.
druga stvar ako ti racunar vec nije za igrice, uzmi intela dual core 805, koji kosta oko 330 maraka i neku plocu sa intelovim 945 chipsetom (najjeftinija oko 180-190 maraka) ili neku kvalitetniju plocu za via chipsetom koji podrzava dual - core.
nisi specifikovao za sta ces kompujter koristiti, ali ako neces nesto ozbiljnije raditi (3d rendering) ili tako nesto, toplo ti preporucujem soket 754, semprona 2500+ ili 2800+, i nforce 4x plocu sa pci-expres grafikom

(licno imam Abitovu plocu sa pomenutim chipsetom i 7600gs sa pasivnim hladjenjem i sljaka super)
nadam se da sam ti barem malo bio od pomoci