banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
E ovo mi upada u oci... Srbi = Nebeski narod.
Oces li to da objasnis pliz. Samo kratko i bez nekih puno velikih citata, ako moze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 17:31 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aha. I ti vjerujes u to... fino. To sto srbi sebe dizu u nebesa nema nikakve veze sa stvarnoscu.
To sto ta krilatica postoji sve ovo vrijeme meni samo govori da je nastala iz fazona: Jes nama lose i sjebali su nas, al bog nas voli, mi smo njemu najdrazi, mi smo veliki vjernici, mi smo hrabri, bog cuva hrabre, sigurno smo mi nebeski narod kad smo toliko hrabri i fini. Srpsko cojstvo i junastvo nije nista vece od cojstva i junastva Zimbabwea i ono je samo srbima poznato. Daj malo realnosti, nije na odmet.
A i sam si rekao, Srbi samo imaju dobre predispozicije da budu "nebeski narod", sto znaci da nisu nebeski narod.
Al ajd da se drzimo istorije, a religija neka ide na neku drugu temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 18:07 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 20:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2006, 17:03
Micelijus ti si trebo biti Vladika. :D
A Stroj ti si trebo da budes advokaz, jer vidim da svakom loncu moras biti poklopac :D
Tema ubija, jako dobra tema do sada ne ovim FORUMU. Jako dobra pitanja ali ima i dobrih odgovora. Hoceli biti boljih jos odgovora???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 22:08 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Suljo je napisao:
Micelijus ti si trebo biti Vladika. :D
A Stroj ti si trebo da budes advokaz, jer vidim da svakom loncu moras biti poklopac :D
Tema ubija, jako dobra tema do sada ne ovim FORUMU. Jako dobra pitanja ali ima i dobrih odgovora. Hoceli biti boljih jos odgovora???

ja ne kontam. mozes li ti to prevesti na srpski pa okaciti ovdje? hvala.

micelijus, dosta je to islo. ne razumiju te, nemoj se nervirati. posto vidim da ova moja tema i pitanja pocinju uzimati pogresan pravac, postavicu novo pitanje:

ima li sanse da se srpski narod ispravi i uspravi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 00:47 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 11:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam sve savrseno razumio... i ne slazem se sa Micijem, ne znaci da ga ne razumijem. samo da se razumijemo :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka

u redu, uzdignimo se duhovno. sta je sa materijalnim i teritorijalnim uzdizanjem?

imamo li takve sanse? guranje evropske unije nas u BiH, guranje BiH u evropsku uniju, visemilionski dugovi koji podjednako tlace i RS i BiH (o cemu je nacionalni stroj pisao u svojim postovima), svakodnevno smanjivanje teritorija srba preko drine, otimacina kosova, otcjepljenje crne gore, price o otcjepljenju vojvodine....kakve su nam sanse?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 16:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
VeLiKi je napisao:
kakve su nam sanse?

otprilike kao iz keca u dvicu na utakmici brazil - trinidand i tobago

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 17:10 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 11 Jun 2006, 17:13, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma da pobijemo govna i gotova stvar :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2006, 21:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Bravo Sisiban ovo si jako dobro kazao. Kratko ali jasno. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2006, 01:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
*Sisiban* je napisao:
Da budem malo oštriji: kad se Srbi odreknu lopova i zlikovaca koji su i danas mnogima uzor (Sraćko, Sradovan, Zloba), kad se počnu baviti sobom, a ne dokazivati da svi ostali potiču od njih, kad njihovom političkom mišlju prestane dominirati želja za teritorijalnom ekspanzijom, već želja za ekonomskim prosperitetom i kulturnim (pa i duhovnim) preporodom... E, tad će imati šanse za bolje sutra.

Bolno je priznati vlastite greške iz prošlosti, ali je neumitno radi bolje budućnosti.

Sisibane,po ovom tvom komentaru ispada da smo mi Srbi krivci za sva sranja koja su se desila ovdje.Naravno,svakodnevno se trubi "priznajte","vi ste krivi","urazumite se" i slicno a nimalo se ne gleda svoja strana.Znaci,Srbi su glavna tema svega.Pa bavite se sami sobom (kao sto si napomenuo u postu). :wink: Vidim,prekrstio si imena nekih junaka/zlocinaca (kako ih ko posmatra).A sta je sa Sranjom,Balijom (ovo se ne odnosi na muslimane vec samo na pomenutog politicara)???Oni su izgleda bezgresni.Oni nisu nikom uzor. :roll:
O kakvoj teritorijalnoj ekspanzii govoris???Mislim da je bilo dosta sranja oko teritorija i da je mnogo ljudi sjebano zbog toga.Po cemu si zakljucio da Srbi zele teritorijalnu ekspanziju???Po tome sto ne priznaju BiH ovakvu kakva je???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2006, 03:15 
Stara kuka
Stara kuka

zele otcjepljenje?

ja sam ovu temu zakacio na podforum 'istorija'. dajte mi istorije. jedno pitanje nam je kljucno ovdje, bar se meni tako cini;

kad i gdje su srbi nastali kao nacija?

odgovorom na to pitanje bi dosli do toga zasto se i kako srbi 'toliko' razlikuju od svojih susjeda. sta je sa komsijskim nam hrvatima? nisu li to sve staro-sloveni? ja kako nesto vidim, to izgleda ovako;
jedna ruka, pet prstiju: srbi, hrvati, makedonci, slovenci, poturice (kasnije muslimani). zasto svaki prst zeli da vodi svoju politiku umjesto da doprinese da se stvori saka (pesnica, znate vec sta hocu reci). jedna cvrsta saka koja bi mogla da se brani sama sobom od drugih a ne sama od sebe.

to je ono sto me kopka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2006, 08:24 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2006, 08:28 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2006, 13:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
*Sisiban* je napisao:
Krivi navod. Srbi su tema ove diskusije. O drugim stranama na drugim temama.

Nesto ne vidim teme na kojima se raspravlja o "drugima".Barem ne od tebe.

*Sisiban* je napisao:
Koji to "mi"?

Kada kazem "vi" mislim na nesrpsko stanovnistvo BiH.

*Sisiban* je napisao:
Smeće se prvo počisti ispred svog praga. Tako se pročišćava vlastita nacija. Kada Srbi shvate da je zlo koje ih je snašlo došlo iznutra, u likovima pomenutog trojca - zločinaca, a ne heroja - biće im puno lakše da se izmire sami sa sobom i sa drugima, te da spoznaju da su ni manje ni više važni od ostalih. To naravno važi i za ostala dva komšijska naroda.

Slazem se s tobom ovdje.Samo bih te zamolio da navedes ko su zlocinci u preostala 2 naroda.Znam da je tema o "nama" ali...interesuje me cisto onako. :wink:

*Sisiban* je napisao:
Bilo je tu iscrtavanja nekih granica (u stilu Karlovac-Virovitica itd.), pa zatim tvrdnji da je srpska zemlja tamo gdje su srpski grobovi... To nema veze samo sa BiH, već i sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Makedonijom...

Dosta granica je bilo iscrtano Sisibane.Ali od svih strana.Ne samo od "nas".Srpska zemlja je tamo gdje zive Srbi i gdje su zivjeli vijekovima.Isto tako i hrvatska i muslimanska/bosnjacka.U cemu je problem?Druga stvar je sto nekom smeta svaki prefiks srpski/a/o.Slazem se da je bilo mnogo preseravanja sa tim prefiksima,pogotovo u ratu ali...to je vec druga krajnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2006, 15:53 
DELETED

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]