banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 21:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Ponasanje psa
PostPoslato: 08 Jun 2006, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Evo posto vidim na temi "Pas po vasoj meri" polako ide u off topic, evo ovde da nacnemo tu temu.

Dakle pocetno pitanje >>

Da li smatrate da je pas takav kakav je zbog odgoja ili zbog toga koje je pamsine?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2006, 13:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Uglavnom se pas prema ljudima ponasa onako kako je vaspitan ali naravno da svaki pas ne zavisno od rase ima svoj karakter pa se i prema nekim svojim urodjenim osobinama vlada.Naravno ako nije maltretiran ili dresiran.Uglavnom mislim da vlasnik utice vecim djelom na njegovo ponasanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2006, 15:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Svaka rasa pasa ima jasno utvrdjene karakterne crte ponsanja, ali one mogu biti promijenjene uticajem ljudi,u pozitivnom ili negativnom smislu, sto ce u mnogome zavisiti od odnosa vlasnika prema psu. Neki vlasnici maltretiraju svoje pse, sto utice na izmjenju njegova ponasanja, naravno u negativnom smislu. Psi postaju neuroticni, sa nepredvidjenim oblicima ponasnja, najcesce iznenadno agresivin, itd. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2006, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2006, 21:08
Mene isto nerviraju te price o "krvolocnim psima". Ljudi vide rotvajlera i useru se od straha. Vezze. Pas je onakav kakvim ga gazda napravi (izdresira). A rotvajleri su, sto se mene tice, savrseni psi za djecu! Ja sam svojoj (dok sam bio klinac) radio takve stvari da meni sad dodje da se sam ugrizem. Vuko je za usi, jahao je, gurao...a ona mene lizne i daje sapu da je mazim...

A vidio sam jednog mladog boxera koji na ledjima nije imao dlaku, i imao je iskrivljenu kicmu na tom mjestu. Na pitanje otkud to, gazda kaze ma ne slusa nista pa ga moram malo povocem da poslusa...bio sam mali tad pa nisam smio nista da prigovaram. :mad: I sta mislite kakav je pas danas :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jun 2006, 20:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Posto sam igrom slucaja dosta upucen u ovu temu i neda mi se protuvjeciti babskim pricama i tvrdnjama.

ODNOS VLASNIKA KA PSU JE NAJ BITNIJI

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 11:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Tako je Mejdan, samo si zaboravio reci i jedini. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2006, 09:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 09 Okt 2006, 13:57
zah je napisao:
Svaka rasa pasa ima jasno utvrdjene karakterne crte ponsanja, ali one mogu biti promijenjene uticajem ljudi,u pozitivnom ili negativnom smislu, sto ce u mnogome zavisiti od odnosa vlasnika prema psu. Neki vlasnici maltretiraju svoje pse, sto utice na izmjenju njegova ponasanja, naravno u negativnom smislu. Psi postaju neuroticni, sa nepredvidjenim oblicima ponasnja, najcesce iznenadno agresivin, itd. Pozdrav Zah

Potpuno se slazem sa tobom ZAH :)

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 11 Mar 2008, 12:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Mejdan je napisao:
Posto sam igrom slucaja dosta upucen u ovu temu i neda mi se protuvjeciti babskim pricama i tvrdnjama.

slazem se sa tobomu potpunosti,daj mislim od svakog psa mozes napraviti najvecu mazu a isto tako agresivnog psa,sve zavisi kako s njim postupas
ja sam vidjela jednog jako agresivnog zlatnog retrivera...pa mislim...
a isto sam vidjela jednog boksera,kojeg mi je jako zao,vidi se kako je deformisan,a sta mu njegov "divni vlasnik" sve radi,samo kad digne ruku na njega ovaj odma lijeze dole sav uplasen,a isto i kad zagalami na njega-ma uzas...
to je izivljavanje nad jadnim psom.... :( :(

Vrh

Tema posta: Re: Ponasanje psa
PostPoslato: 15 Mar 2008, 18:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jun 2007, 02:33
Kako odgojis psa takav ti i bude ali razne bolesti psa isto uticu na njegovo ponasanje tj na agresivnost prema drugim psima i nepoznatim ljudima.
U sustini nisu psi pokvareni nego ih mi pokvarimo kroz pogresan uzgoj neznanstvom.
A da se negovori o idiotima koji ih treniraju za borbe.

Vrh

Tema posta: Re: Ponasanje psa
PostPoslato: 17 Mar 2008, 14:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
fili je napisao:
Kako odgojis psa takav ti i bude ali razne bolesti psa isto uticu na njegovo ponasanje tj na agresivnost prema drugim psima i nepoznatim ljudima.
U sustini nisu psi pokvareni nego ih mi pokvarimo kroz pogresan uzgoj neznanstvom.
A da se negovori o idiotima koji ih treniraju za borbe.

ljudi su najvece zlo na zemlji,a zivotinje su male mace :D

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 17 Mar 2008, 17:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ivaanaa je napisao:
Mejdan je napisao:

slazem se sa tobomu potpunosti,daj mislim od svakog psa mozes napraviti najvecu mazu a isto tako agresivnog psa,sve zavisi kako s njim postupas
ja sam vidjela jednog jako agresivnog zlatnog retrivera...pa mislim...
a isto sam vidjela jednog boksera,kojeg mi je jako zao,vidi se kako je deformisan,a sta mu njegov "divni vlasnik" sve radi,samo kad digne ruku na njega ovaj odma lijeze dole sav uplasen,a isto i kad zagalami na njega-ma uzas...
to je izivljavanje nad jadnim psom.... :( :(

jeste stvarno.. meni su recimo svi zamjerili što nikad nisam htjela na psa ni da dignem glas, kamoli da ga malo po njušci kad napravi nered, dok je rastao.. oni nestašluci malih pasa : recimo potrga babi cveće u dvorištu, uvalja se u g*vna, pojede komšiji cipele i ne znam kakve nebuloze.. :lol: samo sam ga jednom istukla, al ne puno, kad je proletio pod auto, sreća žena brzo reagovala i na vreme ukočila, na smrt sam se bila prepala.. e onda je dobio malo batina i od tad bježi od auto mašine ko đavo od krsta :D . :cat: a inače, sve je navikao na fino.. recimo, ja vidim jednog momka kako je mlatio svog labradora, i ovaj jadnik sad samo i reaguje na udarce.. moj pas reaguje samo kad ga pomaziš po glavi, jedino tad će te poslušati.. u nekim situacijama ovo i nije dobro.. recimo moj pas vjeruje da su svi ljudi dobri, pa se tako i ponaša.. pa dok su jednom komšinici u kući do mene narkomani provaljivali u kuću, ugledali mog psa, moj pas im se prifuro da se mazi :oops: , oni mu dali nešto, vjerovatno da ga otruju ili uspavaju.. posle je moj pas povraćo nešto bijelo ( inače nikad ne povraća). ovo sam zaključila nakon što mi je komšinica ispričala i pitala jel moj pas lajo, pa smo uporedile termin kad je bila provala, i ja se sjetila da je baš tad povraćo neko bijelo čudo :D . sreća pa je povratio, ne znam šta bi bilo da nije :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]