bigman je napisao:
Citiraj:
Prvi u Aneksu, nikad vise.
Ja imam TOTALNO drugacija iskustva.
Cak mislim da su Najjaci.
Podržavam. Po mom mišljenju vjerovatno su i najprofesionalniji. Ja sam sklapao do sada desetine konfiguracija i sebi i drugima, tako da o temi imam štošta reći. U Aneksu sam sebi uzeo dva harda po narudžbi, prethodni monitor, trenutno aktuelnu grafičku, tri kućišta, itd i naručio bar dve potpune konfiguracije, i ljudi su stvarno bili maksimalno OK i uglavnom su poštivali date rokove (ono što ja lično najviše cijenim, bar kad je u pitanju naručivanje nekih komponenti).
Od ostalih, tu je Mont (danas poznatiji kao MCT) koji je nekada bio velika firma i kod njih sam uzeo sebi jednu konfiguraciju i vjerovatno još 5 nekim drugim ljudima. Gđa koja radi kod njih (ne mogu joj se sada sjetiti imena) je uvijek bila izuzetno ljubazna.
U Infolinku su takođe jako ljubazni, iako donekle spori po rokovima. Gdin Branko se pokazao jako fer kada som rođaku uzimao specifičnu konfiguraciju za njegove potrebe (obrada zvuka, studio) i tu je bilo problema sa tom zvučnom karticom i šumom na audio ulazu, pa je gdin Branko dva puta naručivao novu i nijedna nije radila, bila fabrička greška u cijeloj seriji. Na kraju je čovjek vratio tu karticu, rođak doplatio pare i dobio drugi model koji fantastično radi, što je bilo čisto OK. Imaju jako dobru opremu jer su podružnica velike firme iz Bg. Pogotovo se kod njih isplate dobra mrežna oprema i serveri.
Alf Om su takođe OK. Kod njih kupio trenutno aktuelni monitor i još možda jednu ilil dvije konfiguracije. Prije su imali dobrih ATI grafičkih.
HG Spot su dobri sa opremom, i takođe jako ljubazni. Imaju dobru ponudu laptopa i multimedije. Dobra stvar kod njih je što su oni takođe podružnica velike firme iz Zg, tako da se kod njih stvarno puno toga može naručiti. Kod njih kolegici naručio Sonijev digitalni foto aparat, radi ko bela lala. Ona sretna ko dijete, i sada mi priča kako mi je veliki dužnik zbog toga.
KM je uvijek bio mala firma, uzeo bratu konfiguraciju kod njih još 2000te. I danas sve radi.
Od loših iskustava mogu jedino napomenuti Lanako. Mome kolegi uvalili u konfiguraciju noname memoriju a on platio Kingston. Znam i za slučajeve u kojima su firmama isto uvaljivali neke bijedne hard diskove i sl. tako da to nije izolovani slučaj nego više kao pravilo, ako misle da te mogu zavrnut za tvoje pare onda će to vjerovatno i uraditi. Osoblje im je prilično neljubazno u poslovnici kod Agroprom banke, jednom me ostavili da čekam 15 minuta kad sam vodio jednog stranca kod njih. Kasnije me čovjek pitao da li su svi u našoj zemlji tako neljubazni. Ja mu rekao da je to samo kod njih. Takođe su dok smo čekali stalno nešto vikali jedni na druge i psovali ko kočijaši, uopšteno se ponašajući kao da nas nema. Meni bilo drago što čovjek ne govori naš jezik.
Toliko. Neke ovdje nisam ni spomenuo ne zato što nisu vrijedni spomena nego što bi to bio stvarno dug post. Ako imaš nekog određenog na umu reci pa da ti kažem.