banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 10:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Skupština akcionara "Telekoma Srpske" odlučila je na jučerašnjoj sjednici da od prošlogodišnje dobiti preduzeća u iznosu od 80,4 miliona KM akcionarima na ime dividende bude isplaćeno 70 miliona.

To znači da će Vlada, koja u "Telekomu" ima 65 odsto akcija, od dividende dobiti 45,5 miliona KM, Fond PIO sa 10 odsto sedam miliona, Fond za restituciju koji drži pet odsto akcija 3,5 miliona KM, a ostali akcionari 14 miliona.

Na ovoj sjednici je odlučeno da se isplata dividende izvrši u roku od 120 dana, a da se kao prosjek uzme 23. juni ove godine.

Odbačen je zahtjev malih akcionara koji su zastupali interese zaposlenih u "Telekomu", da se iz dobiti izdvoje 3,3 miliona KM za isplatu trinaeste plate.

Odlučeno je, takođe, da se iz privatizacije "Telekoma" izuzmu dvije poslovne zgrade u izgradnji, u Banjoj Luci i Istočnom Sarajevu, koje će se prodati Vladi RS. Taj prijedlog je prije glasanja izazvao polemike, jer je Odbor za reviziju "Telekoma" konstatovao da se bez raspisivanja javnog poziva krši zakon.

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS, kazao je da će Vlada platiti "Telekomu" izuzete zgrade, napominjući da će o svim aspektima privatizacije odlučivati i Narodna skupština kako bi se izbjegle nezakonitosti.

Čubrilović je izrazio očekivanje da će se tender za prodaju "Telekoma" raspisati poslije sjednice republičkog parlamenta 20. juna, te da će preduzeće novog vlasnika dobiti do kraja oktobra, najkasnije do kraja godine.

Ponovio je da Vlada za 65 odsto državnog i pet odsto kapitala Fonda za restituciju očekuje najmanje 400 miliona evra, a za kapital Fonda PIO još 40 miliona evra.

"Potencijalni kupci koji namjeravaju da ponude manje, ne treba da troše ni vrijeme ni novac, jer se te ponude neće uzeti u razmatranje. To nije uslov tendera, ali je stav Vlade", istakao je Čubrilović.

On je potvrdio da je "Rajfajzen investment", finansijski savjetnik za privatizaciju "Telekoma", vrijednost cjelokupnog kapitala preduzeća procijenio na oko 350 miliona evra.

Na prodaju moždai više od 80 odsto akcija
Skupština akcionara "Telekoma Srpske" uputila je preporuku Vladi RS da pozove sve akcionare da u privatizaciji pridruže svoje akcije već formiranom paketu državnog kapitala i Fonda PIO koji čini 80 odsto udjela u preduzeću.

"Samim tim što su državnim akcijama pridružene i akcije Fonda PIO, koje nemaju status državnog kapitala, novi kupac 'Telekoma' će morati da postupi po Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava i objavi ponudu za preuzimanje", kaže Nenad Tomović, direktor Društva za upravljanje PIF-om "Zepter", koji drži pet odsto kapitala "Telekoma".

Prema njegovim riječima, to znači da će budući kupac morati svim akcionarima da ponudi istu cijenu akcija po kojoj će platiti državne akcije.

nezavisne.com

---------------------------------------------------------

Ne znam puno o akcijama ali znam dosta o nacinu rada ljudi zaposlenih u drzavnim sluzbama jer sam sam bio u tom krugu ljudi.

Pitanje je da li to moze biti od koristi ako bi se odlucio raditi malo na berzi?

Evo ovaj gore primjer Telekoma, Skupština akcionara je bila puka formalnost jer se sve ranije znalo (naravno, ne 100 % sigurno, ali...)

Tu može biti veliki dobitak ali rizici su, personalne promjene, promjene vlasti, neki iznenadni zakon iz OHR-a... Ma svašta.

Ili je bolje se drzati veterinarskih stanica :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 13:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Apr 2006, 18:10
Zna li iko koliko ce se isplacivati dividende, odnosno koliko ce dobiti onaj ko ima samo 20vaucera tj. sad oko 700 akcija i da li ce se isplacivati sve u novcu ili ce biti kao prosle godine pola u akcijama a pola u kesu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 15:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Pa, sve ti pise u clanku iz Nezavisnih...

70 000 000 za dividendu znaci 0,14 po akciji, ili 7 %. Toliko se otprilike i ocekivalo.

Emitovanje novih akcija iz dobiti nece biti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 18:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Maj 2006, 20:22
autoweb je napisao: "Ne znam puno o akcijama ali znam dosta o nacinu rada ljudi zaposlenih u drzavnim sluzbama jer sam sam bio u tom krugu ljudi.

Pitanje je da li to moze biti od koristi ako bi se odlucio raditi malo na berzi?

Evo ovaj gore primjer Telekoma, Skupština akcionara je bila puka formalnost jer se sve ranije znalo (naravno, ne 100 % sigurno, ali...)

Tu može biti veliki dobitak ali rizici su, personalne promjene, promjene vlasti, neki iznenadni zakon iz OHR-a... Ma svašta.

Ili je bolje se drzati veterinarskih stanica"
Naravno da će biti od koristi. sve je od koristi.
Rizici o kojima govoriš su maleni obzirom da je malo vjerojatno da će netko donijeti zakon po kojemu telekom idućih 500 godina svu dobit mora izdvajati u fond Ljubitelja hrane koja deblja. Unatoč svim spačkama i izvlačenjima kapitala, neka poduzeća i dalje ostvaruju solidnu dobit i izuzetno su jeftina po zapadnim standardima. Što će se desiti kad se te spačke smanje? Pa ona će biti još jeftinija. A da postoji mogućnost da veliki meteor pogodi RS, slažem se, postoji, ali ako bi išli s tim, onda bi ti trebao jedan tenk za sutra ujutro da se sigurno domogneš radnog mjesta.

Volio bih da pojasniš ovo o veterinarskim stanicama. Nisam uopće shvatio što si htio reći.

Pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

OK, hvala na podrsci, trenutno se uz pomoc interneta ucim prve pojmove iz ove oblasti, pa ko zna...

Do kraja ljeta mozda i riskiram koji evro/marku ;)

Znam neke drzavne glavonje koji su ulozili veterinarske stanice, mada se nisam nista konkretno raspitivao o tome?

Samo mi je uslo u uho, a ima i neke logike jer su te stanice vec u mentalitetu naseg seljaka i on ce tesko prihvatiti neke nove?

Grijesim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Veterinarske stanice su uvijek u blagom plusu. Najnizi rizik i najnizi prinos. Ali, nisu zanimljive politicarima (oni gadjaju milione). Veterinarske stanice su manje-vise pokupili njihovi direktori...

Za pocetnike na berzi Netstrider je dao nekoliko dobrih savjeta.

Generalno, mislim da postoji nekih 4-5 stvari koje svaki investitor mora savladati :

1. Poznavanje fundamentalne analize i citanja finansijskih izvjestaja;

2. Prikupljanje informacija svih vrsta i razdvajanje bitnih od manje bitnih i bombi i to...

3. Poznavanje zakonodavstva koje utice na fin. trziste;

4. Sposobnost brzog donosenja odluka i

5. Opusteno, bez panike ako cijene padaju :)...

Za BLSE, baza su podaci koje mozes skinuti na sajtovima berze, komisije za HOV i direkcije za privatizaciju RS... Tu imas informacije o poslovanju preduzeca, o prodaju drzavnog kapitala i bitne zakone. Dalje, podatke crpis iz dnevne stampe, TV-a, tipova poput mene koji seru po sajtovima, svog brokera, jarana iz kabineta ministra poljoprivrede i slicno...

Od literature na srpskom preporucujem - Finansijska trzista i institucije, Dejan Eric... Jednostavna i zanimljiva knjiga za pocetnika, uz dosta primjera i slicica, a bez glomaznih i zajebanih formula (koje su nama trenutno nepotrebne, na ovom stepenu razvijenosti trzista)...

E da, treba ti i nesto kesha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Na direktore sam i mislio :D

Hvala momci na uputstvima ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 19:17 
Početnik
Početnik

Veterinarske stanice su niske kapitalizacije s malo akcionara, do bola nelikvidne akcije i nisu jeftine. Kao biznis, radije bih bio vlasnik obične koncesije za radio postaju na Jahorini koja je jeftinija, radije bih prodavao suvenire pored "piramida" nego vozija veterinarsku stanicu. Dokaz u prilog tome idu ljudi koji su na Balkanu razvili imperije. Samo jedan se bavi medicinom. Poprilično sofisticirano i u Kaliforniji. Većina ostalih je u prehrambenoj industriji. Ima nešto energetičara, par duhandžija poput Š. Loje ili A. Vlahovića, financijeri, kamatari i slično. Jedini koga znam da ima veze s veterinom je onaj Fiolić, mesar što sjedi u HR saboru. I nije mu neki biz (osim što ima monopol na sjeme od bikova). Jalovina.
Ono što Hari nije spomenuo, a biti će od ključne važnosti pokušat ću dodati:
1. psihologija i trend. Neke akcije nenadano polete, pa se zaustave. Uvijek je dobro ne zaboraviti "trend is your friend". Trenutno za RS vlada blaga euforija. Ako stanje stane, možda će trebati par godina da se stvari vrate na ovo isto. Ako to detektiram, odoh onome što je prekinulo tu euforiju (novoj euforiji). tj. slijedite trend. pratite psihologiju tržišta. Ovo nije nužno, no dobro je da vam se i ovo poklopi s vašim razmatranjima. tj. lijepo je kad si u pravu. ali kad si u pravu i u pravo vrijeme - stoput je ljepše.
2. neke industrije tradicionalno su bolje i jače od drugih. profit jednostavno lakše kapa. dobro ih se držati:
-Špijunska industrija
-Vojna industrija
-Telekomunikacije
-TV
-Ostali mediji
-Proizvodnja zobenih pahuljica
-Žvake
-Energetika
-Farmacija
-Bankarstvo
-Auto dijelovi, distribucija
-Opsluživanje naftnih platformi
-Razne kemijske industrije
-Proizvodnja nafte
-Distribucija nafte
-Distribucija plina
-Sva ostala infrastruktura u koju spadaju: voda, vodoodvodnja, kanalizacija, groblje, zaštita okoliša, parkovi i nasadi, odvoz smeća, zbrinjavanje smeća,... i distribucija toplinske energije kao jedina koja je u komi.
Trend na Balkanu je sljedeći: banke su izuzetno podcijenjene zbog niske štednje po glavi stanovnika, farmacija je odmah na početku prestala biti jeftina kao i telekom, jer su razvikani. Od dostupnih industrija jedino energetika skriva prostor. Ogroman prostor za rast koji ide čak i do x30 na današnju cijenu po najoptimističnijim procjenama Kemijska industrija na Balkanu je sasvim koma, što pokazuje nekidašnja eksplozija u Beogradu. No postoji pokoja svijetla točka.
Kod nas je građevina izuzetno aktualna jer je sve živo porušeno. Gradit će se do idućeg rata. to će biti unosna grana.
Kruh savjetujem da ne tražite u:
-prijevoznicima, veterinarskim stanicama (osim ako niste sigurni da ćete imat to kome prodat, tj. da nije dobijena za džabe), institutima i projektnim biroima (ta bagra ne zarađuje ništa; uglavnom). Prehrambena industrija je totalna koma osim ako nemate strateškog partnera unutra. Kalibar mora biti Mišlović/Todorić, ili netko domaći, ali da je onda najsposobniji.
Naravno, ako je nešto enormno jeftino, uvijek je dobro (ako mi za 1 KM daš govno, nemam neke koristi, smrdi i propast će; ako mi pak daš kamion govana, to je meni dobra pogodba, tu kod nas fertilizer skupo plaćaju. :) Dakle, sigurna zarada. I to dovoljno dobra da prevozim govna.).
Pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jun 2006, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ok, citam dalje...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 10:49 
Početnik
Početnik

Pa ... što se mene tiče, nema dalje. Nije sve to neka mudrost. Zaboravio sam dodati još važan segment tržišta zato jer nije prisutan u RS; naime promjenom iz planske u tržišnu ekonomiju financijska strana biznisa je procvjetala, ko gljive. Kod nas na Balkanu taj dio poslovanja preuzimaju: banke, osiguravajuće kuće i ono što je ostalo od bivšeg SDK (FINA u Hrvatskoj). Naravno, osnovalo se gro novih firmi iz gro novih grana, ali ništa od toga nije direktno došlo na burzu. Dakle, osiguranja - tradicionalno vrlo jaka grana.
Važna stvar koju početnici zanemare je da trebaju slušati sebe. Prvo sebe. Pogreške su ovdje često vrlo skupe. Zato je jako važno makar griješiti, ali igrati igru kako bi se savladala pravila. Sasvim je svejedno hoćeš li kupiti ELDO, EKBL, ELBJ, EKHC ili EDPL ako si početnik. Puno je bitnije da odabereš svoj izbor i znaš zašto je tako. Onda kad ti Hari ili ja kažemo vidi, ova ima ovoliko potrošača i ti su potrošači ovoliko socijalno ugroženi pa kradu ovoliko struje, a ova ovoliko, pa ti nas dvojica savjetujemo da ti to kupiš. Onda staneš na loptu, razmisliš, nastojiš provjerit vjerodostojnost naših informacija ili barem pogledaš kako ti to sve zvuči i onda opet uzmeš svoju odluku i odvažeš želiš li mijenjati akciju ili možda, makar mi i jesmo u pravu ti želiš ostati uz svoju (npr. ocjeniš da nije dobro vrijeme; ti živiš u Doboju i svi u Doboju su ludi za Elektro Dobojem). To je možda najključniji element, da ljudi nauče, koliko god nas tu puno bilo, da smo na kraju sami i da bez obzira na tuđe savjete, kritike, etc. odluka u potpunosti jeste naša.
Pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 11:11 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Maj 2006, 20:56
Ja bih na ovo tvoje Net samo nadodao jednu izjavu sa ove teme koja mi se jučer svidjela:
http://www.danas.co.yu/20060605/ekonomija1.html#0
(U klinču sa "domaćim biznismenima")

koja glasi:''....ističe da u poslovima trgovanja hartijama od vrednosti nema prijatelja i dobronamernih - postoji samo novac i materijalni interesi. To svi akcionari treba da shvate i da se u skladu sa tim pravilima ponašaju...''

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 12:23 
Početnik
Početnik

A ja bi onda od svega toga konačno odbio baš taj tvoj doprinos. Zato jer, da nije "prijatelja i dobronamernih", ja ne bih bio tu. Ne bih bio ni blizu. Samo zahvaljujući nesebičnoj pomoći mnogih sam dogurao do ove skromne stepenice na kojoj stojim. Put je dug, ali sam već naučio dovoljno za pomagati drugima. Bez pomoći drugih ne bih imao nikakve šanse. Ne samo nesebične i dobronamjerne pomoći prema kojoj sam više puta bio sumnjičav, nego i puno razumijevanja, dobre volje, objašnjavanja gluposti,... nema tih para kojima se ljudima to može platiti.
Upravo što sam tako poučen poučavam druge, to ide instinktivno.
I još nešto, da nije mnogo smjeha, mnogo dobre namjere i lijepih trenutaka, ovo za mene ne bi imalo smisla. Jer ovo je više od svakodnevnih analiza i jutarnjeg stresa; više od besanih noći dok očekuješ što donosi sutra. Ovo je lijep život ako ga znaš naći. Još ima jedna jako važna stvar, ljudi koji budu slijedili tvoj savjet (pokušaj ne biti među njima) proći će mnogo lošije od onih koji izaberu veseli put druženja i dijeljenja.
Mnogo je to puta pokazano svugdje u životu. To uglavnom shvaćamo svi osim onih babaroga koje nikad nisu htjele podijeliti svoju čokoladu s ostalom djecom. Život te nauči da su oni svjesni da njihova čokolada nema ni blizu okusa kao naš kruh s maslom. Problem je što se oni i dalje ne žele pokoriti pravilima svemira nego prave budale od sebe. Tako im i treba kad ne žele priznati ono što im je pred nosom.
Zbog boljeg razumijevanja. Zbog kritičnih situacija. I zbog par nedobronamjernih ili par zimzelena. I gomile razloga za koje nema ovdje mejsta. Bitno je da ste uvijek spremni ostati sasvim sami. I da znate zašto nosite određene odluke.
Burza je mnogo više od materijalnog interesa i tih sitničarenja. burza je :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 14:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jun 2006, 13:50
Stvar je u cokoladi :D ,al mene interesuje hoce li ova isplata dividendi uticati na cijenu telekoma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 15:17 
Početnik
Početnik

Pa hoće. Netko od svih tih akcionara će prodati nakon dobivanja akcija. A netko će kupiti jer zna da će dogodine biti repriza isplate dividende. Sve u svemu, ništa šta bi izdvoija kao bitno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 15:45 
Početnik
Početnik

Dajte mi recite što je s Rafinerijom Nafte. Barem koja je cijena. ??? :)

Pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 19:47 
Početnik
Početnik

Ma jasno Net.Sve to stoji šta si rekao.

Ali pritom se mislilo npr. ako znaš nešto i to je fantastično dobro i korisno i bitno, tebi važno.....hočeš li to otkriti drugima prije nego li sam to iskoristiš?

Naravno da ne, naravno da ne.
Za sve ostalo tu postoji dobra volja, razumjevanje i pomoć.
Treba biti i toga.Daleko od toga da to nije bitno...
Koliko sam se samo puta nasmijao tvojim bedastoćama i pričama u postovima.
Sve je to jedno pakovanje.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 19:49 
Početnik
Početnik

Ma jasno Net.Sve to stoji šta si rekao.

Ali pritom se mislilo npr. ako znaš nešto i to je fantastično dobro i korisno i bitno, tebi važno.....hočeš li to otkriti drugima prije nego li sam to iskoristiš?

Naravno da ne, naravno da ne.
Za sve ostalo tu postoji dobra volja, razumjevanje i pomoć.
Treba biti i toga.Daleko od toga da to nije bitno...
Koliko sam se samo puta nasmijao tvojim bedastoćama i pričama u postovima.
Sve je to jedno pakovanje.

p.s. reci ti meni koliko si ti svaki dan ispred kompa.Vidim da si neumoran.
Ja sam jedno recimo 17 sati s pauzama naravno...gablec, priroda i dr.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 21:08 
Početnik
Početnik

Pa to je barem jednostavno, ako bi to što ću drugima reći značilo da više neću moći preko toga zarađivati, ne bih rekao, uvjetno. Jer, evo ti analogan primjer. Nađeš mjesto iz kojeg se može gledat tuš u klubu odbojkašica. Malo skrovito mjesto sa super pogledom. Istina, možeš doć i gledat sam, ali... zar nije bolje zvat i prijatelje. Istina, veći je rizik da te ulove, ali je i veća zabava. Idealno je da to bilo odma sam iskoristiš, pa kasnije zoveš ostale, bilo da ih odma zoveš.
Ne vidim ništa interesantno u gledanju golih žena, pogotovo kad ne znaju da ih gledaš, ali držim ovo za dobru analogiju.
Zašto bi itko bio altruist ostalima prije sebi. Takav sustav je neodrživ. Istina, ponekad moraš dati i drugima a da sebi ne daš, no u agregatu, mora biti ovako, ako je ideja dobra, moraš je i ti iskoristiti. Valjda je to toliko plain da je o tome glupo raspravljati. Ne vidim kakve to opet veze ima s onim citatom. Ne mogu shvatiti nešto što ne piše (nije mi bilo direktno linkano pa mi se nije tražilo, tih 24,5 sati koje provedem pred kompom provedem dosta koncentrirano, hvala na pitanju. :) )Al nema ni veze. Dakle, to je bilo očito.
Nego volija bi da mi objasniš to s jednim velikim pakovanjem.

Pozz

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 21:34 
Početnik
Početnik

Ma pakovanje...sve je to zajedno, ide to skupa.Život, burza, zabava i ostalo.

Inače, interesantno mi je čini mi se da si to ti spomenuo da ako netko zna firmu koja je dobra a jeftina samo neka javi tebi i ti sigurno kupuješ...
Dobar si!
A ne pričaš o svojem portfelju...e to je isto dobro, i ja sam tu negdje.

I otkrio sam jednu dobru firmu rekao bih i ulovio nešto ali još san' u fazi realizacije, čak sam pitao kolegu rekoh pa daj dosta je te zajebancije više skupi lovu i da ti pokažem, ali odustao sam.
Ljudi jednostavno nežele slušati drugoga, a ja odmah izgubim volju objašnjavati bilokome.Eh da je meni netko došao pred koju godinu i rekao ej slušaj to ti je vidiš to i to, stavi tu, ja ću ti pomoći....kamo sreće moj Net.
Ja recimo dolazim iz sredine gdje ljudi o ovome pojma nemaju i uostalom niti se zamaram više jer sam pokušao nekima koji bi mogli (što se novca tiče) objasniti šta je to kapital, kako se to radi, kako ovo kako ono....ali to je kao jedan drugi svijet.
Radim sam, konačno svi mi radimo sami i to je zakon.

Pa ipak Net, ponekad dobro dođu i partneri, iliti istomišljenici, kapitalno-moralna podrška i tako to....

Zato evo velim ako me nasmiješ još koji put sa svojim laprdarijama i ako ostvarim još neke planove možda ti i otkrijem o čemu se radi.
Uostalom, koga to nebi interesiralo.

Ajde društvo uživajte.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jun 2006, 22:31 
Početnik
Početnik

Nikad nisam rekao da sigurno kupujem.
Ima u tvom kraju onih koji su dobri s kapitalom i koji bi ti pokazali. Nisi ih našao ili si se možda bojao pitati.
Nisam rekao da sigurno kupujem. Dapače, pa nitko nije lud da kažesigurno na slijepo. Kažem da me takve stvari zanimaju. Uostalom, što ima loše u tome. I tko to ne radi? Priča o svojim dionicama. Svi to radimo i uvijek hoćemo.
Te tvoje priče... hvala, ali me ne interesiraju. Nekako, preživit ću i bez njih. Laska mi to. Ipak, više bi volija znat kako je Hari provea današnji dan nego tvoj veliki master scheme od velikog plana. So, how was the day today? :)
(interesira me jer sam trebao ovih dana doći u Sarajevo; što neću zbog nekih sitnica, možda jesenas, ali malo vjerojatno. Opet, ko će ga znat).

Istina, drža san svoje pisanje za više od "laprdarija". Than again, volim vox Populi. Ima neke istine u tome (razmislit ću).
Eto, već je i kasno.
Zdro ljudi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]