banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 11:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 12:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Maj 2002, 01:00
da li se neko zapitao zbog cega se javlja,psihicke nestabilnosti ili pak unutrasnjeg nezadovoljstva ili spoljasnjeg?Izreka kaze"ako se oslobodis njih oslobodices se i nesigurnosti i gresaka koje u trenutku konfuzije cinis!"Dokle moze da dovede?
P/S:na temu me podstakla gospodjica"ventilator"!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Kompleksi...opsirna tema.
Cini mi se da su djevojke sklonije njima od muskaraca.

Kompleksi,sto se fizickog izgleda tice,cesto su uzrokovani iskrivljenom slikom savrsene,tj.idealne djevojke kakvu nam plasiraju mediji.
Mogu da dovedu do poremecaja u ishrani,poput bulimije i anoreksije,jer iskompleksirana djevojka je spremna da ucini gotovo sve da dostigne zeljeni ideal,pa makar taj ideal bila i ocajna Kejt Mos-zena kostur(fuj).
Mogu da odvedu djevojku "pod noz",jer ce se ona podvrgnuti bespotrebnim hiruskim zahvatima,samo da dostigne svoj idealni izgled.Nazalost,vrlo cesto nakon sto 'ispravi' jedan 'nedostatak',ta djevojka ce pronaci novi dio svoga tijela koji nije dovoljno dobar i kome treba korekcija i tako dolazi do lancane reakcije i zelje da se sve na sebi promijeni jer nista nije dovoljno dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 16:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U slucaju da ne moze da dostigne zeljeni ideal ili nema dovoljno hrabrosti da ucini neki od "koraka mucenja" prema zeljenom cilju,osoba ce se vjerovatno povuci u sebe smatrajuci da i drugi misle da nije dovoljno dobra,tj. da je roba s greskom,kao sto ona sama o sebi misli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
I ko je kriv za sve to, za komplekse?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2002, 18:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Niko nije bez kompleksa. Neko manje, neko više, tek niko ih nije oslobođen. Čime su izazvani? Mnogo je napisano na tu temu. Evo, kazaću ono što se meni učinilo kao najvjerovatniji razlog. Radi se o potiskivanju emocija. Onih koje pojedinac smatra lošim i nepoželjnim. Iz ovog ili onog razloga. E, sad, taj razlog je često rezultat uticaja okoline. Medija, npr.
To potiskivanje dovodi do stresa. Reakcije na stres su različite. Ukoliko je reakcija nezdrava, a stres se nastavi, onda dolazi do poremećaja.
Naravno, neko može i biti rođen s manom, ali ovde govorim o nečemu što pogađa osobe koje smatramo relativno normalnim.
Potiskivanje emocija je, po meni, rezultat slabosti. Mislim na to da čovjek nema snage da se suoči s tim svojim mislima i osjećanjima. Zato je razgovor dobar način za rješavanje tih stvari. Neko ko će vas strpljivo slušati, bez osuđivanja može pomoći da mnoge stvari izađu na vidjelo. Svjesnost o problemu je skoro riješen problem. Bježanje i guranje glave u pijesak je najgora moguća opcija.
Samo da naglasim, ja sam totalni laik što se tiče psihologije. Malo sam čitao i ovo bi bio kratak presjek onoga što je ostalo u mom sjećanju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2002, 09:00 
Početnik
Početnik

E blue mislim da si dao/la pun pogodak,fenomenales:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2002, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sve zavisi od licnosti.Ako je osoba stabilna,sigurna u sebe,ima podrsku i oslonac u porodici,uticaj okoline i medija nece imati znacaja.

Znam djevojku koja ima preko cijele lijeve ruke realno gledano uzasan oziljak(opekotina),ali koja na to ne obraca paznju i sasvim normalno govori o tome.Ona i ne pokusava da ga sakrije i nosi sasvim slobodno i neiskompleksirano majice kratkih rukava i majice bez rukava.Ljudi oko nje(i ja sama)uopste ne dozivljavamo taj oziljak kao nesto sto kvari njenu ljepotu(jer je zaista lijepa).To je nesto sto skoro da i neprimjecujemo.

Nasuprot njoj postoje osobe koje i nemaju neki nedostatak na tijelu,ali umisle sebi da je odredjeni dio njih ruzan,deformisan,da nije dovoljno dobar i pokusavaju to prikriti ili promijeniti.Te osobe ne vole same sebe zbog svoje nesavrsenosti.A niko od nas nije savrsen i to je sasvim normalno.Cak ima cari u nekim odstupanjima od prosjeka.
U svakom slucaju okolina ce prije prihvatiti osobu koja je svjesna svojih kvaliteta,koja je sigurna u sebe i vedra osoba,pa i imala neki nedostatak,nego nekoga ko je nesiguran,iskompleksiran,nezadovoljan sobom,a samim tim i mrzovoljna osoba.
Ali,nazalost,takve osobe ce zakljuciti da ih ljudi teze prihvataju bas zbog tog njihovog 'nedostatka' i jos vise ce se truditi da ga sakriju ili da to na sebi promjene,umjesto da shvate da treba da se opuste,razvedre i prihvate same sebe takve kakve jesu pa ce ih i drugi lakse prihvatiti.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: ventilator dana 19.05.2002. 11:40 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2002, 16:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Apr 2002, 01:00
A sta cemo s kompleksima vise vrijednosti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2002, 20:49 
Početnik
Početnik

Moram priznati da se u potpunosti slazem sa gdjicom 'ventilator" jer pravi primer osobe koja ne pati od kompleksa sam ja .Imam oziljak po celoj jednoj nozi ne tako veliki i ne primecuje se mnogo tek onako kad se zagledas,nije da se hvalim ali uspela sam da prebrodim krizu i tu konfuziju zvanu KOMPLEKS,sada kada vide oziljak zabezeknu se i tada pocinju pitanja,i upravo,mozda lici suludo,ali bas tako sam uspela da prebrodim sve te za mene tada zastrasujuce situacije,pocela sam da sve izvrcem na salu u pocetku da bih odagnala poglede od moje noge a kasnije je sve to doslo spontano,i tako je ostalo .Sada upravo u Jugoslaviji je veoma toplo vreme,ja obucem sorc maltene do dupeta pa ko hoce da gleda neka gleda,nemam sta da sakrijem,lepa sam ,vitka sam,pa ko me hoce takvu hoce ko nece nece!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2002, 21:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 20.05.2002. 21:49, prometbv je napisala:
ko me hoce takvu hoce ko nece nece!!!!!!!!!
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
:smile:
tako je

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2002, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 20.05.2002. 21:49, prometbv je napisao:
Sada upravo u Jugoslaviji je veoma toplo vreme,ja obucem sorc maltene do dupeta pa ko hoce da gleda neka gleda,nemam sta da sakrijem,lepa sam ,vitka sam,pa ko me hoce takvu hoce ko nece nece!!!!!!!!!
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Pa ima zainteresovanih za gledanje :smile:
slobodno posalji sliku :smile:)))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2002, 16:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Maj 2002, 01:00
pa ja mislim da su kompleski stvar o kojoj treba ozbiljno razmisliti jer vecinom dolaze do izrazaja kod osoba koje su imali lose djetinjstvo ili su bili zlostavljani od bilo koje strane jer to sve ostavlja posljedice na osobi i ptezava buducnost i normalno razvijanje. najbolje je otici kod doktora i sa njim se posavjetovati posto za takve slucajeve ,kompleske, treba strucna pomoc

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 08:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
Ma hajde nebo,pa svi mi imamo poneki kompleks,neko manje i nize vrijednosti a neko vise,a nismo svi bili maltretirani u djetinjstvu.
Po tebi ako neko ima misljenje da je jako lijep i zgodan nije ili jeste kompleks?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 11:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Maj 2002, 01:00
pa oni umisljeni imaju komlekse

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 11:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa svi nasi kompleksi ne moraju poticati iz djetinjstva.
Zapravo,po meni,uzrok nastajanja kompleksa jeste covjekova teznja da se svima svidi.Da bude najbolji,najljepsi,najpametniji...E pa,onda kad vidi da neko ima ljepsu guzu npr. tada dodje do onoga - vidi njenu guzu svi gledaju,a moja je velika,mala,ovakva,onakva...Moram to da mijenjam.
Ali ljudi imaju razlicite ukuse i uvijek,ali bas uvijek,ce se naci neko ko ce vas voljeti takve kakvi ste.

Druga grupa ljudi,koja je recimo nesto iznad prosjeka(tj. lijepa po ukusu vecine)i koja je toga svjesna,ide kroz zivot na svoj glavni adut,tj. lijepo
tijelo i lice.Svjesna da joj (ili njemu,sto je ipak rjedji slucaj) svi popustaju zbog izgleda,cesto se 'ufura' i zapostavi obrazovanje i duhovne vrijednosti,pa tako nastaje lijepa,ali prazna osoba.Primjer su neke predivne pjevacice kojima je odgovor na pitanje koliko slova ima abeceda misterija,Australija,hm,gdje to bjese i sta to bjese,Joko Ono je nesto na satrovackom i sl.Opsta kultura i obrazovanje = 0 !
Ipak takve osobe,fizicki lijepe,imaju stav da su iznad drugih,bez obzira sto su uz to cesto praznoglave.Takvo ponasanje im se cesto razbije od glavu,jer jednostavno vole kad im se dive i laskaju,a nisu u stanju da razmisle i shvate ko im se divi radi neke koristi ili iz zelje da ih ismije,a cije je divljenje iskreno.

Postoje prelijepe i veoma pametne djevojke,koje su svjesne svojih kvaliteta,ali ne potcjenjuju druge ljude koji nisu lijepi,a posjeduju sve druge kvalitete,jer su svjesne da je fizicka ljepota prolazna,a duhovno bogatstvo i zdravo razmisljanje nije.
One ne uzimaju sebi za pravo da ostanu duhovno siromasne i bez elementarnog obrazovanja,vec se trude da tu svoju ljepotu oplemene finim manirima i obrazovanjem.Takve su rijetke,ali kad ih sretnes i razgovaras sa njima oduseve te.Lijepe,dobre,pametne,a pristupacne i jednostavne u ophodjenju sa ljudima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 12:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
ZAR JE VENTILATOR GOSPODJICA?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 12:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo izjava sa jednog foruma:

"Pamet, dobrota, lepota...
Većina žena ima jednu ili dve od ovih. Retko kad i treću.
Lepotica može biti pametna ili dobra ali retko kad oboje.
Poznavala sam neke žene sa sve tri osobine. Retke su."

I evo jedna legendarna izjava vjerovatno sa iste teme:

"zato ja volim žene i to one osrednje lepote, zato što ljepotice, pa još i ako su pametne stvarno ne mogu da nađu muškarca koji ih zaslužuje, pa zašto baš ja da joj budem kriv?" :grin: :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 12:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
ZAR NEMA MOJIH IZJAVA?CUDO.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2002, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam da nije vezano za temu,ali samo kratak odgovor:
Da Tomice,ja sam zensko.Gospodjica. :grin:
Ali ti bi to trebao znati buduci da si se na podforumu muzika(Djole Balasevic drzi koncert u Zagrebu!),ponudio da meni i Medolinu,u slucaju potrebe,budes kum.
Tomo Sokota:"Mogla bi se i ljubav roditi.Mogu li kum biti?"
Pozdrav Tomice. :smile:

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: ventilator dana 28.05.2002. 19:54 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Maj 2002, 11:32 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Maj 2002, 01:00
ja sam mislio da je ventilator musko zato jer mi je bilo nemoguce povjerovati da zensko moze tako da ima vulgaran rijecnik.

Svasta...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]