Citiraj:
E ti si krajnje zanimljiv... Sta si se uhvatio Weaha i Liberije. Liberija nikad nije ni bila u prilici da nesto napravi, jer pored Weaha nikad nije imala nekog makar prosjecnog igraca... Znaci porediti Liberiju tada i sadasnju ekipu Obale Slonovace je smijesno...
A ako nisi shvatio, Obala Slonovace ima bar 5 ili 6 odlicnih igraca i svi isticu upravo cinjenicu da Drogba nije sam Obala Slonovace. Svakog protivnika teba respektovati jer niko nije slucajno dosao na SP. Tako smatra vecina fudbalskih strucnjaka, medju njima i nas selektor, a jedini se ti fudalski znalac nasao da kazes kako je "Obala Slonovace bezopasna"... Ne budi smijesan, danas u fudbalu nema lakih ni slabih protivnika, posgotov ne na SP. Uostalom ta slaba Obala Slonovace je bolje od nas rangirana na listi FIFA...
A sto se tice Partizana i Artmedije, zar ti strucnjace ne mislis da ekipa koja jedan Seltik raznese sa 5:0, zasluzuje makar respekt... A Partizan je izbacio sam sebe, jer nije bio u stanju da postigne gol za 180 minuta igre...
mene samo strasno nervira sto mi uvijek sebi nabijamo komplekse da su drugi bolji od nas, pogotovo u fudbalu. mislim da je krajnje vrijeme da mi makar u jednu utakmicu udjemo bez tog kompleksa, pogotovo kad igramo sa slabijima od sebe.
sjecam se mnogih vajnih strucnjaka koji su proslo svjetsko prvenstvo davali razne izjave o tome kako su kamerun i nigerija strasni, kako ce neko od njih doci do polufinala, a isti su odmah poispadali...a dalje je prosao senegal, samo zato sto nije respektovao nikoga i nista...
ajde jednom da mi utakmici pridjemo kao tim koji je favorit...pa necemo igrati protiv ronaldinja ili anrija, nego protib drogbe...
a, od selektora nisam ni ocekivao da kaze "obala slonovace veze nema"...poslije azerbejdzana, da smo u grupi sa bangladesom, svi bi pricali da svakoga treba respektovati....
a partizan je izgubio od artmedije zato sto su "strucnjaci" ubacili u glave igracima da ih artmedija moze izbaciti, da moraju da daju gol u prvih 10 minuta, inace ce sve da propadne...da ne pobjedjuje uvijek bolji, da su oni pobijedili celtic 5:0 (i drugu izgubili 4:0, a mogli su i mnogo vise)...
da je partizan u utakmicu usao sa politikom "jebe nam se kako su igrali sa celticom, znamo njihove lose strane, bolji smo od njih i pobijedicemo, makar dali go u 98 minutu ili na penale", prosao bi ladno dalje...
no, vec vidim istu sliku sa "strasnom" obalom slonovace i najboljim svjetskim igracima, bona-nesto kaluom, kolo tureom (mos mislit)...