banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 09:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Apr 2006, 23:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2006, 04:55
DEFENDER OF THE FAITH je napisao:
Abvun dbasmajo je napisao:
1. ХРИСТ НИЈЕ УМРО!!!!! Основи ХРИШЋАНСТВА 1/1
2. ХРИСТ ЈЕ ВАСКРСО И ПОБЕДИО СМРТ(ВЕЧНИ ЖИВОТ)1/1
3. Нови Завет у преводу јеховиста је измењен и изобличен лажљу истих. Али та тема је обрисана од стране модератора.

Prijatelju ako On nije umro kako je onda mogao platiti platu za nase GREHE?
On jeste umro ali ga je Bog vaskrsao.
Slusas li ti sebe sta govoris.
Evo sta sam Isus kaze apostolu Jovanu:
"17. И кад Га видех, падох к ногама Његовим као мртав, и метну десницу своју на ме говорећи ми: Не бој се, ја сам Први и Последњи,
18. И Живи: и бејах мртав и ево сам жив ва век века, амин. И имам кључеве од пакла и од смрти " OTKRIVENJE 1 GLAVA.

Gospod Isus kaze "bijah mrtav", a ti proturjecis. Pa njegova je smrt za nas zivot. To je toliko jasno kao dan, cjela Biblija odise sa tim.
Isus je u svome zivotu ostvari pravdu za nas, pravdu koja je neophodna za spasenje a koju mi nikada ne mozemo imati jer smo cinili grehe, On tu svoju pravdu pripisuje nama besplatno(to je blagodat, dar koji nismo zasluzili), samo nam treba vjera i pred Bogom cemo stajati cisti. Isus je svojom smrcu platio cjenu nasih greha, a Njegovo vaskrsnuce je unistilo okove smrti. Njegov drugi dolazak ce nas osloboditi od posledica greha. Vise necemo morati da se borimo sa sotonom i sa nasim apetitima koji vape za grehom jer ce zlo zauvjek biti unisteno. Ovo je biblijski koncept spasenja. Spasenja u nekoliko faza. Jedna bez druge ne idu. Ako hocemo da se spasimo moramo biti opravadni vjerom, tako ce nas se pripisati Hristova pravda, moramo biti krsteni cime pokazujemo da smo umrli sebi i da je Hristova smrt djelotvorno unistila sve nase prosle grehe.
Krstenje simbolise smrt, jer prilikom krsenja kada covjek zaranja pod vodu on time pred citavim svemirom svedoci da je umro grehu, izlazak iz vode je simbol novog zivota sto nam je omogucilo Hristovo vaskrsnuce, u ovom zivotu mi se preobrazavamo (posvecujemo) postajemo novi ljudi i polako se pripremamao za nebo. Tako da budemo spremni za novi zivot sa Hristom.
Spasenje ima dve dimenzije:
Ono sto je Isus uradio za nas u svome zivotu i ono sto on zeli da uradi za nas u nasem zivotu.

PS: Prestani me povezivati za jehovistima. Ovo radis namerno jer znas ko sam, a za tvoju informamciju adventisti nemaju svoj prevod Biblije.
Daj mi Bibliju iz tvoje crkva i ja cu ti sve ovo dokazati tekstovima koji se nalaze u njoj.

СМРТ ЈЕ ПОБЕЂЕНА ВАСКРСЕЊЕМ ИСУСА ХРИСТА
НЕМА СМРТИ САМО ВЕЋНИ ЖИВОТ
А јеховисти су од вас настали???

„Poznaćete Istinu i Istina će vas osloboditi“ (Jovan 8:32).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2006, 00:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 11:53

AKO NEMA SMRTI STA JE ONDA POBEDJENO????
Znaci ako nema smrti, samo vjecni zivot, onda je Isus pobjedio vjecni zivot.
Kakva logika,eeeee :lol:

NESTO MALO O MENI:
http://www.mladen.iwarp.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2006, 22:37 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Nije mene vino ubilooooo, ubilooooo, krv hristova ...
Ubila meeeee, ruuuukaa tvoja Pontije, Pontijeeeee, Pontije Pilate

:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Apr 2006, 23:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

AKO NEMA SMRTI STA JE ONDA POBEDJENO????
Znaci ako nema smrti, samo vjecni zivot, onda je Isus pobjedio vjecni zivot.
Kakva logika,eeeee :lol:

Е јадоооооо, али сконтаћеш када буде касно, па те рогоња повуче за собом.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Apr 2006, 22:48 
Urednik
Urednik

Ko to kaže, ko to kaže, rogonja postojiiiii,
ne postoji, ne postoji, stoput' provjereno.

I nikad neće i nikad neće, ako bude srećeee,
nikad neće, nikad neće, ako bude sre-će.

-- parodija na "ko to kaže, ko to laže" :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2006, 00:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:

Ko to kaže, ko to kaže, rogonja postojiiiii,
ne postoji, ne postoji, stoput' provjereno.

I nikad neće i nikad neće, ako bude srećeee,
nikad neće, nikad neće, ako bude sre-će.

-- parodija na "ko to kaže, ko to laže" :)

тхе бест УСПЕХ ПОМЕНУТОГА :evil: ЈЕ ДА ЈЕ УБЕДИО ДА ГА НЕМА
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2006, 01:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2005, 15:55
u jebote jer ti stvarno vjerujes u biblijska sranja stvarno ne znam kako da te covijek uzme za ozbiljno , neces ti leba najesti braneci cast svoje sekte
ovdje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2006, 08:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

groznium je napisao:
u jebote jer ti stvarno vjerujes u biblijska sranja stvarno ne znam kako da te covijek uzme za ozbiljno , neces ti leba najesti braneci cast svoje sekte
ovdje

Ja izuzetno vjerujem u Boga i da se on otkriva izmedju ostalog i krz Sveto Pismo. Vjerujem da je On dao sina svojega kako bi ja mogao biti spasen. Ne znam da li ikada razmisljao o smislu zivota. Da li ima smisla u zivotu koji traje samo nekoliko decenija a onda smrt. Da li ima smisla da covjek zivi kao hedonista koji se spusta na nivo zivotinje kojoj je samo vazno: hrana i parenje!! Moj zivot ima smisao jer mi Biblija kaze da ima Bog koji me je stvorio po svom oblicju. Da nisam samo neka puka slucajnost, vec da sam djelo savrsenog konstruktora. Biblija mi , takodje, govori da iako sam zbog greha udaljen od Boga da me on nije ostavio zbog toga nego je poslao svoga Sina da me spase. To je zivot, znajuci da sam oslobodjen od tereta greha i da mogu biti bolja osoba zahvalujuci tome sto je Isus umro za mene.
Ipak vjerujem da je Biblija dostojno remek djelo ruke Bozije. Ja uredjujem ovaj sajt gdje sam okacio neke znacajne stvari u vezi sa vjerodostojnoscu Biblije:
http://www.biblija.cjb.cc

NESTO MALO O MENI:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2006, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

pod pojmom sekte podrazumijevam sve religije hrisanske , vedske , muslimanske .. da ne bi bilo zabune da sam mislio na tebe konkretno.
Nisi nasto bozjom voljom nego snosajem svojih staraca koji cisto sumnjam da su razmisljali o bogu tom prilikom..
Citiraj:
Ja izuzetno vjerujem u Boga i da se on otkriva izmedju ostalog i krz Sveto Pismo. Vjerujem da je On dao sina svojega kako bi ja mogao biti spasen. Ne znam da li ikada razmisljao o smislu zivota. Da li ima smisla u zivotu koji traje samo nekoliko decenija a onda smrt. Da li ima smisla da covjek zivi kao hedonista koji se spusta na nivo zivotinje kojoj je samo vazno: hrana i parenje!! Moj zivot ima smisao jer mi Biblija kaze da ima Bog koji me je stvorio po svom oblicju. Da nisam samo neka puka slucajnost, vec da sam djelo savrsenog konstruktora. Biblija mi , takodje, govori da iako sam zbog greha udaljen od Boga da me on nije ostavio zbog toga nego je poslao svoga Sina da me spase. To je zivot, znajuci da sam oslobodjen od tereta greha i da mogu biti bolja osoba zahvalujuci tome sto je Isus umro za mene.

smijesno je prvo ideja da smo svi vec gresni samim svojim rodjenjem, pa prema tome i "potreba za spasenjem".
sveto pismo su napisali manipultori koji su stvorili temelje za manipulaciju ljudi i drzanje trenutnog autoritarnog sistema povlasteni/pokorni kao normalnog , dakle boga su stvorili ljudi , a ne obrnuto . samo sveto pismo nije dokaz nicega pa tako ni prisutnosti/neprisutnosti boga kao takvog, bajka o nastanku svijeta ili o nastanku ljudskog roda(zene ) je prvenstveno smijesna patrijarhalna laz koja se koristi za utemeljivanje potlacenog polozaja zene koje su prikazane kao izvor svega zlog sto je apsurdno.vjerovanje da je bog sao svog sina radi spasenja ljudi je takodje smijesna , jer bi se dosad vec i spasili svi da je stvarno tako , a pogotovo je smijesno vjerovati da je netko prije 2000 godina umro da bi ti mogao biti spasen , prvo nisi bio tad (ako se to zaista i odigrlo) ni rodjen , a kamoli gresan samim svojim rodjenjem jer iskreno koji to tvoj najveci grijeh zbog cega si bi trebao biti odvojen od "boga".smisao zivota ti je da zapnes i od svojeg rada zivis i uzivas u blagodatima svojeg rada , dakle da ne zivis na tudjoj grbaci izrabljivajuci bilo koga po sistemu primum non nocere(primarno ne naskoditi) dalje ako te je bog stvorio kao sto tvrdis po svom oblicju to znaci da je on isto gresan (doduse kroz biblijsku pricu se i dokazuje da je ubojica u vise navrata bez obzira kakvi su navodno ti ljudi bili)smijesno je vjerovati da si bezgresan(jer ti ne znazas da li si spasen ili ne nego samo mozes pretpostaviti ali nikako biti siguran jer na kraju krajeva po tvojoj hriscanskoj dogmi ne sudis ti o tome nego "tvorac" ) samo zbog svoje dogmatske religije , jer svakog covjeka odredjuju prvenstveno njegova djela i doprinosi u drustvu , a ne sljepo i nekriticki fanaticno vjerovanje u spasenju koje nije nista drugo nego nego zivljenje u zemlji iluzija i umjesto fanaticnog vjerovanja u biblijske spise i spasenja predlazem da se sami spasimo da ne cekamo spasioca , jer nista se nece promijeniti dok sam nesto konkretno ne uradimo i ostvarimo
ako bas i hoces -raj na zemlji jer kad umremo nitko nam nista ne garantuje jer i mene koji sam ateista i tebe koji si vjernik jesce isti crvi (ako ne budemo kremirani :lol: )

zivotinje su isto kao i ljudii biljke djeca prirode ili ti ako zelis tako vjerovati bozja djeca pa sa tim imaju isto pravo na zivot i ljudi moraju promijenitu svoj cjelokupni nacin zivot(mislim na zagadjenost i kapitalizam uopste) zivjeti u skladu sa prirodom ako ne zele da uniste sve sto je iolo vredno na nasoj planeti .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Apr 2006, 18:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Groznium
Citiraj:
jer svakog covjeka odredjuju prvenstveno njegova djela i doprinosi u drustvu , a ne sljepo i nekriticki fanaticno vjerovanje u spasenju koje nije nista drugo nego nego zivljenje u zemlji iluzija i umjesto fanaticnog vjerovanja u biblijske spise i spasenja predlazem da se sami spasimo da ne cekamo spasioca

Vrlo dobro groznium, ali mislim da je I vjera sama dovoljna, preporučujem ti da više ljubiš istinu I pravdu I sve pozitivnosti, kako bi ti proradila moć percepcije ka onomu u šta ne vjeruješ…pročitaj jevanđelja ako nisi, pročitaj kad ti u životu bude najteže, jer ono je nada ako komu treba nada…

Pa ni meni baš nije jasna suština Isusovog dolaska, jer smatram Boga dovoljnim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Apr 2006, 01:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

sad je pitanje sta je to vjera ,a to sto sam ateista odnosno ne klanjam se imaginarnom autoritetu zvanom bog ne znaci da nemam vjeru u covjeku/ljudsku rasu da nece prevazici trenutni sistem vrijednosti i odnosa medju ljudima uopste , istina i pravda su relativni pojmovi po principu kakvo sjediste takvo glediste , tako da svatko od nas ima svoju istinu i pravdu .recimo za mene bi pravda bila da se ljudi ne djele na povlasteni i pokorne /bogate /siromasne izrabljivace i izrabljivane odnosno citiram Bakunjina "biti slobodan u slobodi drugih to je sva moja vjera"
jevanjdelja sam davno citao i smatram ih samo jednih od vjerskih spisa , jer meni ce uvijek biti blizi ljudi koji zive i imaju slicne probleme tu kraj mene nego imaginacija - autoritarni bog ,preko koga se ne htio on il ne (naravno pod uslovom da li isti postoji/nepostoji) rade razna zlodjela u ime "istine i pravde" i laznog morala ,
sa druge strane zivot ce ti biti onakav kakvog si sam napravis u datim okolnostina odnosno interakcijom sa drugim ljudima a samo padanje na koljenja nada i molitva za pomoc nece puo toga uraditi ako sam /a nesto ne uradis i ne nadjes modus da nesto uradis po tom pitanju.
po meni ljudi i cijeli bio /eko sistem su dovoljni sebi da bi se barem zivot bio ljepsi i naravno zivot bez prinude odnosno bez boga i gospodara .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Apr 2006, 21:17 
Urednik
Urednik

groznium je napisao:
ovdje

Ja izuzetno vjerujem u Boga i da se on otkriva izmedju ostalog i krz Sveto Pismo. Vjerujem da je On dao sina svojega kako bi ja mogao biti spasen. Ne znam da li ikada razmisljao o smislu zivota. Da li ima smisla u zivotu koji traje samo nekoliko decenija a onda smrt. Da li ima smisla da covjek zivi kao hedonista koji se spusta na nivo zivotinje kojoj je samo vazno: hrana i parenje!! Moj zivot ima smisao jer mi Biblija kaze da ima Bog koji me je stvorio po svom oblicju. ... ... ...

E jesi jadan :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2006, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Oče Staljine koji nisi na nebesima zato što ona ne postoje,
učini čudo, mada čuda ne postoje i spasi nas ove budale i njegovog "boga".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 18:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

_Felix_Moses_ je napisao:
Oče Staljine koji nisi na nebesima zato što ona ne postoje,
učini čudo, mada čuda ne postoje i spasi nas ove budale i njegovog "boga".

Ovo je zaista dobar primjer ociglednog svesnog odbacivanja Boga.
Staljin koji je ubio milione ljudi je bolji od Isusa koji je spasio milijarde ljudi.

To sto ste napisali nije plod vaseg razmisljanja nego ideologije ateizma. Biblija jasno kaze da bezbozni put pokazuje kakav mu je kraj. Pogledajte kako su zavrsili Nice ili Dekard. Nice je poludio, Dekard umro u potpunom duhovnom ludilu. Meni je zanimljivo to sto vi ateisti trazite na ovom forumu. Ovde su ljudi koji vjeruju, istina mnogi se neslazu, mnogi cak i neprate principe koje su duzni da da ispunjavaju prema svom Gospodinu, ali svi mi na svoj nacin trazimo Boga. U tom je Bozija velicina sto nije stvorio naka bica bez slobode, vec je svakom dao mogucnost da ga slavi na svoj nacin. Ipak, ja mislim da i vi ovde trazite Boga, samo to niste ni svesni. Mozda toliko bjezite od njega da ste dosli ovde da konacno raskrstite sa Njim, dokazujuci sebi da su oni koji vjeruju budale. I, da je vjera losa. Da li shvatate da ste ipak i vi vjernici, vi vjerujete u nevjerovanje.
Zasto nebi poslusali mudri Paskalov savjet da ako zelite da znate vise o Bogu ili da ga upoznate, dovoljno je samo da odete u svoju sobu i da mu kazete da zelite da se uvjerite u Njega. Ja malo koga znam koje ovo pokusao na jedan iskren nacin i da je ostao bez odgovora.
Put koji vodi od Boga dovodi do pogresni mjerila za dobro i zlo. Kao to da je Staljin bolji od Isusa. Pokusajte se bar jednom iskreno pomoliti i vidjecete koliko je silan Nebeski Bog.
Osim toga ja mogu dokazati da je evolucija izmisljotina, da je Isus istorijska licnost i da je njegovo vaskrsnuce istorijski dogadjaj. Mogu dokazati da su se u Bibliji mnoga prorocanstva u detalje ispunila. Kao ova:
http://www.biblija.cjb.cc/prorocanstva.htm
Ali cemu sve to???
To moze da bude veliki gubitak vremena, jer vi ovoj temi dolazite sa predraudama. Da li je to naucno ili ne? Da li smo iskreni tragaci za istinom ako pre nogo sto pogledamo neciji argument mi tome pristupamo sa predmisljenjem. Kako je onda moguce da iko dokaze da Bog postoji ako ni jedan dokaz nije validan samo zato sto ste vi odlucili da on ne postoji???
Razmislite malo o ovome!!!!

NESTO MALO O MENI:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2006, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

meni su i staljin i tvoj"bog ' isti i jedan i drugi su dvolicne ubojice i izdajice :D (sa tim sta je staljin bio stvarni lik a tvoj bog je imaginacija koja granici sa opsesijom ili ti pokusaj bjekstva od stvarnosti , ne vjerujem da ni ja pa ni drugi ateisti/kinje koji/e dolaze ovdje traze boga jer je klanjanje autoritetima tipa boga prvenstveno znak slabosti ili nezrelosti ili nesposobnosti da se sam/a suocis sa stvarnim svijetom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 15:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 15:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2006, 18:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Koja je svrha ovih slika, na ovoj temi?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 43 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]