banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2006, 21:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Vidjeli ste te placate koji su vrlo dobri, nazalost u potpisu stoje adventisti, koji tuzan ton daju istom.
Neki ljudi su potom angazovani da potrgaju te placate.
Plakati su ponavljam vrlo dobro I istinito ispisani, ali bilo bi bolje da je drugi pisac.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2006, 01:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
JHBX je napisao:
ali bilo bi bolje da je drugi pisac

U kom smislu bi bilo bolje?

I o kakvim plakatima se radi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 12:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Predlozio bih svima koji su zeljni drevnih istina i Bozijih obecanja da posjete predavanje. Zasto ? Mozda ce cuti i nesto sto nisu znali . Neka ponesu svoje Biblije ako su zabrinuti za vjerodostojnost rjeci sa predavanja . Dragi prijatelji nemojte dozvoliti da vas lazne predrasude i pojedine mediske lazi odvedu od moguce istine , ne nasjedajte na Gebelsov recept . Trazite Boga svim svojim srcem i sigurno ce te Ga naci kao sto sam Ga i ja nasao !!! [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 15:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Pa po centru su osvanuli zeleni plakati od pre tri dana koji su vrlo interesantni i srcepogadjajuci o stanju u društvu. Dade se još nači istih plakata. Izgleda da se radi o nekom predavanju kod adventista, jer ja kad sam pročitao ko je u potpisu odmah sam prestao čitati.
Zašto?
Pa valjda je to svakome poznato kako su tkzv.sekte prihvačene u društvu, dakle neozbiljno.
Ja lično više volim da se ljudi pojedinačno ili u grupama oglašavaju sa takvim stvarima i društvenim problemima, nego li da to moram slušati od subotara, jer ljudi ih ne prihvačaju kao što bi prihvatili nekoga kao dio društva.

Lično sam protiv ikakvog sektaštva i crkava, smatram da smo svi trenutno bar dio jednog te istog društva, i da izdvajanja trenutno nema, i da trebamo raditi na poboljšanju čitavog društva, a ne izdvajati se u posebna društva, koja i sama po sebi ne moraju biti ništa čišća od opšteg društva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Сва та предавања суботара су заправо трибине за врбовање у ту секту... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 06:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 18:24
Maran Ata je napisao:

Apsolutno tacno. Protivsvih sam sekta, i uvijek sam govorila da ako neko zaista zeli da se posveti vjeri, zar pored hriscanstva i ostalih 'pravih' vjera treba da 'spas' traze u sekti?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 08:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ili u religijama uopšte :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 19:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Tabby je napisao:
Maran Ata je napisao:

Apsolutno tacno. Protivsvih sam sekta, i uvijek sam govorila da ako neko zaista zeli da se posveti vjeri, zar pored hriscanstva i ostalih 'pravih' vjera treba da 'spas' traze u sekti?!

Molim te procitaj Sveto Pismo ( DJ.Danicic - V.S.Karadzic ) . Prouci ga, pokusaj da volis, odbaci osudjivanje drugih, nauci da prastas ! Pokusaj shvatiti Isusovu poruku tebi. Povjeri mu se u molitvi. Poslusaj sta ima da ti kaze. Voli bliznjeg kao sto Bog voli tebe . Pa ces poceti drugacije da razmisljas .

U svakom slucaju dobro dosla !!!!! [-o< [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Наравно, буни се припадник секте. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Mar 2006, 20:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Tabby je napisao:
Maran Ata je napisao:

Hriscanstvo je takodje prvo bilo sekta.
Sad je 'prava vjera'.
Zavisi sve od tacke gledanja, od vremenskog perioda, ali i od "marketinga" neke sekte ili 'prave vjere'. :wink:

Plakate nisam uocila, ali nisam ni obracala paznju. Moracu malo pazljivije gledati oko sebe ovih dana.

[Nisam sektas, da ne bi bilo zabune. Cak nisam ni neki vjernik.]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2006, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Само што је ту "секту" предводио лично и персонално Син Божји. А ове секте данас предводе обични смртници као ја и ти. Мала разлика, јелда? :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2006, 19:00 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2006, 04:55
Видим да се ништа није променило

„Poznaćete Istinu i Istina će vas osloboditi“ (Jovan 8:32).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2006, 20:14 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2006, 23:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Apr 2006, 23:07
Pozdrav svima na ovom forumu. Posto sam upucen malo u adventisticka verovanja iznecu nekoliko mojih zapazanja. Slazem sa Sisibanom da postoje adventisti koji neopravdano "uzdizu do nebesa" Ellen White. Nazalost takvi adventisti ne poznaju dobro ni svoju crkvu niti Ellen White. Ellen White nije osnivacica Adventisticke crkve a takodje ni jedno verovanje adventista nije doslo od Ellen White. Ona sama nikada nije zelela da bude stavljena na poziciju na koju je neki adventisti stavljaju.
Uvek je uzdizala Sveto Pismo iznad svojih spisa i upucivala ljude na njega. Oni koji ipak zele da citaju njene knjige moraju da uzmu u obzir ist. kontekst u kome je ona pisala. Interesantno je da pozorista u vreme kad je ona pisala nisu izgledala kao danasnja. Na spratovima pozorista su bile javne kuce i to su bila mesta nemorala. To je razlog zasto ih je ona osudjivala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 07:54 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Apr 2006, 19:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Apr 2006, 23:07
"Vegetari" kao i adventisti sa kojima si ti dolazio u kontakt su obicni fanatici. Ne znam zbog cega je tebi ta tema toliko vazna kad Adventisticka crkva ne smatra da je Ellen White nepogresiva kao i da je moguce biti vjernik crkve a ne prihvatati Ellen White. To je jedno totalno nevazno pitanje otprilike kao i pitanje koliko andjela mogu stati na vrh ciode.
Sve te knjige koje si ti citao nije pisala Ellen White vec su to kompilacije svih mogucih njenih privatnih pisama i dnevnika koje su odredjeni fanatici skupili i objavili. Da li je to eticki ispravno, uzeti necija privatna pisma i obajviti ih javno bez dozvole autora? Ovi ljudi su verovali u verbalnu inspiraciju i smatrali su da je sve sto je Ellen White ikada napisala bilo javno ili privatno od Boga nadahnuto. Ako zelis da citas njene knjige onda uzmi nesto sto je ona zaista napisala. (Ceznja vekova, Put Hristu, Velika Borba)
I danas ti i ja raspravljamo o nekom snu koji je ona imala i zapisala negde u svom dnevniku. Valjda imamo o necem pametnijem pricati.
Usput, ona nije govorila da zene trebaju nositi dugacke suknje vec da je potrebno suknje skratiti. I kad ti ovo citas iz nase perspektive pomislices da je zagovarala nemoral. Ali ako znas kontekst onda ces shvatiti da su zene u to vreme nosile dugacke suknje koje su se vukle po podu. U gradovima nije postojao javni prevoz vec su se ljudi vozili kocijama sa konjima. Ulice su bile pune konjskog izmeta i zato je Ellen White pisala zenama da skrate svoje suknje da taj izmet ne bi sa suknji ulazio u kuhinju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 07:55 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
*Sisiban* je napisao:

Nije tačno da se može biti adventista, a ne "vjerovati" u Ellen White. Jer, pri činu krštenja, jedno od pitanja koje pastor postavlja adventističkom novobraćeniku je da li prihvata učenja Ellen White kao Duh proroštva, što je jedan od dokaza koliko su ti ljudi "ufurani" u bulažnjenja jedne američke domaćice...

Da li je nekada ovo pitanje i tebi bilo postavljeno? :)

Citiraj:
Imao sam prilike pročitati "Put Hristu", "Čežnju vijekova", pa čak i "Veliku borbu" koja vrvi od netačnih podataka. "Čežnja vijekova" nije ništa nego neki njen (naravno neuspješan) lirsko-epski pokušaj da malo dočara Isusov život, i to u stilu: navede biblijski stih, pa onda oko tog stiha sad ona plete neku svoju priču, navodi neke momente kojih uopšte nema u Bibliji (a jasno je da je ona te "momente" visdjela u svojim snoviđenjima)... Ma koga ona to pokušava da "farba"?

A "Put Hristu" nije ništa drugo nego misionarski pamflet za "uvaljivanje" novoj žrtvi koja se pokušava privući u Elenino stado...

Za nekoga ko smatra njezine knjige gluposcu mnogo si ih procitao :) Mene ne interesuje SF i smatram taj zanr velikim tracenjem vremena. Kako znam to? Pogledala sam jednu od epizoda i shvatila da me ne interesuje. Ti si procitao njene "kljucne" knjige :wink: Zasto se nisi zaustavio na jednoj?

Ili se ovdje radi o fenomenu - Kiselo grozdje? Isao jedno vrijeme u adventisticku crkvu a onda iz samo tebi znanih razloga odstupio od iste i sada se pljuje po svemu sto ima veze sa adventizmom :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 14:52 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 19:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
može li neko da me prosvijetli, nije li adventistička crkva jedna od mnogobrojnih protestantskih crkava?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 54 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]