*Sisiban* je napisao:
Nije tačno da se može biti adventista, a ne "vjerovati" u Ellen White. Jer, pri činu krštenja, jedno od pitanja koje pastor postavlja adventističkom novobraćeniku je da li prihvata učenja Ellen White kao Duh proroštva, što je jedan od dokaza koliko su ti ljudi "ufurani" u bulažnjenja jedne američke domaćice...
Da li je nekada ovo pitanje i tebi bilo postavljeno?
Citiraj:
Imao sam prilike pročitati "Put Hristu", "Čežnju vijekova", pa čak i "Veliku borbu" koja vrvi od netačnih podataka. "Čežnja vijekova" nije ništa nego neki njen (naravno neuspješan) lirsko-epski pokušaj da malo dočara Isusov život, i to u stilu: navede biblijski stih, pa onda oko tog stiha sad ona plete neku svoju priču, navodi neke momente kojih uopšte nema u Bibliji (a jasno je da je ona te "momente" visdjela u svojim snoviđenjima)... Ma koga ona to pokušava da "farba"?
A "Put Hristu" nije ništa drugo nego misionarski pamflet za "uvaljivanje" novoj žrtvi koja se pokušava privući u Elenino stado...
Za nekoga ko smatra njezine knjige gluposcu mnogo si ih procitao

Mene ne interesuje SF i smatram taj zanr velikim tracenjem vremena. Kako znam to? Pogledala sam jednu od epizoda i shvatila da me ne interesuje. Ti si procitao njene "kljucne" knjige

Zasto se nisi zaustavio na jednoj?
Ili se ovdje radi o fenomenu - Kiselo grozdje? Isao jedno vrijeme u adventisticku crkvu a onda iz samo tebi znanih razloga odstupio od iste i sada se pljuje po svemu sto ima veze sa adventizmom