banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2001, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Vjerujete li u sudbinu?
Vjerujete li da nam je sve predodredjeno ili da nam nista nije predodredjeno? Ili da nesto jeste a nesto nije?
Vjerujete li da je ono sto vam se desava stvar slucajnosti ili da je u pitanju sudbina?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2001, 15:03 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Nov 2001, 01:00
Vrlo interesantna tema. Cudi me da niko ranije nije postavio takvo pitanje. U potpunosti sam ubijedjena da je sve predodredjeno. Slucajnosti ne postoje! Podudarnosti - DA. Heh, sada je samo pitanje kako razliciti ljudi tumace sudbinu, predodredjenost, slucajnosti i/ili podudarnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2001, 16:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Nov 2001, 01:00
OK, gore nisam dala nikakvo objasnjenje zasto tako mislim. Iskreno, bila sam previse uzbudjena kada sam vidjela koja je tema. Naime, vec nekoliko mjeseci pokusavam ljudima oko sebe objasniti da se nista ne desava slucajno, da je sve upravo onako kako treba da bude. Malo sam pregledala rasprave koje su se proteklih mjeseci vodile ovdje i vidim da ti, Vadere, sve objasnjavas koristeci se Svetim Pismom. Nemam nista protiv toga. Idem u crkvu, i iskreno, cvrsto, vjerujem da postoji neko ili nesto ko/sto odrzava ravnotezu na planeti, u svemiru. Mnogi za to koriste rijec Bog. OK. Medjutim, Boga ne zamisljam kao starog, sijedog bradonju koji odjeven u bijelo neprekidno nadgleda ljude iz svoje nebeske rezidencije. Vjerujem da je, ustvari, Energija ta koja pokrece sve. Energija duha. Nikako ne moze biti slucajno da se covjeku lose stvari dese upravo onda kada o njima i razmislja - jer ih tako priziva. Meni licno se nebrojeno mnogo puta do sada desilo da mi se dobre stvari dese upravo onda kada energiju putem svojih misli usmjerim na njih i to tako da ubijedim sebe da su vec tu. Energija stalno kruzi i ide tamo gdje je potrebna. Kada neko ne zna kako da se sluzi onim sto ima - on to zapravo i nema. Na istom principu "rade" i predosjecaji i instinkt. Koliko puta se covjeku desi da mu neka misao prodje kroz glavu, zadrzi se tamo neko vrijeme i covjek je onda (mozda uplasen onim sto bi mogao spoznati) brzo zamijeni nekom drugom i ode u nezeljenom pravcu. Koliko puta se zapitamo "Pa, zasto ne uradih kako sam zamislio/la"? U tom momentu nesvjesno smo prisvojili onu originalnu misao, i tada, ubijedjeni da bi tok desavanja bio sasvim drugaciji krecemo (obicno!) ponovo. Tada se i pocinju desavati stavri onako kako zelimo, jer smo sigurni da je to "vec gotova stvar". Autosugestija? I ona je sveprisutna i itekako potrebna.
Kao sto rekoh ranije - vrlo interesantna tema o kojoj se zaista moze diskutovati. Pa i sada, previse je podudarnosti da bi se mogle nazvati slucajnostima.
Pozdravcic.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: LaraS dana 2001-11-03 16:15 ]</font>

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: LaraS dana 2001-11-03 16:19 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2001, 17:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pozdravljam te Laro i zelim ti dobrodoslicu na forum.

Jos ce ispasti da si se registrovala da bi odgovorila na ovu temu :smile:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>vec nekoliko mjeseci pokusavam ljudima oko sebe objasniti da se nista ne desava slucajno, da je sve upravo onako kako treba da bude</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Sjajno. Ni ja ne vjerujem u slucajnost.
Svidja mi se ova tvoja izjava "da je sve upravo onako kako treba da bude". Duboka je.
U pravu si kad si rekla da odgovor na pitanje ima li sudbine zavisi od toga sta ljudi smatraju pod sudbinu.
Malo cu sacekati sa iznosenjem mog gledista o sudbini.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> i vidim da ti, Vadere, sve objasnjavas koristeci se Svetim Pismom</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ja sve objasnjavam duhovnoscu i sve vise pocinjem da posmatram stvari kroz duhovnost jer sam vidio da ona daje najbolji, najjasniji pogled na sve. Sveto Pismo sam najvise pominjao jer njega najbolje poznajem od svetih spisa i jer njega smatram alfom i omegom po pitanju duhovne vrijednosti, dubine itd. Citam ja i druge svete spise ali ljudi uglavnom ako ista od spisa poznaju to je Sveto Pismo pa onda ni ne mogu pisati o necemu drugom.

Bog nije stari sijedi bradonja koji nadgleda ljude, ceka da zgrijese i govori: "No, no!"
Na osnovu Svetog Pisma ne mozes steci ovakvu sliku Boga tako da nema razloga da bjezis od Svetog Pisma :smile:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Nikako ne moze biti slucajno da se covjeku lose stvari dese upravo onda kada o njima i razmislja - jer ih tako priziva</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Slazem se, energija misli je velika, ogromna, ljudi ni ne znaju da energijom misli mogu manipulisati stvarnoscu a mnogi od onih koji to znaju zloupotrebljavaju tu mogucnost. Moglo bi se o ovome dosta pisati.

Nadam se da ces ostati na forumu i ne samo na ovoj temi. Otvori i ti neku temu ako bi o necemu htjela prodiskutovati, prokomentarisi ostale teme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2001, 19:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2001, 01:00
nikad ne zaboravite, da vas karakter odredjuje vasu sudbinu! naravno da svi imamo predispozicije, i to ne moze da se mjenja, ali zavisno od snage volje i karaktera ostvarujemo pozicije. a sve je u poziciji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2001, 20:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Nov 2001, 01:00
,,aska,, u potpunosti se slazem sa tobom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2001, 22:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
Sto se mene tice, ova tema mi je oduvijek bila aktuelna. Nadam se da cemo jos dugo diskutovati o njoj i slicnim temama. Ono sto mene, izmedju ostalog zanima, jeste odnos astrologije i sudbinske predodredjenosti, a narocito me zanima da li se po Svetom pismu astrologija tretira kao nesto sto je protiv Boga?
Baveci se astrologijom vec par godina, dosla sam do zakljucka da je veliki dio sudbinkih cinjenica svakog pojedinog covjeka zapisan u njegovoj natalnoj karti. Kako sam ja odrasla u porodici koja nije religiozna, ljubav prema Bogu sam pronasla u sebi potpuno sama (premda smatram da je ona zbog toga mnogo jaca). Isto tako, nosim u sebi specificnu ljubav prema covjeku, koliko god ona bila nespecificna za ova vremena. Astrologijom sam se pocela baviti kada sam, nakon mnogobrojnih pokusaja da objasnim bilo cim konkretnim neke svoje licne poraze i blokade, konacno "slucajno" dobila vrlo logican odgovor u vidu astroloske analize mojih natalnih planetarnih aspekata. Prvih par godina nakon toga sam sa odusevljenjem "gutala" astrolosku literaturu i gotovo uvijek dolazila do zakljucka da su i moj zivot, i zivoti ljudi kojima sam radila horoskope, uslovljeni polozajima planeta u casu rodjenja. Pri tom sam jako tesko podnosila ruzne cinjenice iz necijeg horoskopa, trosila sam energiju nemilice pokusavajuci da pronadjem izlaz, nisam se mirila sa tim da necija "losa sudbina" mora biti neminovna itd. Mislim da je ovakvo moje prozivljavanje u stvari najbitniji momenat zbog kojeg nikad nisam postala "profesionalac" (horoskope sam radila iskljucivo besplatno). Pisem ovo samo zato sto mislim naceti nesto mnogo bitnije od povrsnog posmatranja sudbine, kao neceg staticnog. Ubjedjena sam da postoji sudbinski temelj, koji je zadan kao parametar (i to donekle moze da objasni astrologiju), ali sve ostalo do krova zavisi ipak od covjeka. Ako sam u bilo cemu ortodoksna, onda je to moje ubjedjenje da se covjeku sve "njegovo" vrati. To je naprosto stvar ravnoteze, a ravnoteza je vjerovatno princip na kojem sve oko nas funkcionise. Naravno da nista nije slucajno, ali poenta je u tome da se nauci tumaciti simbole - "znakove na putu". Znaci, ne mozete ciniti prema drugima lose, a vjerovati da je vasa sudbina sretna, pa ste njome zasticeni. Ili obrnuto, vjerovati da ste lose sudbine, pa zakljuciti da zbog toga i onako nemate razloga da se borite da ista promijenite. Mislim da sudbinski temelj lezi u "misiji" koja je svakom od nas data na ovoj planeti, ali da li cemo prozivjeti svoju sudbinu zavisi iskljucivo od nas samih, od toga koliko smo spremni da "citamo" simbole oko nas, koliko smo spremni da razmisljamo o sebi, svojoj sustini, sa kolikom dozom iskrenosti da sagledamo i dobre i lose komponente svojih licnosti. Bojim se, medjutim, da je globalna sudbina ove planete vrlo blizu nekih prelomnih momenata (ili mozda ne treba da se bojim toga).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2001, 00:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Uh Rebeka kako interesantan post. Pravo osvjezenje.
Slazem se sa svim sto si rekla samo bih malo prokomentarisao.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> a narocito me zanima da li se po Svetom pismu astrologija tretira kao nesto sto je protiv Boga</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Pa evo ovako. Ja se inace bavim duhovnom izgradnjom, citam i proucavam svete spise, citam knjige duhovnog sadrzaja i drugo. Ne pripadan niti sam ikad pripadao nekoj vjerskoj organizaciji. Zvanicni stav crkava (koje ja ne postujem mnogo jer su odstupile od istinskog ucenja svetih spisa) je da je astrologija protivna Bogu i da je zabranjena u Svetom Pismu. Ja se sa tim uopste ne slazem. Oni zaboravljaju da se astroloski uticaji na ljude i desavanja na Zemlji ne mogu poreci tj. dokazivi su, i zaboravljaju da je sve te planete pa samim tim i njihov uticaj na ljude stvorio upravo Tvorac. Takodje zaboravljaju da su prve osobe koje su priznale Hrista za Pomazanog Spasitelja Emanuela bile upravo astrolozi (tri mudraca sa istoka) koji su pratili zvijezdu itd. Ja sam iz mog iskustva znam da je astrologija nauka koja...fercera, koja nije izmisljotina vec je ispravna, tacna i sve je to dokazivo.
Evo bas prosle sedmice sam prvi put u zivotu isao kod astrologa da mi procita natalnu kartu. Bilo je interesantnije nego sto sam mislio da ce biti. Naveo je neke moje sklonosti koje mi i jesu sklonosti. Nijednu sklonost nije naveo a da se ja time vec ne bavim, vise ili manje. Sklonosti su mi uglavnom duhovne prirode.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> dosla sam do zakljucka da je veliki dio sudbinkih cinjenica svakog pojedinog covjeka zapisan u njegovoj natalnoj karti</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Evo sad da iznesem svoje misljenje o sudbini. Sudbine (predodredjenosti) i ima i nema. Nije nam sve odredjeno ali dosta toga jeste. Dosta toga sto nam je unaprijed odredjeno nam je odredjeno od strane nas samih iz proslih zivota. Covjek dosta toga dobrovoljno bira prije svake inkarnacije pa i to kakve ce karmicke otplate imati u narednom zivotu. U skladu sa tim se bira i natalna karta jos prije rodjenja. Svi mi treba da prodjemo kroz sto vise ikustava da bismo sto vise naucili, prvenstveno o nama samima a onda i o drugom. To se ne moze u jednom zivotu. Ako neko nije dobro iskusio nesto i nije prosao neke stvari onda ce on imati unaprijed izreziranu natalnu kartu pod kojom ce se roditi da bi imao sklonosti ka necemu sto jos nije prosao a trebalo bi da prodje i da bi otplatio ono sto treba da otplati.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> ljubav prema Bogu sam pronasla u sebi potpuno sama (premda smatram da je ona zbog toga mnogo jaca)</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Svakako.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> nosim u sebi specificnu ljubav prema covjeku, koliko god ona bila nespecificna za ova vremena</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ovo si interesantno rekla :grin:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Ubjedjena sam da postoji sudbinski temelj, koji je zadan kao parametar (i to donekle moze da objasni astrologiju), ali sve ostalo do krova zavisi ipak od covjeka</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Odlicno

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Ako sam u bilo cemu ortodoksna, onda je to moje ubjedjenje da se covjeku sve "njegovo" vrati</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

To je neoborivi Zakon Uzroka i Posljedice, Zakon Karme, Zakon Sjetve i Zetve, koji je vidljiv iz svih svetih spisa.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Mislim da sudbinski temelj lezi u "misiji" koja je svakom od nas data na ovoj planeti, ali da li cemo prozivjeti svoju sudbinu zavisi iskljucivo od nas samih, od toga koliko smo spremni da "citamo" simbole oko nas, koliko smo spremni da razmisljamo o sebi, svojoj sustini, sa kolikom dozom iskrenosti da sagledamo i dobre i lose komponente svojih licnosti</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Nemam rijeci, svaka cast :smile:

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Bojim se, medjutim, da je globalna sudbina ove planete vrlo blizu nekih prelomnih momenata (ili mozda ne treba da se bojim toga)</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Posto nisi ostavila svoj mail volio bih da se meni javis na moj pa da ti pokazem koliko si samo u pravu sto se tice ovoga. Da li treba da se bojis toga ili ne zavisi od tebe same, od Puta kojim ides.

Volio bih da mi se javis i da porazgovaramo o nekim astroloskim stvarima koje ti sigurno znas a ja bih volio da ih naucim.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 18.11.2001. 00:52 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2001, 23:41 
Voajer
Voajer

Hvala ti Vaderu!
Slala sam ti e-mail, ali izgleda da nesto nije u redu sa provajderom pa mogu samo da primam poruke. Ostavila sam ti e-mail. Slobodno se javi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2001, 23:49 
Voajer
Voajer

Usput, Vaderu, svaka cast na energiji i dobroj volji. Tek sam sada procitala i ostale teme, pa vidim da si najaktivniji. Bavis li se mozda i psihologijom ili napr. tumacenjem snova. Ima u mojoj okolini dosta zainteresovanih za takve teme, a u zadnje vrijeme ne mozemo uci na SC, pa bi bilo dobro da se definitivno preselimo ovde.
Pozdrav!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2001, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rebeka dugujem ti veliko izvinjenje sto ti se nisam javio. Ja sam tvoj mail primio onaj dan kad si ga poslala (nije do tvog provajdera) ali radim neke pretumbacija sa racunarom, formatirao sam disk i svasta nesto pa sam ti se mislio javiti cim to sve rijesim. Nadam se da cu sa ovim zavrsiti jos danas pa se cujemo.

SC je u rekonstrukciji, nije prvo radilo nista pa je radio home page, pa su i proradile vijesti, vjerujem da ce i diskusije proraditi. Ako imas nekoga ko je zainteresovan za ovakve teme slobodno ih dovuci ovde da nam ovaj duhovni kutak malo zivne i da ne budem ja jedini pokretac tema :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2001, 09:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Nov 2001, 01:00
Rebeka, rekla si da se bojis da je globalna sudbina ove planete blizu prelomnih momenata. Posto si takodjer rekla da si se aktivno bavila astrologijom, pretpostavljam da je tvoja prethodna izjava veoma dobro utemeljena. Mozes li nesto da nam kazes o tome? Jako me zanimaju aspekti sa kojih pratis sudbinu nase planete. Takodjer, koliko imamo vremena za "popravak" pozicije planete (imamo li uopste) i da li, po tvom misljenju, mozemo, kao stanovnici naseg doma - Zemlje, da to i napravimo?
P.S. Da li ti jos uvijek radis horoskope? Da li mozes da mi preporucis dobrog astrologa?

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Mari dana 23.11.2001. 09:49 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2001, 10:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Uzecu si slobodu da i ja odgovorim na ova pitanja :smile:

Globalna sudbina ove planete nije blizu prelomnih momenata, ona vec sada jeste u prelomnim momentima. Srz i pocetak prelomnih momenata u duhovnoj evoluciji ove planete je raspad bivse Jugoslavije. S obzirom da je raspad Jugoslavije veoma znacajan dogadjaj i predstavlja prelomni momenat u evoluciji covjecanstva od njega, Jugoslavije, pomena Jugoslavije vrvi u Svetom Pismu, kako u prorocanskim tako i u manje prorocanskim (ali ipak prorocanskim) knjigama Svetog Pisma. U najmisterioznijoj knjizi Svetog Pisma Otkrovenju citavo jedno poglavlje govori o raspadu Jugoslavije, gradjanskom ratu, vremenskom trajanju sankcija i onome sta to sve znaci. Sve to u veoma dubokoj simbolici. Pored ovoga i druga mjesta Svetog Pisma govore o istom. Pored toga ima i nebiblijskih prorocanstava koja govore o istom.

Pogledaj moju temu "Jedno interesantno prorocanstvo" i pogledaj onaj link koji sam dao na njoj.

Ako si zainteresovana da ti posaljem tumacenje tog prorocanstva javi mi se na mail.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> koliko imamo vremena za "popravak" pozicije planete (imamo li uopste) i da li, po tvom misljenju, mozemo, kao stanovnici naseg doma - Zemlje, da to i napravimo?</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Ne bih rekao da imamo puno vremena. To je na pojedinacnom planu pa je bolje da duhovno radis sto vise na samoj sebi jer od mijenjanja svijeta nema nista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2001, 15:12 
Početnik
Početnik

Mislim da me nisi najbolje razumio.
Pogledala sam jucer temu koju spominjes, ali nisam imala vremena da je prebacim, a da sam zainteresovana, itekako sam zainteresovana.
Citirao si moje rijeci o "popravku" rekavsi da je to na pojedinacnom planu. Apsolutno i svakako se slazem. Ja sam samo pitala da li bi bilo moguce (uz konkretne argumente iz domena astrologije, a po pitanju postojanja sudbine) da se Zemlja "skrene s putanje" kojom sad hodi - a kud hodi, vidimo svi koji hocemo da vidimo. Kad kazem "skrene", mislim skrenemo je - svojom voljom. Ne smijemo zaboraviti na vjecitu cinjenicu: SVE OKO TEBE JE SAMO OGLEDALO TEBE. Ziveci, covjek se OGLEDA. Pa, tako, haos oko tebe je haos u tebi. Kataklizma koja slijedi je kataklizma koja je u onima koji je vide. (Nazalost, sa vecinom nas ljudi je tako).
Posalji mi tumacenje na mail koji je ovdje,OK?

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Mari dana 23.11.2001. 15:14 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2001, 17:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> da li bi bilo moguce (uz konkretne argumente iz domena astrologije, a po pitanju postojanja sudbine) da se Zemlja "skrene s putanje" kojom sad hodi</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Neka ti Rebeka na ovo odgovori sa astroloskog aspekta a ja cu sa duhovnog uz malo astrologije.

Zemlja tj. njena sudbina i sudbina svega na njoj je u osnovnoj mjeri odredjena i nepromjenljiva. Sta je ta sudbina u odredjenoj mjeri mozes vidjeti u objavi "Kosmicko Otkrovenje" koju sam ti preporucio a uopste i u svetim spisima.
Na dosta mjesta Svetog Pisma se govori da ce treci milenijum biti duhovno uzdizuci za covjecanstvo ali se takodje govori da ce na pocetku treceg milenijuma biti velike frke po svijetu kao sto ce i biti. Interesantno je da se ovaj treci milenijum poklapa sa astroloskim periodom vodolije za koji se astrolozi slazu da ce biti period duhovnog budjenja covjecanstva. Cak je i Isus Hrist pomenuo period vodolije u simbolici u jednom naizgled nebitnom detalju.

Slavnu sudbinu Zemlje ce moci da dijele samo one osobe koje su se kroz zivote na Zemlji opredijelile za duhovnost. Oni koji nisu radili na licnoj duhovnosti i ne rade na tome ce imati sve manje i manje sanse za novim inkarnacijama do trenutka kad ih nece imati uopste.
U ovom vremenu a posebno ubuduce na Zemlji ce se radjati sve duhovnije duse, svaka nova generacija ce biti duhovnija od prethodne dok sa druge strane osobe koje nece da rade na svojoj duhovnosti nece dobijati sansu za novim inkarnacijama.
Ovo su posljednja vremena, sad je svodjenje racuna, sad je Vjecni Sud (koji je proces koji vec traje a ne jedan trenutak u vremenu kako mnogi misle). Zemlju ce naslijediti samo oni koji to duhovno zasluzuju.

Sudbina Zemlje je da se neki broj njenih stanovnika duhovno probudi, izadje iz matrixa i onda zivi u skladu sa svojom pravom prirodom. To se ne moze "skrenuti". Dio sudbine su i razne kataklizme u narednom periodu koje su dobre jer ce sluziti za kako pojedinacno tako i kolektivno karmicko ciscenje kroz zetvu onoga sta se posijalo. Ni to se ne moze "skrenuti". Ono sto se moze i treba raditi je licni duhovni rad i mijenjanje samog sebe a ne nekog drugog.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Ne smijemo zaboraviti na vjecitu cinjenicu: SVE OKO TEBE JE SAMO OGLEDALO TEBE. Ziveci, covjek se OGLEDA. Pa, tako, haos oko tebe je haos u tebi.</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Slazem se.

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Posalji mi tumacenje na mail koji je ovdje,OK?</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Gdje je? :smile:
Ili si ga izbrisala nakon sto si ga napisala? Ako se bojis da ostavis svoj mail ti se javi meni na moj.
Ako hoces da ti mail bude stalno vidljiv na forumu kao meni edituj svoj profil i unesi ga tamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2001, 09:04 
Početnik
Početnik

Oprosti, previdjela sam da nisam ostavila adresu. Sad je tu.
Posto radim na jednom projektu, frka mi je bila ne zestoka, nego i vise od toga, pa se cak nisam ni konektovala na net preko vikenda. Mozes li mi sad poslati?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Mar 2002, 20:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Slažem se sa onim što je aska rekla. Ako je sudbina unaprijed preododređena to bi bio jako tužan podatak. Znači ja mogu htjeti i ovo i ono, mogu uraditi šta hoću a to neće imati nikakav efekat na ono što mi slijedi. Vidite li apsurd ovakvog stava? S druge strane, kada se osvrnete na ono što vam se desilo u prošlosti shvatite da se stvari nisu ni mogle odigrati drugačije. Razlog smo upravo mi, ono što jesmo, naš karakter. Mi određujemo našu sudbinu. Naravno, postoje stvari na koje ne možemo uticati kao što su prirodne katastrofe, bolest i sl. Ipak, većinu stvari koje nam se dešavaju uzrokujemo mi. Svakoga trenutka pravimo izbore koji nam određuju sudbinu. Ljudi, nažalost, uglavnom ne shvataju značaj trenutka u kom se nalaze i mogućnosti koje im on pruža.
"Najveća i najplodonosnija obveza što od tebe traži život jest: prihvati sadašnjost da bi je ispunio vrijednošću! Tren po tren oblikovaćeš svoje tijelo i dušu. --- Pusti nek protječe prošlost, uzdaj se u budućnost, živi bez kolebanja sadašnji trenutak jer ti on stalno izmiče iz ruke. --- Ako u pletenju izgubiš samo jedno oko, plet se pokvari. Ma koliko ubod iglom bio neznatan, ipak je prijeko potreban. Tako su dragocjeni svi trenuci sadašnjeg života da se tka vlastiti život bez ijednog promašaja. Sadašnji je trenutak lagan, ne gnječi te; kratak je, i ne ustupa mjesto uznemirenosti; brzo prolazi, i ne umara te. Ima ljudsku dimenziju, i možeš mu se suprotstaviti i zagospodariti njime."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2002, 15:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Nov 2001, 01:00
na pitanje u topicu odgovoriti cu negativno ....
..uopste nisam jedan od onih koji vjeruju u sudbinu ili predodredjenost stvari da se dese..
..mislim da se stvari desavaju bez nekog velikog smisla koji mi uporno nastojemo da pronadjemo , na neki nacin i kaos je pun smisla i sve ima svoju logiku ali daleko od predodredjenosti......
...ja licno volim iznenadjenja i nepredvidivost sitaucija i to mi daje energiju i zivot ali ne i podlogu da ignorisem temu topica na koji sam skladno sebi odgovorio....

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Ex-Almanah dana 31.03.2002. 17:18 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2002, 17:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Feb 2002, 01:00
Ne znam za vas, ali vidio sam: osudjen sam na zivot! Zar treba oko sudbine jos nesto da me interesuje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2002, 19:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Zamislite užas: znati svoju sudbinu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]