zah je napisao:
I ti pocinjens kao i Micelius da izvrces cinjenice, pripisujuci meni nesto sto ja nisam kazao, kao npr. "da niko nije citao Mesu-Mehmeda Selimovica, nego samo ja".
Sta si onda htio da kazes ovim:
zah je napisao:
Ovdje neki postavljaju pitanje Mese Selimovica, a da nisu procitali ni jedno njegovo djelo, izuzev ovog izvoda koji nadju na internetu, jer citati Dervis i smrt ne moze svako.
Nesto ne vjerujem da si samo bio ljubopitljiv. Mislio si da pametujes o Selimovicu i njegovom djelu, o tome sta je on napisao, vjerujuci da niko ziv osim tebe ne zna sta je on napisao, kad ono-cvrc, bato. Ima nas jos koji smo citali Selimoviceva djela i koji znamo sta tamo pise. Ako si citao tu knjigu onda mi odgovori na pitanje. Ja cu tebi odgovoriti na svako pitanje koje mi postavis u vezi sa ovim djelom, ukoliko ono (pitanje), naravno, ima smisla i ukoliko ne bude lupanje poput ovoga:
zah je napisao:
Ja sam kao Bosnjak citao djela Mehmeda Selimovica,( naglasavam Me(H)meda Selimovica, ciji je potomak bio neki Selim-muslimansko ime, po kome je dobio prezime) odmah po njihovom izlazenju.
Da li to znaci da je Mesa Selimovic objavljivao svoja djela samo da bi mi i ostali svijet vidio da se on zove Mehmed Sokolovic, i da mu je potomak bio neki Selim (a sam Bog zna i da ovo izmisljas), i da je po njemu dobio prezime?
zah je napisao:
U zelji da sebe prikazes kao velikog znalca i covjeka velikih intelektualnih mogucnosti, cackas po knjigama i onda trcis da postavljas pitanja na koje drugi trebaju da ti odgovaraju.
Ne cackam ja po knjigama. Ja ih citam. Ti cackas. Jer da nije tako davno bi mi odgovorio na postavljeno pitanje koje ce, ako ikada odgovoris, pokazati i dokazati kako je razmisljao i sta je pisao Mesa Selimovic.
zah je napisao:
Mi mozemo obrnuti stvari. Mogu i ja tebi poceti postavljati pitanja, a ti onda izvoli odgovarati, ako smatras da je to umjesno.
Mozemo. Ali samo u okviru zadate teme.
zah je napisao:
Prvo pokusaj da izgovoris rijec Ahmed, pa ako uspijes to tecno kazati, bez naprezanja, onda si napraviio prvi korak ka citanju djela Mehmeda Selimovica, posebno romana Dervis i smrt.
Hoce li mi to pomoci da bolje razumijem i shvatim ovo djelo?
Sto se tice "Hasanaginice":vec sam ti rekao da je postavis na forum pa da malo proanaliziramo sadrzaj i strukturu te pjesme pa da vidimo cija je i gdje je nastala.
A sto se tice tvojih odgovora na moja pitanja:niti na jedno nisi odgovorio. Samo si, na sva moja pitanja, lijepio nove takstove u nadi da ce se tako zaboraviti sva kanalizacija koju si ovdje pustio i koju nastavljas da pustat. I koju vise ni Dunav ne moze oprati...