banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 19:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 140  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 10:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
:lol: ,
to se acrobatico desava samo u Srbiji ..... i to je samo kratki kurs za neuke i nepismene.
Oni drugi sve znaju o cetnicima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
znaju.
zato dodjeljuju i ordenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 19:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
halo krso jarane, pogledaj slike koje sam postavio, mozda prepoznas daidzu kako se s djeneralom grli. :D

Citiraj:
o cetnicima je historija sve zapisala, njihova djela su sve rekla o njima, ideologija na kojoj cetnicki pokret se zasniva.....

i ovama je, pa meni je haris, nastavnik istorije, godinama trubio kako su muslimani u bosni srbi i hrvati koji su presli na islam :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 20:21 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Koji je to nastavnik Haris. Ima veliku "naucnu titulu" da bi covjek mogao uvaziti njegovo misljenje. Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 20:24 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Feb 2006, 20:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ima istu titulu kao i oni koji su pisali o cetnickim djelima i ne djelima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 09:38 
Majstor
Majstor

Micelijus je napisao:
Možda čovjek nema neku naučnu "titulu" ali ima toliko čojstva, obraza i poštenja da pogleda istini u oči.

:lol:
Pa istina je i da ste vi potomci Vlaha koji su se doselili s Turcima ... jos samo da pokazete cojstvo (oh, crnogorstina), postenje (uh, nepoznanica u srpskom) ... *ebi ga, bice tesko .....

Istina i samo istina je i da su CETNICI .... bili zlotvori Bosnjacima i da im se sva "borba" svodila na to. Saradjivali sa nijemcima i talijanima .... i ..... to je to. '45 se obrijali, presvukli i ..... nosici partizanskih spomenica. E sto ti je biznis.
A tek ovi danasnji cetnici ..... ihihhhhiiii e to je bagra prava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 13:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
EZAN je napisao:
Pa istina je i da ste vi potomci Vlaha koji su se doselili s Turcima ...

Pa, onda si i ti potomak tih Vlaha koji su se doselili sa Turcima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 18:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

svaka ti cast ezan, otvorio si nam oci :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2006, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Pa, onda si i ti potomak tih Vlaha koji su se doselili sa Turcima...

bihahahaha, ovo je bilo dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 11:29 
Majstor
Majstor

Citiraj:
svaka ti cast ezan, otvorio si nam oci

Hhhuuuuuuhhhh, vec sam pomislio da ni ovo necete skontati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 12:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Nov 2005, 17:23
Cetnici nisu fasisti

Ko to kaze, ko to laze Nokia je mala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 18:35 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2006, 19:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

mala ispravka, ja nisam pro-cetnicki orjentisan. kao prvo cetnici nisu fasisti, sto ne znaci da nisu cinili zlocine. znam licno za ljude koji su pocetkom rata organizovali seoske straze, i nisu imali veze s cetnicima niti s partizanima. poslije su neki pristupili jednim ili drugima, ali to su neskolovani seljaci, koji su branili selo od njemaca i ustasa. njih kao ni ravnogorce u srbiji i sloveniji ne treba stavljati u isti kos s fasisticki orjentisanim cetnicima pod vodstvom LJotica i drugih izdajnika.
iako sam jugonostalgican, znam da partizani nisu "svetci" kao sto su nas ucili, i cinili su mnoga nedjela, isto kao i mnogi cetnici. razlika izmedju jugoslovenske vojske u otacbini i titovih partizana je samo u ideologiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2006, 20:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 00:48
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 03:15 
Veteran
Veteran

Dobro je Sisiban primijetio, ja nisam pristalica cetnickog pokreta, niti njihove ideologije, jer je ona usmjerena protv naroda kome pripadam.

Svojevremeno sam naisao na jedan komentar vezan za Tita i njegove partizane u jednim bosanskim novinama. Uvazeni gospodin pljuje po Titu i njegovim partizanima, kako su nama muslimanima ucinili ovo ili ono. Ja lijepo sjedem i napisem jedan odgovor, naravno licno njemu. Uvazim ja mnogo toga sto je on kazao, ali mu postavim i jedno pitanje, "..sta bi bilo sa muslimanima, da li bi nas uopste bilo, da su pobijedili cetnici", da bih to potkrijepio, pitao sam ga gdje su danas muslimani: Srebrenice, Zepe, Bratunca,Konjevic Polja, Zvornika, Bijeljine, Brckog, Modrice, Doboja, Foce, Visegrada, Nevesinja, Ljubinja.

Naravno dobio sam odgovor, u kome sada gospodin priznaje sve ono sto sam ja napisao, ali eto i Tito i njegovi partizani su ucinili dosta zlocina. Jesu, to ne treba negirati, ali od dva zla partizansko zlo je bilo bolje. U Titovoj YU mi smo se skolovali vise nego ikad, bili smo gotovo potpuno ravnopravni sa drugim narodima, uskracivano nam je nacionalno odredjene i jos toga ponesto, ali smo prezivjeli opstali, iako smo mnoga dobra agrarniom reformom izgubili, ali smo opstali. Da je pobijedio Draza i njegovi cetnici, sve bi bilo rijeseno za 48 sati, kako, to smo vidjeli iz prilozenih tekstova.

Sto se tice moderatora, tu je ucinjen izuzetno veliki promasaj. On se ukljucio i previse u diskusije, razotkrio je svoje poglede na proslost i sadasnjost, ogolio se do kraja, tako da su velika brada i kokarda dosla do potpunog izrazaja.

Lako je biti moderator na drugim forumima, ali najteze je biti moderatoir na politici i istoriji. Na nasu zalost, tu je postavljen nepodoban covjek, pristrasan sa mnogim negativnim karakteristikama.
Pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2006, 17:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
sta bi bilo sa muslimanima, da li bi nas uopste bilo, da su pobijedili cetnici",

vjerovatno isto ono sta se desilo pod komunistima, znaci svi politicki nepodobni nebitno na nacionalnost bi zavrsili na nekakvom golom otoku. Drazini cetnici su pobili vise srba (komunista) nego drugih naroda. slicno je bilo i u crnoj gori gdje je brat ubijao brat (savo kovacevic) sve redi politicke ideologije.

Citiraj:
pitao sam ga gdje su danas muslimani: Srebrenice, Zepe, Bratunca,Konjevic Polja, Zvornika, Bijeljine, Brckog, Modrice, Doboja, Foce, Visegrada, Nevesinja, Ljubinja.

nema nikakve veze s drazom mihajlovice, jedino ako vjerujes da je ustao iz mrtvih.
a da ja tebe pitam gdje su danas srbi iz sarajeva, mostara, osjeka, karlovca, splita, zadra, glamoca, konjica...

Citiraj:
Jesu, to ne treba negirati, ali od dva zla partizansko zlo je bilo bolje.

vjerovatno, uglavnom zbog tadasnje svjetske situacije i titove mogucnosti da sjedi na dvije stolice.

Citiraj:
Da je pobijedio Draza i njegovi cetnici, sve bi bilo rijeseno za 48 sati, kako, to smo vidjeli iz prilozenih tekstova.

iz prilozenih tekstova smo vidjeli da su se i muslimani, hrvati i slovenci borili na strani draze, da su se zidovi zahvalili drazi za njegova djela, da su saveznici dobar dio rata pomagali ravnogorce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 01:07 
Veteran
Veteran

To sto ti Kapo mislis da bi bilo sa muslimanima nema nikakve veze sa cetnickom ideologijom. Tu nema logora kako ti mislis, jer u dokumentima stiji ovo ".... očistiti je pre nego li se iko pribere... ... Krivci bi imali da budu na mestu kažnjavani, a ostalima bi valjalo otvoriti put - Hrvatima u Hrvatsku, a muslimanima u Tursku (ili Albaniju)."

Kazes da desavanja u Srebrenici, Foci, Visegradu itd, nemaju nikave veze sa D. Mihajlovicem. I ja tvrdim da nemaju veze sa D. Mihajlovicem, jer Draza je svoje odradio u Drugom svjetskom ratu, a ovo u poslednjem ratu, odradili su njegovi sljedbenici. Sve sto im je zajednicko, to je ideologija, i te ideologije Srbi se nikada nece otresti, ona ce uvijek biti prisutna u njihovoj svijesti, ali samo kao san, jer u buducnosti je tesko ocekivati da se ikad vise pruziti onakva prilika kao sto se ukazala u poslednjem pa i Drugom svjestkom ratu.

Taj ko se borio od muslimana na strani Draze, najvjerovatnije nije vidio dalje od svoga nosa. Kako je mogao biti toliki slijepac, pa ne vidjeti klanje i ubijanje po Sandzaku i Istocnoj Bosni. Takvim muslimanima poslije rata nije trebalo suditi. Njih je trebalo objesiti za muda kako vole kazati Hercegovci. Mahsuz pozdrav Zah

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 01:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
zah je napisao:
...ideologija, i te ideologije Srbi se nikada nece otresti, ona ce uvijek biti prisutna u njihovoj svijesti, ali samo kao san...

E moj zah.Vidim da imas izradjeno misljenje o srpskom narodu. :-?
Ali ne iznenadjuju me vise tvoji postovi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2006, 03:07 
Veteran
Veteran

Pa Flave da li ti znas koliko je muslimana da tako kazem pobijeno u ime Velike Srbije. I umjesto da osudis tu ideologiju, ti meni kazes " da imam izradjeno misljenje" o tvom narodu. Stavrno zalosno. Pozdrav Zah

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2787 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 140  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]