banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 09:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 340 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2002, 10:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Feb 2002, 01:00
Zanima me koliko ovde ima ljudi koji vole Bjork?
Koji su vam njeni albumi i songovi najdrazi?
DA LI JE (ILI NIJE) BJORK NESTO NAJBOLJE STO SU DEVEDESETE IMALE DA NAM PONUDE?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2002, 10:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
cuj budale.
ajd pasi travu malo
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2002, 00:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Meni je bolja sada nego na početku.
Odlična je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2002, 01:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Nov 2001, 01:00
Sada sam skinuo par stvari i nisam je dugo slusao vrlo je dobra ...
Ali to za devdesete je malo previse blijedo da zaboravimo sve one dobre stvari koje su se desavale...
Venus As a Boy -Army Of me -Human Behaviour- Violently Happy .........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2002, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Prije par godina sam slucajno cuo pesmu Joga i to je bila "ljubav na prvi zvuk violine". :smile:
Tad sam pokusao da nabavim sto vise pesama od Bjork u mp3 formatu, i kad su me otale pesme odusevile, odlucio sam da krenem u kupovinu audio cd-ova.Moram da se pohvalim da imam original Debut i Homogenic. :smile:
Najbolji njen album je Homogenic, mada obozavam pesmu Aurora sa Vespertine.
Stvari sa prvog albuma su pomalo jednostavne, mada i tu ima odlicnih pesama kao sto je One day (jedna od mojih omiljenih), Human behaviour itd.
Video sam spot za pesmu Cocoon i odlican je.Mada sa zadnjeg albuma i dalje najbolji spot po meni je Hidden place.U tom spotu toliko ima skrivenih elemenata da je to zapanjujuce.Ali kao sto Bjork kaze: "Nastojim da prezentiram spotove,par meseci nakon izdavanja albuma.Razlog za to je, ako ljudi odmah vide spot, onda ne slusaju muziku i ne traze one male zvuke u pesmama."
A to jedina stvar koja me zna naljutiti,a to je da ona zna pri izdavanju albuma da menja stvari.Tako da kad se uporedjuju dva cd-a, primer Debut, cuju razlike u bitovima i sl.A zbog naseg trzista zahtevnost se smatra za veliku drskost, tako da se ostaje uskracen za neke sigurno zanimljive zvuke.
Osim sto je izvrsna pevacica, odlicna je i glumica, film je drugaciji .Soundtrack za film je vise nego dobar i trenutno vise slusam taj cd, da otkrijem sitnice koje su tako slatke. :smile:(pesma Scatterheart je nesto izuzetno).
Ne razumem zasto ljudi nikako ne vole Bjork, ja znam samo dvoje ljudi koji je slusaju,i to ponekad, ili samo neke pesme. :sad:
Voleo bih da nabavim njenu knjigu, i hiljadu drugih sitnica.
Eto toliko. Eletronica je pravac koji je nepravedno zanemaren.
One day it will all make sense. :smile:
p.s.Prositao sam da vec sprema nove pesme opet sa Matmos-ima, pa zivi bili pa culi :smile:
p.s. 2 Da li iko ima ista od Anje Garbarek?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2002, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Ali kao sto Bjork kaze: "Nastojim da prezentiram spotove,par meseci nakon izdavanja albuma.Razlog za to je, ako ljudi odmah vide spot, onda ne slusaju muziku i ne traze one male zvuke u pesmama."</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Odlično je rekla. Tačno je tako i to je razlog zašto ja ne volim muzičke spotove - upropaštavaju pjesme a to su i drugi muzičari rekli. Vrlo malo spotova ima koji nešto valjaju, koji su u skladu sa pjesmom i porukom pjesme...
Čovjek kad gleda spot prvenstveno se orjentiše na ono što vidi a mnogo manje na ono što čuje. To je baš tako. Zna biti spot pjesme koja mi se mnogo sviđa i sjednem da je "odslušam" ali na kraju spota ja skontam da ja ništa nisam čuo, ne sjećam se refrena, stihova, muzike ali se odlično sjećam spota. Čovjek više resursa dodijeli vizuelnom nego akustičnom kad gleda spot.

Ali izdvojio bih jedan spot, vjerovatno najbolji spot koji sam gledao. Najbolji je jer savršeno 100% oslikava samu pjesmu, tekst pojesme, poruku pjesme, a pored toga savršeno je tehnički urađen, obiluje efektima ali ne u izvještačenoj i pretjeranoj mjeri već sasvim kako treba. A i pjema je više nego odlična, tekst je fenomenalan. Radi se o pjesmi Earth Song, Michael Jackson. Da bi se u potpunosti shvatila ta pjesma i spot trebalo bi vidjeti tekst pjesme, ja ga imam, može se naći na netu. Ta pjesma je fenomenalno djelo a njena poruka je upućena svima nama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2002, 12:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Feb 2002, 01:00
Tako mi je drago da ima bar neko ko razumije Bjork.
Evo,zanima me koji su vam njeni albumi najbolji.Ja se nikako ne mogu odluciti izmedju dva:POST i HOMOGENIC.Mozda ipak HOMOGENIC jer dok sam ga slusao jednostavno nisam mogao izdrzati njegovu jacinu i stalno sam skakao po sobi.To mi se nikad prije nije desilo.
DEBUT je odlican,kao i SELMASONGS,ali moram priznati da me VESPERTINE razocarao.
Sta mislite o TELEGRAM-u,na kojem se nalaze remixi sa POST-a(ali vi to vec znate...
Je li iko gledao Bjork prosle godine na dodjeli OSCARA gdje je izvela
I'VE SEEN IT ALL?Meni je djelovala jako uplasena,glas joj je bio nesiguran,ne znam samo sa li joj je bilo hladno (posto je na sebi imala samo jednog labuda) ili je u pitanju trema...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2002, 20:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Telegram nemam, ali nameravam da kupim, imam osecaj da je to mnogo drugacije od onog sto radi Bjork, bar to mogu da tvrdim prema stranici na kojoj se nalazi oko 1000 remix-a njenih pesama, pa nisam bio preterano odusevljen.
Ono za Homogenic si dobro rekao, ima ogromni naboj koji prosto prsti iz svake pesme, narocito Bachelorette, kao i Joga, mada izgleda kao mirna pesma, ali ...
Post je pomalo progresivan, ali na bazi bitova, i mislim da se tu previse zanela, pa negde lici na agresivni drum beat ili prejaki trip hop.Ali i tu ima bisera koji su prelepi, narocito Hyperballad koja ima tako dobar tekst, da se ponekad zamislim da samoubistvo moze biti prelep dozivljaj. :smile:
Sto se tice prvenca Debut on je po meni previse jednostavan, mada se tu nalazi jedna od najlepsih recenica u njenom stvaralastvu :"On day it will all make sense."
SelmaSong je veliki napredak u njenom ophodjenju prema muzici, imam osecaj da je savladala tek na ovom albumu kompleksnije akcije na pesmi, narocito orkestri i violine,a i recenica :"If living is seeing I'm holding my breath.", a tekst pesme I'v seen it all je nesto posebno.
Vespertine je nesto sasvim drugacije.Bas i po drugim forumima uglavnom govore da je zadnji album njeno najslabije delo, ali ja bih rekao da grese.Ipak horovi su tako spektakularni, lice na andjeoske glasove.I semplovi muzicke kutije su zanimljivi.Procitao sam da se u par pesama moze naci bit koji je stvorila tako sto je udarala kasikom po stolici. :smile:
To je ono sto je cini izuzetnom i posebnom, zudnja za istrazivanjem, jer njoj i buka masina predstavlja sklad i muziku (SelmaSong).
Sto se tice proslogodisnjeg OSCAR-a potpuno si u pravu, ipak mislim da se previse prepala, zasto ne znam, ipak je ona iskusna pevacica.Trema nije u pitanju sigurno.Ipak jako me je razocaralo sto se soundtrack nije usao u nominaciju za originalnu muziku, pesma je ipak premalo, a i nominacija za glavnu zensku je izostala, po meni, bezrazlozno.
p.s. za Bjorkera
Da li si pokusao da slusas pesmu Aurora(Vespertine) kad pada sneg, ako ne strpi se do sledece godine ili ako bude prilike u ostatku ove zime probaj, ja ugledam bas polarnu svetlost. :smile:
Za mene je
Debut prolece na leto,
Post leto, vrelo leto,
Homogenic leto na jesen,
SelmaSong rano prolece,
Vespertine pozna zima. :smile:
Da li iko ima tekst koji izgovara u zavrsnici filma, jer me jako zanima sta kaze. :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2002, 15:24 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Mar 2002, 01:00
ja nisam uopste fanatik bjorkinje tako reci samatram da je njena muzika obicno urlisanje ali ima sestricu koja je over-fanatik bila je i na njenom koncertu u parizu i trudi se da me ubedi da je to umetnost
ima li koga drugog da proba da me ubedi?;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Mar 2002, 16:36 
Pripravnik
Pripravnik

... ubjedzivati ljudi da umjetnosti postoji ....
...ja sam ateista.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2002, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Apr 2002, 01:00
Smatram Bjork vrlo originalnom i talentiranom pjevacicom. Svidjaja mi se njena muzika, a posebno album soundrack "The dancer in the Drak", stalno ga slusam. Od singlova mogu izdvojiti najdrazi "Army of me". Toliko sada, a jos cu pisati o njoj.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2002, 14:03 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2002, 01:00
OVO JE ZA UTOPIJU . Posto si se zanimao za tekst posljednje pjesme &#8220;Plesa u tami&#8221;-evo ga. Gledao sam film pet puta(dok je igrao u &#8220;Kozari&#8221;) i jos nekoliko puta na racunaru i mislim da sam ga dobro &#8220;skinuo&#8221;(zapravo, siguran sam).
Usput, mozes li mi odgovoriti na jedno pitanje-koju jos muziku volis, odnosno sta slusas. Pitam te jer sam primjetio da si o Bjork pisao odlicno i mislim da imas strahovito dobru moc opazanja (barem kad se radi o muzici). Nadam se da ces mi odgovoriti, jer me jako zanima; jos bih volio znati koji su tvoji omiljeni albumi devedesetih.

SELMA'S LAST SONG

HUH-HUH-HUH
HUH-UH-HUH-HUH
DEAR GENE OF COURSE YOU ARE NEAR
AND NOW THERE'S NOTHING TO FEAR
HUH-UH-UH
I SHOULD HAVE KNOWN
HUH-UH-UH
I WAS NEVER ALONE
THIS ISN'T THE LAST SONG THERE'S NO VIOLIN
THE CHOIR IS SO QUITE AND NO ONE TAKES A SPIN
THIS IS THE NEXT TO LAST SONG
AND THAT'S AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL
REMEMBER WHAT I HAVE SAID
REMEMBER WRAP UP THE BREAD
DO THIS, DO THAT, MAKE YOUR BED
THIS ISN'T THE LAST SONG THERE'S NO VIOLIN
THE CHOIR IS QUITE AND NO ONE TAKES A SPIN
IT'S THE NEXT TO LAST SONG
AND THAT'S AAA...

"THEY SAY IT'S THE LAST SONG
THEY DON'T KNOW US, YOU SEE
IT'S ONLY THE LAST SONG
IF WE LET IT BE"

Usput,ja sam BJORKER.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2002, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mnogo hvala za tekst:)
Ja sam film gledao samo na kaseti i jedva sam uspio da je nabavim.Film nisam gledao u Kozari, pretpostavljam da je dozivljaj izuzetan.
Od muzike slusam mnoge stvari,ali probacu da navedem one umetnike koji su mi najdrazi. Bjork na prvom mestu,Massive Attack,Radiohead(pesma Everything in it's right place stvara osecaj ravan nesvestici).Uglavnom, sto vise elektronike ,ali i India Arie je prijatno iznanadjenje i umetnik kojem je ovo prvi,a i najverovatnije poslednji album :smile:
Chill out je pravac koji izuzetno cenim i jako mi je zao sto je takvu vrstu muzike sve teze nabaviti kod nas.Ambientalna muzika je opustajuca, ali ponekad i iritirajuce dosadna. :smile:
Albumi koji su mi prirasli za srce hmmm, pa sve od Bjork, Radiohead-Amnesiac,Massive Attack-svi albumi,Janet Jackson-The velvet rope(izuzetan album,sa jakim i iskrenim emocijama,iako steta sto ne zna da peva),Madonna-Ray of light(narocito tekstovi),Bedtime stories(u vezi sa ovim albumom postoji mala anegdota koja dotice Bjork.Naime, Madonna je bukvalno proganjala i opsedala Bjork da joj pomogne u produkciji ovog albuma, sto je uradila na jednoj pesmi, a i aranzer koji je poznat po saradji sa Bjork je upleo svoje prste),India Arie-Acoustic soul(akusticne gitare,prava poslastica) :smile:
Ja se ne secam ranijih albuma iz 90-ih, pa cak i Madonin album Bedtime stories, sam naknadno otkrio, jer sam bio decak pod krilima "cari" zvane sankcija. :sad:
Ja sam film gledao sam preko kasete i jedva sam uspio da je nabavim.Film nisam gledao u Kozari, pretpostavljam da je dozivljaj izuzetan.
Od muzike slusam mnoge stvari,ali probacu da navedem one umetnike koji su mi najdrazi. Bjork na prvom mestu,Massive Attack,Radiohead(pesma Everything in it's right place stvara osecaj ravan nesvestici).Uglavnom sto vise elektronike ,ali i India Arie je izuzetno iznanadjenje i umetnik kojem je ovo prvi,a i najverovatnije poslednji album :smile:
Chill out je pravac koji izuzetno cenim i jako mi je zao sto je takvu vrstu muzike sve teze nabaviti kod nas.Ambientalna muzika je opustajuca, ali ponekad i iritirajuce dosadna. :smile:
Albumi koji su mi prirasli za srce hmmm, pa sve od Bjork, Radiohead-Amnesiac,Massive Attack-svi albumi,Janet Jackson-The velvet rope(izuzetan album,sa jakim i iskrenim emocijama,iako steta sto ne zna da peva),Madonna-Ray of light(narocito tekstovi),Bedtime stories(u vezi sa ovim albumom postoji mala anegdota koja dotice Bjork.Naime, Madonna je bukvalno proganjala i opsedala Bjork da joj pomogne u produkciji ovog albuma, sto je uradila na jednoj pesmi, a i aranzer koji je poznat po saradji sa Bjork je upleo svoje prste),India Arie-Acoustic soul(akusticne gitare,prava poslastica) :smile:
Ja se ne secam ranijih albuma iz 90-ih, pa cak i Madonin album Bedtime stories, sam naknadno otkrio, jer sam bio decak pod krilima "cari" zvane sankcija
Ja sam film gledao sam preko kasete i jedva sam uspio da je nabavim.Film nisam gledao u Kozari, pretpostavljam da je dozivljaj izuzetan.
Od muzike slusam mnoge stvari,ali probacu da navedem one umetnike koji su mi najdrazi. Bjork na prvom mestu,Massive Attack,Radiohead(pesma Everything in it's right place stvara osecaj ravan nesvestici).Uglavnom sto vise elektronike ,ali i India Arie je izuzetno iznanadjenje i umetnik kojem je ovo prvi,a i najverovatnije poslednji album :smile:
Ja se ne secam ranijih albuma iz 90-ih, pa cak i Madonin album Bedtime stories, sam naknadno otkrio, jer sam bio decak pod krilima "cari" zvane sankcija.Toliko za ovaj put.

p.s. Da li iko zna gde mogu nabaviti albume od ROYSKOP-a i TELEPOPMUSIK.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2002, 16:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izvinjavam se zbog ponovljenog teksta. :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2002, 16:54 
Pripravnik
Pripravnik

e a iskoristicu momenat da pitam zasto ljudi se pozdravljaju cao cao ....
odgovorite negdje na posljetku posta ako imate ideju s obzirom da nije dio topica da ne pravimo bedak ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2002, 16:59 
Pripravnik
Pripravnik

Vater,
sto se tice tvog stava da spotu pridajemo veci znacaj nego samoj pjesmi,zavisi. Da, i ja smatram da spot Earth song Michaela Jacksona u potpunosti docarava atmosferu i poruku pjesme i da postoje mnogi spotovi koji nemaju apsolutne veze sa samom pjesmom. Ne znam zasto, ali brze zavolim neku pjesmu nakon sto odgledam spot. Nekako to dvoje ide jedno uz drugo. I uvijek mi je vrlo drago kada vidim neki dobar spot bez obzira na kvalitet pjesme. Od svojim omiljenih izvodjaca ocekujem ne samo dobre pjesme nego i dobre video spotove. I sama Bjork zna uraditi fine spotove, bez obzira na ono sto govori. Sjetimo se samo spotova "Hunter", "It's so quiet" i "Army of me". Uradila je dobar posao, zar ne? Jedno pitanje za sve Bjork fanove: koji video spot od ove islandske pjevacice smatrate najboljim?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2002, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sad sam na mukama,svi njeni spotovi su odlicni,i uvek novi, nesto sto jos nije vidjeno.Spotovi sa zadnjeg albuma su jako dobri, mada Pagan poetry mi izgleda nekako nepotpun,mozda joj je to bio i cilj,iako o tom spotu sam se nacitao toliko rasprava da je to nevidjeno,od delica kad je "nesto" povlaci nanize,pa golih grudi(i ostatka tela) itd.Cocoon je odlican spot,perfektno uskladjeni njeni pokreti sa kompjuterskom animacijom.Ipak sa tog albuma najbolji je Hidden place,pun sitnica.Stalno isto pomeranje kamere,ali svaki put novo, ipak to je umece.
Spotove sa soundtrack-a SelmaSong nema potrebe objasnjavati,mada bih voleo da je za pesmu Scatterheart uradila zasebni spot. :smile:
Homogenic: Hunter je odlican spot i jos uvek nije zastareo sa tehnicke strane,ipak bih rekao da spot ima mnogo veze sa onim sto govori,Joga takodje,Bachelorette se ipak nesto udaljio od teksta, ili cak reci dosta,ali ipak zanimljiva prica.All is full of love je spektakularan spot,nija dzaba dobio toliko nagrada. :smile:Allarm call nikad nisam video ceo,tako da o njemu ne mogu govoriti. :sad:
Post: It's oh so quiet je jedini spot koji nije u njenom "neshvatljivom" maniru,ali simpatican kao i pesma.Army of me je super, posebno kad napada gorilu-zubara.Isobel nikad nisam video,samo screenshoot-ove.Hyperballad je jako smiren spot za razliku od teksta i pesme, ali to je ipak meditativna pesma.I miss you je jedan od meni naj ruznijih spotova koje sam ikad video, i to joj stvarno nije trebalo,uredu deo kad je crtano,ali stvarno ne shavatam kakvu ulogu ima kapica za plivanje??????
Debut: sa ovog albuma sam video samo Violently happy i simpatican je.

Ipak najdrazi je Hidden place,tako pun energije.All is full of love uzima srebro,a trece mesto dele Hunter i Cocoon.

Pitanje: Sigurno najteze, koja vam je omiljena pesma, a laksi deo koja vam je najbezveznija (da tako kazem).

Zasto ljudi kazu dvaput cao cao,ili mucaju, ili su nagluvi, pa tako hoce da budu sigurni da je osoba koju pozdravljaju cula,ili to predstavlja skraceno:Kad te vec moram pozdraviti.Mozda znaci sazaljenje, ili cisto pomodarstvo :smile:Koja je tvoja teorija o fenomenu zvanom Cao cao :smile:

Toliko za ovaj put cao cao :razz: lol

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2002, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik

moja omiljena bjork pjesam je human behaviour
kao i spot
a cao cao nemam pojma , ali nije ni bitno bzzz ---

pozdrrav....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2002, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Lithium moje "ime" je Vader na ne Vater :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2002, 19:37 
Pripravnik
Pripravnik

Oprosti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 340 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]