banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Jun 2002, 10:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Čitao sam par knjiga o nauci i modernom svijetu, te o perspektivama razvoja našeg društva. Uglavnom su se autori divili zapanjujućoj ljudskoj inteligenciji. I govorili o neslućenim mogućnostima ljudskog uma. Što će na kraju rezultirati osvajanjem svemira i tome sl. Ne bih se složio s tom konstatacijom. Više mislim kao i Vader. Čovjek neće daleko onako kako je krenuo. Mislim da čovjek neće uništiti zemlju. Čovjek će možda uspjeti da eliminiše sam sebe sa lica planete.

Vrh

Tema posta: IMA IH :)
PostPoslato: 30 Jul 2002, 12:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ipak ih ima :D :D :D

28.07.2002
NLO iznad Washingtona
Američka komanda protivvazdušne obrane (NORAD), potvrdila je juče da je nedaleko od Washingtona primećena nepoznata letelica koja je uspela pobeći supersoničnim vojnim avionima. Predstavnik za štampu NORAD-a Douglas Martin kaže da je na radarskim ekranima primećena letelica koja je letela sporo i na maloj visini, ali kontrola leta nije uspela da uspostavi kontakt sa njom. Kad se približila na dvadesetak kilometara južno od američkog glavnog grada, dva lovca F-16 iz vazdušne baze Andrews pokušala su da je zaustave, ali im to nije uspelo. Američki mediji prenose izjave očevidaca iz gradića Waldorfa, koje je probudila buka avionskih motora na neuobičajeno maloj visini. Oni kažu da su videli dva lovačka aviona i neobičnu plavičastu letelicu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2002, 23:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo potvrda ove vijesti na washingtonpost.com

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/ar ... Jul26.html

Ipak ih ima :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Apr 2003, 22:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2003, 19:33
Ne NISTE sami! Hahahaha :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jan 2004, 19:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2003, 23:03
Naravno da covjek nije sam u svemiru, imamo krave, koze, konje.. ovakve kao ja ..... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2004, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
Ako se u 100 kg (bojim se da se ne provalim, sto je lako moguce) ,pijeska sa plaze, nalazi 1000000.......... zrnaca, onda se priblizno toliko zvijezda nalazi u "nasoj" galaksiji. E sad sanse da je neka zvijezda priblizno iste velicine kao "nase" Sunce, i da se oko nje vrti neka planeta na priblizno istoj udaljenosti kao Zemlja oko Sunca JE IZUZETNO VELIKA!!! Bez dileme. PS, i to samo za jednu galaksuju

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2004, 22:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2004, 00:16
hehe, naravno da nismo sami. ko od vas jos nije citao: autostperski vodic kroz galaksiju (daglas adams)? mislim da je covjek u ovoj knjizi pogodio i trenutni poredak u galaksiji, tj. mi smo jedan od 'zatupastijih' civilizacija :wink: ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 00:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 29 Maj 2003, 23:48
cold je napisao:
Naravno da covjek nije sam u svemiru, imamo krave, koze, konje.. ovakve kao ja ..... :lol:

A što mene preskoči navesti ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2004, 01:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
konjokradica je napisao:
A što mene preskoči navesti ?

nije bilo mjesta na barci, sve karte bile rasprodate..... eh 'buraz' ne mogu se karte ganjati u 15 do 12.. a....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 01:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2002, 23:10
Citiraj:
i da se oko nje vrti neka planeta na priblizno istoj udaljenosti kao Zemlja

OK je ovo sto govoris, samo ne zaboravi da ne mora da postoji zivot na drugim planetama ovakvog kakvog ga mi poznajemo. Voda i vazduh ne moraju biti esencijalni elementi za zivot...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2004, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Momir je napisao:
samo ne zaboravi da ne mora da postoji zivot na drugim planetama ovakvog kakvog ga mi poznajemo. Voda i vazduh ne moraju biti esencijalni elementi za zivot...

Upravo tako. Kad se to uzme u obzir (da nekim alienima nisu potrebni identični uslovi za život kao nama) drastično se povećava šansa za inteligentnim životom u Kosmosu.
No ipak nisam baš načisto da li ima inteligentnog života kao što je ne Zemlji. Ali vjerujem u NLO-e o kojima ima jako mnogo svjedočenja i kojekakvih dokaza (možda neke tekstove o tome postavim uskoro) a u zadnje vrijeme se o tome sve učestalije priča, prave se dokumentarne emisije (nedavno bila i na HRT-u u "Na granici znanosti"), neki likovi su ranije i rekli da će se o tome sve učestalije pričati prethodne i ove godine i da je to samo pripremanje naroda na nešto jako krupno što će izaći na vidjelo ovih godina a za šta vlade i "vlade u sjeni" znaju već decenijama. Lično nisam poklonih tih teorija no vidjećemo.

Koga interesuje nešto od toga može pogledati ovu temu

http://www1.serbiancafe.com/diskusije/m ... 0.shtml?36

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2004, 11:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Dec 2002, 23:10
Citiraj:
No ipak nisam baš načisto da li ima inteligentnog života kao što je ne Zemlji.

Naravno da niko nije nacisto sa tim; bar dok se ne uspostavi bilo kakva komunikacija sa njima. Postojanje inteligentnog zivota je po meni jako vjerovatno. Svemir je star oko 15 milijardi godina. Nasi udaljeni "prijatelji" su mogli evoluirati u inteligetna bica, dostici svoj vrhunac civilizacije, mozda cak i posjetiti Zemlju, i na kraju zbog necega nestati sa lica svemira.
Jos jedna interesantna tema je da pojedini dijelovi svemira nikad nece moci komunicirati sa drugim. Zbog (relativno) velike starosti svemira, koja je odredjena tako sto smo uocili zvijezde udaljene od nas 15 milijardi svjetlosnih godina, informacije koje bi poslali bi trebale do tog kraja svemira putovati 15 milijardi godina.
Zato smatram vise vjerovatnim da cemo detektovati njihove komunikacione signale nego ih upoznati licno. ;) Zamislite stignu na Zemlju alieni mnogo inteligentniji od nas. I kazu pogledajte ovu gamad i sve nas potamane. :lol: Nesto slicno kao kad bi mi dosli na planet a na njemu zohari. Da nam taj planet treba da prezivimo, uzeli bi par njih i odnijeli u lab, a ostali kud koji mili moji... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jan 2004, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Momir je napisao:
Zamislite stignu na Zemlju alieni mnogo inteligentniji od nas. I kazu pogledajte ovu gamad i sve nas potamane

Ako imaš vremena pogledaj temu čiju sam adresu dao.
Na tom forumu dotični tetra već godinama veoma žučno piše o tome da alieni samo čekaju da naprave invaziju (valjda će to biti ove godine), da se za to uveliko i zna, da vlade za to znaju, da USA sarađuje sa alienima decenijama, da mnogi alieni (reptilska rasa) žive u ljudskom obliku i mnogi ih ima među političarima, da su Bler i Bush shapeshiftersi (metamorfi - mijenjaju oblik) kao Odo u "Deep Space 9", da veliki alienski brod čeka na drugoj strani mjeseca...itd...itd...
Dotičnog mnogi slušaju i vjeruju mu, valjda zato što je tu već godinama, što je mnogo pisao o tome i iznosio određene argumente. No on nije jedini koji o tome priča, on je već ranije, prošle godine, rekao da će se u narednom periodu o alienima u medijima sve više pričati, da je to samo pripremanje naroda na veliki BUM. Ja lično sam zaista u zadnje vrijeme primjetio povećanu zastupljenost pisanja o alienima, o saradnji USA vlade sa njima još od tamo 50-tih i 60-godina, o ustupanju američkih baza alienima, o tome da alieni otimaju ljude, ubijaju ih, uzimaju nešto iz tijela što njima treba za život itd. Sve ovo je u zadnje vrijeme provejavalo u medijima. Nedavno je na HRT-u bila njihova domaća emisija o UFO fenomenu u emisiji "Na granici znanosti".

Da ne bude zabune, ne promovišem dotičnog tetru, njegove tekstove ni ne čitam već samo ponekad bacim pogled. Ne uzimam za ozbiljno ono što piše, više je zanimljivo sa kojom sigurnošću on o tome godinama piše, što i drugi o tome pišu, što su se zaista počele dešavati neke stvari o kojima je pisao. Najbolje u svemu je što on tvrdi da će se neke krupne stvari na tom polju desiti još ove godine, dakle ne moramo dugo čekati da vidimo ima li išta od toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2004, 18:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Dec 2003, 23:03
Ako su vec pametniji od nas sto da nas tamane.. bolje da nas iskoriste...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Feb 2004, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Po onima koji vjeruju u sve te teorije upravo se i radi o tome da će da iskoriste ljude, ali one "neposlušne" da ubiju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Feb 2004, 16:21 
Inteligentni zivot na molekularnom nivou. Suncev sistem. Izuzev zemlje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 14:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ovih dana na HRT 1 oko 10.00 ide serija "Svemirska pustolovina" u 8 dijelova. Danas je bio prvi dio. Evo opisa serije i današnje epizode sa HRT-ovih Web stranica:

Citiraj:
SVEMIRSKA PUSTOLOVINA – dokumentarna serija
L'AVENTURE SPATIALE / SPACE MILLENNIUM

Zamislite putovanje na mjesto koje nikada nećete posjetiti. To je putovanje brzinom svjetlosti do granice ljudskog znanja gdje vas očekuje novi svijet, putovanje kroz svemir gdje ćete vidjeti ono što nijedne oči još nisu vidjele…
Tragom dinosaura prije kiše meteorita, u srce podzemnog oceana na Jupiterovom mjesecu Europi, na rođenje zvijezde u Orionovoj nebuli, na Marsov vulkan Olympus Mons, triput veći od Everesta… Ovo putovanje više nije san.
Ova francuska serija od osam nastavaka kombinira modernu grafičku tehnologiju, najnovija otkrića i precizne filmske zapise svemira kako bi se dosegnule granice čovjekova saznanja i prikazao nedohvatni svijet zvijezda. Snimanje ove dokumentarne serije trajalo je dvije godine, a u njega je utrošeno pet milijuna eura. Nikad prije nije korišteno toliko različitih izvora kako bi se snimila serija o astronomiji. Zvijezde više nisu prisutne samo u znanstvenoj fantastici. Sad su nam nadohvat.

1. epizoda: KOLIJEVKA ŽIVOTA

Do sada su veze između svemira i svijeta na kojem živimo bile nejasne. No, najnovija otkrića pokazala su kako se kombinacijom različitih faktora održava život na Zemlji. Čestice s velikih visina koje je donijela NASA, seizmička istraživanja Zemljine jezgre, molekularna biologija, astronomija i paleontologija prilažu znanstvene analize koje su dovele do nevjerojatnih otkrića. Utjecaj meteorita na našu biološku različitost i prirodne izvore upućuju na novo polje istraživanja. Što se doista dogodilo dinosaurima prije 36 milijuna godina? Zašto je ista aminokiselina prisutna u svemiru i u našim genima? Što otkriva analiza uzoraka s Mjeseca? Postoji li život u svemiru?
Tajna života na Zemlji postepeno pronalazi odgovore koji pokazuju kako je neobjašnjivo veliko i vrlo malo uzajamno snažno povezano.

Redatelj: Toshihiro Matsumoto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ajde neka neko snimi ovo nekako!Bio bih mu zahvalan mnogo.Mislim 1 epizodu samo jer cu ostale biti dole u BL.

Hvala unaprijed

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 20:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Prva epizoda je bila jutros, tako da moraš čekati reprizu... :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2005, 22:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
kad ce reprize biti? imal sta u vecernjim terminima?
ne moze covijek stic` na fakultet i gledat naucne emisije :(

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]