На мујамеданце не треба трошити превише времена. Зато... ево један копи-пејст текста који ј еписала Хришћанка на тему жена у Хришћанству...
-----------------------------------
1.Mojs.2:18
I rece Gospod Bog :nije
dobro da je covek sam, da
mu nacinim druga prema njemu.
Znaci nekoga ravnog njemu, ne sluskinju vec druga, dopunu.
1Mojs.2:24
..... i bice dvoje jedno telo.
Muskarac i zena dopunjuju jedno drugo.Jer kao dve polovine koje se dopunjuju mogu biti istaknuti na razlicitim poljima koja prozimanjem daju jednu harmonicnu celinu.
Reci cu samo da na hebrejskom rec za zenu glasi :´ishsháh - zenski covek
U hriscanstvu se trazi da
"muzevi ljube svoje zene kao vlastito telo" i da "iskazuju cast svojim zenama" (Efez.5:28 ; 1Petr.3:7)
Cinjenica da je zena pod poglavarstvom muza ne znaci da je to samo po sebi ponizavajuce.Poglavarstvo doprinosi da se sa stvarima postupa po utvrdjenom redu
,"jer Gospod nije Bog nereda, nego mira ". Hrist je pod poglavarstvom Boga i to je u svakom trenutku isticao.
Muskarcu je dato relativno poglavarstvo u crkvi i porodici , ali kao onome ko ce se za njih brinuti sa mnogo ljubavi ( kao prema vlastitom telu).Zena zauzima podjednako vazan polozaj jer se recimo deci zapoveda da postuju ne samo svoje oceve vec i majke.
Zasto neki muskarci pogresno tumace Bibliju , u kojoj se na svim poljima ogleda podjednaka vaznost i cenjenje i prema muskarcu i prema zeni, ja to ne mogu znati, ali znao je Gospod, jer jos je u 1.Mojs. 3:16 - receno
:"...zudeces za svojim muzem, a on ce nad tobom vladati..."
E sada, ovo ne znaci da bi muskarci trebali da vladaju, vec da je Bog unapred znao sta ce raditi u svojoj ljudskoj sebicnosti.
Gospod nas uci
Muzevi ! ljubite svoje zene kao
sto i Krist ljubi crkvu, i sebe predade za nju
.......
tako su duzni muzevi ljubiti
svoje zene kao svoje telesa;
jer koji ljubi svoju zenu, sebe samoga ljubi.
Jer niko ne omrznu kad na svoje telo,
nego ga hrani i greje, kao i Gospodin
crkvu.
Jer smo udi tela njegova, od
mesa njegova, i od kostiju njegovih
Efez.5:25,28,29,30
Ne ocekujem da zena dobije mogucnost da postane pop , pa da bi to zadovoljilo moju sujetu.U jednom svetu duhovosti ne postoje razlike, nas "unutrasnji covek" ne deli se na musko i zensko.Veliko je pitanje kuda mi vodimo svog "unutrasnjeg coveka", jer nasi postupci jesu odraz nase umne sustine.Nije Bog kriv za ono sto ljudi cine.