banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Dec 2005, 00:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Ovo je strasno u najmanju ruku.

'To the woman he said, "I will greatly increase your pains in childbearing; with pain you will give birth to children. Your desire will be for your husband and he will rule over you."' (Genesis 3:16)

U prevodu:
On (Bog) rece zeni: Ja cu mnogo povecati vase bolove u porodjaju; u bolu vi cete radjati svoju djecu. Vasa zelja bice za vaseg muza i on ce vladati nad vama.

'For God is not a God of disorder but peace. As in all the congregations of the saints, women should remain silent in the churches. They are not allowed to speak but must remain in submission, as the Law says. If they want to enquire of something, they should ask their own husbands at home; for it is disgraceful for a woman to speak in the church.' (1 Corinthians 14:33-35)

U prevodu:
Bog nije Bog kaosa nego Bog mira. Kao na svim svetim mjestima, zene trebaju da sute u crkvama. Njima nije dozvoljeno da govore nego moraju ostati pokorne, kako Zakon kaze.

'A women should learn in quietness and in full submission. I do not permit a woman to teach or to have authority over a man; she must be silent. For Adam was formed first, and then Eve. And Adam was not the one deceived; it was the woman who was deceived and became a sinner. But women will be saved through childbearing - if they continue in faith, love and holiness with propriety.' (1 Timothy 2:11-15)

U prevodu:
Zene trebaju uciti u miru i potpunoj pokornosti. Ja ne dozvoljavam zeni da uci (druge) ili da ima autoritet nad muskarcem; ona mora sutjeti. Za Adama je bila stvorena prva, Eva. I Adam nije bio taj koji je zgrijesio; zena je bila ta koja je postala grijesnik. Ali zene ce biti spasene radjanjem djece - ako nastave vjerovati, voliti i iskreno vjerovati.

Kako zene, vjernice gledaju na ovo i da li se one slazu sa tim da moraju ostati pokorne muskarcima i prakticno sutjeti citav zivot?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 14:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ауууу... па мухамеданци су загазили на погубни терен за њих... цццц... ово је вееееееелики хркљуш. :lol: :lol: :lol:

Елем, да бацимо њихове глупости у канту за ђубре одмах, Хришћанство је једина вера која налаже мужу да да свој живот за своју жену ако је то потребно. Нема такве обавезе нигде другде:

Ef. 5,25. Muževi! ljubite svoje žene kao što i Hristos ljubi crkvu, i sebe predade za nju,

А сада да видимо на брзину шта је педофилко причао за жене:
------------------------------------------------------------------
Muhamed rece: "Bio mi je pokazan pakao, i vecinu onih koji su tamo su bile zene." (1:28 ) (1:301) (2:161) (7:124)

Muhamed rece: "Ne postoji nista opasnije po muskarca, od - zene." (7:33)

Muhamed rece: "Zlo je u zenama, kucama i konjima." (7:30)

Muhamed pita zene: "Nije li svedocenje zene upola vredno od muskog (svedocenje pred sudom)?" One kazu: "Jeste." Muhamed rece: "To je zbog nedostatka zenske pameti." (3:826)

Muhamed kaze zenama: "Nisam video nikoga sa tolikim nedostatkom inteligencije i religioznosti kao sto ste vi." (2:541)

Дакле... педофилко жене сматра за нижа бића. Најпикантнији цитати у вези жена записани у хадисима моје омиљене збирке Ал-Букарија тек предстоје. :D 8) :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
O Boze o cemu oni raspravljaju???? O necemu sto je promijenjeno milion puta od 'izlaska tih sabranih djela'. Gdje su to zene pokorne muskarcima (osim par arapskih zemalja mozda) i gdje to zene sute muskarcima?? To mozda i jeste vas vjeciti san, ali dragi moji MUSKI vjernici i nevjernici: KEEP DREAMING :lol: :lol: :lol: !!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 16:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Очигледно да ниси никада имала прилику да будеш у некој истински Православној породици. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 19:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Nisam a i drago mi je zbog toga :D. Bas me zanima da li ce se iko/ijedna oglasiti da ovako zivi ili se ovako treba zivjeti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 19:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Evo i od mene jedno pitanje: Zašto je ženama zabranjen ulazak u Hilandar?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 19:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Није женама забрањено ући у Хиландар... откуд ти то? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 19:51 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Maran Ata je napisao:

Jeste zenama zabranjen ulazak i Hilandar....

Samo Marane, nemoj da ovo bude jos jedna od tvojih igri rijecima pa da ispane da se one dobrovoljno odricu ulaska u Hilandar... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Dec 2005, 23:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Stari mi je ranije čitao neke citate nekog pravoslavnog sveca, šta li... Nikad nešto gore o ženama nisam čuo, čak ni u Dučećevom "Blago cara Radovana".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 00:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 23:42
Maran Ata je napisao:

Само несмеју да дотакну тло СВЕТЕ ГОРЕ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 02:05 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 06:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jul 2004, 23:58
Nije samo zenama zabranjen ulaz na Svetu Goru. "Abaton", odnosno tekst iz 1050. godine zabanjuje ulazak na Svetu Goru "svim ženama, djeci, evnusima i svima onima koji imaju glatko lice".

Jedina zena koja je stupila na tlo Svete Gore bila je Majka Bozija i prije odlaska dalje - za Kipar - blagoslovila je:
"Neka ovo mesto bude Moj udeo, predat Meni od Sina i Boga Mojega. Blagodet Bozija neka bude na mestu ovom i na onima koji ovde borave s verom i poboznoscu cuvajuci zapovedi Sina i Boga Mojega. Dobra nuzna za zivot na zemlji imace s malim trudom u izobilju, zivot na nebesima pripremljen im je i nece odstupiti milost Sina Moga od mesta ovog do kraja veka. Ja cu biti zastupnica ovoga mesta i topla molitvenica za njega pred Bogom".
Od tog vremena Sveta Gora stupila je u eru hriscanske istorije, a sami monasi poluostrvo Atos nazivaju Perivojem ili Vrtom Presvete Bogorodice, s obzirom da je citavo poluostrvo posveceno Majci Bozijoj i zbog toga se na ovoj teritoriji svjesno krsi Bozija zapovest "Radjajte se i mnozite se", jer bi po svetogorskom abatonu svaka druga zena koja bi stupila na to tle oskrnavila uspomenu na boravak Bogorodicin. Cak je i Konstantin Veliki odustao od prvobitne zamisli da svoju prestonicu podigne na Atosu jer mu je receno "da je to zemlja Bogorodicina".

Pravoslavni vjernici strepe da ce ovaj vjekovni abaton (nepisani zakon) biti prekrsen zbog zarade, odnosno zelje turista da posjete i Svetu Goru. Njihovu bojazan podgrijeva odluka Evropskog parlamenta u Strazburu koji je u okviru "Izvestaja o stanju ljudskih i zenskih prava u Evropskoj uniji", sa 277 glasova za naspram 255 protiv, izglasao da zabrana boravka zena Svetoj Gori treba da se ukine. Nepovrjedivost teritorije Svete Gore, pak, garantuje Londonska mirovna konferencija iz 1913. godine koja jamci njenu "autonomnost i neutralnost", kao i deset godina kasnije lozanski mirovni ugovor.
Istorijat zabrane boravka zena na Svetoj Gori, podrucju gdje su vjekovno predanje i tradicija neraskidivo povezani sa istorijskim cinjenicama, staro je vise od milenijuma i ima svoje razloge - koji su za vjernike svetinja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 10:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 19:58
Ma ja mislim.. da zene treba unistiti..i tako ce muskarci i takozvani duhovnjaci biti sretni.. ;)

Sorry.. ali ta pravila mi samo govore o globalnoj bolesti duhovnosti.. :(

Cuj.. zena ce oskrnaviti sve tlo???? :lol:

Mnogo vise muskaraca je to napravilo..

Eto toliko..
khm.. nastavite.. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
bosnjak061 je napisao:
Ovo je strašno u najmanju ruku.......

Ako je nešto strašno na ovoj temi to je tvoja namjera koja stoji iza otvaranja ove teme, tim prije što si dvije minute prije otvaranja ove teme na temi "Počela izgradnja Ferhadije" napisao:

bosnjak061 je napisao:
Banjalucki behar, stvarno lijepa vijest. Nadam se da cemo ako bog da 2007. imati ferhadiju izgledom kao nekada... neka Allah ucini da to bude mjesto odakle ce se siriti ljubav i tolerancija, amin

no comment :roll:

Koliko je u vezi Alahova volja za širenjem mira i tolerancije sa ovom tvojom temom i tvojom namjerom koja stoji iza otvaranja ove teme?!?!?

Tvoja više nego očigledna namjera je provokacija i unošenje nekog nemira i svađa među hrišćanske vjernike, kroz nadu da će se javiti ženski dio populacije i ispljuvati ove stihove iz Svetog Pisma, a to bi tebi godilo.

To sve govori koliko je tebi stalo do vjere Islama i do Kur'ana jer da si upoznat sa tim nikad ti ne bi ni palo na pamet da ovo uradiš...i poniziš samog sebe pred očima svijeta. Mada nije to ništa novo, ima inače mnogo pa i ovde na forumu "velikih vjernika" koji se nešto kao zalažu za svoju vjeru pljujući (otvoreno ili između redova) po svim drugim vjerama, a da pri tome uopšte nisu svjesni (ovo je fascinantno) da time pljuju po svojoj vjeri, po onome šta ona uči u svojim svetim spisima.

I druga stvar, ovo što si ti sad ovde uradio je "unošenje smutnje", to Kur'an tako nazive i dosta piše o tome. A znaš li da u Kur'anu ako se ne varam stoji da je čovjek koji unosi smutnju gori i od ubice?!

Eto pa ti sad malo razmisli o ovome.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 11:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
JiVaN je napisao:
Sorry.. ali ta pravila mi samo govore o globalnoj bolesti duhovnosti..
Cuj.. zena ce oskrnaviti sve tlo????

Kako neki sebi nabijaju poene na forumu :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 12:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Betty Boop je napisao:
Nije samo zenama zabranjen ulaz na Svetu Goru. "Abaton", odnosno tekst iz 1050. godine zabanjuje ulazak na Svetu Goru "svim ženama, djeci, evnusima i svima onima koji imaju glatko lice".

Jedina zena koja je stupila na tlo Svete Gore bila je Majka Bozija i prije odlaska dalje - za Kipar - blagoslovila je:
"Neka ovo mesto bude Moj udeo, predat Meni od Sina i Boga Mojega. Blagodet Bozija neka bude na mestu ovom i na onima koji ovde borave s verom i poboznoscu cuvajuci zapovedi Sina i Boga Mojega. Dobra nuzna za zivot na zemlji imace s malim trudom u izobilju, zivot na nebesima pripremljen im je i nece odstupiti milost Sina Moga od mesta ovog do kraja veka. Ja cu biti zastupnica ovoga mesta i topla molitvenica za njega pred Bogom".
Od tog vremena Sveta Gora stupila je u eru hriscanske istorije, a sami monasi poluostrvo Atos nazivaju Perivojem ili Vrtom Presvete Bogorodice, s obzirom da je citavo poluostrvo posveceno Majci Bozijoj i zbog toga se na ovoj teritoriji svjesno krsi Bozija zapovest "Radjajte se i mnozite se", jer bi po svetogorskom abatonu svaka druga zena koja bi stupila na to tle oskrnavila uspomenu na boravak Bogorodicin. Cak je i Konstantin Veliki odustao od prvobitne zamisli da svoju prestonicu podigne na Atosu jer mu je receno "da je to zemlja Bogorodicina".

Pravoslavni vjernici strepe da ce ovaj vjekovni abaton (nepisani zakon) biti prekrsen zbog zarade, odnosno zelje turista da posjete i Svetu Goru. Njihovu bojazan podgrijeva odluka Evropskog parlamenta u Strazburu koji je u okviru "Izvestaja o stanju ljudskih i zenskih prava u Evropskoj uniji", sa 277 glasova za naspram 255 protiv, izglasao da zabrana boravka zena Svetoj Gori treba da se ukine. Nepovrjedivost teritorije Svete Gore, pak, garantuje Londonska mirovna konferencija iz 1913. godine koja jamci njenu "autonomnost i neutralnost", kao i deset godina kasnije lozanski mirovni ugovor.
Istorijat zabrane boravka zena na Svetoj Gori, podrucju gdje su vjekovno predanje i tradicija neraskidivo povezani sa istorijskim cinjenicama, staro je vise od milenijuma i ima svoje razloge - koji su za vjernike svetinja.

АМИН СЕСТРО

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 12:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

JiVaN je napisao:
Ma ja mislim.. da zene treba unistiti..i tako ce muskarci i takozvani duhovnjaci biti sretni.. ;)

Sorry.. ali ta pravila mi samo govore o globalnoj bolesti duhovnosti.. :(

Cuj.. zena ce oskrnaviti sve tlo???? :lol:

Eto toliko..
khm.. nastavite.. :lol:

Лупаш као по обичају

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 12:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Feb 2005, 16:46
Citiraj:
Ako je nešto strašno na ovoj temi to je tvoja namjera koja stoji iza otvaranja ove teme, tim prije što si dvije minute prije otvaranja ove teme na temi "Počela izgradnja Ferhadije" napisao

BANUJ GA...!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2005, 15:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Има ту "добрих" предлога... "да жене науче левитацију" па би ондак могле у Хиландар. :lol: :lol: :lol:

Шалу на страну... ако је Света Гора место где су мушкарци одабрали да се склону од саблазни овог света (међу којим су и жене), и добровољно се одлучили за целибат, зашто би дозволили да им саблазни долазе на то место? :angel:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]