banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 116 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 17:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Dove je napisao:
Ako je tako (i sta se to desilo?), zasto je On 'dozvolio' covjeku da se toliko udalji? Ako je vidio da se ovaj udaljava zasto ga nije vratio na pravi put? I, zasto je covjeku dao toliki izbor uopste? To je isto kad bi mi nasoj djeci dali neogranicenu slobodu i volju i onda kad pogrijese mi ih kaznjavamo, a na prvom mjestu trebali smo (kao sto i jeste u stavrnosti) da im postavimo granice i da imaju odredjenu slobodu.
.

zasto je covjeku dao toliki izbor?, bas zato sto je pravedan, kako ti nemozes da razumijes. i cim bi udario te granice i da imamo odredjenu slobodu, automatski znaci da je napravio robote.

Citat:
A sta to ima 'poslije'?- dpve

maran ata.
После има вечи живот за оне који су се присајединили са Богом који је Живот. Као резултат свега, Бог нам је описао и Нову Земљу, како ће она отприлике изгледати... А они који се нису присајединили Животу... сами су изабрали. Видело је постављено да светли, и да Га сви виде, и крену ка Њему

maran ata, kad to poslije, poslije cega ima vjecni zivot za one koji su se prisajedinili sa Bogom. posle smrt - raj ili poslije suda vjecni zivot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 18:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ja kad sam navela primjer sa djecom, nisam mislila bukvalno da im se oduzme ili da im se da sva sloboda. Mislila sam nesto umjereno. Kako dijete moze biti retardirano ako ima umjerenu slobodu? Pa ne mozes ti curici od 13 godina dati slobodu da izlazi svaku vece i da ostaje vani dokle hoce? Znaci, postoje neke umjerene granice za koje jedan roditelj misli da su 'pravedne'. To sam mislila, a ne ON je nama dao punu slobodu i nece da nas 'sputava' ako zastranimo, ako ostanemo u kafani cijelu noci i napravimo neku budalastinu. To ja pitam, dao nam je punu slobodu, razum i osobine znatizelje da idemo i istrazujemo i da nemamo limits. A zan se sta se desi ako nemamo limits? Ovaj tvoj primjer oko roditelja nije mjerodavan, kako cesto se to desi, kako cesto neko dijete odjednom se okrene od roditelja i pita k'o si ti?

@Spavac: kako mislis da bi od nas napravio robote ako nam da odredjene granice? Evo bukvalan primjer: ako pedofil siluje dijete od 5 godina, pa to uradi nekoliko puta (a to je ta sloboda), zar ne bi bilo 'pravedno' da ga Neko ne uputi i ne kaze: pa to nije dobro sto radis?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 18:29 
staromodan
Korisnikov avatar

uh al ti brljas jabuke i kruske. :D ne rugam ti se nego me malo nasmija. pusti sad tu punu slobodu i primjer ako ostanem u kafanu cijelu noc. Bog nam je dao razum i rekao da budemo gospodari nad zemljom i zivotinjama. to sto mi iskoristavamo tu slobodu, nije u pitanju problem kod Boga, vec kod nas. takodje to ostajanje po kafani i primjer pedofila koji si navela, ima sljedece "kako posijes tako ces i poznjeti." ajd opet na pedofila. ufati ga policija i kaze nije dobro i on opet nastavi, sta je tu policija kriva. sta je tu Bog kriv.

sjecam se jednog dogadjaja, banalan primjer. kad ides iz borika prema pijaci, cim prodjes ispod mosta ima mala uzbrdica. jedne veceri sam se prolazio tom cesto, i pijanac je drzao biciklo pored sebe gurajuci ga uz tu uzbrdicu, i psovao Bozije ime. zar je Bog kriv sto se on napio. zar mu je Bog kriv sto se odvoji od njega, ne sljedeci 10 Bozijih zapovjesti i ne citajuci Njegovu rijec.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 18:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
uh al ti brljas jabuke i kruske. :D ne rugam ti se nego me malo nasmija. pusti sad tu punu slobodu i primjer ako ostanem u kafanu cijelu noc. Bog nam je dao razum i rekao da budemo gospodari nad zemljom i zivotinjama. to sto mi iskoristavamo tu slobodu, nije u pitanju problem kod Boga, vec kod nas. takodje to ostajanje po kafani i primjer pedofila koji si navela, ima sljedece "kako posijes tako ces i poznjeti." ajd opet na pedofila. ufati ga policija i kaze nije dobro i on opet nastavi, sta je tu policija kriva. sta je tu Bog kriv.

Pa ko je to problem kod nas (a jeste) oko iskoristavanja slobode, i ON vidi da mi to iskoristavamo cijele ove godine, generacija poslije generacije, pa dokle? Zar ne vidi da je nesto pogresno uradio kad nas je stvorio, zar ne vidi da nam nesto fali, zasto to ne mijenja, zasto to ne zaustavi? Oko pedofila, kako ON nije kriv - pa zar ga ON nije takvog stavorio, i ako ga je takvog stvorio zar ne moze da mu 'sapne' da to sto radi nije dobro, da ga usmjeri na pravi put (zar on nije Svemocan ili kako Maran Ata rece, Superman)?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 18:53 
staromodan
Korisnikov avatar

hm ko ti je rekao da je Bog stvorio pedofila takvog. covjek je sam izabrao buntovnicku stranu, nepostovanje zakona. kao sto ti rekoh postoji Boziji dekalog, a to sto mi ne zelimo znati, zar je opet Bog kriv. imam nekoliko prijatelja koji samo odmahnu glavom na moje rijeci, govoreci mi ma necu nikoga da imam iznad glave. to se vjerovatno podrazumijeva i na Boga. nece covjek da ga neko kontrolise, da mu govori ej to je lose, obrati se sa puta svoga. ako procitas Bibliju malo bolje vidjeces u Starom Zavjetu da je Bog 'saptao preko svojih proroka' gresnom Izrailju da se obrate pa ga nisu slusali. takodje i u N. Zavjetu Isus je saptao, pa kasnije njegovi ucenici, pa opet dzaba. dokle ce covjek da srlja, pa do drugog Hristovog dolaska, a poslije toga ce biti unisteni zauvjek, kao i smrt kao i sotona.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Dove je napisao:
A zan se sta se desi ako nemamo limits?
Зна се сада из перспективе палог човека. Пре пада у грех, лимити нису били позанти. Сем тога, има деце која иако нису контролисана од родитеља када иду и враћају се, понашају боље од оних која су контролисана. Они користе свој разум да сами себи одређују лимите. Разуму који не тежи греху не треба нико да одређује лимите. То што је човек пао у избору своје воље је резултат погорђености. Иако је човек јео са дрвата познања добра и зла, иако је разумно боће слободне воље, ипак често прихвата зло као своју опцију. :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 21:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dove je napisao:
Pa ko je to problem kod nas (a jeste) oko iskoristavanja slobode, i ON vidi da mi to iskoristavamo cijele ove godine, generacija poslije generacije, pa dokle? Zar ne vidi da je nesto pogresno uradio kad nas je stvorio, zar ne vidi da nam nesto fali, zasto to ne mijenja, zasto to ne zaustavi?

Zato što još nije istekao unaprijed određen vremenski period. Sve ovo što se dešava, sve ovo u dosadašnjoj ljudskoj istoriji je jedan kompleksno osmišljeni poligon za obučavanje i testiranje ljudi, pri čemu su ljudi imaju slobodno volju da vuku na jednu ili drugu stranu, a u svemu tome su posmatrani, analizirani, testirani. To ti je kao skrivena kamera, juče čujem da su Bajagu uvukli u skrivenu kameru pošto je on radio muziku za film "Profesionalac" u kojoj je pjevao pjesmu "Pada vlada", pa su mu kao došli neki iz državne bezbjednosti ili šta ja znam i govorili mu da to nije u redu, plašili ga, a ovaj se istripao i počeo okrivljavati sve druge, kao taj i taj mu naručio pjesmu za film i tako to, kad su mu rekli da je u pitanju skrivena kamera on je zabranio da to emituju jer u Srbiji ima zakon za to. I to nije objavljeno, ali sam čuo to, ne znma koliko je tačno a nije ni bitno za ovu poentu. Nedavno su još jednu poznatu ličnost uhvatili u dobro organizovanu skrivenu kameru gdje se ovaj baš isprepadao.

To ti je i život. Stalno smo na posmatranju u situacijama koje su nam kreirane a i u onima koje smo sami sebi kreirali, bez obzira što mislimo da nas niko ne vidi. Sve ovo je vremenski ograničen test, i dok on ne istekne nema većeg i očitijeg uplitanja Sila Nebeskih.

Pored toga kao što je sve ovo poligon za obučavanje ljudi, ovo je i poligon za filtriranje ko će ući u veću ligu a ko neće. I nema većeg uplitanja Sila Nebeskih dok Test traje. To ti je kao prijemni ispit za fakultet ili neku školu, ne primaju oni svakoga, već se svi filtriraju kroz test. Kad studenti rade pismeni ispit na fakultetu asistenti šetaju među studentima i zagledaju šta studenti pišu, i nekad vide da to nije dobro i da zadatak ode u sunovrat, ali ne reaguju. Ne reaguju jer ispit (test) traje. Na kraju mogu reći da si pogriješio tu i tu, ali to neće reći dok test traje. Pustiće te da iskažeš svoje znanje i ono što ti misliš da je dobro (svoju slobodnu volju). I to rade za tvoje dobro iako ti možeš misliti da su paceri jer neće da ti pomognu a to im i nije neki napor, ali ako ti stalno pomažu ti nećeš ništa naučiti, oslonićeš se na to da će ti oni pomoći i nećeš dovoljno učiti, i onda se tako provučeš kroz fakultet a kasnije nečiji život može biti u tvojim (ne)sposobnim rukama, ili ćeš se nasukati na nekom kasnijem ispitu jer nisi naučio integrale, pa nećeš moći napredovati dok ih ne naučiš. Tako da je neuplitanje asistenata dobro. Oni daju konsultacije i tad će ti reći sve, ali kad je ispit onda je ispit i svi se sami iskazuju.

Lično mislim da ni vječni život nije svrha sam po sebi, već da je i on novi poligon za usavršavanje, a ne izležavanja u hladu. Ali ako su kriteriji opstanka u vječnom životu jako rigorozni (onako kako sam čuo) onda nije ni najmanje čudno što su i kriteriji za ulazak u vječni život rigorozni. U tom slučaju je sve ovo samo jedna velika Škola, poligon za treniranje, velika skrivena kamera, dok iza toga za one sretnike koji prođu te Testove slijedi Veća Škola, ali u kojoj ne bi opstali oni koji u ovoj ne ispolažu sve ispite. Može se na vječni život gledati tradicionalno kao na neku Nagradu za dobrice, ali vječni život može biti i neko novo stanje prostora/vremena u kome neće moći obitavati grešni ljudi ne toliko zato što im je neko zabranio već zašto je jednostavno neće moći, kao da je u pitanju rajsko ostrvo i do njega možemo doći samo plivanjem i niko nam ne brani da to uradimo ali nam je sve to džabe ako nismo prije toga naučili da plivamo, a niko više neće da nas uči. I ne vrijedi nam ako nas je neko prije toga učeći nas da plivamo stalno nosio na rukama, i nije nas puštao da sami plivamo jer je to za nas po nama bilo suviše strašno, opasno, bolno, frustrirajuće, ako smo svaki čas plakali i tražili da nas nose na rukama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2005, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Vader je napisao:
Sve ovo je vremenski ograničen test, i dok on ne istekne nema većeg i očitijeg uplitanja Sila Nebeskih.

A kako cemo znati kad istice taj test?!
I sta onda kad istekne?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2005, 03:00 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2005, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Micelijus je napisao:
Leona je napisao:
Кад истекне знаћеш, вјеруј ми.
Leona je napisao:
I sta onda kad istekne?!
И то ћеш сазнати управо тада.

Jel to ono sto se zove 'smak svijeta' ondosno apokalipsa?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Nov 2005, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:

U ovom trenutku to nije od presudnog značaja, bitnije je da li vjerujemo u to ili ne, i ako vjerujemo šta ćemo poduzeti u vezi sa tim. Ako se neko pita zašto bi vjerovao u tako nešto neka posmatra dešavanja na svijetu. Mnogi ali baš mnogi primjećuju da stvari sve ubrzanije idu na loše, da je kataklizmi vrlo mnogo u kratkom vremenskom periodu, da naučnici najavljuju i sve više kataklizmi, da je život sve nezdraviji (zagađenija hrana, voda, zagađenosti svake vrste, novi virusi...). A o tome piše u svetim spisima kao o znakovima pred kraj, na temi Sudnji dan sam nedavno pisao o tome da su krupni događaji koji prethodne nekom Konačnom Razrješenju najavljeni u Svetom Pismu baš za početak trećeg milenijuma. Pa neka svako sam za sebe to analizira, posmatra, upoređuje, povezuje sa dešavanjima u svijetu...i neka samostalno donese zaključke i u skladu sa tim neka donese odluku kako će se postaviti prema svemu tome na djelima a ne samo na (ne)vjerovanju u to i da mu to bude samo još jedna zanimljivot o kojoj će malo čituckati i raspravljati na forumu.

Jer šta nekome vrijedi i da zna tačan datum kad će se to desiti ako mu je to samo još jedna zanimljivost i nema volju da nešto poduzima u vezi sa tim? Bitno je poduzeti nešto, djelovati, a ne samo razmišljati i pričati.

Leona je napisao:
I sta onda kad istekne?!

Onda će biti ono:

"buckle your seat belt, Dorothy, because Kansas...is going bye-bye" :D :D

Za one koji su gledali više nego odlični film "Matrix" znaju da je ovo izjava koja prethodi velikoj promjeni, osvješćenju, probuđenju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2005, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
ajsmen je napisao:
kakve mame takva djeca

Kakvi ocevi, takvi sinovi.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 08:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Vader je napisao:
Lično mislim da ni vječni život nije svrha sam po sebi, već da je i on novi poligon za usavršavanje, a ne izležavanja u hladu. Ali ako su kriteriji opstanka u vječnom životu jako rigorozni (onako kako sam čuo) onda nije ni najmanje čudno što su i kriteriji za ulazak u vječni život rigorozni. U tom slučaju je sve ovo samo jedna velika Škola, poligon za treniranje, velika skrivena kamera, dok iza toga za one sretnike koji prođu te Testove slijedi Veća Škola, ali u kojoj ne bi opstali oni koji u ovoj ne ispolažu sve ispite. Može se na vječni život gledati tradicionalno kao na neku Nagradu za dobrice, ali vječni život može biti i neko novo stanje prostora/vremena u kome neće moći obitavati grešni ljudi ne toliko zato što im je neko zabranio već zašto je jednostavno neće moći, kao da je u pitanju rajsko ostrvo i do njega možemo doći samo plivanjem i niko nam ne brani da to uradimo ali nam je sve to džabe ako nismo prije toga naučili da plivamo, a niko više neće da nas uči. I ne vrijedi nam ako nas je neko prije toga učeći nas da plivamo stalno nosio na rukama, i nije nas puštao da sami plivamo jer je to za nas po nama bilo suviše strašno, opasno, bolno, frustrirajuće, ako smo svaki čas plakali i tražili da nas nose na rukama.

Cijeli tekst napisan 25.11. je odličan, ali ovaj dio je naprosto sjajan! Bravo Vader! :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 19:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jako dobro i 'narodski' napisano Vader (takve textove ja volim a ne neka citiranja od 5 km :D ), neke stvari su mi definitivno jasnije, ali ja i dalje imam nekoliko ali....

Kad govoris o sudnejm danu da li se tu misli na kolektivni ili pojedinacni sudnji dan (jer vidim Leona spominje smak svijeta i apokalipsu)? Ako je to neki kolektivni sudnji dan, sta je onda sa milionima i milionima koji to nisu docekali, sigurno je medju njima bilo dobrih i postenih ljudi? Ako govorimo o sudnjem danu za pojedinca, kako to da nam se od tolikih ljudi niko nije javio iz tog drugog (vjecnog) zivota za ovoliko vremena? Koji su to (otprilike) rigorozni kriteriji da bi neko otisao u vjecni zivot?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 19:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Судњи дан јесте општи, али је суд у то време појединачан. А јављања светитеља су у Православљу итекако позната, само што ти ипак очекујеш да ти о томе причају следбеници БЛ секте гуруа Петра. Па нека ти они испричају њихова окултна искуства... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 19:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pojasni malo, nista ne skota ni oko prve recenice a ni ove druge :-? .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 21:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нема ту шта много да се конта. Суд ће свима да буде у исти дан, али ће свакоме пресуда да буде донешена према властитим заслугама. Према томе је суд општи, али су пресуде појединачне и понаособ.

А ово око јављања светих... има тога на тоне... само што треба читати... ево ти само једно:
-----------------------------------------------------------

... У цркви св. Димитрија је тихи полумрак. Неколико жена послује по цркви, нечујно се крећући, као да не додирују мермерни под. Ништа не нарушава свети мир храма. Пред олтаром две жене у црнини шапућу молитве повремено подижући сузне очи ка иконама светитеља.

Предане својим пословима и молитвама нису виделе када је и како у цркву ушао необично обучен човек, али су све, у исти мах постале свесне његовог присуства. Прекинуле су молитве и послове и пошле му у сусрет.

Он, измучен, у окрвављеној одори, корачао је према олтару. Сакупиле су се око њега, питајући да ли му нешто треба, ко је и одакле долази.

Затражио је воде и рекао: "Ја сам овдашњи, а долазим из Босне, тамо је борба за Православље"!

Жене су претрнуле. Једна од њих је отишла по воду, а друга да позове свештеника. Жена у црнини, она млађа, грозничаво је гледала војника, препознала га, и као птица погођена у лету, тихо крикнувши, онесвестила се. Старија је покушавала да је освести. Остале жене су стајале скамењене, без гласа и покрета, а војник у одори византијског ратника, лагано је ишао према гробу св. Димитрија и нестао у њему.

Тишина се згуснула, остао је само благи мирис босиљка или смирне, нису биле сигурне шта је, али да је мио-мирис, јасно су осетиле.

Жена која је доносила воду, ушла је истовремено са свештеником. Млађа жена је, дошавши к' себи, клекла пред икону светог Димитрија и молила се кроз сузе, челом додирујући под.

Свештеник је питао жене шта се догодило. Оне су му испричале све о доласку непознатог човека, његовом одговору на питање ко је и одакле долази.

Питао их је затим како је био обучен, а оне су, све до једне, рекле: "Исто као свети Димитрије на овој икони".

На то је свештеник учинио велику метанију пред иконом светог Димитрија, клекли су и топло се, усрдно и дуго, дуго молили у небеској тишини.

Касније је, много касније, свештеник испричао да се свети Димитрије последњи пут јавио 1804. године.

То је била година Првог српског устанка.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Dove je napisao:
Kad govoris o sudnejm danu da li se tu misli na kolektivni ili pojedinacni sudnji dan

Misli se na kolektivni Sudnji Dan.

Što se tiče tih koji ga nisu dočekali, tu je u igri reinkarnacija. Broj ljudi se na Zemlji povećava, i koliko mi je poznato (i ako sam dobro shvatio) broj ljudi će se povećavati do određenog broja, do trenutka kad će na Zemlji biti svi oni koji su ikad na njoj bili. Pored toga Sudnji Dan je kao što neki od nas vjeruju proces koji traje neki određeni vremenski period, i koji je već u toku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2005, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Dove je napisao:
Koji su to (otprilike) rigorozni kriteriji da bi neko otisao u vjecni zivot?

Mislio sam na kriterije da se u vječnom životu ostane nakon što se on zadobije.
A kriterije za dobijanje vječnog života imaš u Svetom Pismu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2005, 10:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Dove je napisao:
Ako govorimo o sudnjem danu za pojedinca, kako to da nam se od tolikih ljudi niko nije javio iz tog drugog (vjecnog) zivota za ovoliko vremena? Koji su to (otprilike) rigorozni kriteriji da bi neko otisao u vjecni zivot?

"Vječni život" iz kojeg se javljaju duhovne osobe (a javljaju se i te kako, samo ima ih koji su dobronamjerni a ima ih i koji nisu) je nešto što svi i tako i tako imamo.
U duhovnoj ravni postojanja svi mi postojimo i postojali smo i prije nego što je nastala ova planeta i postojaćemo dok Tvorac ne učini drugačije.
I to nije nikakva novost, a ova planeta je nastala i sve se na njoj zbiva zbog nečeg novog. Zato mnogi koji su navikli na ono što je do sada bilo ne mogu to nikako da shvate pa ni da se pomire s tim.
Zato su mnogi duhovnjaci (ili "duhovnjaci") skloni da zanemaruju ili sasvim negiraju materijalni život, ali to je jednostavno greška.
Vječni život o kome je riječ u Svetom Pismu i za kojeg je cijelo ova ova borba ili školovanje je tjelesni vječni život, ili bolje rečeno vječni život produhovljenih (ili kako neki u pravoslavlju vrlo dobro kažu:"obogočovječenih") tijela.
Ta tjela su "unaprijeđena verzija" postojećih u svakom pa i genetskom smislu ako ti je to bliže (da budem precizniji: to je zamišljena i nama od početka namijenjena "verzija", ali koja je privremeno oslabljena zbog naših mnogih zloupotreba).
To može bosti uši onima koji su navikli na mističarske predstave o tim događajima i procesima i koji su navikli da se sve zamotava u "svete tajne", ali to je ipak to.
Međutim, tijela su u principu manje bitna, jer ona su samo oruđa duše za prikupljanje iskustava i izražavanje na materijalnoj ravni (neki ih zovu "vozilima duše kroz materiju"), ono što je bitno je da duše onih koji će baštiniti vječni život treba da budu pročišćene i prekaljene, jer takav dar kao što je vječni život ne smije biti zloupotrijebljen.
Zato i oni koji ga zadobiju, moraće da rade na tome da ga održe!
U skladu sa Vaderovom sjajnom usporedbom: oni koji prestanu da plivaju (iako su to naučili), naravno će potonuti!
Dokle god su u vodi treba da plivaju!
A voda je život. :) :)

Dove je napisao:
Ako je to neki kolektivni sudnji dan, sta je onda sa milionima i milionima koji to nisu docekali, sigurno je medju njima bilo dobrih i postenih ljudi?

Svi su/smo tu, svi koji su/smo ikad hodali ovom planetom, osim onih koji su već ranije sami sebe osudili (i blokirali sopstveni razvoj do raščišćavanja stvari na Zemlji), ali takvih je relativno malo.
Dakle tu su svi, uključujući i onog Dimitrija kojeg pominje Maran Ata. :D
Svi su tu i sada u prilici da pokažu šta su do sada naučili, i polože prijemni ispit.
Dakle, niko ga još nije položio, ima ih sami koji su ga možda malo bolje spremili, pa mogu biti malo spokojniji, ali i takvih je vrlo malo.
Među onima koji su sada na Zemlji ima i nešto posmatrača, ali oni za ovu priču nisu bitni, jer su samo publika ili eventulano "statisti", bez namjere da ovdje ostanu kad se sve završi. Ili bolje rečeno, kad nastupi novi početak. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 116 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]