Citiraj:
Prije nekih 500 god. zivio je tvoj deda Mitar kojeg su Turci preveli na Islam stace covjek da bi se spasio od sigurne smrti,da bi sacuvao svoju porodicu morao je to da uradi...!!E posto se poturcio morao je da uzme drugo ime tako da je sad od Mitar nastao Mustafa,e onda je i djeci svojoj dao imena Mujo i Huso i to naravno pod prisilom,cuj da neko cuje da je on Mustafa a djeca mu npr.. Ilija ili Momir pa to bi znacilo sigurnu smrt tj. glava na kolcu...., i naravno taj tvoj deda sad poturcen u Mustafa krenuo da ide u dzamiju,da slavi Kurban Bajram itd. sve vezano za ISLAM!
Evo ovako sine moj,,,,Kako je ko postao to niko nemoze sigurno da zna,,Mozda ti imas turske krvi,,idt,,vecina muslimana je postala od plemena Bogomila,,koji su presli na islam da ih turci nediraju,,,Vecina srba nije,,, pa su bjezali u sume,,i tamo zivjeli...Turci im silovali zene,,i ostale uzasne stvari radili,,, Jedan dio srba je preso na islam,,mozda sam i ja jedan od toga potomka,,,
Ali kakve to veze sada ima... Svi smo mi ipak ljudi,,,Ja djelim osobe na neljude i ljude,,,A ne po imenima i religiji...
Ja sam odrastao ovdje na Mejdanu,,od moga pradjeda je pradjed je zivio na Mejdanu,,,,Kod nas se nikada nije gledalo ko kojoj vjeri pripada,,
Odrastao sam u mjesovitoj raji,,tako ti je sine uvjek na Mjedanu bilo,,a i sada je tako..
Rat je ucinio svoje,,protjeran sam bio iz Banjaluke samo zato sto imam pogresno ime,,Kucu nam je uzeo covjek iz Glamoca i mislio da je njegova sve do 98,,,Ali i njega je muka iz Glamoca natjerala,,,to je bio rat,,, Samo sto se on nije htio vratiti u Glamoc ili okolinu Glamoca a ja sam jedva ceko svoj kuci da dodem..
A tebe imponuje slika hiljadu ubijenih ljudi iz Srebrenice,,neznam stvarno kako se neko sa tim moze diciti ali eto ti mozes,,
Ako hoces vec da se nademo,,Sine ja sam ovdje na Abacaji,,Mozemo na kafu u svaka doba,,
[/quote]