banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 09:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 05:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Sekte na tlu SRJ - lovci na ljudske duse
SATANISTICKI SIMBOLI U DJACKIM SVESKAMA

last na delovanje mnogih sekti gleda skoro blagonaklono, a neke njihove publikacije oslobada poreskih dazbina Grafiti ispisani po ucionicama, knjigama i sveskama, ili urezani po klupama, nedvosmisleno dokazuju da su sekte i njihovo ucenje prodrli i u skolski atar, ali jos nije istrazeno koliko je njihov uticaj uzeo maha. Po zidovima i na ostalim dackim "rekvizitima" iscrtani su obrnuti pentagrami i krstovi, cuvene "tri s estice", simbol zveri, natpisi "satanina deca", "satanina horda i vojska".
Mogu se videti naslikane zmije isprepletene u obliku krsta, krst sa ljudskim lobanjama na krajevima, ali i poruke tipa "Bog je mrtav". Prema oceni Aleksandra Senica, publiciste, sve su to simboli savremenog satanizma.
- Ne znaci, medutim, da su sva deca koja nose ili upotrebljavaju te simbole clanovi satanistickih sekti, oni ih koriste i nesvesno zato s to je to deo potkulture grupe kojoj pripadaju. Prisutnost tih simbola je tolika da ih mladi prihvataju kao nes to normalno i upravo je u tome opasnost - upozorava ovaj istrazivac sekti.
A koliko je vreme u kojem zivimo plodno tle za "lovce na ljudske dus e" pokazuju podaci nedeljnika "Vojska": Od 1945. do 1980. na tlu SFRJ delovalo je s est sekti, a u "skracenoj" Jugoslaviji su 1996. registrovane 64 sekte.
Poznavaoci tvrde da u ilegali deluje skoro cetiri puta vise ovakvih organizacija, udruzenja i grupa, koje su u SRJ stigle mahom iz Zapadne Evrope i Amerike i to u periodu izmedu 1980. i 1994.
Za to vreme ove sekte prigrlile su oko 380.000 vernih sledbenika koji su odbacili stare vrednosti i prihvatili drugacija pravila ponasanja.
Prema tvrdnjama americkog casopisa "Cudotvorna veza", objavljenim i u ovdasnjim medijima, u Srbiji deluje desetak satanistickih "crkava" sa sedistima u Vrs cu, Subotici, Zrenjaninu, Pancevu, Trsteniku, S apcu, Nis u, Kragujevcu, Leskovcu i Beogradu.
Analiticari upozoravaju da ne treba sumnjati u opasnost od raznih satanistickih i kultnih tajnih grupa sa cudnim ritualima i krvnim zrtvama.
Pre samo par godina 913 pripadnika "Kulta narodnog hrama" popilo je cijanid u izbeglistvu u Gvajani jer je njihov voda hteo da izbegne istragu americkog Kongresa. Ni ostale sekte nisu manje opasne, jer se ograduju od ostalog sveta, imaju stroga pravila ponasanja, drugaciju komunikaciju, ishranu, odevanje.
Cime se sve sluze oni koji vrbuju novo clanstvo? Nudi se besplatan put na studije u inostranstvo, ucenje stranih jezika, zaposlenje. Sve je to vrlo primamljivo, narocito za mlade koji tes ko mogu da ostanu ravnodus ni na ove ponude u eri sveopsteg siromastva, bede i otudenja.
Novi clanovi su zasuti ljubavlju i mnogima se ucini da su nas li novu porodicu. U sektama na domacem tlu ima mnogo intelektualaca, profesora univerziteta, akademika, lekara, glumaca. I po pravilu kad se jednom ude u takvu organizaciju veoma se tes koiz nje izlazi.
Prema tvrdnjama analiticara u Beogradu ima i osnovaca - clanova najopasnijih satanistickih sekti cija su sastajalista u kalemegdanskim katakombama i podnozju opservatorije.
U prestonici, ali i u ostalim gradovima gde caruju ove sekte, organizuju se seanse, a ulaz se naplacuje od 50 do 100 nemackih maraka. Sve izgleda kao predstava, ali zapravo predstavlja obrazac za ulazak u drus tvo pravih satanista, kazu upuceni.
Iako su iskusenja velika i vrebaju na svakom koraku, tinejdzeri zapravo malo znaju koliko sekte mogu da budu opasne.
- Deca shvataju da je to drugi svet, daleko od nas. I roditelji misle da se to njihovoj deci nikada ne moze dogoditi, ne shvataju zapravo koliko sekte jesu problem. Mladi sve to povezuju sa inteligencijom, misle - kako neko pametan moze da nasedne na sve to? Ne znaju da se sve radi perfidno i da niko nece direktno da pita "hoces li da se uclanis u sektu?" Vrlo cesto je upravo suprotno i opasno je jer se sve desava neprimetno, tako da covek i ne moze da se odbrani od toga - kaze Zorica Panic, psiholog u Desetoj beogradskoj gimnaziji.
Proslogodisnja anketa medu 120 novobeogradskih osnovaca pokazala je da 73,56 odsto nije znalo ime nijedne sekte. Jehovine svedoke navelo je 15,14 anketiranih daka, 7,30 je culo za Hari Kris nu, a 4 odsto zna za sekte koje slave Satanu, dok je 34,17 odsto izjavilo da su sekte ljudi "koji veruju u nekog drugog boga".
U tom ispitivanju 76,53 ucenika je reklo da ne zeli nesto vise da sazna o sektama, a vecina je tvrdila da bi clana sekte vrlo lako prepoznala s to je, kazu strucnjaci, velika zabluda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 05:04 
Stara kuka
Stara kuka

Casopis za 16 miliona ljudi

Jehovini svedoci s tampaju publikaciju "Kula strazara" u 16 miliona primeraka na 118 jezika koja se deli besplatno. Casopis izlazi od 1879, ima ga i kod nas i osloboden je poreza na promet. Pre tri godine u Srbiji je registrovano 14 odsto vise Jehovinih svedoka.
Clanovi Jehovinih svedoka zavetuju se da ne primaju transfuziju krvi cak i po cenu smrti. Ta zabrana vazi i za decu i za trudnice koje odbijaju carski rez.

Stare i nove sekte

Prema kalendaru SPC sve sekte se dele na tri grupe, hriscansko-protestantske, dalekoistocne i satanisticke. Ima sekti koje traju i po nekoliko vekova i novih religioznih sekti koje se javljaju pocetkom 50-ih godina ovog veka. Kultovi su istinski zatvorene grupe autoritarnog i hijerarhijskog ustrojstva sa harizmatskim vodom kome se clanovi predaju bez ostatka.
Sam izraz sekta znaci odstupanje od drzavne crkve. Kod nas od 1918. od stvaranja Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca nema drzavne crkve pa bi to znacilo da nema ni sekti.

Sajentolozi medijski najzastupljeniji

Prema nekim podacima na tlu SRJ deluju Pentakostalna crkva, Adventisticka crkva, Sajentolozi, Baptisti, Jehovini svedoci, Hari Kris na, Red istocnih templara, Evangelisti, Mormoni, Munova sekta, S ri Cin Moi, Ordo Templi Orijentis, Veda, Satija Saibaba, Vitezovi Istoka, Unifikaciona crkva...
Sajentolos ka crkva je jedna od medijski najzastupljenijih na svetu - procenjuje se da ima oko 10 miliona vernika, od zvezda iz Holivuda do Bele kuce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 05:06 
Stara kuka
Stara kuka

Sta drugo reci, nego....djeco, cuvajte se! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Leona je napisao:

Od koga, čega?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 19:58
Pa kako od cega?

Pa od ovakvih tekstova u kojima niko ne vidi da oni koji su ih pisali.. su pisali po ugledu na sebe..:).. manipulacija ovcama za sisanje.. ili blaze receno.. drustveno LEGALNO ispiranje mozga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 12:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
U vezi masona..

Sinoc je na ATV-u bila tema o njima u emisiji Poligraf... I tu je razbijeno dosta zabluda... Uglavnom, bio je jedan mason, iz cega odmah slijedi na nisu tajni... :) Isto tako, svaki mason ima pravo na svoja religijska uvjerenja ali NIKAKO ne smije da drugim namece ista... Inace ce biti izbacen iz bratstva...
Inace, zadnje tri recenice iz obreda njihoce inicijacije su nesto u fazonu "da mir vlada svijeto, da radost bude u svim srcima bla bla ..."
Trebalo je pogledati... Isto tako , na stranici http://www.mason.org.yu imas broj telefona velikog brata ili kako se vec zove i mozes ga nazvati , pitati kako da pristupis masonima i tako to... Takodje , veliki graditelj kako ga zovu , nije Licifer vec Bog... To je rekao lik koji je gostovao...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 19:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Leona je napisao:

Свака част на теми.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2005, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ Vader , Jivan

Izvin'te , al' meni se ucinilo iz vasih postova kao da ste vi ZA sekte... :-?

Il' se to meni samo ucinilo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2005, 13:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2005, 16:15
СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ПАРОХИЈA СВЕТЕ ТРОЈИЦE

O СЕКТАМА

АСТРОЛОЗИ
Астрологија је данас веома популарна на Запау, пренета је пре неколико година преко Љубљане и Загреба. Веровање у хороскоп је најмасовнија појава међу данашњом србском омладином, а разне врсте хороскопа (кинески, индијански, индијски) омиљена су литература. Астролошка пракса потиче из асиро-вавилонске магије и код оних који верују у астролошка прорицања може да развије нездрави фатализам источњачког типа. Пратеће појаве су друге врачарске вештине: геомантрија, хиромантија, гатање по "ји ђингу". Једна од најактивнијих списатељица хороскопа је извесна Оља Бакић, која се представља као православна.

http://www.srpstvo.nl/SPC/_private/O_sektama.htm#astrolozi

zanimljivo je da se na istoj stranici govori i o Satanistima, Adventistima, Jehovinim Svjedocima...
a sad...
Leona je napisao:
Da li je moguce da se otvori podforum "Astrologija"?! Ja mislim da ima dosta zanimljivih stvari uvezi Astrologije.
Posto, ovako, kad se stavlja neka tema o Astrologiji, ne zna se u sta bi je covijek svrstao... "Zabava" nije (u to me je vec Digresija ubijedio :) ), "Covijek i drustvo" - mislim da joj nije ni tu mjesto, kao ni na "Duhovnost i religija" - posto nema nikakve veze sa religijom.

Mislim da bi podforum ASTROLOGIJA bila dobra ideja. Ja sam ZA! Ko hoce da me podrzi - nek izvoli!
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=12558

Leona je napisao:
Imas i na http://www.astro.com

E i ti si ga jadan. :) Nista, de opisi se malo ukratko pa da sastavimo privatni horoskop za tebe.
Privatni horoskop za decaka sa druge planete. :D Mozda si ti taj 13 nepostojeci znak u horoskopu. :) :wink:
http://forum.blic.net/viewtopic.php?p=287687&highlight=horoskop#287687

Leona je napisao:
Hajd da vidimo malo sta nam zvijezde kazu...

Ja sam SKORPIJA, i dusom i tijelom! I ponosim se time!
http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=12527&postdays=0&postorder=asc&highlight=horoskopu&start=0

dakle, nas strucnjak za sekte je i sam jedan sektas...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2005, 16:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 19:58
Citiraj:
@ Vader , Jivan

Izvin'te , al' meni se ucinilo iz vasih postova kao da ste vi ZA sekte...

Il' se to meni samo ucinilo?

Mozda ti se ucinilo.. ;)
Ja sam protiv sekti.. :D

Ali onog trenutka kada se defininicija sekti ispravi. Jer ovo gore opipsano, nekako me podsjeca na hriscanstvo.. na budizam..na hinduizam.. i islam.. i zoroastrizam.. nekako .. ali ne znam kako. :D

Posto mi se ne citaju te gluposti.. vise od letimicnog pogleda.. samim tim ne mogu da idem po tim tekstovima i da ti pokazujem nepravilnosti a samim tim dokazujem kako oni koji su to sastavili upravo iskazuju svoju vjeru i kakva je ona.. i samim tim pokazali da imaju sve odlike sekte.. naravno po njihovoj definiciji.

Stoga mogu samo reci da mi je drago sto sam sektas.. jer takvim pokazujem u lice da sve sto kazu jeste pokusaj, diskriminacije, kontrole, manipulacije.. itd.
Osoba koja razmislja svojom glavom lako uvidja istinu koja se krije iza omasovljene duhovnosti tj. bogom dane.. hahaha.. prave religije.. itd.
Zanimljivo je da je budizam punopravna religija, svjetski priznati i cini jednu od njih 5. A da recimo, nama dragi end bliski pravoslavci i slicni.. samo pod drugim nazivom, pravovjerni ljudi, njega negiraju i govore da je to sekta..

Srecom, onoj nekolicini, to je najmanje bitno. To sto se neko pronalazi u onom gore iznesenom o sektama, njegova stvar.. njegov stav.. i to je njgovo pravo.. Ja ga ne kritikujem.
To sto ja i meni slicni, nalaze za pravo da kazu da je to jedno obicno sra.. to je moja stvar i moja odlika. Sta god ona bila.

Za mene, da ne bude zabune... sekta je sve sto te udaljava od tvoje prirode. Sve sto inzistira na podjeli, sve sto je protiv tvogvidjenja, sve sto duhovnost pokusava da organizuje u bogom dane istine, sve sto inzistira na strahu, sve sto pokusava da mi nabaci osjecaj krivice, sve sto inzistira na obecanjima u neki bolji ili jos gore, zagrobni zivot.. itd.. nastavi niz sam. :D

Ja sam za ZIVOT.. ne za pricanje o njemu.

Sasrecom..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2005, 16:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
nema razlike izmedju sekti i sadasnjih religija ...sve su religije nekad bile sekte ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
bamp

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2005, 15:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
bamp

Dubokouman i nadasve inteligentan post...

Rispekt!

Ali iduci put skrati, jedva sam ga procitao...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]