17.10.2005.
Zatvorenik tužio Boga sudu
Jedan rumunski zatvorenik podneo je tužbu protiv Boga zbog toga što nije uspeo da ga spase od zla. Zatvorenik Pavel M. optužio je Boga za "prevaru i obmanu", javili su rumunski mediji. U njegovoj tužbi se kaže: "Ja, dolepotpisani Pavel M, trenutno smešten u temišvarskom zatvoru, gde služim kaznu zatvora od 20 godina zbog ubistva, podnosim tužbu protiv Boga, stanovnika Neba, koga ovde predstavlja Rumunska pravoslavna crkva, zbog učinjenih sledećih zločina: prevare, obmane, zloupotreba interesa i uzimanja mita."

Zatvorenik dalje navodi da krštenje predstavlja ugovor između njega i Boga, koji je trebalo da odagna nevolje i drži đavola podalje od njega.

"Bog je čak zahtevao i od mene dobio razna dobra i molitve u zamenu za oprost i obećanje da ću biti oslobođen problema i imati bolji život. Ali, nasuprot tome, bio sam prepušten u ruke đavolu"

, kaže se u tužbi koja je poslana u Temišvarski sud i koja će biti prosleđena javnom tužiocu. Međutim, javni tužilac kaže da će tužba verovatno biti odbačena jer je sud u nemogućnosti da prosledi poziv za suđenje Bogu.