Citiraj:
Pa ako nesto radish, logicno je da to nesto treba biti korisno i da ti za to trebash nesto i da zaradish, osim ako nisi neki multimilioner pa ti profit nije vazan ili ako si filozof pa te novac i mishljenje drugih neinteresuje
Nemoj tako. Yahoo je poceo kao zanimacija dva studenta, pa vidi sada... Mozda je ovo nesto veliko, neslucenih razmjera.

Map24.. wow, koji site. Strava nesto, ali jako puno truda (citaj: novca) je ulozeno u to.
Objektivno gledano, koliko je u ovom trenutku dugorocan projekat uraditi neku mapu grada?
Pa to komercijalizovati u neku biznis mapu sa svim informacijama o b. pumpama, bankama i sl. stvarima u gradu?
OK, za narednih nekoliko godina ce stvar da sljaka i ta prica prolazi, ali u roku od jedne decenije (ako ne i prije) mislim da cemo svi Googlati u potrazi za nekim lokalnim informacijama (!).
Cim je Microsoft htio da uleti u tu pricu, znate otprilike kolika je lova. Odustali su jer im je prica sa avionskim snimcima (!) (zbog vjernijeg prikaza...) koju su htjeli da realizuju, malo postala preskupa i upitno isplativa.
Strasna ideja, klik-klik i gledam kako doci do zurke na nekoj vikendici u nekoj selendri, gdje ni "mobis ne baca". Usput mi se prikaze i desetak pumpi, nekoliko bankomata, autobuske linije i sl. Kliknem na satelitski snimak i pogledam neke orjentire u prirodi, da znam put.
Nedavno sam Gmaps nedavno koristio u ovom fazonu. A koliko god da "zaostajemo za svjetskim trendovima", mislim da cemo ubrzo imati sansu da Googlamo po Banjaluci.
Nego, da se vratim na pricu...
ajsmen je napisao:
da, sam front end treba biti user frendly i lak za upotrebu, sto
i nije toliki problem. backend zahtjeva plan i razradu, kako kasnije
ne bi plakao zasto nismo tad nesto

strava sajt, map24, nisam znao da postoji tako detaljno uradjen sajt
zadnih godinu dana sam se cesto vrtio oko satelitskih snimaka
podrucja. mozes cak naruciti snimak grada do nivoa auta i krvova
kuca - i to veoma detaljnih. - samo skupo je

mada flash mi zadovoljava sve potrebe.
moze u flashu da se uradi.. ne znam da li si gledao nesto slicno tome sto spominjes,
mapabih.com. Interface je uradjen u Flashu, poziv lokacija ide iz JS, a skoro sve informacije su u bazi. Ustvari, veoma (mozda i previshe) jednostavno, ali funkcionise (cross-browser i sl. stvari su nesto drugo).
Kako kazes da postoji "vec gotova mapa banja luke u vektorskom formatu", a znajuci da radis u Flashu, nemas sta puno da razmisljas kako da uradis.
Osim ako imas jos nekoliko programera i sl. tim uz sebe, pa kontas da pravis nesto sto bi moglo poslije da preraste u maps.ajsmen.com
Salu na stranu, svakako to uradi! Imas moju podrsku!