ElPadrino je napisao:
Pa iskreno se nadam da u ovoj učmaloj državi postoji određen broj učenih ljudi, tužilaca i sudija koji su sjeli za sto i rekli Ljudi ovako, sa ovim banditima više ne ide. Hajde da dovedemo nekog što stvarno neće pristati na komromise, koverte, štele i slične gluposti.
A ovako naizgled ne postoji bolji čovjek za to od Vukana. A jedan pravi na pravoj poziciji može podići posrnulo sudstvo, tužilaštvo i policiju na noge.
Pogledaj samo šta je jedna žena u Rumuniji uradila i sve ti je jasno.
A kad padnu i Bakir i Dodo i Čovke, pa neće se moći pričati e srpski Komšić hapsi Srbe i ostale lopovoske floskule.
Па и да имају ти људи, како и кога ће они довести? И није ово Румунија, ово је лудачка кошуља и тамница народа коју само страни фактор чува од распада и чини минимално функционалном. А све и да један човјек има шансу да то уради, реално не дјелује ми да Вукан, иако за њега мислим да је у принципу добар момак, то може јер за такве ствари једноставно не иду људи којима је дерњање уобичајен начин разговора, или да се блажи изразим који су онако живахног духа. То дође нешто као Мајкл Корлеоне и Фредо Корлеоне. Нпр. да хоћу неког човјека да поставим на ту позицију некога ко ће да мијења ствари, и да не знам ништа о људима већ да сам групу њих само гледао и слушао по 10 минута, поставио бих нпр. Синишу Карана јер је то тај профил човјека, а никако Вукана. Вукана бих поставио у неки надзорни одбор да се сваком пење на главу, виче шта не ваља и тјера их на пос'о. А не да он нешто организује. За озбиљне послове требају сталожени људи...
И у БиХ се никад ствари неће моћи сасвим исправити, док год постоји каква јесте, јер ће се увијек гледати да се искористи свака шупљина, да се скаче за врат по националној основи, тј. прије свега да се развласте Срби као сметња НАТО интеграцијама. То је латентна пријетња, дамаклов мач, и кад год се и поведе прича о неком рјешавању криминала, мора се водити рачуна о оном што би могло да се ваља иза тога. Незгодна позиција, врло незгодна. С једне стране бориш се да не изгубиш државу због криминала, корупције, задуживања, депопулације, опште пропасти друштва, школства... с друге стране пријети опасност да је изгубиш од ових што би да је укину и гдје онда и себе и своје потомство осуђујеш на робовање во вијеки вијеков.
Зато и мени лично није лако процијенити ову ситуацију са Додиком, па се хиљаду мисли и теорија врти по глави.