banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 911 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Mar 2025, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
AU je bila najveci trgovinski partner . . .

Elem, zna li se sta, je li nastava pocela, ili se i dalje strajkuje?

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2025, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Znači medicina nije korisna.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2025, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Rocker je napisao:
Danas sam otvorio blic portal nakon par godina, pa jbt i oni botuju za Vucica.
Nista mi nije jasno - koja od vanjskih sila je podrzavala i pomagala proteste?
Blic odnosno swabe za vucica, ndh1 odnosno britanci protiv vucica, RT odnosno rusi onako umjereni . . .
Veran Matic sa protestantima, jeste prodao je b92 odavno ali igrao je za Vucica u onim komisijama za ubijene novinare.

Protesti su postigli sta konkretno? Studentima izgubljena godina, istina da je bilo nekih ostavki i da se drasticno podigla svijest koliko korupcija lose utice na drustvo, ali dok se to ne valorizuje na izborima sve je dzaba.
A ne vidim da su protesti promovisali neka nova imena i nove autoritete, osim onih koji su pohapseni i koji su se razbjezali u hrvatsku.

Koliko god mi Vucic na nekom licnom nivou isao na zivce jer je odvratan i apsolutno sve glumi, jos ne mogu da svarim sta je konkretno bio cilj tolike patnje i gubitka vremena za demonstrante, sta su trebali napraviti? Sta je trebalo da bude rezultat svega?
Зашто пишеш као да протести престају и да су завршени?
Па тек креће лијепо вријеме, година је свеједно изгубљена, сад је борба за достојанствен живот.
Због чега би студенти мијењали власт, то тренутно није међу захтјевима.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2025, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
munja.alex je napisao:
Brale001 je napisao:
Pa sta ako je sav i svako od plebesa imao korist i zemlja napredovala, neka je pro AU!!!

Je li to onda i takvoj situaciji stvarno pro ova ili ona..... ili je to u stvari nasa politika?
Pa ti tvrdiš da je plebes napredovao i imao nešto od takve politike? Daj ne troluj....

Ma ne trebao je da ostane Turskoj okrentu i tamo orijentisan, vidis kao Bosna sto je uznapredovala!!!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2025, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Protiv Turske je trebao da ratuje sa balkanskim državama i narodima a ne da izviruje kajzeru Franji iz guzice. Čekalo se sletanje Drage i Ace sa balkona i da "jedinica" u vidu Crne ruke krene da drma državom. Iako su možda bili sposobniji od samog Aleksandra K. Jugoslovena....

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2025, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Апропо тога да ли су протести нешто донијели, да ли су завршени, или нису. Ми као да смо навикли да протест мора да произведе инстант резултат, а кад је у питању притисак на власт или промјена власти, да обавезно мора бити и насилан. Црна Гора је показала да не мора бити тако, литије су одржаване дуго прије него што је апсолутни и недодирљиви свемоћни деспот Мило Ђукановић пао са власти.
Насилни протести 5. октобра су донијели "жуте" који су се чак показали и гори од Вучића (а који сад узимају мрвице као његови ађутанти), у смислу економије, војске...
Оно што пажљив посматрач може да уочи је да ови протести доносе нешто много битније, а то је трајно преумљење народа. Мобилисани су политички апстиненти, млада генерација прије свега. Постају заинтересовани за будућност земље. Многи који су благо или средње подржавали Вучића, сада га или не подржавају или се двоуме. Кад се упореде реакције по коментарима људи на друштвеним мрежама, сада су свуда доминантни противници Вучића, а до прије који мјесец, то је било од медија, до медија, како је који близак режиму. Комуникација по друштвеним мрежама је никад интензивнија, пробија се медијска блокада коју је направио Вучић контролом свих битнијих ТВ кућа и новина.
Такође и међу политичарима се виде неки који као да слуте да ће брод почети да тоне, па се припремају за преображај и преживљавање на сцени.
Ово што гледамо није краткотрајан феномен. Ово је тек почетак, а како ће се развијати, остаје да се види. На основу досадашњег понашања студената, вјерујем да јасан план за даље постоји.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2025, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vec sam pisao o ovome ali ponovit cu.

Preumljenje naroda ce da napravi sta...? Da u konacnici kao posledicu promjeni vladajucu garnituru i dovede novu... jel to?
Da ta nova vlast bude odgovornija, transparentnija i postenija, okrenuta ka potrebama plebesa prvenstveno i najvise??

Sta to "preumljenje" moze napravit...!? Koja mu je ideoloska podloga?? Jeli nova? Gdje su tu neke nove ideje ta neka nova platforma i na cemu se zasniva?

U kom pokretu, stranic ili partiji su organizovane, osmisljene i postavljene za operativnu uporebu??
Kakva ce biti ta nova vlast.....samo nova i nista posebno vise!! I ta nova ce po sili i prirodi sistema u kojem operise opet potonuti!!!

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2025, 22:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Dovoljan korak da pretodnu vlast zakači odgovornost, pa da naredna zna šta je čeka. Dovoljan iskorak. Do nekih izbora sumnjam da će izlaziti s nekim imenima, a pogubno bi bilo trenutnu opoziciju uključiti. Barem onu iz Skupštine.
Sve u svemu, barem se bune. Gubile su generacije glavu zbog promjena, ova može jednu godinu na faksu...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 06:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Чињеница је да као буде промјена то ће бити само пар позиција у врху. Не нужно да ти људи буду искључени из свега, више као ротација.

Министри, директори и понеки начелник можда и дођу нови, остали остају на својим позицијама и раде као и до сад. Тај страх од гоњења не постоји више је оно "неће мене, не бринем".

Погледај само код нас ликове који су цијели живот провели на некој позицији од обичног ћате до министра. Прошли од комунистичке партије, преко сдс до ових садашњих. Ако видиш да пропада пребацуј се и јаши даље, а колики год утицај да имаш новима ће требати подршка јер су и у њиховим редовима иста говна.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 10:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Ostavka gradonačelnika (iz moralnih razloga),
Uhapšeno 15 osoba, 10 određen pritvor,
Uhapšen vlasnik mjesta nesreće (diskoteke)
Uhapšen bivši ministar za ekonomiju,
Nalog za pretres u Ministarstvu privrede,
Formiran tužilački tim sa 9 tužioca iz različitih tužilaštava...

I sve to za samo dva nepuna dana. Jeste veće tragedija, možda se i boje reakcije kao u Srbiji, ali jedna Makedonija je za nas pokazala šta znači država i ovo samo pokazuje koliko je vlast u Srbiji trula i bolesna do srži.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 11:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Više naučili lekciju, nego što su pokazali da su bolja država. Da su bolja država ne bi ni došlo do ovoga.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 11:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
@elpadrino

Da li si ti ikada boravio u mkd, stao na semaforu, prosao kroz Gostivar ili Kočane ? Imaš li uopšte pojma kakav je to raspad od države i doslovno imitacija…
Čuj makedonija pokazala nešto nekome…

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 13:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Dajem 10 traka autoputa, dvije nove saobraćajnice i tri kružna toka za političara što iz moralnih razloga daje ostavku. :wink:

Pogledaj kako je u Srbiji tekao proces, pa vidi onda šta sam htio reći.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Dovoljan korak da pretodnu vlast zakači odgovornost, pa da naredna zna šta je čeka. Dovoljan iskorak. Do nekih izbora sumnjam da će izlaziti s nekim imenima, a pogubno bi bilo trenutnu opoziciju uključiti. Barem onu iz Skupštine.
Sve u svemu, barem se bune. Gubile su generacije glavu zbog promjena, ova može jednu godinu na faksu...

Kazes gubile su generacije glavu zbog promjena...! Da ali kojih promjena?
Ova omladina ne trazi promjene ona trazi da ovo sto postoji funkcionise. Jel ti vidis u tome stvarne promjene?

Mozda nije dobro ali slicno poredjenje: Popravljas stari auto svaki mjesec, svaki mjesec konstantno nemas sigurnu voznju. To je jedino sigurno.

Ode ti vodena pumpa - popravljas, pa sledeci mjesec pumpa drzi ali ode alternator - popravljas, pa onda pumpa i alternator drze odu kocnice - popravljas, pa... stalno popravljas polovnjaka i vozis se tako dalje u krug.

Ta sema o strahu od odgovornosti ti je odnos vlasnika ovog krsa od auta i automehanicara!!
Ovaj prvi se "plasi" od ovog drugo ali na kraju zavrsi kod njega koliko god ga se bojao!! :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Studenti rade prvenstveno na promjeni svijesti koja ,kad se konektuje u narodu ,može dovesti do ozbiljnijih promjena u državi od puke zamjene Kurte Murtom.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Možda onda bolje da kao kod nas. Ili negdje izdaleka. Sjesti u kafić, kladionicu... i kontemplirati na miru. Kako nema smisla ništa. Platiš, ustaneš i nastaviš. Ovdje je potreban pomak ka normalnom, ne ka nečem novom. Može i drugo polovno koje će bolje služiti.
Ili ostaješ na starom automobilu jer "shvatiš" da će i svako drugo na kraju doći do toga da svaki mjesec nešto popravljaš.
Mogao si i s kockicama, sličicima ili klikerima nešto povezati, da bi mi shvatili...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Studenti rade prvenstveno na promjeni svijesti koja ,kad se konektuje u narodu ,može dovesti do ozbiljnijih promjena u državi od puke zamjene Kurte Murtom.

To sto tvrdis imas li jedna primjer da se to desilo u istoriji a da nije bilo to posledica svijetskog rata, regionalnog sukoba ili rata u toj drzavi osim Iranske revolucije?

Mislim na ozbiljane promjene, ne promjene vlada ili vladara?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

danijell je napisao:
Možda onda bolje da kao kod nas. Ili negdje izdaleka. Sjesti u kafić, kladionicu... i kontemplirati na miru. Kako nema smisla ništa. Platiš, ustaneš i nastaviš. Ovdje je potreban pomak ka normalnom, ne ka nečem novom. Može i drugo polovno koje će bolje služiti.
Ili ostaješ na starom automobilu jer "shvatiš" da će i svako drugo na kraju doći do toga da svaki mjesec nešto popravljaš.
Mogao si i s kockicama, sličicima ili klikerima nešto povezati, da bi mi shvatili...

:D
Ne mislim da je nihilizam rijesenje ali uvijek treba biti realan i na zemlji te preispitivati trenutno i moguce.

Zato se u nacelu slazem sa buntom studenata koji su uvijek orijentisani kriticki i upitno!! Srz intelekta se zasniva na tome da sve testira i provjerava.
Ali ovako organizovano i sa ovakvim ciljevima ne vode bas ka nekim velikim promjenama.

To je moje misljenje cisto individualno.
btw, svaka prezentacija pa i doktorska disertacija mora da bude prezentovana(njena sustina) na nivou 12 godisnjeg dijeteta da razumije, to sam davno naucio.
Ako ne vjerujes raspitaj se malo. :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Brale001 je napisao:
Čiča iz Rogače je napisao:

To sto tvrdis imas li jedna primjer da se to desilo u istoriji a da nije bilo to posledica svijetskog rata, regionalnog sukoba ili rata u toj drzavi osim Iranske revolucije?

Mislim na ozbiljane promjene, ne promjene vlada ili vladara?

Ne znam vjeruj ali koliko vidim skoro čitav Balkan i evropski istok se talasa bez nužnog sukoba.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2025, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ukrajina nije za tebe sukob ili Gaza?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 911 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]