spavac je napisao:
sale82ful je napisao:
Čitam i ne vjerujem... O kakvom ratu se ovdje priča? Sa čime? Sa kim i protiv koga? De ljudi, mislio sam da ste viši nivo od onih "sa druge strane".
Jbt, naši borci (koji su ratovali u ovom zadnjem ratu) su uglavnom jednom nogom u grobu, pola ih pomrlo, ima nešto koji su u penziji.
Ako računaš na omladinu, zajebi to... Pola vidjelo nije pušku, pa njih sad da pošalješ u rat, pola bi se samoubilo nespretnim rukovanjem oružijem. Ovi mladi nisu u stanju jebenu petardu baciti a da se ne povrijede. I mi pričamo o ratu. Daj, manite se priče.
ne poziva niko na rat..to sto pecenko i danchi odrade nakaradnu interpretaciju to je njihov problem..
nije zalosno sto u svoj ovoj prici Dodik brani RS..
zalosno je sto nema druge osobe da bi to isto radio i nastavio..pogotovo iz opozicije..trivicka il onaj vukanovic bi se upisali pred strancima...citav proces oko dodika i onog lukica je jednostavno politicki montiran i usmjeren je na temelje RS i NSRS..
Па ако нема, онда и треба да нас угасе. Ако је 20 000 бораца дало живот за то да је једини, најбољи и најхрабрији онај ко је избјегао учешће у рату и ко је у рату погрдно говорио о тој војсци све док је стицао лично богатство, а они гинули по блатњавим рововима, гладни и промрзли - онда Република Српска нема смисла, онда ми и нисмо групација људи која заслужује било који вид аутономије, самосталности. Онда смо ниво бечких или турских коњушара и томе треба да се вратимо.
Citiraj:
Izmedju ostalog, a najvaznije, je pitanje drzavne imovine i ozbiljnih reperkusija pa samu Srpsku koje te odluke nose. Prihvacenjem cinjenicnog stanja u vezi presude Dodiku, prihvata se sve ostalo, od odricanja vlasnistva nad imovinom do "NATO puta". Dodik je prepreka i zbog toga zele da ga uklone.
Ту су управо Додик и његови савезници направили проблем, јер нити су у споразуму о сукцесији навели да имовина треба да припадне ентитетима, по сукцесији, нити је Живко Радишић то оборио, а могао је. Ево објаснио човјек све, а и скоро је био чланак на Независним у вези са тим, само не могу да нађем:
https://www.gerila.info/profesor-ustavn ... -u-togama/У најмању руку би било морално од Додика да одбрану имовине препусти неком другом, пошто је он ту и направио проблем који нам сад виси као мач за вратом.
Па сјетимо се само "Априлског пакета" и тога како је велики и једини бранилац Републике Српске замало предао полицију, а све је колико се сјећам, оборио глас неког посланика из SDA...
Сума сумарум - против пресуде
председнику Републике Српске се треба борити, а
Милорад Додик треба да иде.
Тим прије што не знамо уствари на шта је спреман кад га сатјерају у ћоак, тј. да ли ће му милија бити лична имовина, или Република Српска.
Ено и Вучић га синоћ смирује и позива на дипломатију и разговор.
Миле Додик је осион човјек ком је 20 година самовлашћа само појачало ту особину до крајњих граница и ја у њега немам повјерење.