banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Jul 2025, 18:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7019 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 351  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2025, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
EU tek sad nece imati milosti prema ovakvim malim igracima kao sto smo mi. Sad nisu samo osioni i bezobrazni, nego i uplaseni, svasta se moze ocekivati.
Ove proteste u Srbiji vidim prije svega kao organsku reakciju na to cjelokupno stanje stvari.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Да се разумијемо, ако буде протест против ове судорије/лудорије ниског представника и кадилука БиХ, отићу на исти, наравно да ћу отићи. Ту сам негдје на позицији између Додика и СДС (свака страна има неке валидне аргументе). Не због Миле, већ зато што се де факто кроз напад на Дан Републике Српске, као дан оснивања исте 9. јануара, суштински оспорава њено постојање, а Република Српска је уставна категорија и то не смије проћи у најмању руку без јасног протеста.
Али, не подржавам најрадикалније потезе који би могли ситуацију довести до предратног стања.
Треба бити паметан и знати кад мораш да погнеш главу и да шкиљиш и чекаш. '41. смо се одлучили да се бодемо са неупоредиво рогатијим и добили смо прво геноцид, а онда државне проблеме и за наредних 100 година. Тад је требало бавити се диверзијама као што су радили Французи, и чекати међународни расплет да се крене пуном паром на окупатора (а то је и био изворни план Драже Михаиловића који је као предратни војни аташе у Чешкој упознао сву снагу Рајха и тврдио да Југославија против њих може издржати најдаље 2 седмице, до 3-4 у босанским планинама - на крају није ни толико).
Ако НАТО оклопи дођу на улице Бањалуке, неће нас ни Русија више извући. Шта мислите да смо за њих (Берлин, Брисел) нешто вреднији од оне дјеце у Гази што су побили к'о с послом...

Citiraj:
EU tek sad nece imati milosti prema ovakvim malim igracima kao sto smo mi. Sad nisu samo osioni i bezobrazni, nego i uplaseni, svasta se moze ocekivati.
Ove proteste u Srbiji vidim prije svega kao organsku reakciju na to cjelokupno stanje stvari.

Друже мој, о том и говорим - они сад због Украјине упадају у акутно лудило, бјеснило. Нема ту играња. Треба бити паметан.
Кажем, за протесте јесам, али ако Додик буде осуђен и буду имали намјеру да га приводе и затворе, он може да нагули у егзил и купи нам вријеме док се ствари са Украјином не слегну. Ако му је заиста важна Република Српска, а не лични статус. Уосталом у овим годинама и за њега је боље да се башкари негдје у дачи на Црном Мору и троши тешко зарађену цркавицу...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 12:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Rivaldinho je napisao:
'41. смо се одлучили да се бодемо са неупоредиво рогатијим и добили смо прво геноцид, а онда државне проблеме и за наредних 100 година. Тад је требало бавити се диверзијама као што су радили Французи.

Tadašnje naše stanje i stanje francuza nema veze jedno sa drugim.
Mi smo imali pored okupacije i sveopšti građanski rat.
Francuzi nisu imali ni približno toliko frakcija koje se sve i jedna međusobno bore.
Partizani, ustaše ,domobrani ,četnici(podijeljeni na više frakcija) ,ljotićevci ,nedićevci razni, makedonski i šiptarski separatisti ,...
Plus što je u toku bila i revolucija sa monarhije u komunizam.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
krajo je napisao:
Tadašnje naše stanje i stanje francuza nema veze jedno sa drugim.
Mi smo imali pored okupacije i sveopšti građanski rat.
Francuzi nisu imali ni približno toliko frakcija koje se sve i jedna međusobno bore.
Partizani, ustaše ,domobrani ,četnici(podijeljeni na više frakcija) ,ljotićevci ,nedićevci razni, makedonski i šiptarski separatisti ,...
Plus što je u toku bila i revolucija sa monarhije u komunizam.

Па, што смо... што нисмо паметни, што пуцамо себи у кољена... извлачимо поуке већ једном. То је све било лудило, а лудило, кажем, требамо избјећи. Нема, главом кроз зид. Или ћемо извући поуке, или нас неће бити.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Porediti političke prilike pred 2ww i ove danas je poseban vid ludila.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Ja tipujem da će Dodo da naguli, jer ipak je to iskusan dezerter. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 14:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Pitanje je da li ce se uopste pojaviti na sudu.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 18:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pečenko je napisao:
Ja tipujem da će Dodo da naguli, jer ipak je to iskusan dezerter. :D

Tipujem na Bjelorusiju jer je Rusija nesigurnija,veći i suroviji kriminal

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
skitnica je napisao:

EU je prdnula u čabar i baviće se sama sobom i odnosima sa Kinom, SAD-om, Rusijom... BiH im je zadnja rupa na svirali.
Uz veliki rast desnice i izborima u nekoliko zemalja EU koji će uticati i na odnose unutar unije.

EU kasni u svemu, od AI-ja do automobilske industrije... Uz to je preopterećena birokratijom.

Još ih je u Parizu ponizio Trampov zamjenik Džej Di Vens onom rečenicom da je "novi šerif stigao u grad" i jasno je evropskim birokratama dao do znanja šta misli o njima.

Dovoljno je reći što su ih Trampovi zaobišli u pregovorima o okončanju sukoba u Ukrajini.
A ni kod Pojasa Gaze i primirja ih niko nije baš konsultovao.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tačno,EU je mrtvac koji čeka na sahranu.Zato je Dodik sve karte bacio na novu američku administraciju.....najavljuje posjetu Đulijanija ko da silazi Isus sa nebesa

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
skitnica je napisao:

EU je prdnula u čabar i baviće se sama sobom i odnosima sa Kinom, SAD-om, Rusijom... BiH im je zadnja rupa na svirali...

To i kazem. Biti zadnja rupa na svirali nije bas lagodna pozicija u ovom kontekstu.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znači da nije prioritet u djelovanju EU jer je zabavljena drugim temama, što je i dobro jer je vrijeme da se ovdašnji političari sa tri strane zabave sami sobom i ookušaju postući neki dogovor bez "uticaja" ili da...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 20:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čiča iz Rogače je napisao:
Zato je Dodik sve karte bacio na novu američku administraciju.....najavljuje posjetu Đulijanija ko da silazi Isus sa nebesa

Imao je Dodik više sreće nego pameti. Da pobijedi Tramp na američkim izborima. Jer je Tramp okrenuo naglavačke američku diplomatiju.

Još Đulijani ima Trampovo povjerenje i bio mu je advokat.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Gradi se Evropa suverenih nacija....lijepo zvuči mada ne znam da li je Srbima tamo mjesto

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2025, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Znači da nije prioritet u djelovanju EU jer je zabavljena drugim temama, što je i dobro jer je vrijeme da se ovdašnji političari sa tri strane zabave sami sobom i ookušaju postući neki dogovor bez "uticaja" ili da...

Ne znam...to sto smo im nevazni na nivou zadnje rupe na svirali kao narod, drzava i drustvo u kombinaciji s tim da imamo solidna prirodna bogatstva ne zvuci bas kao neka lijepa perspektiva.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2025, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Dodik za RT Balkan: BiH da poštuje Dejton ili pravimo federaciju sa Srbijom (VIDEO)

...

Ako Sarajevo ne pristane da se vrati na Ustav BiH, Republika Srpska ući će u drugu fazu, koja podrazumeva izlazak iz Dejtonskog sporazuma, poručio je predsednik RS Milorad Dodik za televiziju RT Balkan.

Dodik je naglasio da će se u drugoj fazi direktno obratiti Srbiji kao Republika Srpska, zatražiti da se napravi sporazum o konfederaciji RS i Srbije, a kasnije i o federaciji i monetarnoj uniji sa Srbijom.

https://lat.rt.rs/srbija-i-balkan/13108 ... dodik-bih/

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2025, 14:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
skypostman je napisao:
Pitanje je da li ce se uopste pojaviti na sudu.

Kaže da neće. :lol:

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... ici/888938

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2025, 14:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Pa da.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2025, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Citiraj:
Dodik za RT Balkan: BiH da poštuje Dejton ili pravimo federaciju sa Srbijom (VIDEO)

...

Ako Sarajevo ne pristane da se vrati na Ustav BiH, Republika Srpska ući će u drugu fazu, koja podrazumeva izlazak iz Dejtonskog sporazuma, poručio je predsednik RS Milorad Dodik za televiziju RT Balkan.

Dodik je naglasio da će se u drugoj fazi direktno obratiti Srbiji kao Republika Srpska, zatražiti da se napravi sporazum o konfederaciji RS i Srbije, a kasnije i o federaciji i monetarnoj uniji sa Srbijom.

https://lat.rt.rs/srbija-i-balkan/13108 ... dodik-bih/

Trenutno smo Srbiji potrebni ko treća sisa

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2025, 16:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Bolje da je rekao prisajedinjenje Hrvatskoj jer bi bili u EU onda odmah. Ili Mađarskoj.
Kuš bolje jer svi pričaju o EU putu.

:iconbiggrin:

Teško da će doći do toga što Dodik priča na kraju - osamostaljenja i prisajedinjenja Srbiji, ali političko Sarajevo je otvorilo Pandorinu kutiju. Izgleda da nisu razmišljali da bi moglo biti posljedica. A biće bar nešto od njegovih najava. Skupština će nešto d'usvoji,ali hoće li i šta primijeniti?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7019 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 351  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]