banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 03:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2025, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Čiča iz Rogače je napisao:
Koliko sam ga shvatio između redova,on je za saradnju Srba i Bošnjaka protiv Hrvata što je sasvim OK

Нисам гледао емисију, али било шта што Шаровић уради, није ОК. Закопао је СДС и боље нека се држи подаље. Коначно ствар преузимају у своје руке много бољи од Босића и њега. Човјека је почистила Жељка Цвијановић, о чему причамо...

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2025, 09:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ma njega više niko u SDS ne uzima za ozbiljno,čovjek koji je u svom mandatu predsjednika SDSa forsirao ljude koji su izdalii stranku i preletjeli u vlast a da se Mirko zbog svoje odgovornosti nije ni počešao po guzici....on može biti interesantan samo federalnim medijima

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2025, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Ćuti, možda glasaju za njega ovi naši lokalni, nebi li ispao kao Komša u HRV slučaju ...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2025, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Љубиша Петровић данас положио вијенац на гроб Димитрија Давидовића, творца чувеног "Сретењског Устава" из 1835.

Slika

Citiraj:
Димитрије Давидовић, САВ СРБИН
Данас на Сретење Господње, прослављамо Дан државности и уставности Матице Србије, празник свих Срба ма гдје живјели и радили на овој планети.
Дан државности и уставности је установљен у знак сјећања на дан када је под вождом Карађорђем подигнут Први српски устанак у Орашцу 1804.године, али и на дан када је у Крагујевцу 1835.године издат и заклетвом потврђен први Устав Србије (тада Књажевство), такозвани Сретењски устав.
Творац Сретењског устава је Димитрије Давидовић, Отац српског новинарства, оснивач првих дневних новина, српски дипломата, државник, министар просвјете за вријеме чијег мандата је обновљен и саграђен највећи број школа и написан велики број историографских дјела о Србима, несуђени љекар (напустио је студије медицине и схватио да је новинарство његов живот), један од најученијих људи оног времена и први функционер у историји Србије који је дао писану оставку (након што је видио физичко кажњавање писара Народног суда Ђорђа Протића)
Сретењски устав је тада био један од најсавременијих устава, по угледу на европске земље. Према овом уставу власт није билa наслоњена на кнеза, тада Милоша Обреновића, већ је била подијељена на извршну, судску и законодавну власт, уставом су биле одређене и боје заставе црвена, плава и бијела, баш као и данас. Устав кнежевине Србије није се допао како кнезу чију је самовољу ограничавао, тако и Русији, Аустрији и Турској, како се тада говорило- ДАО ЈЕ ПРЕВИШЕ НА ЗНАЧАЈУ ОБИЧНОМ ЧОВЈЕКУ!
Под међународним притиском први Сретењски устав је био и устав који се најкраће одржао, само 55 дана, одмах послије тога је Димитрије Давидовић и смијењен са мјеста државног секретара, истјеран је из престонице и доселио се у Смедерево гдје је провео посљедње године живота.
Остала је забиљежена његова реченица када је напустио службу: “У нас ништа није постојано, осим једно само-непостојанство, које опстаје постојано за свагда.”
Трагедија српског народа је та што је Димитрије Давидовић умро у биједи, скрајнут, заборављен од свих, ниједне новине нису пренеле вијест о његовој смрти, па ни оне које је сам основао. Његов гроб је умало остао непознат, па чак и данас када славимо Дан уставности у знак сјећања управо на њега и ремек дјело српске дипломатије и државности, његов гроб ријетко ко посјећује.
Димитрије данас почива у порти цркве Успења Богородице која се налази на градском гробљу у Смедереву. На надгробној плочи која је сачињена од студеничког мермера, по његовој жељи пише Димитрије Давидовић САВ СРБИН!
Срећан сам јер смо данас испред Града Бијељина, положили вијенац на гроб овог великог човјека, којег не смијемо никада заборавити, а посебно не данас! Ми Срби смо кратке памети, склони да унижавамо и исмијавамо најученије и најбоље међу нама, све оне који имају довољно храбрости да мисле својом главом, буду другачији, не плаше се да изнесу своје ставове и визију преточе у дјело!
Кажу да је Сретење празник када се сусрећу зима и љето, желим да вјерујем да ће српски народ огријати сунце и доћи бољи дани, али да би се томе надали најприје се морамо сами промјенити и почети да гледамо даље од свог дворишта и своје куће, и да не заборављамо најученије и најзаслужније међу нама!
Срећан Дан државности и уставности!

Живјела СРБИЈА, живио НАРОД!

Занимљиво, како је завршио поруку. Ипак је и он БГ студент? ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2025, 22:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da,zanimljiv i ispravan završetak poruke,patriotski a ne krkansko nacionalistički

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Citiraj:
SDS traži da Dodik podnese ostavku prije presude

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/S ... ude/888324

Nakon ovih izjava trebamo na forumu skupiti lovu i platiti popu opijelo SDS-u.
Ovi ako nastave ovako neće postojati za par godina.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Да се разумијемо, против сам одлука и ниског представника и органа назови-државе БиХ, али може и Додик да се жртвује и буде неправедно гоњен као и многи Срби у историји, ето му шансе да постане величина српског народа и да му се сперу неки други греси. Па нека следеће гарнитура опет обиљежава "неуставан" празник, неће моћи да гоне све до краја. А Миле ће да се памти као херој који је започео борбу. И нико више неће спомињати да је пикао баскет у Србији док се овдје гинуло.

Ево пуног саопштења СДС:

"Нема ликовања, али... нема право ни он, ни ико у Републици Српској нема право да за заштиту свог личног интереса и имовине, баца Републику Српску у суноврат". Ово је с почетка, остаје да послушам до краја.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 09:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

+

- каже да му треба судити за криминал пред судовима Републике Српске
- помиње кадрове СДС, Поплашена, Шаровића и друге који су санкционисани, остали без основних људских права, гдје је Додик потписивао одлуке о смјени о прогону Поплашена из Банског Двора, ево чита сад ово горе са скриншота, изјава Додика о нсиком Вестендорпу и Поплашену

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 09:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da se povuče i spasi instituciju predsjednika RSa i da se javno izvini zato što je ON lično uveo instituciju Suda BiH koja prije njega nije postojala

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da se povuče i da prepusti tu instituciju onima koji ne znaju da li bi kakili ili piškili, poput Darka Babalja iz SDS-a.

Citiraj:
Darko Babalj: Neću reći da li bi SDS obilježavao Sretenje u Banjoj Luci,

Ako ja kažem da neću biti ništa drugačiji od njih koji su to uradili, onda imam problem ovdje, a ako kažem da ću biti drugačiji, imam problem tamo.

https://istokrs.com/politika/darko-baba ... smijenjen/

Od SDS-a sa tvrdokornim stavovima nekada, a potom stranke sa nekom jasnom politikom do razvodnjene limunada stranke sada, bezlične i bezidejne koja je postala stranka regiona gdje svako vodi svoju politiku.

R.I.P. SDS
Zaključajte temu.
Bar se više nema šta pisati.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 12:05 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Nema ništa od povlačenja, njegov kont je da ako ga sada skinu slijede optužbe za kriminal.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

O njemu se toliko govori i na temi o SDS-u, što mnogo govori.

I možda su se zajebali kod redoslijeda sudskih postupaka protiv njega, ovako napraviše heroja od njega.

Ali, pošto se pominje povlačenje, ja se povlačim sa teme o SDS-u, jer se nema šta reći o stranci koja je zglajzala, izgubila kompas...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 15:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
:D Nije još gotovo ili možda jeste.

Babalj popunio prazninu, srušio blokadu

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/B ... BiH/888465

Da li se iko u SDS zapitao zašto PDP ovo nije htio

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 16:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjv da između PDPa i SDSa postoji raniji dogovor kojim će kadrovima začepljati rupe. Imali su sastanak povodom toga za ne?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 16:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
A moguće, nego čini mi se da ce biti interesantno za vidjeti šta to Bosic planira da odblokira za korist građana. :D

Ovo nije dogovor nove parlamentarne većine, ovo je potreba deblokade institucije koja očigledno ima intenciju ka prekidu rada, a to mi nećemo, jer od toga zavise životi naših građana. Pred nama su i neke druge odluke koje treba da direktno utiču na živote građana, poput budžeta BIH, a ukoliko ne bi bio popunjen Kolegijum, sve se to dovodi u opasnost", poručio je Bosić.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pisao sam već o ovome ranije....u ovu igru SDS nije trebao ulaziti jer se ne može mnogo toga učiniti,posebno što je do novih izbora još samo godinu ipo.Eto Bosić spšava BiH.Radovan se vrti na samrtnoj postelji.

Poslednji put menjao Čiča iz Rogače dana 20 Feb 2025, 17:04, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2025, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2017, 09:12
Predsjednik stranke oslobođen pred sudom u Banja Luci.
Pred svake izbore pokrenu neku tužbu koja se završi oslobađajućim presudom.

Послато са SM-A145F помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2025, 07:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Rivaldinho je napisao:
- каже да му треба судити за криминал пред судовима Републике Српске
- помиње кадрове СДС, Поплашена, Шаровића и друге који су санкционисани, остали без основних људских права, гдје је Додик потписивао одлуке о смјени о прогону Поплашена из Банског Двора, ево чита сад ово горе са скриншота, изјава Додика о нсиком Вестендорпу и Поплашену
Jbg sve dodje na naplatu.

Slika

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2025, 19:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
https://www.glassrpske.com/cir/novosti/ ... eni/569621

Какви аматери. Тек се сад сјетили ове сјајне идеје, а Винко Перић је премијер владе у сјени већ скоро 20 година.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2025, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ejs....Vinko je reper bilo čemu :lol:
Uloga Vlade u sjeni je da pruži alternativu Vladi koja je izgorila na suncu...nema tu sad su se sjetili već...stvorili se uslovi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 559, 560, 561, 562, 563, 564, 565 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]