banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 22:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 249 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Bijela tehnika
PostPoslato: 19 Dec 2024, 12:43 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Okt 2020, 16:15
Rider on the storm je napisao:
Ajde tebra nešto do 250 kermi, nisam profi usisavač.
Bosch BGL35MOV24, pravljen za rusko i azijsko tržište. "Pravih" 2400W. Koristi vreće BBZ41FGALL.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Blackrose je napisao:

Ljudi, hvala vam puno, ali, to što neko od vas ima veš mašinu, lupam, Beko, staru 12 godina i savršeno funkcioniše, meni ne pomaže previše osim ako ne napišete model, pa da vidim ima li je još, jer je pitanje ovi novi modeli kakvi su. Moja svekrva je imala Gorenje staru 20 godina do prije par mjeseci pa ja ne bih Gorenje jer to više nije to.

Sad ono što mene zanima ili neka moja opažanja jesu
da gledam A klasu, za uštedu struje.

Ovi novi modeli koliko sam primjetila imaju do max 1000 obrtaja..sad ne znam da li je to zbog kao očuvanja veša, ali ja mrzim kad mi je veš slabo ocijeđen pa ga duplo duže sušim, po toj logici onda više struje potrošim dok ga osušim. Ispravite me ako griješim. Ne mora biti 1400 obrtaja, al bar 1200.

Dalje, vrijeme pranja, zašto ovi novi modeli imaju dosta duže vrijeme pranja? Šta se time štedi? Imaju naravno i te neke kratke programe, ali većina je preko 3h. Nekidan kod svekrve uključila mašinu, nisam obratila pažnju na to, kad ono, skoro 4h je prala veš.

Zaključila sam da ne valja kad je ..zaliven bubanj? Ali da li ovih novih modela ima da bubanj nije zaliven i kako da znam da li je ili nije zaliven

Dalje, kod nekih mašina ističu kao...jao čini mi se inverter motor. Šta to znači za mene?

E onda nekakav talasasti bubanj, to sam skontala, štedi odjeću

Kakva su iskustva sa Candy? Našla sam nekakvu u Elektronu, povoljna a odgovara možda tim nekim mojim zahtjevima.
i kakve su ovo neke Hisense i nekakva Midea za koju nikad čula nisam. Svekrva sad ima nekakvu Elektrolux al nešto ju ne šmekam.
Pogledaj pošto su Bosch VarioPerfect serie 4, sa EcoSilence drive....

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 20:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
1000+ maraka.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Ko gleda Bosch preporuka za WGG244Z4BY
serie 6, 1400 obrtaja, 9kg, bila je oko 1100KM.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2024, 23:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Ja sam u maju 2022 uzeo ovo:
Perilica BOSCH WGG25400BY - 10kg, 1400 obrtaja, serija 6, 10 godina garancije na motor - 618,90€
Sušilica BOSCH WQG24100BY - 9kg, toplotna pumpa, serija 6, 5 godina garancije - 599,00€

Prezadovoljan, radi za sad bez ikakvih problema.

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 21:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
Blackrose je napisao:

Ljudi, hvala vam puno, ali, to što neko od vas ima veš mašinu, lupam, Beko, staru 12 godina i savršeno funkcioniše, meni ne pomaže previše osim ako ne napišete model, pa da vidim ima li je još, jer je pitanje ovi novi modeli kakvi su. Moja svekrva je imala Gorenje staru 20 godina do prije par mjeseci pa ja ne bih Gorenje jer to više nije to.

Sad ono što mene zanima ili neka moja opažanja jesu
da gledam A klasu, za uštedu struje.

Ovi novi modeli koliko sam primjetila imaju do max 1000 obrtaja..sad ne znam da li je to zbog kao očuvanja veša, ali ja mrzim kad mi je veš slabo ocijeđen pa ga duplo duže sušim, po toj logici onda više struje potrošim dok ga osušim. Ispravite me ako griješim. Ne mora biti 1400 obrtaja, al bar 1200.

Dalje, vrijeme pranja, zašto ovi novi modeli imaju dosta duže vrijeme pranja? Šta se time štedi? Imaju naravno i te neke kratke programe, ali većina je preko 3h. Nekidan kod svekrve uključila mašinu, nisam obratila pažnju na to, kad ono, skoro 4h je prala veš.

Zaključila sam da ne valja kad je ..zaliven bubanj? Ali da li ovih novih modela ima da bubanj nije zaliven i kako da znam da li je ili nije zaliven

Dalje, kod nekih mašina ističu kao...jao čini mi se inverter motor. Šta to znači za mene?

E onda nekakav talasasti bubanj, to sam skontala, štedi odjeću

Kakva su iskustva sa Candy? Našla sam nekakvu u Elektronu, povoljna a odgovara možda tim nekim mojim zahtjevima.
i kakve su ovo neke Hisense i nekakva Midea za koju nikad čula nisam. Svekrva sad ima nekakvu Elektrolux al nešto ju ne šmekam.

Candy pogledaj gdje je ovlašteni servis. Ja sam gledao za veš mašinu kupljenu na ekupi najbliži je u tipa Orašju.

Pogledaj možda Beko. Imaju neku akciju do 15.1. gdje daju na neke uređaje 7 god. garancije.
Ja bih gledao samo inverter motor i da ima toplotnu pumpu sušilca. Cjenovni rang koji gledaš mislim da su sve te marke u pet deka.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Blackrose je napisao:
:lol:

Имају моји на селу Candy, колико знам, задовољни су. Имам ја овдје шпAрет Candy, исто поприлично квалитетно, рекло би се.
Горење је иначе купљено од кинеског Hisense и од тада се многи жале да то више није ни налик старом.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 21:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Uzeli smo Indesit mašinu u Fisu, na akciji je sa 20% popusta. Da imamo struje i probali je.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 21:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Е, моји имају Indesit, само за суђе, а прво је била овдје у граду. Мислим да је 10-ак година имамо, а можда је једном била на сервису. Пољска производња.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 249 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Sva vremena su u UTC [ DST ]