banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 17:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Dec 2024, 14:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Citiraj:
U cilju prevazilaženja teškog stanja u Banjaluci, a na molbu organizacionog sekretara SNSD-a Igora Dodika, brojne lokalne zajednice su spremne uputiti pomoć Banjaluci.

Već se nazire šta se valja iza brda i što je ovako kako je. Skoro su podijelili paketiće da umire savjest, sada hoće da ispadnu i heroji. A Drug Žuti je uspio da nam se obrati sa jednim storijem "Sve raspoložive ekipe su na terenu".

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sve je to mlaćenje pazne slame dok aktivisti SNSD-a ne uzmu lopate i krenu čistiti snijeg i trotoare kod značajnijih ustanova (hitna, dežurna apoteka...) na čelu sa juniorom.
Ali pitanje je, osim na papiru, koliko imaju takvih aktivista.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 16:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Au šta će para serviseri uzeti na zamjenama lamela...

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Choban je napisao:
Sve je to mlaćenje pazne slame dok aktivisti SNSD-a ne uzmu lopate i krenu čistiti snijeg i trotoare kod značajnijih ustanova (hitna, dežurna apoteka...) na čelu sa juniorom.
Ali pitanje je, osim na papiru, koliko imaju takvih aktivista.
Mi smo se organizovali za čišćenje naše zgrade, a pregovori su sa ostalim ZEVovima da očistimo i ulicu...vidjecemo večeras

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 17:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

A gradonacelniku veliku hvala na super organizaciji svega...i ovim sto su glasali za njega

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 18:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
The_new_Statesman je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Mislio sam na vanredno stanje u gradu.
Teretni saobracaj se mora pustiti kao i dostava jer ce poceti nestajati namirnica.

Pa vidis debilne odluke, ne znam sta ocekujes. Da je unjetnik bar ogranicio na kamione sa parikolicom ili preko 3,5t vec sve...
Teretna vozila do 3.5t mogu saobraćati. Po gradu i do 7.
Ako nema vozača za grtalice mogli su uputiti javni poziv, javili bi se ljudi spremni da pomognu. Ja prvi, a ne ovako da do BL moram preko Klašnica. I to tek od podneva, di podneva je bilo i na tu stranu začepljeno. Kod mene snijeg bar 70cm. Struje nema od sinoć.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 18:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
wizzy_bl je napisao:
A gradonacelniku veliku hvala na super organizaciji svega...i ovim sto su glasali za njega
Pa jarane kad vidim Čistoćine grtalice sa dignutim grnom kako se vozikaju u gradu glasao bih opet. Jebo ih gazda i onaj ko mu je dozvolio da kupi Čstoću. Sad se kurče preko naših leđa: ti nama gasiš svjetlo, mi ćemo tebi zabušavati sa čišćenjem.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 18:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 11 Jul 2010, 19:09
Zimska sluzba: spremni smo

Vlast: pet dana upozorenja, spemite se na ozbiljne padavine

Slika i prilika kad krene padati:
https://vm.tiktok.com/ZMkrwWH6f/

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Choban je napisao:
Au šta će para serviseri uzeti na zamjenama lamela...

Čitav grad smrdi :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Popušta pomalo snijeg.
Sutra veče bi trebao stati.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 18:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
_зока je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Mislio sam na vanredno stanje u gradu.
Teretni saobracaj se mora pustiti kao i dostava jer ce poceti nestajati namirnica.

Pa vidis debilne odluke, ne znam sta ocekujes. Da je unjetnik bar ogranicio na kamione sa parikolicom ili preko 3,5t vec sve...
Teretna vozila do 3.5t mogu saobraćati. Po gradu i do 7.
Ako nema vozača za grtalice mogli su uputiti javni poziv, javili bi se ljudi spremni da pomognu. Ja prvi, a ne ovako da do BL moram preko Klašnica. I to tek od podneva, di podneva je bilo i na tu stranu začepljeno. Kod mene snijeg bar 70cm. Struje nema od sinoć.

Ne sme se voziti teretno vozilo sa digitalnim tahografom i karticom ukoliko radnik nije zaposlen u firmi cije je vozilo
Kod nas neki voze bez kartice ali ako se nesto desi prvo ide stampanje izpisa sa tahografa

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Print dnevnih aktivnosti se moze izvaditi i bez kartice. Na kraju dana se vadi ispis unesu podaci u njega i on je apsolutno validan. Podatke o voznji memorise i tahograf i kartica. Voznja bez kartice je u zakonu ostavljena kao opcija u nekim slucajevima npr ostecenje kartice, gubitak iste.
E sad dali bi se moglo angazovati one koji nisu zaposleni vjerovatno ako je vanredno stanje da bi moglo. Nisam siguran

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Imaju i traktori sa ralicama u Čistoći, mogli su angažovati dobrovoljce da ih voze da ti traktori budu maksimalno iskorišteni.

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Pa jarane kad vidim Čistoćine grtalice sa dignutim grnom kako se vozikaju u gradu glasao bih opet. Jebo ih gazda i onaj ko mu je dozvolio da kupi Čstoću. Sad se kurče preko naših leđa: ti nama gasiš svjetlo, mi ćemo tebi zabušavati sa čišćenjem.

Zoka, ne stoji ta priča. Drale je u super odnosima sa vlasnikom Cistoce

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Isto kao što je u super odnosima i sa prošlomandatnom većinom. Kako ono bi, " simbioza"?

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Munja,

vrni se slobodno par mjeseci unazad, ja sam uvijek pisao da je tu šuplju pricu o simbiozi osmislio Vaskovic, a preuzeli Trivić i Vukan fanovi. Nije to videlo ni S od simbiioze.

Medjutim,poredis žabe i babe...ovdje ima osnova da Drale uvijek ispoštuje zelje vlasnika Čistoće ...i da nema osnova/logike da ga oni miniraju

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2024, 20:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Okt 2022, 10:15
Kao nije simbioza, a zuti da 15miliona ilicu u krupu i krupa glasa preko 70% za zutog

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 00:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
wizzy_bl je napisao:

Usput hvala i dragom voždu i našoj Vladi, bar su oni odreagovali kako treba. I to malo autoputa što imamo je bilo ekspresno blokirano, put do Kotor Varoša je horor, a preko Borja potpuno obustavljen saobraćaj. Ne znam da li je ijedan magistralni i regionalni pravac očišćen kako treba. Naravno, kome je moglo pasti na pamet da dan ranije izda zabranu saobraćaja teretnim vozilima, da se prije padavina pospe so i da sva raspoloživa mehanizacija još sa prvim pahuljama bude na terenu.

Svakako, gradonačelnika to ne amnestira odgovornosti, i 40 sati nakon početka padavina stanje je kataklizmično. Ništa osim glavnih saobraćajnica nije čisto, a uveliko se već i topi po cestama, drveće i granje popadalo na sve strane, po trotoarima i sporednim ulicama haos. Ona objava sa Jahorine je na kraju ispala kao trolovanje naroda, a pride je propuštena prilika za lopatanje i slikanje, kao onomad sa grtalicom. Slaba vajda, ali ajde eno makar se posuo pepelom i preuzeo odgovornost.

Ne daj Bože da je palo 40-50 cm na debelom minusu, kao ne baš toliko davno, tačno bi nastao armagedon. Loši vozači i loše gume su posebna priča.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 00:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
Meni je zao prvo mene, a onda i svih ostalih sto moraju da zive sa ovakvom vlascu i opozicijom ovdje.

Toliko lijep grad imamo, toliko lijepa drzava sa enormnim prirodnim potencijalom, a toliko losi i pogresni ljudi koji se pitaju za sve.

Na jednoj strani tatin sin kojem je bilo dosadno u zivotu, pa je odlucio da se bavim politikom, a da pri tome u zivotu ama bas nista nije radio i nisam siguran da bi bio sposoban da organizuje vasar u selu, a ne sta drugo. I takav je dosao do toga da vodi grad evo pet godina, da on bira koji ljudi ce da vode gradska preduzeca, itd. itd... I onda naravno da ne cudi ovo sto gledamo dva dana u gradu. Nije vodjenje grada zajebancija. Ali postaje zajebancija zivot u gradu kad ga vodi nesposobni i nekompetentni koji pri tome gledaju da izvuku svaku marku u svoj dzep. Ovo na sta grad lici vec dva dana je sou program. A o saobracaju je vec ispricana prica. Postalo je u samo dvije godine nemoguce voziti grad i svaka "saobracajna revolucija" je bio gori i gori potez.

A onda na drugoj strani imamo lokalnu opoziciju i republicku vlast u kojoj nemaju tri sposobna covjeka na poziciji ministara i direktora. Svi gledaju ka jednom covjeku i sve sto on odluci, tako i jeste. Postoji u literaturi i naziv za takvu organizaciju. Svi se kupaju u milionima, voze automobile od 50+ hiljada evra, imaju nekolicinu stanova po BL, Beogradu i Novom Sadom i sve zaradjeno na obicnom covjeku i ljudima koji izmedju ostalog i pisu na ovom forumu. Sto veca kriza, inflacija, itd. njima puniji dzepovi. Zeljkovic i cijela prica oko maski je cisti pokazatelj da im nista nije sveto i da u tim redovima na pozicijama postoje ljudi koji samo gledaju kako da iskoriste da prevare, zajebu i kupe sebi jos jedan stan. A kad ljudski zivoti i korona nisu crvena linija, onda nema dalje.

I sad covjek treba da bira izmedju takvih. Pa bolje odsjeci sebi ruku nego zaokruziti jedne ili druge.

Mislim, svuda u svijetu postoji korupcija, lopovluk, krupni kapital i slicno, ali kod nas je igrica odavno prekucana.

I svaka prirodna nepogoda ce udariti po obicnom covjeku. Dodje korona, ljudi umiru jer nemamo respiratore, nemamo struku, nemamo jasna uputstva.

Dodju poplave, vidjeli smo kako to izgleda. Sad smo u situaciju da je i padanje snijega ozbiljan problem.

Ne daj Boze nekog razornog zemljotresa kao onomad, sve ove zgrade izgradjene unazad 10-15 godina bi popadale kao kula od karata.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 08:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Citiraj:
Наше зимске службе нису одговориле задатку. Нема за то оправдања и изговора.
Преузећемо потпуну одговорност и дугујем извињење грађанима Бањалуке који су у протекла два дана имали проблеме.
Координатори задужени за градска и приградска подручја биће смијењени, а сви извођачи због неиспуњених уговорних обавеза кажњени.
Град Бањалука је изабрао извођаче радова, дефинисао буџет и свима су биле познате уговорене обавезе и дефинисане руте, а то што нису реализоване ће бити тема коју ћемо детаљно анализирати.
Желимо бољи и уреднији град, мјесто на које сви можемо бити поносни, а ова ситуација то свакако није.
Разматраћемо и други начин расписивања тендера, са више лотова, више извођача и свим другим стварима које се могу унаприједити.
На овоме свакако неће остати.

Živi bili pa vidjeli najavljene smjene. Opet će ispasti da sam njego vojnik, ali podsjetite me samo kad se neko od volova sa vlasti iz bilo koje partije javno izvinio građanima i preuzeo odgovornost ? Da ne pričam o smjenama nakon toga, ako se dese.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 437, 438, 439, 440, 441, 442, 443 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]