banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 23:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 37  Sledeća

Ko će biti izabran za Gradonačelnika na izborima 2024.?
Jelena Trivić (Narodni front) 36%  36%  [ 16 ]
Davor Dragičević (nezavisni kandidat) 0%  0%  [ 0 ]
Draško Stanivuković (PDP) 40%  40%  [ 18 ]
Nikola Šobot (SNSD) 24%  24%  [ 11 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Okt 2024, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ja sam mislio da ce on proci. Mozda mu je greska bila sto se stavio sa Perduvom na bilbord...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 14:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Nije neočekivano.
Napisah da četiri liste su jako slične i da im je bolje da su išli u jednoj koloni, jer su male šanse da sve četiri upadnu. Upale su dvije.

Pokret Banjaluka zove sa ljudima koji su stavljeni na listu samo da se lista popuni i koji su dobili malo glasova nije mogao baš da računa na prolaz. Bukvalno ima na listi ljudi koji su dobili po 2 ili 5 glasova.

Još je Medo stavio na listu one iz PzD vjerovatno računajući da imaju kapacitet da ga malo poguraju da pređe 3 odsto i upadne.
Nakon NDP-a i vlastite liste sada stavljanje na listu ljudi iz Pravde za Davida što je malo lutanje i za ozbiljniju stranku.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 14:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Pa dobio je od njih preko 1000 glasova, pitanje koliko je izgubio potencijalnih.

Meni je stvarno zao sto ga necemo gledati i dalje u skupstini.Bio je odlican opozicionar (a svaka vlast treba imati takvih).

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 14:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Meni je više žao što neće biti Grmuše koji je, za razliku od Mede, imao i inicijativa, konkretnih prijedloga, čak i apelacija upućenih Ustavnom sudu (ono oko parkinga), uz jedan kulturan i odmjeren nastup, ali je bio opozicija i samom PDP-u.
Bukvalno da podrži šta valja, ali i da konstruktivnu kritiku ako misli da nešto ne valja i treba unaprijediti, što nismo mnogo čuli kod ostalih u sada već prošlom sazivu.
Mislim da je pogriješio sa onim oko Jelene, kad ju je podržao.

Poslednji put menjao Choban dana 08 Okt 2024, 14:34, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I da li je ovo prvi put od uvođenja višestranačkog sistema da SDS nije upao u Skupštinu grada Banja Luka?

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Na tnjiteru kaze neko da medo prolazi

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 14:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Po ovim podacima sa sajta CiK-a nisu obrađena samo dva biračka mjesta od 260, pitanje je koliko je Medo dobio u te dvije kutije.
Ako je suditi po ovom trendu dosadašnjem nije prešao prag

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ma nije dobio u te dvije kutije, tako da je ispod cenzusa...

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
Jel uračunata dijaspora? Ovi iz PzD rekoše da tu očekuju solidnu podršku.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 15:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Nije, to će na kraju. Teško da će oni išta promjeniti.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
navešćemo sve odbornike koji u ovom trenutku imaju mandat u Skupštini grada Banjaluka, uz napomenu da ćemo računati da se niko od njih neće odreći svog mandata (iako je to teško očekivati).

SNSD – 11 mandata
U ovom trenutku SNSD ima 11 odborničkih mandata, a ako svi koji su te mandate osvojili prihvate da uđu u skupštinske klupe, onda će odbornički klub SNSD činiti:

Vlado Đajić, Goran Talić, Srđan Amidžić, Mladen Ilić, Bogoljub Zeljković, Snežana Kutlešić-Stević, Ljubo Ninković, Marijana Kapović Solomun, Marinko Umičević, Dragan Lukač i Ljiljan Svjetlanović.

PDP – 7 mandata
PDP je zadržao broj mandata koje je osvojio na prethodnim lokalnim izborima koji su održani 2020. godine. Sedam odbornika PDP-a koji trenutno ulaze u gradski parlament su: Nebojša Drinić, Branislav Borenović, Tanja Palačković, Bojan Kresojević, Mirna Savić-Banjac, Tanja Vukomanović i Dragan Milanović.

Socijalistička partija (SP) – 2 mandata
Treća po snazi stranka u Banjaluci je Socijalistička partija Petra Đokića. Oni će imati dva odbornika: Nikola Vukčević i Petar Jokanović.

Ujedinjena Srpska – 2 mandata
I stranka Nenada Stevandića napravila je pomak po broju glasova u odnosu na preliminarne rezultate od ponedjeljka, ali je ostala na dva mandata. Njihovi odbornici zasad su: Nenad Stevandić i Neven Stanić.

Demos - 2 mandata
Demokratski savez takođe će u novom sazivu imati dva odbornika. To će biti Boran Bosančić i Đuro Čubrilović.

Socijalistička partija Srpske (SPS) – 2 mandata
I drugi socijalisti imaće dva predstavnika u gradskom parlamentu. To su Goran Selak i Saša Gligorić, a Selak je "Nezavisnim novinama" potvrdio da će obojica prihvatiti mandate.

Narodni front – Jelena Trivić - 2 mandata
Prvo samostalno učešće na izborima za Narodni front završilo je loše po Jelenu Trivić u smislu rezultata u trci za gradonačelnika Banjaluka jer je zauzela treće mjesto. Međutim, glasovi koje je partija dobila omogućili su im dva odbornička mandata. Prema aktuelnim podacima, u skupštinu će Dijana Ješić i Branislav Čerek.

Nezavisni pokret "Svojim putem" Igor Radojičić – 1 mandat
Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić takođe je samostalno nastupio sa novoosnovanim pokretom i uspio skupiti glasove za jedan mandat. Odbornik će biti upravo on.

Za pravdu i red – Nebojša Vukanović – 1 mandat
Stranka koja je takođe dobila jedan mandat za odbornika na ovogodišnjim lokalnim izborima je lista "Za pravdu i red" Nebojše Vukanovića, a odbornik će biti Milan Savanović, inače aktuelni poslanik u NSRS.

Nacionalne manjine – 1 mandat
Kako to zakon nalaže, nacionalnim manjinama pripada jedan mandat u Skupštini grada Banjaluka. Kao i prethodni izborni ciklus, u skupštinu će Saša Čudić koji je osvojio najveći broj glasova Banjalučana.

https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... inu/861668

Biće pomijeranja u samim strankama jer će lz SNSD-a Amidžić vratiti mandat jer je ministar, vjerovatno i Ilić jer je poslanik, iz PDP-a Drina, Borenović, Savić-Banjac, Vukomanović koji su poslanici, kod US Stevandić koji je predsjednik NSRS, iz Liste za pravdu i red Savanović jer je u NSRS...

Đajić rekao da prihvata mandat i vraća onaj u NSRS, evo i Selak najavio isto

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ala je Dzaja sastavio SNSD listu...ulaze ove neke zene sa cca 500 glasova.

Steta sto necemo gledati Pecanca, a malo mi je krivo i zbog Talica iz SC Borik.

Marinko je upao, ali mi vise on nije za skupstine...vise za penziju.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Моријентес je napisao:

On je, zajedno sa bulumentom koja ga je okružila, do te mjere uspio isprostituisati smrt djeteta da to više nikoga ne zanima.
Strašno.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Моријентес je napisao:

Kakvu solidnu podršku?

Pa prije četiri godine su imali 64 glasa putem pošte, a tad je PzD bio eksponiraniji.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2024, 21:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
wizzy_bl je napisao:
Marinko je upao, ali mi vise on nije za skupstine...vise za penziju.

Маринко је сад таман за амбасадора у Србији, али да буде стално у Београду, Новом Саду, да не иде "по Лозници, по неким вукојебинама", како се изразио сад за турнира у Борику.
А таман да се и одмори од оних ку**и што раде у фабрици и разних ку*чева који долазе да га нешто цимају, комерцијалиста и сличних...

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 05:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ocigledno Marinka vise poznajes nego ja, ali poenta je ista...nije treba biti na listi,kao i ove neke zene sa cc 500 glasova. Ili ako ih vec stavljas,pa stavi ih na pozicije 30+

Nije mi zao ni Topica , sto njega necemo gledati. U 4 godine nije nista pametno uradio,a imao je priliku.

Kratak moj rezime SNSD liste koja je prosla:

1) Vlado Djajic - neka ga,kakav god,uvijek ce nesto raditi i necim se baviti.Drago mi je da ce ostati ovdje, a vratiti mandat u Narodnoj skupstini.

2) Dr Talic - ako su i malo posveti ovom poslu,mogao bi biti super odbornik.

3) Bogoljub Zeljkovic - nemam pojma ko je lik i sta radi,osim da mu je Dodik ujak...sto meni nije nikakva referenca.Vidjecemo.

4) Snezena Kutlezic Stevic - nemam pojma.Cesto sam znao bas nju zaokruziti na proslim izborima, jer je stvarno simpaticna zena i od svakoga cujem veliki humanista, ali od kad je ja pratim..nije za politiku i ne znam sta se vise gura u to.

5)Ljubo Ninkovic - po meni dobar odbornik i drago mi je da je ponovo prosao.

6) Marijana Kapovic Solomun - meni nepoznata.Na prvu bih rekao da je zalutala(po broju glasova), ali sam je cuo negdje 2-3 puta i zena stvarno fino govori,kulturna.Valjda je neka profesorica i vidi se to.Neka je i nadam se da ce se dokazati.

7) Marinko Umicevic - nije mi drago sto cu ga gledati jos 4 godine

8) Dragan Lukac - drago mi je da se malo vratio u politiku i mozda najbolje bas ovdje.

9) Ljilljana Svjetlanovi -mislim da je zalutala ovdje.

10) Zana Grmusa -isto misljenje.

11) Nenad Grbic - dosadio vise i Bogu i narodu.Sjedi i cuti.

Amidzic i Ilic mialim da ce vratiti mandate.Obojica bi bili odlicni na ovim pozicijama.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 05:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Na koju foru je prošla Marijana Kapovic Solomun kad je imala mršavih 644 glasa tj 2% od ukupnih SNSD glasova

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 06:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Po poziciji na listi. Samo oni koji osvoje više od 10% ličnih glasova u odnosu na broj glasova stranke se rangiraju po broju ličnih glasova, ostali po poziciji na listi.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 09:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Систем гласања је гола кита. Неко са најмање гласова прође, а осталих 23 извисе иако их подржи 7-8 пута више бирача.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2024, 09:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
To sve treba Smit razjebati, tu se ne bi bunio.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 733 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]