banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Jul 2025, 16:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9471 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Sep 2024, 16:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
lemi_93 je napisao:
Aha, a sad tu istu logiku primjeni i na 20 godina SNSD-a. Sta je sve uradjeno pod pokroviteljstvom Grada, Vlade i Predsjednika RS. Sta je sve finansirala Srbija.

Finansiranje je spomenuto samo iz razloga što ElPadrino neke stvari ranije urađene otpisuje jer ih je finansirao neko drugi. Nebitno je ko je finansirao, bitno da se neko izborio za ta sredstva i usmjerio ih na pravu stvar.
Po meni lokacija za toliki spomenik koliki grade bi trebala biti nwgsje izvan grada. Najbolje na mjestu kao Šehitluci, da dominira nad gradomi da se može vidjeti iz grada. Ovako mi je sve zbijeno tu plus, a to će se osjetiti već na ljeto, tolika količina betona će ionako vreo centar učiniti još vrelijim.
Uglavnom, nisam glasao za Draška prošle izbore jer sam smatrao da je Igor bolji kandidat. Ove izbore moj glas vjerovatno ide njemu jer ne mogu glasati za nekoga koga gura Đajić. Da smatram da Jelena ima realne šanse za pobjedu glasao bih za nju. Ovako za Draška ili za Davora. Jbg.
Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 16:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Pa mogao je biti recimo u tom novom parku kod Delte i to jos masivniji i mocniji. To bi bila vec prava stvar. Generalno je sramota da mi 30 godina nakon rata raspravljamo o tome, to je davno trebalo biti napravljeno.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 16:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
ubiše botovi :D

Pečenko vrati se sve ti je oprošteno :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 16:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
lemi_93 je napisao:
Izbrojao sam mjesta sada sa najskorije slike. Iduci sa lijeva kad desno. U prvo redu 17 parking mijesta, u drugom 16, trecem 12, cetvrti 12, peti 16 i peti ~20 (plus minus jedno mjesto). Uz to ima ovih 5 u desnom cosku pored kioska.

Osim toga imaju mjesta za taksiste i ova 4 uz Galeriju, za koje mislim da nisu javna mjesta. Kada se se saberu ova gora dodjemo do 98 parking mijesta (102 ako racunamo ova 4).

Sa druge strane izbrojao sam, sa slike Google Maps, 123 parking mijesta kod Talije. Daleko manja razlika nego sto sam mislio.

Nemaš šta brojati, imaš dokument sa brojem mjesta po parkingu na sajtu grada iz 2017. godine.

Što se tiče površine:

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Novi park i stara guma :D
Ipak je Rambo giga mega car . . . "...Za ukras bih postavio od traktora gume..."

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 18:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Svetski Kilo Car, izgubio je titulu...

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 18:58 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
ElPadrino je napisao:
Evo nisam bio lijen, pa sam pronašao ta 2 posta.

Citiraj:
1) besplatni udžbenici - 4 godine
2) besplatne mjesečne karte za penzionere
3) besplatne mjesečne karte za 4+ porodice
4) besplatne građevinske dozvole
5) besplatni priključak za struju i vodu
6) K4 igralište; Igralište kod BSKovog i još par igrališta po gradu
7) Ponovo vraćena Sokolana gradu
8 ) Centralno spomen obilježje (nezavršeno na putu da se završi)
9) Rekonstrukcija parka MS - dodavanje fontane kao poštovanje želje građana;
10) Veliko dječije igralište u parku MS (kao odvojena cjelina)
11) Plato ispred parka MS sa kružnim tokom (arenu ne računamo jer je minus)
12) Izmješten neboder od 15 spratova iz centra grada
13) Park oslobođenja za žrtve veleizdajničkog procesa (za koje većina ljudi kod nas i ne zna)
14) Kružna raskrsnica i park-spomenik Tvrtku Kotromaniću na ćirilici prvenstveno kao Kralju Srba
15) Rekonstruisan park iza NPRS sa spomenikom Kulinu Banu i prvoj povelji na ćirilici na ovim prostorima
16) Do pet kružnih tokova(ne mogu se sjetit svih iz glave) još 2-3 u realizaciji
17) Po prvi put u istoriji grada označavanje biciklističkih staza i dodavanje par kilometara novih (pogotovo u centru)
18) Rekonstrukcija glavnih ulica ( koje nisu obnovljene 10-15 godina); Uvođenje jednosmjernog saobraćaja i proširivanje Aleje i ulice Vuka Karadžića (meni lično koji se tuda vozim 20 godina veliki plus i rasterećenje iz svog konkretnog primjera)
19) Besplatni parking za građane Srbije (ne donosi toliko nama, koliko je lijep gest)
20) Prva škola u Banjaluci nakon 20 godina (škola na Petrićevcu je finansirana od strane Japana)
21) Prvo Dajak pristanište u gradu (velika sramota za prošle administracije)
22) Prva obnovljena plaža na Vrbasu u zadnjih 20 godina (velika sramota za prošle administracije)
23) Obnovljena plaža Vrućica (ništa posebno ali okej)
24) Šetalište kraj Vrbasa (prvi put izgleda poslije K4 - treba neko naći informacije kad je napravljeno K4 šetalište)
25) Obnovljen potez od gradskog do zelenog mosta i plaža kod zelenog (igrališta, dječija igrališta, klupe itd)
26) Vidikovac na Banj brdu
27) Kuća Milanović
28) Šetalište od palate do Kuće Milanović
29) Srušeno ruglo zvano hotel Palas (da l će biti napravljen, vidjećemo bitno da je srušen)
30) Most u Česmi

Evo dodaćemo ovde

31) Veliki park iza Delte, do sada najveći poduhvat što se tiče parkova od rata pa do sada.
32) Vraćen dvoglavi orao na KC Banski Dvor
33) Šetalište kraj Kastela i osvijetljen Gradski most
34) Eto da dodamo i saobraćajnice npr. Kuljani, Šargovac, evo sada Česma, Save Ljuboje i slično (ne mogu se sjetiti tačno, ali je poenta da su se pravile i saobraćajnice s obzirom da je LJigoru to jedna od najbitnijih stavki).
35) Dvorana na Laušu
36) Dvorana borilačkih vještina
37) Šetalište kroz Gajevu ulicu

Evo i Ljigora, s tim da bi se moralo istražiti i pobrojati 21 igralište jer nisam siguran da je od rata izgrađeno 21 igralište u čitavom gradu.

Citiraj:
Citiraj:
Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, otvorio je danas novoizgrađeno dječije igralište u naselju Karanovac, koje je donacija preduzeća „Drvoprodeks“ i Fudbalskog kluba Karanovac.

Citiraj:
Mališani iz naselja Ada danas su dobili novo dječije igralište koje je izgrađeno u okviru velike akcije Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija. Sredstva za izgradnju igrališta obezbijedili su kompanija „Market As“ i Grad Banja Luka, a igralište je otvorio gradonačelnik Igor Radojičić.

Citiraj:
U banjalučkom naselju Aleja-Centar danas je otvoreno još jedno igralište, u okviru akcije izgradnje dječijih igrališta u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama.

Procijenjena vrijednost igrališta iznosi oko 35.000 KM, a izvođač građevinskih radova je preduzeće “Građenje Đurić”, saopššteno je iz Gradske uprave.

Igralište su svečano otvorili gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i Ivan Luburić, direktor “Kroacija osiguranja” za BiH, koje je i donator.

Citiraj:
Mališani sa Lauša dobili su novo, savremeno dječije igralište, zahvaljujući zajedničkom projektu Grada Banja Luke i Razvojnog programa UN-a (UNDP).

Ovo je već 21. novo dječije igralište koje je izgrađeno u Banjoj Luci u posljednje dvije godine. Igralište na Laušu, tačnije u Ulici Koste Krsmanovića, izgrađeno je u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao igralište, najavio je da će na Laušu uskioro biti izgrađeno još jedno igralište, takođe u saradnji sa UNDP-om.

Slika

Usput
Citiraj:
Novoizgrađena kružna raskrsnica kod šoping centra “Delta planet” u Banjaluci danas je svečano puštena u funkciju.

Republika Srpska18.03.2019 | 12:48
Otvoren kružni tok u BanjaluciIzgradnja ove najveće kružne raskrnice u Banjaluci počela je u decembru, a svi radovi na podzemnim prolazima neće biti dovršeni do otvaranja "Delta planeta" 21. marta.

Otvaranju su prisustvovali Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, Nenad Nešić, v d. direktor “Puteva RS” i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Radojičić je rekao da je ovo peti kružni tok izgrađen u gradu u proteklih godinu dana.

Citiraj:
Nova kružna raskrsnica na Istočnom tranzitu, na dionici kod "Lesnine", danas je i zvanično puštena u saobraćaj. Izgradnjom ovog kružnog toka, vrijednog 1,3 miliona KM, privodi se kraju kompletiranje istočne obilaznice oko grada

Ovo je 11. kružna raskrsnica na području Banje Luke koja je izgrađena u posljednje četiri godine, a njih pet se odnosilo upravo na dovršetak istočne obilaznice.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas sa Nenadom Nešićem, direktorom "Puteva RS" obišao novi kružni tok, istakao je da se izgradnjom ove raskrsnice nastavlja realizacija projekta koji je trasiran još prije više od 50 godina.

Citiraj:
Izgradnja desetog kružnog toka u Banjaluci počela je danas na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Skendera Kulenovića, u blizini Policisjke uprave, a vrijednost radova je 369.000 KM.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je novinarima tokom posjete gradilištu da je riječ o desetoj kružnoj raskrsnici u ovom mandatu gradske vlasti, koja se nalazi na jednoj od frekventnijih raskršća u gradu i predstavlja poveznicu nekoliko važnih saobraćajnica.

Dodaćemo ovde i Zeleni most i most u Šeheru.

Pa nek ljudi sami procijene. I uz to, pazite samo sa kim je Ljigor imao saradnju, a sa kim Draško.
Treba dodati i vrtić u Novoseliji, asfaltiranje ceste kroz Sitare i Šeher, asfaltiranje ulice Save Ljuboje. Te dvije ulice niko nikad nije uradio.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 19:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Kad smo kod asfaltiranja, jutros na Petrićevcu u Njegoševoj ulici jedna ekipa skida asfalt, druga reže oko šahtova, a auta prolaze dok oni to rade. Postavili jednog lika na sredinu trase koju rade i on kao reguliše. Pa jarane kad sam došao do pola proći ću i ostatak. Ko je ovo organizovao treba mu dati otkaz.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
https://www.rtvbn.com/4065902/vlada-srp ... a-spomenik

Стандардно.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:56
lemi_93 je napisao:
Plus, da je izgradjen na predlozenoj lokaciji, ostali bi bez vise parking mjesta nego po trenutnom rijesenju. Parking kod Talije je duplo veci od bivseg parkinga pored Krasa.

Parking kod Talije nije bio predložena lokacija nego rušenje onih objekata između tog parkinga i banovog spomenika i pravljenje spomenika borcima tu. Tako da grad ne bi bio uskraćen ni za jedno parking mjesto.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 21:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Pa to je tek glupa lokacija, imas vec tu Bana sta bi onda njega premjestili.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 21:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
Kad smo već kod spomenika banu, vrijeme je i da njega malo srede...one kocke su potonule i generalno djeluje zapušteno.
Možda da ga podignu na neki postament da djeluje malo impozantnije.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Joj ljudi,ko je selu kolača napekao ? Kod kampusa na kruznom ide knjiga, vjerujem da ce i tu biti ZA i protiv samo ne znam hoce se i to do izbora zavrsiti?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 21:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Моријентес je napisao:
lemi_93 je napisao:
Plus, da je izgradjen na predlozenoj lokaciji, ostali bi bez vise parking mjesta nego po trenutnom rijesenju. Parking kod Talije je duplo veci od bivseg parkinga pored Krasa.

Parking kod Talije nije bio predložena lokacija nego rušenje onih objekata između tog parkinga i banovog spomenika i pravljenje spomenika borcima tu. Tako da grad ne bi bio uskraćen ni za jedno parking mjesto.

Pa zar nije u regulacionom planu da se spoji prostor od spomenika banu sve do bivse rupe? Meni se cak i svidjala ideja ta, da spoje taj dio sa "Palatom" i da se i tu napravi neki mini trg i spomenik na jesu sadasnjeg parkinga Talija.

Ali ako je stvarno to ideja bila, onda je i bolje sto su ga napravili na trenutnoj lokaciji. Postaviti spomenik pored parkinga Talije je daleko gora ideja,

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 21:32 
Administrator
Korisnikov avatar

Jebeni stari Zenit, kakva Talija.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
baki je napisao:
Joj ljudi,ko je selu kolača napekao ? Kod kampusa na kruznom ide knjiga, vjerujem da ce i tu biti ZA i protiv samo ne znam hoce se i to do izbora zavrsiti?
A gdje nam je ukrstena pasarela, ili je Drale to zaboravio?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
baki je napisao:
Kod kampusa na kruznom ide knjiga, vjerujem da ce i tu biti ZA i protiv samo ne znam hoce se i to do izbora zavrsiti?

Koja knjiga će biti na tom kružnom?

Ova?
Slika

Ili ova knjiga?
Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2024, 23:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
wizzy_bl je napisao:
baki je napisao:
A gdje nam je ukrstena pasarela, ili je Drale to zaboravio?

Zar to nije kod Audi servise? Kod Kampusa/Merkatora imaju podvoznjaci.

Ne znam zasto ne naprave podvoznjake i kod Audi servisa. Nece stici sa izgradnjom do izbora ni ovog kod Merkatora, a kamoli kod Audi servisa.

_зока je napisao:
Jebeni stari Zenit, kakva Talija.

Na ovo sam mislio. Po regulacionom planu tu parkinga nema, nego se treba spojiti park bana Milosavljevica sa ovim novoizgradjenim zgradama - Palata. Mislim da ovo jos nije usvojeno, tj na sajtu grada je jos uvijek stari regulacioni plan, ali i po njemu tu parkinga nema:

Slika

Slika

Nijedan od ova dva jos uvijek nije usvojen, na sajtu grada i dalje stoji originalni regulacioni plan, kada je tu trebao da bude trzni centarl - City mall. Ali i po tom regulacionom planu tu nema parkinga. Zato sam mislio da ce tu da prave spomenik, na prelazu izmedju sadasnjeg parka i parkinga hotela Talija, ali uz izbacivanje samog parkinga jer se to sve treba pretvoriti u pjesacku zonu.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 06:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

lemi_93 je napisao:
Kod Kampusa/Merkatora imaju podvoznjaci.

Koji se neće koristiti.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2024, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Kako se neke stvari zaborave, npr. ja sam vec zaboravio da Drale nije obezbjedio besplate udzbenike za svu dijecu u svim razredima, vec samo od 5. razreda.Za prva 4 razreda daje Vlada RS, kao i za sve socijalne kategorije (sve razrede)....sto po meni ovako nekako i trebalo bi biti, samo da se jos napravi program koji ce forsirati cuvanje udzbenika i korscenje istih vise godina.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9471 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]