Mislim da bi morali prvo izmjestiti prugu iz tog dijela grada ako planiraju tu praviti neko veliko naselje. Dzaba sve, i park i najnovije zgrade ako ti cesto prolazi teretni voz kroz samo naselje.
A kad smo vec kod Delte, saobracajni sistem Delte je jedan od najgorih koje sam ikad vidio.
Iako je bilo prostora dovoljno da se naprave put sa 4 trake, sa po 2 u svakom smjeru, i prostor da se izlazi i ulazi na parking naprave po volji, oni su izabrali vjerovatno najgori sistem.
Iz kruznog toka ka Delti i iz Delte ka kruznom toku, koji ima 2 trake, ide samo po jedna traka. Sama Delta ima 2 parkinga, tj nadzemni i garazu. Nadzemni parking ima jedan izlaz, dok garaza ima 2 ulaza i izlaza. Medjutim, velika vecina (da ne izmisljam postotke) koristi upravo ulaz koji se nalazi oko 150 metara od kruznom toka da se spusti u garazu i koristi taj isti izlaz da napusti garazu. Taj isti ulaz/izlaz garaze se nalazi odmah pored izlaza sa nadzenom parkinga. Pored toga, cak i ako neko odluci da iskoristi drugi izlaz, koji se nalazi pored ulaza u nadzemnu garazu, veci dio grada se nalazi jugo-zapadno o Delte tj idealna putanja bi bila opet da se vrate na kruzni tok. Tako da u tom slucaju imamo 3 izvora automobila koji se stapaju u jednu traku i uz to blokiraju ulaz u garazu Delte.
I kada se napravi park pored Delte, i naprave zgrade koje su vec najavljene, zamislite kako ce izgledati tek onda saobracaj u tom dijelu.
Jedino rijesenje bi bilo napraviti kruzni tok koji bi Gundulicevu napokon pretvorio u funkcionalnu ulicu i rasteretio koristenje ovog trenutnog kruzog toka. Ali, to onda stvara problem semafora koji se nalazi 50m od ove raskrsnice koja bi se morala u isto vrijeme pretvoriti isto u kruzni tok.
Slicica da ilustruje malo na sta mislim: