banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 02:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Sep 2024, 12:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Deckard_Cain je napisao:
Slika

Samo cu ovo ostaviti ovdje.

Vidis mi smo pametniji od Njemaca pa nismo nikada napravili auto-put uz Vrbas.

Citiraj:
Zbog jednog takvog "parka" ljudi su prije desetak godina organizovali proteste, izlazili političari, tv ekipe. O "picinom parku" pričam.

Da, jer se na mjesto livade tu trebao, i na kraju napravio, Grand Trade kompleks. Nije livada preurdjena u park sa malo manje travnate povrsine i bistom u sredini. I taj isti Grand Trade je u vlasnisvu Mile Radisica.

I ja sam protiv izgradnje nebodera na cosku Kupusista tj Cirilicnog parka. Zao mi je i sto je pored Trznice napravljenm parking iako se ni ona zelena povrsina nije nikada koristila kao park. Ali gubitak parking mijesta se morao nekako nadoknaditi. To je vec pitanje da li se slazete sa razlogom gubitka Krasovog i Palas parkinga. Da li je spomenik borcima i buduci hotel vrijedan toga, i tu nema pogresnog odgovora. Parking iza stare autobuske necu racunati, jer se tu nista nije moglo uraditi a parking i dalje tehnicki postoji, samo primjetno prazniji i skuplji nego prije.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nemam sta pricati kako sam protiv Draska i njegove vladavine, te da cu glasati protiv njega, ali ovo sa parkovima mi uopste ne smeta.Ni onaj park kod pozorista,niti ovo na kupusistu.Uredjenije je,ljepse..ok malo vise betona, ali ako je to cijena za uredjenje, neka.Da se razumjemo,nisam za to da prave zgradu na kupusistu ,a bila je i ta ideja.

Ovaj veliki park kod Delte je fina ideja, ali ce nam izaci na nos kod usvajanja urbanistickog plana jer ce taj park kompenzovati milijardu zgrada u zoni okolo, tj gradice se zgrada do.zgrade, neces imati komadica zelene povrsine u naselju.A taj park ce u sustinu biti onih obaveznih 20% zelene povrsine.To sto ne mozes dijete pustiti da ode samo u park, a ispred zgrade si mogao...to njih ne interesuje.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 13:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ček, hoćeš da kažeš da će ovaj park ciniti 20% naselja? Sa jedne strane parka je kampus, sa druge tranzit, sa trece Vrbas i sa četvrte je Selta i već postojece naselje. Mali dio granici sa prugom. Čak i da sruše čitavo ovo naselje i naprave zgrade, opet je park veći od citavog naselja.

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidjeces sta ce napraviti..provuce taj park zajedno u obuhvatu sa Krajina naselje pa skroz do Rebrovackog mosta.

I da...sve ono iza Delte ce ici zgrada do.zgeade,tj. oko tog parka

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Juce autubus penzionera iz Karlovca na Banj brdu, svi se šetkaju,fotkaju i pozitivno komentarišu grad i sam vidikovac. Nakon njih stigoše i mladenci na fotkanje...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 18:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
wizzy_bl je napisao:
Vidjeces sta ce napraviti..provuce taj park zajedno u obuhvatu sa Krajina naselje pa skroz do Rebrovackog mosta.

Рачунај да ће се и ДИ Врбас измјестити, о томе се прича већ пар година.
Неких 25 хектара колико се сјећам, има простора за фино насеље

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Naravno...samo sto nece biti nikakvog zelenila izmedju svih tih novih zgrada, vec ce sve biti kao naselje Krajina (i gore)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Philby je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Kad vec znas da da ce se izmjestiti DI Vrbas, da ne znas slucajno kome ce pripasti to zemljiste

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Malo za asfaltizaciju i politiku...

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Krajisnik je napisao:
Philby je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Kad vec znas da da ce se izmjestiti DI Vrbas, da ne znas slucajno kome ce pripasti to zemljiste
Pa zemljište već pripada "nekome" , a to je vlasniku koji ju je kupio sa DI Vrbas...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa i ne bas...vec zemlja pripada onome kome je sadasnji vlasnik najvise duzan. Koliko sam skonto, sadasnjem vlasniku ne ide bas posao...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne ide mu kako je 2019. i 2020. radio kružni kod velikog Centruma, kad je bila isto saobraćajna revolucija najboljeg ikad, a mi čekali kilometrima u kolonama. I tada je sadašnji stajač iza dr Džek... pardon, Šobota uletio pa mu pogurao biznis da završi radove. Otad "Lowlevelbuilding company" se kotrlja putem Kaldere. K'o usqrac se i Laktaški kružni radio istovremeno, pa je jednosmjerno povratak ili dolazak uzimao sat vremena radniku....

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja mislim da sj problemi nastali sa izgradnjom Delte

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 20:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa plan je na nivou 10 godina sledećih bio da se odradi most tu kod Delte. Spoji se dole Ada , pardon Taško, New Borik sa istočnim tranzitom. Eto parcela na prostoru DI, samo se trebalo strpiti 20 godina nakon privatizacije ... Usput, to bi i ugursuza Đoku Ekvatora poguralo.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 20:41 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
wizzy_bl je napisao:
Jos od izgradnje Mahovljanske petlje
Ali javasluk u vodjenju firme sve to multiplikuje
Inace borba za preuzimanje je izmedju familija ovih sto su malo presednici, malo clanovi presednistva

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da se primjetiti...samo na javni uvid na ekatastar pa gledati okolne parcele ko kupuje

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2024, 23:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Mislim da bi morali prvo izmjestiti prugu iz tog dijela grada ako planiraju tu praviti neko veliko naselje. Dzaba sve, i park i najnovije zgrade ako ti cesto prolazi teretni voz kroz samo naselje.

A kad smo vec kod Delte, saobracajni sistem Delte je jedan od najgorih koje sam ikad vidio.

Iako je bilo prostora dovoljno da se naprave put sa 4 trake, sa po 2 u svakom smjeru, i prostor da se izlazi i ulazi na parking naprave po volji, oni su izabrali vjerovatno najgori sistem.

Iz kruznog toka ka Delti i iz Delte ka kruznom toku, koji ima 2 trake, ide samo po jedna traka. Sama Delta ima 2 parkinga, tj nadzemni i garazu. Nadzemni parking ima jedan izlaz, dok garaza ima 2 ulaza i izlaza. Medjutim, velika vecina (da ne izmisljam postotke) koristi upravo ulaz koji se nalazi oko 150 metara od kruznom toka da se spusti u garazu i koristi taj isti izlaz da napusti garazu. Taj isti ulaz/izlaz garaze se nalazi odmah pored izlaza sa nadzenom parkinga. Pored toga, cak i ako neko odluci da iskoristi drugi izlaz, koji se nalazi pored ulaza u nadzemnu garazu, veci dio grada se nalazi jugo-zapadno o Delte tj idealna putanja bi bila opet da se vrate na kruzni tok. Tako da u tom slucaju imamo 3 izvora automobila koji se stapaju u jednu traku i uz to blokiraju ulaz u garazu Delte.

I kada se napravi park pored Delte, i naprave zgrade koje su vec najavljene, zamislite kako ce izgledati tek onda saobracaj u tom dijelu.

Jedino rijesenje bi bilo napraviti kruzni tok koji bi Gundulicevu napokon pretvorio u funkcionalnu ulicu i rasteretio koristenje ovog trenutnog kruzog toka. Ali, to onda stvara problem semafora koji se nalazi 50m od ove raskrsnice koja bi se morala u isto vrijeme pretvoriti isto u kruzni tok.

Slicica da ilustruje malo na sta mislim:

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2024, 11:06 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 09 Okt 2014, 22:29
Krajisnik je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Jos od izgradnje Mahovljanske petlje
Ali javasluk u vodjenju firme sve to multiplikuje
Inace borba za preuzimanje je izmedju familija ovih sto su malo presednici, malo clanovi presednistva
Samo da dodam da je taj vlasnik uspio unistiti Nova Dipo Pdgradci,firmu koja je mjesecno radila 25.000 stolica za IKEU.

Svaka čast...

Sent from my SM-A536E using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2024, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Moram se ubaciti sa offtopic-om. Vezano za DIPO. Sa tom poslovnom politikom da radi za IKEU, je u startu firma bila osuđena na propast. Proizvoditi najjeftiniji namještaj na svijetu od najkvalitetnije bukve u regionu je apsurdno! Da je zadržao raniji program sigurno ne bi došlo do ovoga sad. Teško mi je prihvatiti da to nije namjerno urađeno!

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2024, 20:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Nije baš sav IKEA namještaj jeftin, a njihove stolice pogotovo.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 388, 389, 390, 391, 392, 393, 394 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]