banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 14:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Sep 2024, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Na prvu znam da je rijesio kruzne tokove u Aleji i Rebrovac, Lesnina,tj konacno je spojio istocni tranzit od Mejdana do Budzaka (znam i da je srusena neka kuca pa je rasteretio onu raskrsnicu kod Doma penzionera).Uradioo je Zeleni most,pripremao ss projekat za most u Docu.

Zavrsio je Eko toplanu, iako je kritika 50-50% na to grijanje, ali napravljan je iskorak u odnosu na standaednu toplanu

Svi ovi projekti vrtica su njegovi, tj iz perioda kad je on upravljao.

Gurao je onu pricu Banja Luka- grad kulture (ili tako.nesto).Pa su u samom finalu izgubili.

Eto,ovako na prvu...proslo je ipak 4-8 godina pa covjek zaboravi.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
ElPadrino je napisao:
Ja ne pamtim da je i jedna politička kampanja ikada u istoriji RS išla pričom "DJELA" gdje si stvarno, al bez preseravanja, ne ulazeći u dubinu kako je napravljeno i na koji način, mogao nabrojati tipa 20-30-50 urađenih stvari.
Ja se iskreno dvoumim između njega i Trivićke i to su neke moje lične borbe i ne mislim se valjati u mulju teme političkih izbora i slično, ali zaista mislim da je Draško i njegova administracija stvarno za 4 godine uradila više nego u zadnjih 20 godina prije toga.

Da li smo mi takvi poltroni i mahalaši da ćemo izabrati recimo ovog drogiranog doktora (u pozadini) pored takvih nekakvih rezultata, vrijeme će pokazati. Mene ne bi čudilo, jer razmišljanje prosječnog banjalučkog vola jeste 'kaje gdje ima popt i pojest' i na to se nama svodi politika.

Što se tiče skupštine, za mene prvi čovjek skupštine već više mandata unazad(a i unaprijed) jeste Saša Lazić Medo, slika i prilika gradskog čovjeka, bez političarskih preseravanja, uvijek oštar i uvijek iskren, sa svim svojim vrlinama i manama.

Za Sokolski šta su uradili izvođači a potpisao Gradonačelnik , ne ocjena 1 već NULA. Za GU i Gradonačelnika

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evo sad naidje na neki intervju Igora, pa ako te zanima poslusaj sta je radio:

https://youtube.com/watch?v=30HYHkVUTHs

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 16:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Nađi Vizi boje primjere za Radojičića, jer

wizzy_bl je napisao:
pripremao ss projekat za most u Docu.

Zavrsio je Eko toplanu, iako je kritika 50-50% na to grijanje, ali napravljan je iskorak u odnosu na standaednu toplanu

Eko toplana je najveća prevara, jer čim malo pa'ne temperatura pali se stara mazutara koja je kao firma kao trebala ići u hibernaciju, kako je sam Radojičić rekao.

Bukvalno je sve dao privatniku u ruke i još ga subvencionišu, taj ugovor je trebao biti davno raskinut jer je pitanje da li je privatnik ispoštovao ugovor. Ili da grad preuzme većinski paket akcija s obzirom na količinu novca koji je upumpao.
Koliko je veliki problem nastao malo ko želi da se bakće sa Eko toplanama.

Most u Docu, isto nula bodova. Postavili malo armature i sasuli malo betona, islikali se Radojičić i Cvijanovićeva i sve stalo.
A na papiru grandiozni projekat, dva mosta koji se prepliću.

Stvarno, najlošiji primjeri iz vremena Radojičićeve vladavine.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Drasko kad odradi saobracajnu revoluciju, spic je u svakom trenutku. :D

:lol:

Par kapi kiše i non stop kolaps, još radovi i revolucija pa onda kolaps na kvadrat.

Nego, gledam poslije 4, od ETF-a prema kružnom na Mejdanu kolona, skoro sva auta po jedan/jedna u autu. Pa jebbemu može li neko nekoga povesti, odmah manje auta u koloni.

Ja prošao pjehe tim dijelom, prešao dionicu prije nekih u tom čepu.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 16:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ma to ce biti sve gore, starije generacije su koliko toliko koristile javni prevoz, ovim mladjima je to ispod casti, svi imaju automobile, nikom ne pada na pamet da ide sa nekim drugim ko ide u istom smjeru. Za 10 hiljada kupis solidno auto, ko nema, ima kredita na svakom koraku.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 18:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Да имамо (употребљив) јавни превоз можда би га и користили.
До посла возим неких 7-10 минута, аутобусом ми треба 40 (ако уопште дође). Ако закасним губим још пола сата или сат (зависи у које доба дана).
Ако гледам само изгубљено вријеме то је бар 45 минута дневно, а цијена карте је већа од потребне количине горива коју потрошим за одлазак на посао.
И једној особи се не исплати ићи аутобусом, а за више људи је избор јасан као дан.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 18:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Nov 2020, 20:13
Prvo trebaju ubaciti malo modernije autobuse pa poslije ćemo o ostalim stvarima.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 19:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Danas malo kise i svi u auta. Moja koleginica živi na 600-700m i vergla Škodu jutros,nidje veze.

Mislim da ovo ne moze rjesiti niko dok je svijest nas takva kakva je sada.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Ja sam i oguglao, s obzirom da mi je dosta posla na tockovima. Svega se nagledam u gradu, ali i van njega kad idem na teren. Covjek prosto stekne dojam da raja u gradu jedva ceka kisu da sjednu u auta i gas. Masu puta bude normalan protok saobracaj, i normalan broj auta na cesti da tako kazem, ali jel prve kapi padnu, ma u roku od odmah, kolaps vani.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 19:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Nov 2020, 20:13
Kad je planiran zavrsetak kruznih tokova kod Audi servisa i Kampusa ?

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
skypostman je napisao:
Ma to ce biti sve gore, starije generacije su koliko toliko koristile javni prevoz, ovim mladjima je to ispod casti, svi imaju automobile, nikom ne pada na pamet da ide sa nekim drugim ko ide u istom smjeru. Za 10 hiljada kupis solidno auto, ko nema, ima kredita na svakom koraku.

Ima i mlađih, i profesora, i... u autobusima, ali opet... Već drugu godinu nema zimskog reda vožnje, nego redukovani ljetni red vožnje. Umjesto ujutro od pet do nekih devet da ide, na primjer, 10-ka svakih 15 minuta, ona ide svakih pola sata i najčešće bude onaj mini autobus koji se napuni kada je ružno vrijeme nakon dvije stanice, pa kao sardine u gužvi. To jedino vrijedi za besplatni prevoz... Ja često pješke stignem brže nego autobusom, a imam preko 2km do posla.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kao sto neko napisa, da imamo iole dobar javni prevoz mozda bi ga ljuid i koristili. Ni supruga ni ja ne koristimo javni prevoz (uglavnom pjeske idemo na posao,ili biciklom).Prije par sedmica trebala ona vaditi neki nalaz na UKC(vikend) i nesto nam se tesko bili iskombinovati da je odvezem ujutro , ajd provalimo da ima autobuska stanica bukvalni ispred naae zgrade i da postoji nema linija koja vozi direkt na UKC sa te atanice.

Odem na sajt grada, nadjem ljetni red voznje (vozi na svakih pola sata),vidim polaske sa Starcevice,kazem izadji tad i tad...elem..zena cekala 45 min...kao da taj jedan u 06:35 koji je krenuo nije ni krenuo, vdc dosaao taje sljedeci u 07:05.I sto je najgore...kas dodje autobus, za 10-15min je bila.gore kao i autom.

Nista se po.tom pitanju nije uradilo unazad 4 godine

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 19:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Šta bi sa onom „besplatnom“ aplikacijom za buseve?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Radila dok su bili oni "normalniji" autobusu koji su imali GPS praćenje. Bila dobra stvar dok je radila.

Što se tiče reda vožnje, ovaj važi koji se svakih nekoliko mjeseci objavljuje
https://www.banjaluka.rs.ba/gradjani/sa ... ni-prevoz/

Na ovoj stranici:
https://www.banjaluka.rs.ba/gradjani/sa ... g-prevoza/
se nalazi red vožnji koji bi normalno trebao da važi. Zimski, ljetni... ali eto, ćutke, nikoga ne zanima što se ne poštuje...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tu sam i gledao...

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 20:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
wizzy_bl je napisao:
Kao sto neko napisa, da imamo iole dobar javni prevoz mozda bi ga ljuid i koristili. Ni supruga ni ja ne koristimo javni prevoz (uglavnom pjeske idemo na posao,ili biciklom).Prije par sedmica trebala ona vaditi neki nalaz na UKC(vikend) i nesto nam se tesko bili iskombinovati da je odvezem ujutro , ajd provalimo da ima autobuska stanica bukvalni ispred naae zgrade i da postoji nema linija koja vozi direkt na UKC sa te atanice.

Odem na sajt grada, nadjem ljetni red voznje (vozi na svakih pola sata),vidim polaske sa Starcevice,kazem izadji tad i tad...elem..zena cekala 45 min...kao da taj jedan u 06:35 koji je krenuo nije ni krenuo, vdc dosaao taje sljedeci u 07:05.I sto je najgore...kas dodje autobus, za 10-15min je bila.gore kao i autom.

Nista se po.tom pitanju nije uradilo unazad 4 godine
А уназад 5, 6, 7, 8, 9, 10....

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Problem javnog prevoza traje od privatizacije Autoprevoza, gradski prevoz je u kurcu na mnogim linijama. A od privatizacije se broj stanovnika i broj auta povećao.

Svi su imali neke ideje i od toga ništa.

Loš javni prevoz podstakao je više automobila na cestama, a to onda još više uništava javni prevoz zbog čepova.

Većina linija su nastale prije rata, kada je grad imao industiju, sada neke linije jednostavno nemaju smisla.
Uz skupu kartu u jednom pravcu za kratke linije i neredovne polaske, kao i neke autobuse koji su za otpis.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 20:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
wizzy_bl je napisao:
Evo sad naidje na neki intervju Igora, pa ako te zanima poslusaj sta je radio:

https://youtube.com/watch?v=30HYHkVUTHs

Eto reče i on da je u BL na sceni simbioza. :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 378, 379, 380, 381, 382, 383, 384 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]