banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 11:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Sep 2024, 21:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Joj taj pojam simbioza i nesretni Vaskovic sto ga izmisli.Glasajte za Trivic ako vec vjerujete u te bajke i simbiozi.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 22:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Iskren da budem,očekivao sam katastrofu sto se tice saobraćaja u BL,ali sam se pozitivno iznenadio. Vozio sam i ujutro i oko podne i popodne,nikad nisam upao u neku veću gužvu,a prošao sam i par puta preko tržnickog kružnog toka,ni tamo nisam čekao. I kod Delte i kroz Borik...Mozda sam samo imao srece.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Van spiceva prodjes mozda koji procenat brze,ali i dalje nista nista pomogao kad je najpotrebnije,tj u nekim spic terminima.

Borik je vec sad katastrofa, Budzak je katastrof u najavi, Laus odavno.Problem je ato se niste ne radi po tom pitanju osim ovih estetskih detalja.Bolje da je narucio neku studiju kako se moze popraviti situacija u saobracaju nego se bavio estetikom. Ja kao totalni laik viidm.samo jedno rjesenje a to je obilaznica oko grada +dosta novih mostova (sto se ne radi).

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 06:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Situacija se moze popraviti samo ako smanjis broj vozila, a to se radi tako sto napravis dobar javni prevoz, a to ce kurac vise iko napraviti jer su crveni kmeri unistili za sva vremena.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 06:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
Obilaznica oko grada nije u nadležnosti Grada, već Autoputeva RS.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 06:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Realnije Puteva RS, ali Grad je taj koji bi morao pokretati njemu bitne stvari i da otvaraju pitanja koja mozda nisu u potpunosti njihova nadleznost (ali imaju svakako i oni tu svoju ulogu). Prosle su 4 godine niko nije ni spomemuo obilaznici, zasto?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 06:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ejs zasto?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 07:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja mislim da je razlog njihovo neznanje i nesposobnost da se bave ozbiljnijim stvarima, zato se i bave samo nekim populistickim stvarima,ili necim sto se odmah moze vidjeti, a neki projekti za koje treba i 20 godina da ae realizuju, to se sklanja po strani...jer nije u tom mandatu.

Ista stvar i za kolektor.Sta je bio problem da u 4 godina dovodes neke strucnjake da snime.situaciju i urade studiju izvodljivosti, pa da bar tad imas orijentaciju koliko je to ozbiljan posao i koliko ce to puno da kosta.
Nista,mi uredjuejemo parkove, dijelimo neke subvencije i samo trosimo budzet od danas do sutra.To bi mogle raditi i kancelarije mjesnih zajednica.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 07:10 
Veteran
Veteran

wizzy_bl je napisao:
Realnije Puteva RS, ali Grad je taj koji bi morao pokretati njemu bitne stvari i da otvaraju pitanja koja mozda nisu u potpunosti njihova nadleznost (ali imaju svakako i oni tu svoju ulogu). Prosle su 4 godine niko nije ni spomemuo obilaznici, zasto?
Autoputeva, jer je dio planiranog autoputa:
https://www.ekapija.com/news/4828898/ob ... sen-ali-ne
Šta tačno Grad tu može uraditi osim da riješi svoj dio administrativnih aktivnosti kad projekat započne, da finansira projekat od 100m EUR?

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 07:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ja mislim da se ti pravis glup a nisi.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 13:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
wizzy_bl je napisao:

Ista stvar i za kolektor.Sta je bio problem da u 4 godina dovodes neke strucnjake da snime.situaciju i urade studiju izvodljivosti, pa da bar tad imas orijentaciju koliko je to ozbiljan posao i koliko ce to puno da kosta.
Nista,mi uredjuejemo parkove, dijelimo neke subvencije i samo trosimo budzet od danas do sutra.To bi mogle raditi i kancelarije mjesnih zajednica.

Dvadeset godina se priča da je ovom gradu kolektor neophodan. Ni jedna administracija ili gradonačelnik počev od Davidovića preko Gavranovića do Radojičića nije uradila ništa povodom toga. Da su bar projekat napravili pa da čovjek kaže ok, radili su, a Draško je to blokirao. I da ti kažem, nikada se to ni uraditi neće. Zašto? Zato što se to ne vidi, pod zemljom je. Za političare je bolji asfalt, parkovi, kružni tokovi....narod ko jebe.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
motozeljo je napisao:
Pfc88 je napisao:
Нађи ми само једну грађевину код нас да на њој ради 150-200 људи.
Скоро па да је и нема, можда ауто пут неки и то је то.
Те фирме које узимају послове у складу са понуђеном најнижом цијеном можда и немају толики број запослених, а да спустиш рокове изградње нико ти се не би јављао на тендере и јебеш га добијеш ово што имамо.
Неквалитетно-споро-скупо, а неријетко и поприлично погрешно (примјер: добојски кружни токови)

Ko je rekao da mora jedna firma, mogu li raditi dvije ili čak tri firme sa dovoljnim brojem radnika? Mislim da mogu.
Pravdati bilo koga koji odobrava ovo što je do sad nezavršeno po meni je teška budalaština, kružni tok se pravi 6 mjeseci???? ..... pa japanci kružni tok urade za produženi vikend.
Ako je cilj raskopati oba tranzita istovremeno i smanjiti ionako ogroman protok vozila, svjesno čineći sve da zajebavaš vozače što vještački izazivaš gužve u saobraćaju, u najmanju ruku neko za to treba da visi okačen za jaja na banderi.

Па неће ни једна фирма да убацује другу, трећу фирму, јер би тако радили против себе и својих финансијских интереса. Вјерујем да међу тим јачим фирмама постоји и "договор" да једни другима не спуштају цијене и не улазе у "послове".
И да иде оно ја ћу тебе пустити ту, ти мени нећеш правити проблеме тамо.

Нисам никога правдао, пишем само о систему који функционише код нас. А са којим сам дјелимично упознат, из посла који обављам.

Ево приче са локала.
Ми смо овдје имали фирму која је узимала све тендере за асфалтирање и остало, уз "договор" са другим могућим понуђачима да не улазе на овај терен и да они неће њима на њиховим.
Шта смо имали, пробијање свих могућих рокова, неквалитетно изведене радове... Због чега нису кажњавани, јер онда ни то што су радили не би имао ко. И дошли би у ситуацију да немамо понуђача на тендерима па су били нужно зло.
На срећу, прошле године су затворили фирму и продисали смо. Сада имамо ситуацију да 2-3-4 фирме истовремено раде на различитим дионицама и пословима упоредо, што је прошле године било незамисливо.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 14:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Inače projekat za projekata za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda je planiran za 2022-2023. Ima u ovom dokumentu:
https://ebrdgreencities.com/assets/Uplo ... CAP-LL.pdf

Samo potražiti WR06. Ali da, tu bi se vjerovatno radilo o stotinama miliona... Mada, ako je Draško mogao prošli put obećati gradsku bolnicu sve sa slikom...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma spominjao je Igor ranije i neku staru studiju i prije proslih izbora je govorio da su ustanovili da to ne valja i da je prvi korak napraviti novu studiju izvodljivosti.4 godine ja nisam nista cuo na tu temu.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
_зока je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Dvadeset godina se priča da je ovom gradu kolektor neophodan. Ni jedna administracija ili gradonačelnik počev od Davidovića preko Gavranovića do Radojičića nije uradila ništa povodom toga. Da su bar projekat napravili pa da čovjek kaže ok, radili su, a Draško je to blokirao. I da ti kažem, nikada se to ni uraditi neće. Zašto? Zato što se to ne vidi, pod zemljom je. Za političare je bolji asfalt, parkovi, kružni tokovi....narod ko jebe.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Radojičić je svojevremno pominjao postrojenje za preradu otpadnih voda, negdje oko Trapista i da bi to moglo tada da košta, prije 5-6 godina, minimalno 100-ak miliona KM.
Sjećam se negdje je neko rekao da bi izgradnja kolektora i cjevovoda koštala oko 180 miliona, danas bi to sigurno prešlo 200 miliona.
I dok se svi ugrade bilo bi na kraju još skuplje.

Ništa od te priče. Nema para. Ni gradovi u bogatijim zemljama se ne bi lako upustili u takvu avanturu.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 20:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Mogu se EU fondovi ili slično za to koristiti. Kako je Mostar dobio kolektor? Ali održavanje je isto skupo. To bi platili skupljom vodom...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Pfc88 je napisao:
motozeljo je napisao:
Pfc88 je napisao:
Те фирме које узимају послове у складу са понуђеном најнижом цијеном можда и немају толики број запослених, а да спустиш рокове изградње нико ти се не би јављао на тендере и јебеш га добијеш ово што имамо.
Неквалитетно-споро-скупо, а неријетко и поприлично погрешно (примјер: добојски кружни токови)

Ko je rekao da mora jedna firma, mogu li raditi dvije ili čak tri firme sa dovoljnim brojem radnika? Mislim da mogu.
Pravdati bilo koga koji odobrava ovo što je do sad nezavršeno po meni je teška budalaština, kružni tok se pravi 6 mjeseci???? ..... pa japanci kružni tok urade za produženi vikend.
Ako je cilj raskopati oba tranzita istovremeno i smanjiti ionako ogroman protok vozila, svjesno čineći sve da zajebavaš vozače što vještački izazivaš gužve u saobraćaju, u najmanju ruku neko za to treba da visi okačen za jaja na banderi.

Па неће ни једна фирма да убацује другу, трећу фирму, јер би тако радили против себе и својих финансијских интереса. Вјерујем да међу тим јачим фирмама постоји и "договор" да једни другима не спуштају цијене и не улазе у "послове".

Нисам никога правдао, пишем само о систему који функционише код нас. А са којим сам дјелимично упознат, из посла који обављам.

Ево приче са локала.
Ми смо овдје имали фирму која је узимала све тендере за асфалтирање и остало, уз "договор" са другим могућим понуђачима да не улазе на овај терен и да они неће њима на њиховим.
Шта смо имали, пробијање свих могућих рокова, неквалитетно изведене радове... Због чега нису кажњавани, јер онда ни то што су радили не би имао ко. И дошли би у ситуацију да немамо понуђача на тендерима па су били нужно зло.
На срећу, прошле године су затворили фирму и продисали смо. Сада имамо ситуацију да 2-3-4 фирме истовремено раде на различитим дионицама и пословима упоредо, што је прошле године било незамисливо.

Drugar pa o čemu ja pričam .... kritikujem i dalje GU i Gradonačelnika koji ne raspisuju tender da se ne pogoduje nijednoj firmi, pa Bože moj.... ima firmi u Federaciji ili u Hrvatskoj ili Srbiji ..... samo jedan posao pusti da uradi neko sa strane pa ćeš vidjeti kako se udružuju i rade zajedno. I to da ga rade onako kako sam rekao sa 150-200 radnika u tri smjene i za dve sedmice gotov kružni.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2024, 06:25 
Veteran
Veteran

Daj primjer jednog projekta finansiranog iz budžeta u Srbiji, Hrvatskoj ili Federaciji da je završen tako brzo, odnosno primjer firme iz okruženja koja je sposobna da to završi na takav način. Ili primjer ijednog većeg privatno finansiranog građevinskog projekta u BL da je završen u roku.
Pusti Holanđane i Japance i neuporedivo veće resurse sa kojima raspolažu.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2024, 07:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
motozeljo je napisao:
Pfc88 je napisao:
motozeljo je napisao:
Pfc88 je napisao:

Ево приче са локала.

Drugar pa o čemu ja pričam .... kritikujem i dalje GU i Gradonačelnika koji ne raspisuju tender da se ne pogoduje nijednoj firmi, pa Bože moj.... ima firmi u Federaciji ili u Hrvatskoj ili Srbiji ..... samo jedan posao pusti da uradi neko sa strane pa ćeš vidjeti kako se udružuju i rade zajedno. I to da ga rade onako kako sam rekao sa 150-200 radnika u tri smjene i za dve sedmice gotov kružni.
Ако би се ишло на такве опције вриједност извођења радова би била далеко већа од "реалне" (за наше услове). Па би вјероватно дошло и до законских проблема са Јавним набавкама.
Даље, дођу хрвати и раде у највећем граду Српске?
И никоме не смета? Добри, вриједни, марљиви хрвати показали Србима како се то ради.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2024, 07:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Hrvati kad bi dosli graditi u BL kubik betona za njih bi bio 200KM umjesto 150
Slicno je Integral doziveo u HR na brzoj cesti od novog mosta na Savi do Okucana
Pa su na kraju odlucili voziti materijal iz BiH ali i to kosta, sporo ide

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]