banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 20:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Sep 2024, 07:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2013, 02:05
Ko radi kruzne tokove, grad ili putevi RS?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 07:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
skypostman je napisao:
Naravno za najvece lopovluke tolerancija, isto i za garazu na UKC. To sto se ukralo na te dve stvari, Draskic ne moze za 10 mandata.

Ma bitno je brate da u multimediji ima besplatno pice i muzika (od čijih para ? ) a za garažu, jeb* mater....

Opet, po meni, kad prođem kraj tih kružnih tokova po prvi put vidim nešto što sam viđao po Zapadu, one signalizacije, zatvoren samo dio raskrsnice tranzita itd., koliko god zvučalo "Draškovski" za mene je to ipak napredak. I ne znam šta očekujete, da padne sa neba kružni i da nastavimo od sutra da vozimo normalno ? A realno kad pogledaš kad je pravo vrijeme za zatvaranje saobraćajnica ? Možda u julu, avgustu kad je grad krcat gastarbajterima i slično ?

Daleko veći problem je ta enormna količina ukradenih para i katastrofalno napravljena dvorana, nego sada ovi zastoji. Tu bi ga trebali bušiti, ali iz nekog razloga niko mu to ni ne zamjera (pitam se zbog čega).

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Ljudi moji...jel vama uopste jasan taj nivo amaterizma i kakvi to levati rade.Poceli su kruzni tok kod Audija, niko u gradsakoj upravi projekat nije ni vidio.Kad smo se okupili kao gradjani i dosli da trazimo pasarelu, ljudi samo govore ne znam,ne znam ,ne znam...kasnije sam.skonto da stvarno i ne znaju, jer su sa intereaovanjem gledali neke.fotke projekat do kojih smo dosli privatnim kanalima (izvan GU).

A da ne kazem da projektuju nesto,pa na kraju skontaju da au zaboravili da tuda prolaze cijevi kanalizacije i da to utice znacajno na finansije ako ces premjeatati (da izgradis podzemni prolaz)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Ono sto mogu da zakljucim jeste da je raja 50:50. Znaci pola vuce na draskov mlin, druga polovica na mlin crvenih. Bice zanimljivi izbori u oktobru, bas da vidimo kako ce Banja Luka glasati.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ma otresce ih Draskic ko slinu, pitajte penzionere sta misle o njemu. Neki dan pricam sa komsinicom/penzioner kaze ja glasam za njega dok sam ziva, niko se prije nije sjetio nas i vadi onu penzi karticu za autobus, kaze sad i da dodje neko drugi ne moze nam oduzeti ovo. Draskic je odradio sto je trebao, tim sitnim stvarima ih je kupio i gotovo. Pitanje je samo koliko ce Trivicka odvuci glasova i koliko ce crveni kmeri ukrasti ali mislim da im i to ide sve teze jer je Draskic jak na terenu u BL, sve mladunci niegovi.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
skypostman je napisao:
Ma otresce ih Draskic ko slinu, pitajte penzionere sta misle o njemu.

Sve zavisi od toga kao će odigrati manje stranke u vladajućoj koaliciji i kome će se okrenuti. Radojičić je ispušio jer su neke stranke izigrale dogovor.

S tim da lako može doći do disperzije glasova između Šobota i Stanivukovića, što može iskoristiti Jelena Trivić.

Ono što je veći problem u cijeloj priči je kako će izgledati skupština grada i ko će formirati većinu.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Zar tu Trivicku neko ozbiljno shvata, pogotovo poslije one provale od zadnjih izbora kada je slavila po centru?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
wizzy_bl je napisao:
Kad napravi te kruzne tokove ,javite mi da se vratim u BL i glasam za Sobota,koji bi trebao oko sebe oformiti ipak puno ozbiljnijy ekipu nego sto s to uradili ovi amateri

Zaboga, zar nećeš glasat za najboljeg gradonačelnika kojeg je BL imala ikad? Kakav sad dr. Šobot????
E moj Igore.....

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Trivcka ce osvojiti maksimalno 1500 glasova.
Zena je sumanuta, potpuno izgubila kompas, vidi to narod.
Cijenim da ni Sobot nema oubiljne sanse da osvoji preko 15-20k glasova. Dakle, Draska trpiti jos jedan mandat.
Jbg.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 09:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Iza Trivicke stoji Vucic ljudi dragi, znaci kes je tu, sve ostalo je nebitno. Sobot je stavljen zato sto znaju da ce izgubiti, pa sto nije svemocni dr mr Djaja kandidat, bas zbog toga.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 09:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
wizzy_bl je napisao:
Sto se tice dvorane,ono je bio visi interes (da ss turnir odigra) i tu se moglo ocemivati neka tolerancija.Sta ce mu tolerancija kruznim tokovima kad uglavnom sam sebi izdaje dozvole, a imao je 3 godine da to zavrsi.Sjetio ss minut do izbora i onda pocnes radove bez dozvola. Pa sto je pocinjao radove?
Dvorana je bila interes vlasti da im Nole igra pred kućom, nikakvog tu narodnog interesa nije bilo.
@choban
Falila je neka dozvola vodoprivrede za kružni, grad je sebi izdao što je trebao.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 09:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skypostman je napisao:
Ma otresce ih Draskic ko slinu, .

Neće, dosta ljudi koji su glasali za njega neće opet jer se slizao sa Dodikom u mnogočemu.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 09:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Moje mišljenje da će to sve biti u pet deka, ali da Stanivuković ima malo veće šanse zbog penzionera koji su disciplinovano glasačko tijelo.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
munja.alex je napisao:
wizzy_bl je napisao:
Kad napravi te kruzne tokove ,javite mi da se vratim u BL i glasam za Sobota,koji bi trebao oko sebe oformiti ipak puno ozbiljnijy ekipu nego sto s to uradili ovi amateri

Zaboga, zar nećeš glasat za najboljeg gradonačelnika kojeg je BL imala ikad? Kakav sad dr. Šobot????
E moj Igore.....
Pa Igor nije kandidat za gradonacelnika

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 11:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
ElPadrino je napisao:
skypostman je napisao:
Naravno za najvece lopovluke tolerancija, isto i za garazu na UKC. To sto se ukralo na te dve stvari, Draskic ne moze za 10 mandata.

Ma bitno je brate da u multimediji ima besplatno pice i muzika (od čijih para ? ) a za garažu, jeb* mater....

Opet, po meni, kad prođem kraj tih kružnih tokova po prvi put vidim nešto što sam viđao po Zapadu, one signalizacije, zatvoren samo dio raskrsnice tranzita itd., koliko god zvučalo "Draškovski" za mene je to ipak napredak. I ne znam šta očekujete, da padne sa neba kružni i da nastavimo od sutra da vozimo normalno ? A realno kad pogledaš kad je pravo vrijeme za zatvaranje saobraćajnica ? Možda u julu, avgustu kad je grad krcat gastarbajterima i slično ?

Daleko veći problem je ta enormna količina ukradenih para i katastrofalno napravljena dvorana, nego sada ovi zastoji. Tu bi ga trebali bušiti, ali iz nekog razloga niko mu to ni ne zamjera (pitam se zbog čega).

Opet da ti kažem nešto.
Kružni na tranzitu se može uraditi za 20 radih dana i to bez obustave saobraćaja. A koliko se radi do sad? Građevina ne trpi rad od 08 do 16 h, već se radi u dvije a ako je potrebno i u tri smjene da se posao završi. Pogotovo kad je neka frekventna raskrsnica. Ovi rade 6 mjeseci i još ga nisu završili.
Još jedna opaska zašto je GU na čelu sa Gradonačelnikom ušla u pravljenje kružnih tokova bez dozvole u zadnjoj godini mandata pred izbore zar to nisu mogli da urade u prethodnim godinama, pa sad vrlo lako može neko i da nastrada, kod kampusa nema ograde ali imaš nivelaciju dubine skoro pola metra, nije ništa bolje ni kod Aqvane.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 12:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
Mene cudi da jos niko nije sletio u te rupe u Boriku kod Casa Loce (Bogu hvala sto je tako)! Nisam bas sigurna sto neko rece da je gradiliste adekvatno obezbjedjeno.
Uglavnom,sad se bas lijepa kolona napravi citavim tim potezom od vidovica pa negdje do autobuske kod kampusa posto se samo jedna traka koristi

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 12:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Pa cekaj moto, jesi ista ta pitanja postavljao ovim prethodnim crvenim administracijama ?

Pošto vidim da ti je stalo do tih 'papira' građevinskih dozvola itd. Konkretan odgovor na tvoje pitanje jeste politički instruisana inspekcija, koja u slučajevima kada se pravi kružni tok valjda bi trebala postojati saglasnost na nivou države da je to nešto što svima dobro donosi.
Kako ljigoru niko nije za gospodare prstenova poslao nijednom inspekciju itd.

Druga je stvar kada neko želi da npr. izgradi neku zgradu ili nešto slično, tu bi trebalo ići strogo po papirima. Ali izgradnja saobraćajnice koja odgovara svakom građaninu ovog grada ne bi trebala biti predmet pumpanja mišića ko ima koji papir

A imamo isto tako primjer kada je nezakonito radio čuveni Agape pa je dolazio republički inspektor nedjeljom u 21h u sred korone da obustavlja rad gradske inspekcije.

I evo za kraj pitanje za tebe, pošto vidim da se razumiješ u asvalt, nivelacije i ostale stvari, možeš li malo na taj način analizirati čuvenu garažu na UKC RS ?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Tebi je normalno da se kružni na tranzitu izgrađuje 6 mjeseci sa svim dozvolama??? Razumijem se u izgradnju dovoljno kad kažem da se kružni tok koji je od interesa za grad i građene može uraditi za 20 radnih dana ali se takav poduhvat napada sa 150-200 radnika koji rade u dve ili tri smjene, a ne ovako što se radi sa 10 radnika od 08 do 16.
Igor je za gospodare prstenova završio tamo gdje treba, u istoriji.
Ne ide mi u glavu da podržavaš izgradnju kružnih tokova bez svih potrebnih dozvola, zašto se uopšte ulazi u izgradnju nečega u izbornoj godini i na kraju raskopaš oba tranzita istovremeno i nepotrebno da ti građani Banja Luke spominju familiju svaki dan po milion puta.
Ne hranim se po restoranima, Agape i slične treba zatvoriti.
Za garažu na UKC bih vratio kaznu streljanja po kratkom postupku.

I koliko vidim pokušavaš na sve načine relativizirati moje kritike aktuelnoj GU i Gradonačelniku i nećeš da odgovoriš na moj zadnji post od 10 tačaka.

Evo ti još jedna pikanterija, ljetos je bio konkurs za prijem radnika u mjesne urede u okolini Banja Luke. Iako je bio ubjedljivo najbolji na konkursu moj poznanik(pravnik, borac prve kategorije, porodični čovjek otac jednog školarca) nije prošao, ali jeste mlada dama sa 18 godina ...... koja se nije zadržala na tom radnom mjestu ni 10 dana. Došla je da radi u mjesni ured i nije znala upaliti računar a pošto je trebala odštampati nešto, računar je odnijela u Karanovac iz Krupe da joj kolega odštampa jedan zahtjev.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Нађи ми само једну грађевину код нас да на њој ради 150-200 људи.
Скоро па да је и нема, можда ауто пут неки и то је то.
Те фирме које узимају послове у складу са понуђеном најнижом цијеном можда и немају толики број запослених, а да спустиш рокове изградње нико ти се не би јављао на тендере и јебеш га добијеш ово што имамо.
Неквалитетно-споро-скупо, а неријетко и поприлично погрешно (примјер: добојски кружни токови)

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 14:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bilo je na kabriolet dvorani, radilo se i nocu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 373, 374, 375, 376, 377, 378, 379 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]