banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Avg 2024, 13:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
veteran 1987 je napisao:
Mali klipan kaze da je tu saglasnost trebalo dobiti ali da je nikad niko nije vadio za bilo koji projekat tog tipa u gradu nikad.

Meni je problem u ovoj formulaciji "eto znaš, prošli su radili bez tog papira, pa zašto ga mi sad moramo imati"..
Ono na čemu se treba insistirati je postojanje sistema i dosljedno sprovođenje pravila.

Znači, ako krećeš u projekat, onda vidi koja je procedura i šta se sve mora uraditi i završavaj stavku po stavku.
Tako ti niko ništa ne može kasnije zamjeriti, jer sve radiš po PS-u.

Jako mi se sviđa kako prof Zec govori i to se u našem slučaju GU dobro oslikava. Bukvalno je pitanje ko će doći na vlast da se uhvati kutljače i kazana pa da raspoređuje ko će dobiti koliko.
To se ogleda na primjeru besplatnog ovog ili besplatnog onog, što nije nikakvo sistemsko rješenje već upravo kupovina glasova. I ako mislite da to vas ne dotiče nikako, e pa dotiče vas, jer vi plaćate porez koji se ne troši na nešto na šta bi se trebao trošiti, već na neke stvari koje nisu fer ili korektne...

Da ne bude da blatim samo Draška, ista je situacija i u PDP-u i u SDS-u i u SNSD-u i u svim ostalim strankama. Jer odsustvo sistema, odsustvo odgovornosti, odsustvo obraza...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 13:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Eto vidis da ima nesto i dobro kad ovako podijele vlast, natjeraju jedni druge da rade po zakonu onako kako treba do zadnjeg papira.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 13:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Uvijek se može po zakonu, al onda nema dramaturgije.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
veteran 1987 je napisao:
Idioti su i jedni i drugi ko nas je kleo nije dangubio.

+1

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 16:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Udruženje "ReStart Srpska" najavilo je u petak od 11 časova polučasovno zaustavljanje saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, u mjestu Dragočaj (kod semafora) zbog nedostatka vode u potkozarskim selima.

Čekaj čekaj
Blagić (ReStart) protiv graCke vlasti?
On koji je pravio onomad performanse sa Stanovukovićem?

Slika

Šta je bilo? Pukla "ljubav" (svađa oko džeparca)?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 16:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Izašle su danas Stvarne Banjalučke novine. Jeste li to čitali?
Po mojoj procjeni Narodni Front je izdavač

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 16:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Choban je napisao:
skypostman je napisao:
Udruženje "ReStart Srpska" najavilo je u petak od 11 časova polučasovno zaustavljanje saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor, u mjestu Dragočaj (kod semafora) zbog nedostatka vode u potkozarskim selima.

Čekaj čekaj
Blagić (ReStart) protiv graCke vlasti?
On koji je pravio onomad performanse sa Stanovukovićem?

Slika

Šta je bilo? Pukla "ljubav" (svađa oko džeparca)?
Jbg nije Blagajic imun na pare, ko plati vise.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Joj, taj biser sam zaboravio spomenuti. Još neki par sjeo tu pored, na onaj zidić prema Vrbasu kraj te staze, a on je tek kritičan...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 18:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Choban je napisao:

:lol:

Jebote, koja smo mi nezahvalna đubrad to je neviđeno. Poslije 30 godina od rata da se nešto konkretno pravi od tog Kastela, i opet se gleda u kamen. A kad su bile prošle vlasti nisu smjeli glave dići na sav kriminal koji se radio, jedino je taj isti što se sad proziva kidao asvalt i to je to + evidentno je da to nije još uvijek završeno..

O tome ja pričam. Nama bukvalno ništa ne valja i za sve se traži samo neka zamjerka.

veteran 1987 je napisao:
Idioti su i jedni i drugi ko nas je kleo nije dangubio.

Ja bih ovo izmjenio i rekao Idioti smo MI i ko nas je kleo nije dangubio.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 19:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Šta, prvi put se od rata nešto radi od Kastela?

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ElPadrino je napisao:
Poslije 30 godina od rata da se nešto konkretno pravi od tog Kastela, i opet se gleda u kamen.

Kako se to nešto "konkretno pravi" poslije 30 godina?

Pa prije 10-ak godina je počela (i potom završena) obnova muzeja, pa rađena rekonstrukcija nekoliko cjelina tvrđave, sve uz pomoć IPA fondova iz kojih je obezbijeđena većina sredstava. Dakle EU finansirala većinu tih radova.
Poslije toga obnovljena ona kula što je izgorjela prije te velike rekonstrukcije.

Ovo sada je samo šminka sa tom kamenom stazom čiji dio prolazi ispod artiljerijske kasarne koja se urušava! I uklonjen je znak zabrane prolaza koji je stajao godinama.

Još staza rađena amaterski.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 20:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
MOJ GRAD, kritike i pohvale
Obrisite ovo pohvale, i pravilni nazovite temu.

Pa nastavite, sve je sjebani i deset puta gore nego prije, nista pozitivno nema, vracaj SNSD da procvjeta sve zivo.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2024, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk Mandusic je napisao:
vracaj SNSD da procvjeta sve zivo.

Kako vraćaj?
Pa SNSD vodi skupštisku većinu u graCkom parlamentu.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2024, 00:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
Kad je u pitanju lokalni nivo, to treba u potpunosti rasclaniti sa drzavnim nivoom i drzavnom politikom.

Pogotovo u ovom slucaju gdje je Radojicic ipak bio nesto slobodniji clan partije koji je na kraju popio nogobulj iz iste jos dok ni svi glasovi nisu bili sabrani. To govori koliko je "podoban" bio jer da jeste osvanuo bi kao neki ministar negdje.

Ja sam apolitican u smislu da me nijedna stranka ne odusevljava, a jos manje pojedinci na politickoj sceni. Ali ako cemo realno posmatrati, za mandata Radojicica je uradjeno dobrih stvari.

Istocni tranzit daleko najbolje nesto sto se desilo u gradu za mog zivota u smislu saobracaja. Bar je meni skratilo za duplo neke rute i rasteretilo je dosta stvari. Samo to da je uradjeno, bilo bi vise nego sve u prethodne cetiri godine, a bgm. svakako je vise nego za mandata Gavranovica.

Sto se tice Draskovog mandata, ja ne mogu naci nijedan plus u gradu konkretan koji je meni kao gradjaninu olaksao zivot. A ovaj cirkus kruzni tok u centru mi je samo zakomplikovao rutu ka Boriku pa u spici vozim 10 minuta duze nego inace jer moram preko Trznice i kroz ulice, a ranije bi o cas posla proletio kroz centar koji je sad jednosmjerna u kontra pravcu.

U ove klasicne politicke teme oko teniskog terena i slicno, to mi nije presudno jer niti ja upravljam gradskim budzetom, niti mi pravi razliku u zivotu da li se neko utalio 5 maraka ili 500 miliona.

Ali gledajuci striktno saobracaj koji je goruca tema u Banjaluci, nebo i zemlja dva mandata.

Mozda sticem pogresan utisak (to se svakako da provjeriti), ali mislim da je neuporedivo vise zgrada izgradjeno naustrb zelenih povrsina u periodu 2020-2024 nego 2016-2020. A posto obican covjek stan priustiti ne moze bez kredita, i tu su neke stvari jasnije.

Sve u svemu, u prethodne cetiri godine u Banjaluci ama bas nista nije uradjeno sto utice pozitivno na zivot obicnog gradjanina. Vjerovatno ove bus karte za penzionere su jedina stvar i svaka cast na tome. Ali i to je klasican predizborni potez u izbornoj godini.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2024, 03:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Besplatni udžbenici su dobra stvar. Park kod Delte će isto biti. Ova tri kružna koja su u izgradnji. Obala Vrbasa kojoj je konačno neko posvetio pažnju. Ima dobrih stvar, ne može se reći da nema.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2024, 08:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
_зока je napisao:
Besplatni udžbenici su dobra stvar. Park kod Delte će isto biti. Ova tri kružna koja su u izgradnji. Obala Vrbasa kojoj je konačno neko posvetio pažnju. Ima dobrih stvar, ne može se reći da nema.

Tacno tako.Dosta je i uradio ako uzmemo u obzir da je 4godine imao konstantnu blokadu i opstrukcije budzeta. Nije mali idealan ali ovi su gori. Ovi su spremni sve da zaustave i da propadne ako ne vide svoj interes.

Poslednji put menjao veteran 1987 dana 15 Avg 2024, 08:48, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2024, 08:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
A gdje su tek besplatne građevinske dozvole, besplatni priključci za vodu i struju, subevncije za vrtiće ? I kako će ovo za besplatne mjesečne karte biti predizborna stvar kada se to forsira već 3+ godina da se uradi tj. čitav mandat.

Ovo za Kastel, stavljeno osvjetljenje, a već ste u svojim izlaganjima dali odgovor ko je to prije radio (nije gradska vlast sigurno).

Izgrađeno 5 parkova od toga 3 potpuno nova, evo sad vrtić u Boriku, glavne ulice koji su makar meni sada više daju šmek nekog evropskog grada (npr. Linc ili slično), eto ta dvorana na Laušu, koju mnogi zaboravljaju, dvorana borilačkih vještina, most u Česmi koji se aktivno gradi, nova škola u Adi, Švedska plaža koja je realno oživjela za njegovog mandata, obnovljeno Sokolsko igralište, koje je po broju dječice opet oživjelo, obnovljeno još bar 5 igrališta po gradu itd itd.
Ima mnogo, mnogo dobrih stvari, a mi kao narod samo gledamo negativno.

I šta smo dočekali, to ne znam da l ima primjer u svijetu, da se narod buni protiv pravljenja tj. uređenja PARKA ?! To ne znam da li sam čuo ikada, a i realno pitanje je i ko su ti ljudi, da ne kažem KOME pripadaju...

Zadnji put kad se bunilo protiv Vožda vezano za parkove, završilo se progonom, prebijanjem i hapšenjem. Samo su se tada ljudi bunili protiv RUŠENJA parka, danas se ljudi bune protiv PRAVLJENJA/UREĐENJA novog parka. Čudna neka vremena došla. :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2024, 09:29 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Uređenje koje to baš i nije...
Urađeno je dosta toga dobrog, ali se isto tako forsiraju neke stvari koje nikom ne trebaju.
Ustvari trebaju, ali ne običnim građanima već tajkunima.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2024, 09:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ElPadrino je napisao:
A gdje su tek besplatne građevinske dozvole, besplatni priključci za vodu i struju

Druže, ovi ti je kontra argument za svakoga ko je platio priključak. Isto kao i besplatna legalizacija i sl.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9556 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 365, 366, 367, 368, 369, 370, 371 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]