banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 14:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 576  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Jun 2024, 13:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Rivaldinho je napisao:
Има доста резона у томе што причате, али... подршка странаца својим играчима се досад одвијала тако што се ти исти играчи обилато финансирају, а СДС нема пас за шта да уједе. То им је и највећи проблем и зато не могу да "окрену" ништа, јер кошта у свако село однијети гајбу пива и гориво дотле, камоли шта више. Један од већих разлога успјеха Драшка Станивуковића је што је имао кеш... Има ту и кадрова, то знам из прича, посланика који дају пар десетина хиљада нечасно стечених пара у кампању, за сигурно мјесто у посланичкој клупи, и лагано се врати уложено. Немам илузије о неком перфектном поштењу. Па преко људи који само гледају да шибицаре и огребу се о кампању, до оних који вегетирају у странци... али поред тих људи, има и оних који су вјероватно најздравија основа било које наше странке, окорјелих Србенди који су заиста потенцијални бескомпромисни народни вође, каквима сматрам наведене Миличевића и Петровића. Отприлике СДС сматрам неким пресјеком народа, док СНСД и сателите видим као представнике "гдје сам ту ја" популације.
Да су лутали, лутали су. Имам другара који је био у СДС, поштен до сржи, али Додик му је веће зло ваљда и од Адолфа Хилтера и имам утисак да би прихватио многе штетне ствари по РС, само да скине Додика. У том контексту гледам потезе Босића, Шаровића... једноставно људи који нису имали капацитет да сагледају ширу слику, док је рецимо Миличевић као председник СДС већ показивао другачије понашање и није му мантра била "против Додика по сваку цијену". Мислим да је СДС једноставно у једном тренутку толико потонуо, да више нису занимљиви коруптивно-криминогеним структурама, које су се везале за оне странке које контролишу токове капитала, па се ситуација у СДС очистила и коначно долазе до изражаја неки кадрови који су носиоци оних особина које СДС изворно и претендује да заступа. А и биологија ради своје па више не гледамо Шаровића... ког је стварно превише често било блам гледати и слушати, што су показали и посљедњи избори гдје га је помела једна Жељка Цвијановић.

Bekompromisni a napravili dil sa djavolom, odnosno pokusali su da naprave, sa djavolom nema dilova.

Pa kakva ti je to podjela,? Da li znaci da ovde imamo narod i imamo neku tamo ko sam tu ja populaciju. Koja sta nije narod?

Nemamo mi dva narod SDS narod i populacija. Nije SDS ocistio kadrove i rjesio se populacije. SDS je ocistio svoju politiku. Narod i dalje glasa za SDS samo SDS vise nije tamo i u ovakvoj drzavi jasno je zasto je to tako.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 14:08 
Veteran
Veteran

Choban je napisao:
Šta god da je pozadina, kadar SDS-a u CIK-u je imao (tačnije, imala) prste u odluci o zabrani.

Bilo kako bilo, ta stranka je odavno izgubila kompas, njena politika je nejasna, retorika čudna, a u gradu koji je najveći i koji je administrativni centar nemaju više niti jednog odbornika u skupštini grada. Niti jednog, za stranku koja se sama hvali da je najveća opoziciona.

Što govori o pogubnoj politici koju su vodili godinama namjerno zapostavljajući kadrove iz najvećeg grada Srpske, ali i cijele regije i napuštajući stavove koje su imali od osnivanja.

I to sve kada je u gradu, po kojem nosi ime ovaj forum, vladajući SNSD u skupštinu grada instalisao do sada najlošiju ekipu koju je ta partija imala do sada, što ostavlja prostor opozicionom SDS-u, koji nikako to ne može da okrene u svoju korist.

SDS je napravio dil i u CIK-u izglasao tudji kadar, eto sta im je to donijelo sad ih prozivaju da ih je njihov kadar zaebao.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
@Tabako Pit, nebi mu bilo prvi put da se sa njima dogovara ali ovo što sam napisao više pogađa Zapad nego SNSD tako da ne znam zašto si se našao prozvanim a vidim po komentarima... Baš si se zadao

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 15:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Tabako Pit je napisao:
Choban je napisao:
Šta god da je pozadina, kadar SDS-a u CIK-u je imao (tačnije, imala) prste u odluci o zabrani.

Bilo kako bilo, ta stranka je odavno izgubila kompas, njena politika je nejasna, retorika čudna, a u gradu koji je najveći i koji je administrativni centar nemaju više niti jednog odbornika u skupštini grada. Niti jednog, za stranku koja se sama hvali da je najveća opoziciona.

Što govori o pogubnoj politici koju su vodili godinama namjerno zapostavljajući kadrove iz najvećeg grada Srpske, ali i cijele regije i napuštajući stavove koje su imali od osnivanja.

I to sve kada je u gradu, po kojem nosi ime ovaj forum, vladajući SNSD u skupštinu grada instalisao do sada najlošiju ekipu koju je ta partija imala do sada, što ostavlja prostor opozicionom SDS-u, koji nikako to ne može da okrene u svoju korist.

SDS je napravio dil i u CIK-u izglasao tudji kadar, eto sta im je to donijelo sad ih prozivaju da ih je njihov kadar zaebao.

Ona jedna iz CIK-a je bila u Šarovićevom kabinetu, valjda kao savjetnica.
SDS je predložio i izabrao u CIK.
I sad to tuđi kadar.
Ma daj.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 15:59 
Veteran
Veteran

Pa vidjeli smo i cudnije stvari na primjer da Mektic bude ministar

Evo i beskompromisni Milicevic tvrdi da im je SNSD smjestio :lol:

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/M ... ore/837502

Nego gradjani da li ste svjesni?

Milan Petrović, član Predsjedništva SDS-a kaže da su građani svjesni iz koje kuhinje ovo ide, ali SDS ima snage da se nosi sa ovim problemom.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
@Čiča
Konstatacija tipa “budim se ja jutros bog te jebo kad ono neko mi se usro u gace”

:D

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tabako Pit je napisao:
Evo i beskompromisni Milicevic tvrdi da im je SNSD smjestio :lol:

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/M ... ore/837502

Da SNSD kontroliše CIK ne bi tražio smjenu članova.
I ne bi CIK donosio neke odluke kontra SNSD-a, pogotovo ona o vsžećem listiću za Dom naroda koja ide na štetu SNSD-u.

Iako neki iz CIK-a imaju stavove koji su identični SNSD-u, za sada djeluje da većina nije za njih.

Poslednji put menjao Choban dana 01 Jun 2024, 17:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tabako Pit je napisao:
Milan Petrović, član Predsjedništva SDS-a kaže da su građani svjesni iz koje kuhinje ovo ide, ali SDS ima snage da se nosi sa ovim problemom.

Gledao sam par puta skupštinu i on je imao zanimljive i konstruktivne diskusije (i imao je jedan promašaj, ali ništa strašno).
Govorio je bez nekog svađalačkog tona (čak i kada su iz vlasti provocirali taj dio klupa nije se svađao), još je mlad i sa zapada Srpske.
Iz Prnjavora, čini mi se.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Какогод, мислим да поента свега нису ови избори јер не би ту СДС направио неко васкрсење (поготово у БЛ), већ да се у старту затре стварање неке нове политичке елите у коју би народ гледао, након одласка Додика. Вјерујем да странцима много више пашу људи као Драшко Станивуковић, можда не суштински злонамјерни, али и у моралном и у образовном и сваком другом смислу, без јаког темеља, којима ће се моћи лако манипулисати. Можда је и нешто краткорочније, можда неће да сутра у вези нечега буду протести у Бијељини нпр, који ће се потом прелити на Бањалуку.
И још једном да се сагласим, да, Шаровић је обезличио СДС... само што он срећом више није лице истог.
Нисам чуо за тог момка из Прњавора. Дјелује озбиљно. Нека млађих, крајње је вријеме.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rivaldinho je napisao:
Можда је и нешто краткорочније, можда неће да сутра у вези нечега буду протести у Бијељини нпр, који ће се потом прелити на Бањалуку.

Kad nije Forest, pardon, Ljubiša ništa napravio onomad pješačenjem u Banjaluku gdje mu se usput nikakva masa nije priključila, niti ga dočekala, teško da će se bilo šta preliti iz Bijeljine u Banjaluku.
Mada Bijeljina je jedan fenomen gdje je očigledno da je ostala neka organizacija u SDS-u koju je gradio pokojni Mićić, čak i nakon njegovog odlaska iz te stranke. I još u BN imaju tu sreću da lokalni SNSD ima baš slabu ekipu.

Inače, neke opozicione stranke su se onomad vrtile oko Davora Dragičevića i dobro ga iskoristile, pa opet nisu ništa napravile iako je onda postojala masa (srećom nisu izbili neredi).

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 19:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
@Čiča
Konstatacija tipa “budim se ja jutros bog te jebo kad ono neko mi se usro u gace”

Ajd ja barem imam neku svoju konstrukciju a vama konstrukciju nameće Ćeranić :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 19:45 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Vi tu pišete kaoda SDS neće učestvovati na izborima.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 19:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Učestvovaće na kraju. I teško da će u Banjaluci nešto konkretno napraviti.

Prošli put na lokalnim izborima jedan odbornik koji ih je napustio, pa su ostali bez ijednog.
Pitanje je kako će sastaviti listu i ko će im biti na listi.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 22:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Па није Република Српска само БЛ.
При томе си открио топлу воду да неће ништа ту направити, гдје је у претходних 10 година све што је било на челу ГО отишло у другу странку и фактички никаква организација до скора није ни постојала.

Иначе, поред Петровића у Прњавору СДС има и Милана Алексића који ће бити носилац листе. Такође млад момак, и ако би волио да негдје СДС дође на власт то је свакако Прњавор. Мада биће баш тешко, јер је и СНСД јак, са Томашом на челу.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2024, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pfc88 je napisao:
Па није Република Српска само БЛ.

Ne može se kititi perjem da je najveća opoziciona stranka, a pri tom da nema niti jednog odbornika u skupštini najvećeg grada.
I još iz izborne jedinice samo jednog poslanika u NSRS ako se dobro sjećam.
I još bajavljivali do skora mogućnost da imaju svog kandidata za gradonačelnika :lol:

I taj stav, "pa nije Republika Srpska samo BL" ih je i doveo tu gdje jesu.
I odvešće ih u "bespuća povijesne zbiljnosti", bar što se Banjaluke tiče.

Pfc88 je napisao:
гдје је у претходних 10 година све што је било на челу ГО отишло у другу странку

A otišli su zbog...?
Ko je iz vrha aminovao njihovo postavljenje taj je odgovoran za njihov odlazak.
I ako svi odu onda nešto nije u redu sa strankom.

Bez ovog dijela Republike Srpske SDS nema šta da traži ako želi nešto da napravi ozbiljnije.
Ali, možda ne žele ništa ozbiljno.
Vrijeme za ključ u bravu?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2024, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Čiča iz Rogače je napisao:
Rocker je napisao:
@Čiča

Ajd ja barem imam neku svoju konstrukciju a vama konstrukciju nameće Ćeranić :lol:

I onaj kako se zove dr mr iz Maglaja :D

Ova svinjarija sa neprihvatanjem SDS prijave za izbore samo pokazuje da mi nema sta vise da trazimo u BiH, i da je vrijeme da po svaku cijenu izadjemo iz te tamnice.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2024, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Hoće li biti sad na lokalnim izborima ono skeniranje listića što šmit nametnu, bar u nekim izbornim hedinicama, kao pilot projekat?

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2024, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Хоће у десетак градова чини ми се.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2024, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako Cik-ova zabrana ostane a sve su prilike da hoće onda SDS pod novim imenom gubi sve izborne benefite kao van parlamentarna stranka. Npr, SDS volja naroda neće moći imati svoje članove u biračkim odborima.

Vrh

PostPoslato: 02 Jun 2024, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Ako im druge stranke ne ustupe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11505 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 557, 558, 559, 560, 561, 562, 563 ... 576  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]