banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 07:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 12:46 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
kefalo je napisao:
drago mi je da se ovi forumi citaju od strane predstavnika blica! ;)
imam samo jedno pitanje posto nisam bash dovoljno upucen u taj kablnet.... koliko dugo ce da traje ta testna faza i kad se moze ocekivati da se taj kablnet prosiri na cijeli grad? moze li se znati cijena neta, paketi... itd.
mislim da nesto vise informacija o tome ne bi skodilo korisnicima koji zeljno cekaju na brze veze, pa makar informacije bile i nezvanicne!

p.s.
nemojte da to samo bude kao sa adsl-om kod teola, jer su se oni obrukali do sada!!!

nezvanično ...

ELTA ima puno radova da obavi na svojoj mreži da bi se postigli potrebni tehički preduslovi za pružanje Internet usluga. Testna faza će najvjerovatnije biti neophodna za svaki dio grada, kako se mreža bude odrađivala. A kada će ostatak grada biti odrađen, stvarno ne znamo, budući da su i ovako svi rokovi, čak i za Borik, odavno probijeni. Zato i imamo ovako veliko kašnjenje u priključenju korisnika.
O cijenama je još uvijek rano govoriti, pošto sa ELTOM još nisu definisani svi ekonomski detalji ugovora. O svemu ćete biti obaviješteni na vrijeme.
Što se tiče samih paketa, vjerovatno će biti preslikani sa wireless usluge.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 13:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
to je ono sto se trazi! hvala!
trebaju nam bilo kakve informacije, jer smo toliko ocajni da se i za dlake hvatamo! ;)

hajde ljudi puno srece u radu i da to sto prije krene! a najvaznije je da bude sto povoljnije ;) na obostrano zadovoljstvo!

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 16:27 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2005, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne vidim zasto bi to bilo nefer? kad saberes i oduzmes opet te dodje na isto. jer za surfanje ti ne trebaju oba kanala! zasto bi placao duplo telefon ako ne moras!? Za skidanje ti takodje ne treba, jer sve sto hoces da skines mozes i sa jednim kanalom. Jedino ako treba i hoces nesto brze da skines, onda ti trebaju 2 kanala! i ne vidim zasto bi bilo nefer prema analognim korisnicima! pa pobogu svako moze sebi da uvede isdn, koliko sam upucen cijene su povoljne.... a opet se postavlja pitanje jel to neophodno, kad dolazi kablnet a ima vec i wireless a mozda za jedno 1000godina zazivi i adsl..... no zivi bili pa vidjeli....

p.s.
nemojte "ciganiti" i pustite oba kanala :)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 08:25 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Micelijus, poređenje koje si naveo uopšte nije postojalo u toj emisiji. Pomenuo sam samo flat-rate u odnosu na STALNE VEZE (wireless, leased lines), ali u kontekstu u kojem me je voditelj pitao. O poređenju "običnih" i ISDN dial-up korisnika nisam ni riječ rekao. Mislim da bismo time mogli završiti sa OT postovima :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vidim da nisam prozvan ali se moram javiti.
koji je razlog ukidanja mogucnosti konektovanja na oba kanala? da se josh to pitanje rascisti i onda je sve jasno! ;)

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Sep 2005, 15:32 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 06:40 
Urednik
Urednik

imas objasnjenje u jednom od mojih prethodnih postova

mirko je napisao:
...

ELTA je dostavila spisak ulica u kojima su zamijenili pojacala i to je spisak sa sajta. Medjutim, samo jedna ili dvije ulice su stvarno odradjene i u njima su spojeni korisnici.
...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 17:16 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mogu da rade sa njima jer moraju! nemaju sa kim drugim! jer ako pogledamo oba kablovska provajdera drze monopol, svak na svom dijelu grada!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:26 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jooooj cova... jes ti neki naporan!
pa sto odmah skaces u oci? mislim da ti je savrseno jasno da to kod nas tako ne ide! neke stvari moraju ici kako idu i gotovo... sta da ti josh kazem?

pozdrav

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Sep 2005, 19:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Jan 2005, 12:09
Blic je super, a sta cemo mi ostali, koji smo na jebenom Teolu i nemamo mogucnosti ni za sta drugo.
Kad ce Teol uvesti flat rate dialup ili kablovski, ili wireless?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 06:42 
Urednik
Urednik

Micelijus je napisao:
Dobro, onda da znamo za ubuduće, sve što blic izjavi u vezi kablovskog interneta je vjerovatna lažod strane elte i budala je onaj ko tim dezinformacijama vjeruje.
Jesam li u pravu?

ti bi mogao malo iskulirati, nije mi jasno čemu tolika negativna energija. BLIC i ELTA trenutno imaju testnu fazu kablovskog Interneta, zato je pristup besplatan, dok se ne otklone svi problemi i dok se ne stvore uslovi za komercijalni rad. Dalje, ne razumijem zašto smo mi krivi, zato što smo dobili pogrešne informacije od Elte? Isto tako, nisu ni momci iz Elte što je dio mreže koji se radi toliko loše iskabliran, da se mora sve ponovo raditi (dio koji su otkupili od Netkoma). Kablovski internet traži puno bolji kvalitet signala od televizijskog programa i puno bolje kablove, jer za razliku od TV, prenos informacija je dvosmjeran.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 08:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Ovisnikk je napisao:
Blic je super, a sta cemo mi ostali, koji smo na jebenom Teolu i nemamo mogucnosti ni za sta drugo.
Kad ce Teol uvesti flat rate dialup ili kablovski, ili wireless?

Jeli nemozes preci na blic ?

Mi imamo wireless od teola ,1 mbit link . blwireless .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 12:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ovisnikk

jel ja nisam dovoljno upucen, ali postoji mogucnost konektovanja na blic iz svih gradova RS... ili se nesto do sada promjenilo... mozda bi u tom slucaju i bila moguca ova varijanta dialup flat rate

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 13:59 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Jan 2005, 12:09
kefalo je napisao:
@ovisnikk

jel ja nisam dovoljno upucen, ali postoji mogucnost konektovanja na blic iz svih gradova RS... ili se nesto do sada promjenilo... mozda bi u tom slucaju i bila moguca ova varijanta dialup flat rate

Ali se onda placaju skupo impulsi, kad se zove iz drugih gradova?
Je li tako?

brojevi za dial-up pristup
za registrovane korisnike
051 240000, 051 333000
090 50 5200 (van funkcije)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

znam da je takva mogucnost postojala i da se to reklamiralo, da li josh ta usluga radi ja neznam..... nek odgovori neko iz blica, ili provjeri na stranici sta pise...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 14:39 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2005, 16:50 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
kefalo je napisao:
znam da je takva mogucnost postojala i da se to reklamiralo, da li josh ta usluga radi ja neznam..... nek odgovori neko iz blica, ili provjeri na stranici sta pise...

postojala je rupa u "zakonu" i deal sa firmom audiotex ili kako se vec zove gdje se tarifiralo po pozivu a ne po trajanju istoga jer firma audiotex je imala takav ugovor sa telekomom. no kada su u skontali iz telekoma da ih vuku za noseve zakucali su i poslednji ekser u ovaj nas mrtvacki sanduk zvani RS internetizacija

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 199 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]