banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 21:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Stvar ličnih preferenci... imao sam Pixel 5 sa SD765G, radio je bez problema.
Nije flagship, ali je sve radilo tečno i bez zapinjanja, zahvaljujući optimizovanom softveru.
Jest da se moraš pomiriti s tim da si beta tester, al znaš da će biti ispravljeno za mjesec dana.
Kod Xiaomija se sa problemima (koje neko i ne vidi) moraš pomiriti, pošto su velike šanse da ih neće nikada ispraviti.
Bateriju punim preko noći i većina telefona izgura bez problema jedan dan mog korištenja.
Pošto ne igram igre, ne mora biti najjači procesor... al se ne bunim ako ima viška snage.
Meni je bitna veličina (preferiram kompaktne telefone), dobar displej i kamera.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Kako si i napisao svako ima svoje favorite i sta trazi od telefona. Isto je i iz moje perspektive, prošlogodišnji flagship uređaji iz tog perioda je duplo para, a ne pruža duplo bolje karakteristike, čak šta više imamo isti procesor, fali im brzo punjene (neki i ne dobiju punjač), a ni kamera/zvuk nisu za toliko bolji na flagship telefonima. Opet ponavljam za softver, napišite mi šta su bagovi pa da znam.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
@mara ako te toliko modela izbilo, probaj neki Pixel pro, ne mora biti 8, može 7 ili čak 6. Android One modeli kod Šjaomija su zastarjeli da bi ih preporučio, a kraj kraju, probaj posuditi i "jabuku" od nekog par dana, pa ako ti se svidi, eto ljepote od rješenja.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oneplus ima isto solidno upeglan softver, barem prije par godina kada sam ih kratko koristio su bili među boljim.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
gishas je napisao:
To i jeste poenta dobijes neflagship telefon sa flagship procesorom za taj period. Inače kod telefona mi je procesor i najbitniji uz dobru bateriju i brzo punjene.

A 500e je nekad bio flegšip...

Osim tog proksimitija na koji se određeni broj ljudi žali, mimo ovog foruma naravno, na Šaomijima mi je smetalo i to što uništi nebo ako pravite selfi (sebić), a dan je oblačan. Bukvalno iza vas sija nebo bijelom bojom, ne mogu se oblaci razaznati. Takođe mi je smetalo to što softver kamere (opet pri selfiju) čini lice blijeđim nego što stvarno jeste. Te dvije softverske zezancije su se nekoliko godina vukle. Ne znam da li je u skorije vrijeme došlo do nekih promjena. Te dvije stvari su na Rilmiju bolje urađene.
Razumijem njihovu taktiku, ali nekoliko godina vući iste probleme nije baš ok. To većini ljudi ne smeta, ali kao da iz godine u godinu isti softver kamere pišu za svaki telefon maltene. Može jednom nakon nekog vremena da se sjedne za sto i to promjeni.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

To sam bas skoro i komentarisao da se oko te cifre kupovao najbolji uređaj. Ne škljockam sada nešto (pogotovo sebiće) pa da sam poredio, istina nerijetko su oni znali "zakinuti" na kameri pogotovo ova neke srednja/viša klasa, mada na ovom modelu to i ne izgleda loše. Ako treba i to dopisati proksimiti radi najnormalnije na ovom modelu.

Vrh

PostPoslato: 13 Nov 2023, 20:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Šta kažete na ove nove Motorola modele? Ona bi takođe trebala imati čist Android. Na žalost nema je kod nas kod operatera da se može uzeti.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Slaba softverska podrška i nadogradanja.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 13:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
munja.alex je napisao:
@mara ako te toliko modela izbilo, probaj neki Pixel pro, ne mora biti 8, može 7 ili čak 6. Android One modeli kod Šjaomija su zastarjeli da bi ih preporučio, a kraj kraju, probaj posuditi i "jabuku" od nekog par dana, pa ako ti se svidi, eto ljepote od rješenja.

Сад сам на С23, прије тога био С21 и све је тип-топ. На С21 је једном био буг, након ажурирања, трошило батерију без разлога, стиже ново ажурирње за 3 дана и сређено, а не ко Шаоми, мјесецима чекаш и ако уопште дочекаш да поправе.

Шаоми даје добар хардвер за ниже паре, ако уопште више и то даје, и њихови телефони нису више јефтини као прије, али им софтвер добро каска за осталим.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 14:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Koristio sam Xiaomi od Redmi Note 1 (tad se zvao 4g) i nikad nisam imao loše iskustvo, ali jesam vidio kod drugih dosta loših stvari, ali bile su i jeftinije budget serije.
Meni su prirastli srcu i čekao sam Xiaomi 13 da se pojavi i uradim upgrade, ali kad sam vidio cijenu odustao sam i prešao na Pixel.

Apple je pokazao da je bitnija optimizacija softvera i aplikacija nego sirova snaga..., mada i snazi su izgleda dobri, ako je suditi po antutu score-u. Npr. Pixel 7 Pro i iPhone 11 (star 4 godine) imaju isti antutu score.

iPhone SE 3 koji sam u mtelu uzeo na ugovor za 1KM ima antutu score cca 1.200k, Samsung S22 cca 800k i na to sve optimizacija softvera od iOS-a i duža softverska podrška.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2010, 10:22
Megabyte je napisao:
Volta je napisao:
Ista stvar, imao Xiaomi prije 7-8 godina kad ljudi nisu imali pojma ni šta je to :D

Sad ti je to Rilmi.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Tako nekako, u širokim krugovima kod nas nije nešto mnogo poznatiji ni stariji brat 1+, oba osim vlasnika dijele i isti OS.

Sa OP9 Pro prešao sam na S23 Ultra, jeste ogroman i definitivno nije za svakoga, ali žrtvovao sam kompaktnost nauštrb baterije. Kad smo već kod toga, baterija stvarno odlična, bez problema će izdržati čitav dan maltretiranja. SOT 7-8h, ponekad i preko toga. I što mi je takođe bitno, ne grije se kao nenormalan. OP9 Pro je bio kao ringla, i to bez igrica i bilo čega zahtjevnog, vjerovatno dobrim dijelom zahvaljujući i SD888.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
mara- je napisao:
munja.alex je napisao:

Сад сам на С23, прије тога био С21 и све је тип-топ. На С21 је једном био буг, након ажурирања, трошило батерију без разлога, стиже ново ажурирње за 3 дана и сређено, а не ко Шаоми, мјесецима чекаш и ако уопште дочекаш да поправе.

Шаоми даје добар хардвер за ниже паре, ако уопште више и то даје, и њихови телефони нису више јефтини као прије, али им софтвер добро каска за осталим.

Znao sam da imas ili Samsung ili Ajfon. :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 17:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Sasvim logično, Xiaomi je za sirotilju :D

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Šta će kod Xiaomi-ja sirotinjsko i pakovanje dobije se punjač/maskica, dok ovi iz Samsunga vjerovatno računaju ko izvali 1000+€ za uređaj da će imati i za te dodatke.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 17:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Hipotetičko pitanje za sve: odlučiš se da kupiš telefon od 1000 €, te biraš između Samsung S23 i Xiaomi 13.
Oba su toliko koštala kad su izašla i uporedivi su specifikacijama.
Šta bi izabrao?

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I onda hipotetički ko kupi Samsung mora od komšije posuđivati punjač

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 19:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2009, 16:08
Да, узео сам Самсунг, али сам га узео због горе наведених разлога, прије сам носао Шаоми, прије њега два Нексуса сам имао, нисам неко ко пати од бренда, тренутно ми тај одговара, можда Шаоми некад надође са софтвером, можда пробам скроз нешто треће некада.

А пуњач, јесте глупост, али шта да им човјек ради? Купио сам га са С21, сад ми остао исти на С23.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da je bila ponuda Entera za Samsung S23 Ultra vs ostali brendovi onda bi i ja za Samsung.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 21:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Eto, ti zamisli da sam napisao Samsung S23 Ultra i Xiaomi 13 Pro :D

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2023, 22:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
<Enter_name> je napisao:
Hipotetičko pitanje za sve: odlučiš se da kupiš telefon od 1000 €, te biraš između Samsung S23 i Xiaomi 13.
Oba su toliko koštala kad su izašla i uporedivi su specifikacijama.
Šta bi izabrao?

Kupio bih xiaomi 13. I mislim da je koštao 1400-1700 kada je izašao. Imam sada Xiaomi 12 i telefon je vrh. Volim Xiaomi, koristim ga od početka, kada je malo ko znao šta je to. Samsung mi piči po živcima najstrašnije. Zašto? Ne znam. Uvijek sam koristio autsajdere. Sjećam se kada je izašao Huawei, g630 ako se ne varam ili tako nešto. Ljudi mi se smijali. Ja bio prezadovoljan. Isto je i sa Žaomijem. Kada pogledaš uloženo/dobijeno odličan je.

Evo npr kolega je imao redmi note 7 i nedavno uzeo S22. kaže isto sranje kao i redmi note 7. Hrpa problema.

Na kraju krajeva, sve je to extra. Neko voli žene, neko voli muškarce...bitno je da se ljudi j**u. :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 481, 482, 483, 484, 485, 486, 487 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]